• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mesleklerden hangisi daha mantıklı ve daha güzel?

Ya fizyoterapi yada beslenme ve diyetetik..

Türkiye'de fizyoterapistlerin önemi anlaşılmaya başlandı, bence tr de iş bakımından önü çok açık... diyetisyenlikte bana göre çok iyi bir meslek..

Ya fizyoterapi yada beslenme ve diyetetik..

Türkiye'de fizyoterapistlerin önemi anlaşılmaya başlandı, bence tr de iş bakımından önü çok açık... diyetisyenlikte bana göre çok iyi bir meslek..

İkisi arasında gidip geliyorum. Gerçekten çok iyi meslekler. Hangisi okursam okuyayım diğeri içimde kalacak.:KK49:

Evet. Doktora da yapılırsa Doktor Diyetisyen olunuyor. Annem de sizin hibi düşünüyor. Ben de öyle düşünüyorum.:KK39:

bakın bu konuda yanlış düşünüyorsunuz.doktora yapan herkes dr. ünvanını alır.kimya bölümü mezunu da doktora yaparsa dr olur.ama sanki doktor diyetisyen derken tıp doktorluğuna atıf yaptığınızı düşündüm.bir hekim olarak şu kadarını söyleyeyim.televizyonda gördüğün diyetisyenler genelde nişantaşı çevresinde kümelenmiş,ünlülerle bağlantısı olan kişiler.meşhur diyetisyenlerden hemen hiçbiri mesleğinde cok yetkin değil.zaten onlar gibi olmak için diyetisyen olmaya da gerek yok.yaşam koçları hiçbir eğitimleri olmada en cok parayı kazanıyorlar.eğer zenginlerden oluşan bir çevreniz yoksa diyetisyen olarak doktora da yapsanız farketmez,devlet hastanelerinde ya da özellerde düşündüğünüzden daha az maaşla çalışacaksınız.

fizyoterapi için de aynı şeyler geçerli.ben tıp fakültesine girdiğim sıralar piaysada fizyoterapist yoktu.hastaneler,rehabilitasyon merkezleri iyi paralar verip bir de gönüllerini hoş tutmaya çalısırlardı.şimdi o bölüm de kontenjan patlaması yaşıyor.yine iş bulma konusu diyetisyenlik kadar kötü değil hatta eski paralr olamsa da iş garantisi olan bir bölüm ama siz meela hiç serebral palsili çocuk gördünüz mü?görmediyseniz,görün ve ona göre karar verin

bakın bu konuda yanlış düşünüyorsunuz.doktora yapan herkes dr. ünvanını alır.kimya bölümü mezunu da doktora yaparsa dr olur.ama sanki doktor diyetisyen derken tıp doktorluğuna atıf yaptığınızı düşündüm.bir hekim olarak şu kadarını söyleyeyim.televizyonda gördüğün diyetisyenler genelde nişantaşı çevresinde kümelenmiş,ünlülerle bağlantısı olan kişiler.meşhur diyetisyenlerden hemen hiçbiri mesleğinde cok yetkin değil.zaten onlar gibi olmak için diyetisyen olmaya da gerek yok.yaşam koçları hiçbir eğitimleri olmada en cok parayı kazanıyorlar.eğer zenginlerden oluşan bir çevreniz yoksa diyetisyen olarak doktora da yapsanız farketmez,devlet hastanelerinde ya da özellerde düşündüğünüzden daha az maaşla çalışacaksınız.

fizyoterapi için de aynı şeyler geçerli.ben tıp fakültesine girdiğim sıralar piaysada fizyoterapist yoktu.hastaneler,rehabilitasyon merkezleri iyi paralar verip bir de gönüllerini hoş tutmaya çalısırlardı.şimdi o bölüm de kontenjan patlaması yaşıyor.yine iş bulma konusu diyetisyenlik kadar kötü değil hatta eski paralr olamsa da iş garantisi olan bir bölüm ama siz meela hiç serebral palsili çocuk gördünüz mü?görmediyseniz,görün ve ona göre karar verin

Hayır olur mu öyle şey? Tıp doktorluğuyla asla kıyaslama yapmam. Benim demek istediğim yüksek lisans ve doktoro yapılarak bu meslekte ilerleyebileceğim kadar ilerlemek. Elbette ki meslekteki başarım da buna çok fazla etki eder. Sizin dediğinize katılıyorum. Örneğin Şeyda Coşkun. Yanlış hatırlamıyorsam Beden Eğitimi ve Spor Yönetimi okumuş. Beslenme ile ilgili seminerlere katılıp belgeler almış ve şu anda yaşam koçu olarak dünya kadar para kazanıyor. Dün yine burada konuştuğum biri Yüksek Lisans ve Doktora yaparak çok iyi iş bulabileceğimi söyledi. Erasmus yapmayı da istiyorum. Yurt dışında da çalılabilirim. İlla Türkiye ya da illa yaşadığım yer diye şartım yok.

Aynı şekilde Fizyoterapi de okursam yine Yüksek Lisans ve Doktora da yapmayı düşünüyorum. Ama ben sizin gibi düşünmüyorum. Çok fazla üniversitede yok FTR. Örneğin neredeyse her üniversitede İşletme bölümü var ama FTR yok. İş bulabileceğime inanıyorum. Dediğiniz rahatsızlığı bulunan hiçbir tanıdığım yok. Evet çok zor bir durum. Özellikle benim gibi hassas olan insanlar için çok çok zor. Ama alışabileceğimi düşünüyorum. Tam karar da vermedim zaten. Bakalım, kısmet.

Back
X