Metabolic Balance

ben de tekrar başladım. Epey kilo verdim. Önce çok disiplinli gittim. Seneler boyu yoyo diyetleri nedeniyle aşırı kilo almıştım. O yüzden metabolizmam da oldukça yavaş. Ama aşağı yukarı haftada 1-1,5 kilo verebildim. Sonra bozduğum zaman çok yiyerek (benim yeme nedenim psikoloji ve akşam yatmadan önce her şeyi yemek şeklinde) kilo aldım ama hemen dönüş yaptığımda hızlı olarak aldıklarımı verdim. Ancak iki ay sürekli yiyince biraz yerleşti kilolar. Bakalım zorlanarak da olda devam etmek zorundayım.

Ben de ilk yaptığımda 20 kilo verdim sonra dikkat etmeyince 8-9 kilo geri adım işte bugün detox sonrası ilk günüm bakalım inşallah iyi olur. Bu ariada kaç kilosunuz ne zamandır diyettesiniz

Ben de ilk yaptığımda 20 kilo verdim sonra dikkat etmeyince 8-9 kilo geri adım işte bugün detox sonrası ilk günüm bakalım inşallah iyi olur. Bu ariada kaç kilosunuz ne zamandır diyettesiniz
2014 Nisan ayında başladım 9 ayda
Şu an 95 kiloyum 30 kilonun üstünde vermiştim. 10 kiloyu geri aldım. sanki metabolizmam durmuş gibi şu aralar. Düzenli diyet yapamıyorum bir de menopoz süreci süper....

liste isteyen arkadaşlar için çok güzel bilgilendirme ekşi sözlükte metabolıc balance yazınca var. ben yarın başlıyorum, hadi bakalım hayırlısı:) bütün gün yeşil elma yiyecegim için heyecanlıyım..:))

merhabalar
ben de metabolik balans yapıyorum,daha önce 5 ayda 28 kilo vermiştim sonra 6 aya yakın doğru düzgün yapamadım,arada başka diyetler denedim ama olmadı,5 kilo da geri aldım üstelikşimdi devam ediyorum yine,bu kez çok rahat yapıyorum menülerimi listemdeki en sevdiğim yiyeceklerden oluşturuyoruminşallah böyle gider,yapan herkese kolay gelsin

Merhaba, diyete başlayan herkese iyi şanslar. Önceden de yazdığım gibi diyet sonuna kadar güncelleyeceğim bilgileri. Genel olarak diyete yeni başladığında yazıyor insanlar ve devamı gelmiyor. Olumlu-olumsuz fikir vermesi için yazmaya devam edeceğim.
Annemle beraber uyguladığımızı söylemiştim.
Benim 7. haftam bitti toplamda 10 kg verdim ve kas kütlem 700gr arttı.
Annemin 9. haftası ve toplamda 13 kilo verdi, neredeyse tamamı yağdan her ikimizin de. Tansiyon ve şeker problemi neredeyse hiç kalmadı.

İkimiz de ikinci 6 haftalık dönemdeyiz, diyet listelerimiz biraz değişti. Protein arttı, sebze miktarı azaldı. Programa biraz spor ekledik. (kısa yürüyüş, 20 dk bisiklet gibi). Kilo verme hızımız ilk haftalara göre epey düştü ama ikimizin de metabolizma hızında artış var ve çok enerjiğiz. Açlık sorunu da hiç yaşamıyoruz artık.

Merhaba,ben de yeni başlıyorum bu diyete.Bana doktorumun söylediği; sıkı dönem bittikten sonra bir daha kan tahlili isteyeceğim ona göre proğmanda değişiklikler olabilir.Başta uyardı yani beni.

,

Hayır yeni kan tahlili yapılmıyor, liste için başlangıçta bir kez tahlil yapılıyor. Dönem 1-2-3, bütün dönemler için tek tahlile göre liste geliyor. Zaten çok radikal değişiklikler olmuyor. Metabolizmanın hızlanmasını artırmak için ufak değşiklikler oluyor listede ve bazı gıdalar ekleniyor.
Ancak genel değerlerde değişim var mı diye doktor ayda bir tam kan tahlilimizi görmek istedi. Bende demir eksikliği anemisi var, diyetle birlikte nasıl bir değişim olduğunu gözlemlemek istiyor mesela.

Çok teşekkür ederim. Yeniden başlamak için güç toplamaya çalışıyorum. Bir hafta seyahatim var sonrasında çok geç olmadan başlamam gerek. Yapanlar güç veriyor. Sürekli diyet yapmış biri olarak bu diyetin en iyisi olduğunu söyleyebilirim. Yavaşlasa da düzenli kilo verme devam ediyor. En önemlisi bol su içmek ve ara öğün yapmamak. Başarılar herkese.

Rica ederim. Biz de gerçekten çok memnunuz, öğün aralarında mide kazıntısı olmuyor, enerjimiz gerçekten yüksek. İlk hafta dışında şekerimiz düşmedi. Dediğim gibi annemin bazı rahatsızlıklarından dolayı başladık ve çok memnunuz. Doktor da çok önemli, gerçekten çok motive eden bir doktorumuz var. Kilo problemi olmamasına rağmen sağlık için babam ve eşim de başlamayı düşünüyor. Çok araştıran bir arkadaşımın bilgilendirmesiyle başladık ve çok memnunuz.
Siz zaten deneyimlisiniz ama bir küçük tavsiye olsun benden de; diyeti uygulayan arkadaşım diyet yaparken dünyayı dolaşıyor. Yurtdışında yaşıyor, sürekli seyahat ediyor ve seyahat esnasında diyet yiyeceklerini yanında bulunduruyor. Bana çok örnek oldu o. Mesela diyet yaptığımızı söylemekten çekiniriz biz genelde. Ben olabildiğince dile getiriyorum, arkadaşlarımla dışarı çıkmamı, gezmemi ihmal etmiyorum ve ızgara biftek, ızgara tavuk ve haşlanmış sebze gibi şeyler yiyorum dışarda. Bazen seyahatte yulaf taşıyorum yanımda. Ben diyet kararınızı çok destekliyorum, hiç kilo fazlanız olmasa bile bu diyet gerçekten sağlığa çok faydalı. Kolaylıklar dilerim :)

Çok doğru söylüyorsunuz. Yine de ilk günler için kendimi biraz kampa çekmem gerekecek gibi. Başlayınca gelişmeleri yazacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…