Metabolic Balance

merhaba,
ben yeni üyeyim. metabolik balansa başlamayı düşünüyorum. sizi okumak iyi geldi.
ilk 2 günü hafta sonuna getirsem, sonraki 14 günü düşünüyorum, iyi planlamak gerekir heralde, misafir gelmemesi, dışarı çıkmamak gibi filan.
yeni başlayana verecek tavsiyesi olan var mı acaba?
bir de bu işi yapanlar farklı doktorlar, kimi fizyoterapist, kimi başka bişi... farkediyor mu?

Ben 5-6 aydir yediklerime dikkat ederek 6 kilo verebildim ve artik sabrim kalmadi .istedlgim kiloya ulasmak istiyorum. M etabolic balance duydum yaptirmayida dusunuyorum ama ya bende etkili olmazsa verdigim paradan ziyade yasayacak oldugum hayal kirikligi beni korkutuyor ..Bana cesaret verecek birilerine ihtiyacim var.

Son günlerde kilo vermek isteyenler arasında 'Metabolic Balance' adı sıkça telaffuz ediliyor. İşte yemeiçme alışkanlıklarını düzenleyerek, sağlık kazandıran 'Metabolic Balance'la ilgili merak edilenler...

Bir diyet programından çok, kilo düzenleyici bir metabolizma programı olan 'Metabolic Balance', herkesin dilinde... Almanya'da yaygın olan, geçtiğimiz yıldan itibaren de Türkiye'de uygulanmaya başlanan programı, sistemin yaratıcısı Dr. Wolf Eckhart Funfuck, 10 maddede anlattı...

'METABOLIC BALANCE' NEDİR?
'Metabolic Balance', kilo düzenleyici bir metabolizma programı... Bu program, kişiye özel bir beslenme sistemi oluşturulmasını sağlıyor. Kişiye özel beslenme programı, güncel laboratuvar tahlilleri ve sağlık durumunun gözden geçirilmesinden sonra oluşturuluyor.

AMAÇ KİLO VERMEK Mİ?
Bu bir diyet değil, metabolizma dengeleme programı... Kilo almak isteyenler de, kilo vermek isteyenler de uygulayabiliyor. Gelişmekte olan ülkelerde yetişkin insanların yüzde 65'inde kilo ve sağlık problemlerine yol açıyor.

BU DENGE NASIL SAĞLANIYOR?
Kişiye özel hazırlanan beslenme planı sayesinde vücut ihtiyaç duyduğu tüm sağlıklı besinleri alıyor. Bu şekilde metabolizma sağlıklı çalışıyor ve doğal bir insülin salgılaması teşvik ediliyor. Kişi, besinlerini yeni ve basit kurallara göre hazırladığı için kilosu kontrol altında oluyor.

SİSTEM, NASIL İŞLİYOR?
Bütün vücudumuzun dengesi, hormonlar tarafından sağlanıyor. Bu hormonlar, vücut tarafından üretilebiliyorsa sorun yok. Ama kilo sorunu olanlarda hormonal üretim yeterli seviyede olmuyor. Vücuda gerekli besinleri verdiğiniz zaman kendi hormonlarını üretmeye başlıyor. Vücut hangi yapı taşına ihtiyaç duyarsa, onu çeşitli sinyallerle iletiyor. Sistem, kişinin bu sinyalleri ve vücudunu anlamasına olanak sağlıyor.

PROGRAM NE KADAR SÜRÜYOR?
Hazırlık dönemi olan birinci aşama, iki gün sürüyor. İkinci aşama sıkı dönem olarak tanımlanıyor ve en az 14 gün sürüyor. Kişi her istediğini yiyemiyor. Rahat dönem olan üçüncü aşamada, beslenme programına ek yiyecekler ilave ediliyor. Dördüncü aşama ise hayat boyu koruma olarak tanımlanıyor.

NASIL UYGULANIYOR?
Hazırlık döneminde tahliller yapılıyor, beslenme programı çıkartılıyor. Sıkı dönemde, programa birebir uyulduğunda değişiklik gözlenebiliyor. Rahat dönemde, daha önce izin verilmeyen besinler yenebiliyor. Koruma döneminde ise beslenme ve hareketlerdeki değişimler ön plana çıkıyor.

GÜNDE NE KADAR YEMELİ?
Vücudun besinleri rahatlıkla sindirebilmesi için makul bir dinlenme zamanına ihtiyaç var. Bu nedenle beş saatlik mola süresine sadık kalmak büyük önem taşıyor. Günde az az ve sık sık değil, üç öğün yenilmesini tavsiye ediyoruz.

HASTALIKLARI İYİLEŞTİRİR Mİ?
Böyle bir iddiası yok! Ama bu program, fazla kilolu ya da zayıf olanlara, 'metabolik sendrom' denilen tansiyon, diyabet 2 ve hormon sorunları olanlara iyi geliyor. Cildin sağlıklı olmasında ve uyku düzeninin sağlanmasında da etkili...

PROGRAM KİMLERE UYGULANMAZ?
Hamilelere, epilepsi hastalarına ve böbrek rahatsızlığı olanlara bu sistemi önermiyoruz.

SPOR ÖNERİLİYOR MU?
Spor yaparken daha ziyade karbonhidrat yakılır. Bizim amacımız ilk etapta yağ yakmak olduğu için ağır sporları programın üçüncü aşamasından sonra öneriyoruz. Kişi, yürüyüşü programın her aşamasında yapabiliyor. Vücut, yağı en çok uykudayken yaktığı için en az sekiz saat uyunmasını istiyoruz.

Sabah

yapılabilecek en iyi diet programı,alınabilecek en hızlı cevap şekli diyorum daha da bişey demiyorum kızlar

Slm arkadaşlar. Bende birçok diet tecrübesinden geçip sonuçta hüsrana uğrayanlardanım. En son çare olarak metabolik balance ı denemeye karar verdim. Dr Zekeriya Gür Bey e ulaştım. Pazartesiden itibaren başlıyorum. İlk iki gün detox muş. Sonuçlarını sizlerle paylaşıcam.

Lutfen detoks ve sonrasi programin birer gunluk beslenme listelerini bizimle paylasir misin? Cok tesekkur ediyorum. Sevgiler.

Lutfen detoks ve sonrasi programin birer gunluk beslenme listelerini bizimle paylasir misin? Cok tesekkur ediyorum. Sevgiler.

İlk gün 1,5 kilo patates haşlaması, ertesi gün hafif bir kahvaltı ve sebze . 3 öğün 5 er saat ara ile. 9 dan sonra bişey yenmiyecek. Yarın sabah kahvaltımda 3 alternatif var. 1 adet yumurta ve 95 gr sebze. Öğlen 125 gr sebze ve 120 gr kümes hayvanları. Akşam 85 gr baklagil 135 gr sebze. Yağ yok. Meyve var ama bana verilen miktarda ve çeşitte. 100 gr da ekmeğim var. Bunlar benim seçtiğim menü. Herbir öğün için 3 er adet alternatif menü var. Ana kural bir öğünde yediğiniz proteinin aynısını aynı gün başka bir öğünde yemiyorsunuz. Birde günde 3 litre su tüketmem gerekiyormuş. Tabi bu liste benim kan değerlerime göre kiloma göre verilen bir liste.
Ben teşekkür ederim ayrıca sorularınız olursa seve seve cevaplarım. Sevgiler

Sen başlıyalı nerdayse 2hafta olmuş verebiliyormusun kilo? Birde kaç kilo ile başladın ? Ben en az 4 defa kapısından döndüm hala kararsızım ;(

benim de bu işte 5. günüm. baya kilo verdim.
ama et yemekten sıkıldım.
kuru bakliyatı nasıl pişiriyorsunuz ki?

dün doktoruma gittim.. 2detoks ve 7 günün sonunda 3.1 kg vermişim. aç karnına evde tartıldığımda 4.2 kg çıkıyordu

yemek yiyip hatta yolda elmamı yiyip gittim.. mideden 4cm kalcadan 3 cm bacaktan 3 cm incelmiş.
aslında sonuç iyi ama bana az geldi.. bakalım bu hafta ne olacak. spor falan da yapmama izin vermiyor. hazır yemezken 4 koldan saldırayım diyorum ama izin vermiyor ne yazık ki..
bakalım bir hafta sonra kontrolum var en azından bi 3 kilo daha versem ne mutlu olurum.

bu arada bu diyeti yapanlara not: ton balığının suda olanları varmış light diye geçiyormus ondan yemek laızmmış..

teşekkür ederim hala devam ediyorum toplamda 32 kg verdim doktorum izmirde gökalp müstecaplıoğlu alsancakta çok memnunum
Zayıflamagençleştirme.com buradan tüm bilgilere ulaşabilirsiniz..

merhaba luckyangel
bittiğinde kilo aldın mı?
emzirme dönemim bitince soluğu Gökalp Bey'de alacağım ben de:)
ama merak ettiğim bişi var
kilo aldın mı almadın mı?
ve kontrol muayeneleri ne sıklıkta oluyor incelme bittikten sonra?

Diyeti yapanlardan son durum bilgisi alsam ???
Yapmayı düşünüyorum. Ama fiyat oldukça yüksek.
Izmir için önerebileceğiniz bir yer varmı?
Aslında çok fazlam yok. 10-12 kilo versem çok süper olacak...

Herkese selamlar ;

Bugün Metabolic Balance da 4. günüm.
74.8 kg ile başladığım yolculuğumda bu sabah 72.9 kg .yi gördüm.

Umarım böyle devam edebilirim.

Başka yapanlar varsa deneyimlerimizi , menülerimizi paylaşalım mı?

selam bende bunu cok arastirdim fakat ücret olarak cok yüksek ,aslinda insan biraz disiplinli olmayi basarirsa bence bu paralari vermemize hic gerek kalmayacaktir.

ızmırde dr gokalp beye gıdıp memnun kalan varmı acaba bıde fıyat nedır bılgılendırırsenız sevınrım

ızmırde dr gokalp beyden memnun kalan varmı ve ucretı nedır yardımcı olursanız sevınırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…