F
forga
Ziyaretçi
- Konu Sahibi forga
-
peki canım ben sana bişe sormak istiyorum, bu boyu yazarken mesela benim boyum 1.65 bunu yazarken 165 olarak mı yazıcz yoksa 1,65 olarak mı.? bi bilgin var mı.? çünkü her ikisinde de farklı değerler çıkıyo birinde 1100 birinde de 1400 çıkıyo... mirmirmirmir
bu zaten bilinen bişey.. birçok sitede otomatik hesaplanıyor ama iste ya bu kalorinin altında kalamıyorum ya hareket yapmıyorum :)
bende bu sabah birşey duydum tv.den spor programında günde 6 basamak fazladan cıkarsanız yılda 9 kilo verirsiniz diyor. ben akşam üstü binayı inip cıkıcam hiç bişey yapamıyorum bari bu olsun hareket..
valla bu konuda doktor bişey demedi ama benim şahsi kaanatim 165 cm olmalı sonuçta 165 cm eşittir 1.65 m. Ben 165 diye düşündüm yani. Zaten 1100 dan daha az kalori harcamaya çalışman mantıksız olur. Eğer 1400 çıktıysa kilo vermek için 200-300 kalori az yemen yada 200-300 kaloriyi sporla yakman gerek. doktorun söylediği bu.:sm_confused:
ya arkadaşalr ben anlayamadım bu hesabı benim yerime
hesaplayabilir misiniz
kilo 66,10
boy 1,58
yaş 27
ya arkadaşlar.. bir çok sitede var bu.. ama ben hesaplıyorum hepsinde de.. hiç birinde aynı çıkmıyor benim. neden öyle?? mesela ilk msjdakine göre yapınca 1423 cıkıyor.. baska bi stedekine göre yapınca 1717 çıkıyor.. bi üstteki msja göre yapınca 1693 çıkıyor.. hangisi dogru bunların?
bazal metabolizma hızı, 1698
tahmini enerji ihtiyacı, 2028
beden kitle indeksi, 19.1
ya ben hiç rastlamadım başka sitelerde bu hesaba, ama vardır doğru söylüyorsunuz ben aramadığım için rastlamadım büyük ihtimalle. Ne bileyim cnbc e de bi saat bu formül verilince herhal önemli bişey dedim KK ya yazayım:sm_confused:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?