Metioninden fakir diyet yapan var mı arkadaşlar

sinopee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2009
864
7
118
Diğer
günaydın arkadaşlar
geçen hafta mthfr 677 heterozigot oldugumu ve b12imin düşük homosisteinimin yüksek oldugunu öğrendim.ilaç tedavisinin yanında bir de metionin diyetine başladım ama zaten çok fazla şey seçtiğim için cok zorlanıyorum.allahım nasip eder de inşallah hamile kalabilirsem o zamanda iğneye başlayacagım off offfffff
metionin diyeti yapan varsa paylaşımda bulunalım lütfen arkadaşlar ..hoşçakalın

geçmiş olsun canım Allah şifa versin inşallah en kısa zamanda hamiş kalırsın bu konu hakkında bilgim yok malesef inşallah atlatırsın

teşekkür ederim canım , benden başka bu sıkıntıyı yaşayan yok sanırım (
dileğin için de ayrıca teşekkür ederim ama en az 3 ay hem dıyetı hem tedavıyı uygulamam gerekıyor.sonrası için de umarım hayırlısı olur..

var canım hem de çok.bende 1-2 ay yaptım ama bi zaman sonra ister istemez olmuyo çok zor çünkü yiyecek hiçbişey bulamıyosun.üstelik benim gittiğim doktor herkese bu diyeti veriyor bunun üzerine bıraktım saçma geldi.doktorun kim ankarada hacetteepede mi?bilmiyorumkismile

evet gerçekten çok zor,zaten çokşey seçerim birde böle kısıtlandım,aç geziyorum resmen.ama bırakmak da istemıyorum 5-6 gündür devam etmeye çalışıyorum .evet ankara hacettepe de sinan bey ,senin de o mu

evet canım sinan beksaça gittim doktor ismi vermek istememiştim. aynı tedaviyi birçok kişiye uyguluyor.bilmiyorum ne kadar doğru ben dayanamadım.şuan sanırım hamileyim başşka bi doktora gitcem.açıkçası herkese bu diyet,aspirin iç folik asit falan diyo.kafam karışık benimde???

selam herkese..bende sinan beye gidiyorum! 6 aylık hamileyim;mthfr 677 heterozigot mthfr 1298 heterozigotum..hem heparin ignesi yapıyorum hemde bu diyeti yapıyorum..ama sinan bey bu diyeti önermese bu aylara gelemezdik,cünki ailecek ablamlarla cok acı hikayelerimiz var bu konuda.lütfen bırakmayın,kaç ay aç kalıcaksınızki! bol bol sebze yeniliyo zaten,yaz geldi meyve bol..bu yasak olan şeyler gercekten bebeklerimize zararlı,zayıflama diyeti değilki bu.hem bu hastalıkta en önemlisi kilo almamak ki bölece kilo alımıda olmuyo,ben 6. aydayım,3.aydan beri sadece 3 kilo aldım!sinan hocadaysanız emin ellerdesiniz unutmayın!biz ailecek bu konuda cok cektik cok acı tecrübeler yasadık..ailedeki tek sorunsuz gecen hamilelik yasayan benim,sinan hoca sayesinde....

sinan bey iyi bir hoca sözüm yok.ancak benim bebeğimi kaybediş sebebim kan pıhtılaşması değildi.öle olsa 20.haftaya kadar gelemezdi.lütfü önderoğlu yada sinan bey de birine gidicem zaten.sinan bey çok yoğun oluyo ve çok bekliyorum hastanede bi kere 9 da gel sonuç göster dendi saaat 3 de anca elime geçti adam.

evet ne yazıkki cok bekleniyo..bende en son gittiğimde,randevum 3 teydi.aksam 7de girebildim yanına.ama bence değer cünki benim için büyük bir güven sinan hoca..tabi senin pıhtılaşma sorunun yoksa,bu diyet biraz mantıksız,cünki bu tamamen pıhıtlaşma olmaması için verilen ve yapılan bi diyet..senin kaybetme sebebin nedir?

benim amniyosentez sonrası suyu bitti ve suni sancıyla doğdu erken olduuğu içinde yaşamadı sonra tetkik falan yapınca mthfr 677 heterozigot çıktı. ama 20 .aya kadar gelemzdi sanırım kan pıhtılaşması olsa? bi ara clexan vuruldum 1 ay kadar sonra doktor bıraktırdı gerek yok dedi.şimdi 5 haftalık hamileyim lütfü beye mail attım haftaya gel aspirin iç yeterli dedi.

bende amniyosentez yaptırdım.1 ay olucak.sorun ondanmı bilmiyoruım ama su an kesede sızıntı var ama daha yeni basladı.amniyosentezle ilgisi olsa hemen olurdu diye düsünüyorum.20 haftalıkmı dogdu? eger 677 heterezigot cıktıysa pıhtı sorunun var demektir.ama düşük pıhtılaşmalarda aspirin yeterli olabiliyo bilmiyorum..20 haftaya kadar yasar cünki mesela ablamın 33. haftada anne karnında kalbi durdu.sebebi pıhtılaşma,zaten ondan sonra ögrendik pıhtılaşma oldugunu....allah hepimize yardım etsin!bende erkenden dogurucam diye ödüm kopuyo..su an 22+0...en azından 8 hafta daha dayansak korkmucam ama bakalım..

umarım sorunsuz atlatırsın gerçekten çok zor çünkü kayıp vermek acısı hiç dinmiyor. belki banada iğne verebilir doktor salıya gitcem iğneden falan korkmuyorum gerekirse olrum.sızıntı amniyosentezden olabilir. 1 ay olmuş ama o zamandan beri hafif hafif olmuştur belki farketmemişsindir. amniyosentez aslında riskli bi işlem. kese zarar görmüş olabilir.ama hafifse akıntın antibiyotik falan kullanman gerekir enfeksiyon olmasın diye doktoruna bi sor eğer kullanmıyorsan. bide turnosol kağıdı alıp pedlerine koy belki normal akıntıdır rengi değişmiyorsa.

acısı dinmez bilirim..ablamlar kaybettiklerinde bile içim sızlamıstı ki hala düsündükçe sızlar..allahım sanada sabır versin.inşallah bi an önce kucagın dolsunda acısı hafiflesin..!turnusol kagıdı aldım..rengi değişiyo ne yazıkki(((( antibiyotiğe basladım dün,iğne oluyorum 2 gündür.yarında olucak,pazartesi bi daha bakılıcak crp ye..antibiyotikten sonra acaba kesilirmi diyorum bilemiyorum tabi..progesteronda kıullanıyorum zaten..üff bi gecse su haftalar.iğnedende korkma walla,o kadar kolayki.bende zor yaparım diyodum ama cok kolay..acıtmıyo zaten..kıl gibi bi iğne ama kılcal damara denk gelirse karnın bi süreliğine menekşe bahcesi gibi oluyo :)))) ama bebişler için değer demi.....her gece sanada dua edicem söz.....

saol sinemiss umarım kucaklarımız boş kalmaz.benim 1 hafta sıvı sürekli gelmişti her gördükçe ağlayasım geliyodu.kaçıncı haftadasın 28-30 olsan en azından rahatlarsın biraz. ben 40 gün kadar oldum clexan sonra doktor gerek yok dedi nedense? randevuyu ancak çarşambaya alabildim. bide ben eğer su iyice azalırsa dışardan aynı amniyosentez gibi su verildiğini okudum internette amnifüzyon mu ne öle bişeydi. bi sor olmazsa doktora çok azalırsa belki dener.kendinize iyi bakın..allah kolaylık versin demesi kolay dicen ama çokta düşünmemeye çalış.

Allah Allah neden bıraktırdıki acaba..!ben daha 22+2 bugun..30 olsam işallah korkmucam..yatarak geciricem artık napim..allah yardımcımız olsun..doktordan sonra haberdar et..inşallah hayırlısı olsun hepimiz için..su an suyum yeterli gözüküyo..antibiyotiğede devam ediyorum bakalım..zaten azalma olursa hastaneye alırım dedi.32+0 gibi alıcak zaten bebegimi..10 hafta sonra kavusucam işallahhhhh!!!!

selam arkadaşlar metioninden sınırlı diyet yazısını görünce çok sevindim bu sayfaın tam benlik olduğunu düşündüm bende sinan beye gidiyorum benim 677 heterozigotum bide homositein yüksekliği var pazartesi cuma vitamin hapım var salı perşembe cumartesi pazar coraspin çarşamba folbiol kullanıyorum ekim de gitmiştim bana 2 ay ilaçları ve diyeti uygula sonra hamile kalır kalmaz clexan 02 kullanmamı tekrar gelmemi söyledi
ekimden beri bu diyeti uyguluyorum arada kaçamak yapmıyo değilim ne yalan söyleyim ilk 3 ay diyetin dışına kesinlikle çıkmadım ama artık çıkıyorum malesef 5 aydır da hamile kalamadım 2 kere düşük yaptım doğal yolla ve ilk seferde hamiş kalmıştım ama bu sefer kalamadım henüz diyeti doğum yapana kadar uygulucağımı söyledi sizinde öylemi acaba

Selam dilek..geçmiş olsun..bu konuda biz 4 kız kardeş cok çektik,halada çekiyoruz..bizimde doktorumuz sinan hoca..işin dogrusu hamile kalmadan önce bu diyeti yapmadım,ki zor bi diyet zaten,hamileyken bile o kafdar zorluyo,değil normal zamanda yapmak..!!sevmediğim bulguru bile canım çekiyo durumda..ama bebişler için mecburennnnn!!dogumdan sonra bol bol yiyebilirim,sende yiyebilirsin....benim bir ablam 4 defa 6 aylıkken,bir taneside 8 aylıkken bebekleri öldü..tabi biz o zaman böle bişeyden haberdar deildik..simdi bende aynen coraspin ve folbiol kullanıyorum..0,2 likte cleaxan yapıyorum..tek çaresi bu,ki bütün dünyada kabul görmüş tek tedavi yöntemide bu..inşallah en kısa zamanda hamile kalırsın..Allahım kimseye aratmasın..

canım ablaların için çok üzüldüm peki şimdi bebekleri varmı onların benim sinan beyde bana kardeşlerinde de olabilir dedi bende daha önce böyle bir hastalığın olduğunu bilmiyodum başıma gelince öğrendim tabiki kardeşlerimde evlendikten sonra bebk düşündüklerinde onlarda önceden doktora görünücekler ben bilinçsizlikten 2 bebeğimi kaybettim umarım son olur canım inş sende bebeğini kucağına alırsın kaç aylık hamilesin peki cinsiyeti bellimi

Merhaba arkadaşlar günlerdir uğrayamadım ildışındaydım . nasılsınız ..umarım iyisinizdir..

dilek merhaba hoşgeldin aramıza , teşhislerimiz aynı seninle benimde mthfr 677 heterozigot B12 im düşük homosisteinim yüksek.ilaç tedavim de sana verildiği gibi , ayrıca metininden fakir diyet ..ben 20 mayıs da öğrendim teşhisimi ve hemen başladım diyetime fakat 10 gündür eğitimdeydim ve sıkıntılı oldu benim için, kaldığım yerden devam artık napayım .. evet diyet iyi oluyo benim için çünkü kilo problemim var ve kilo vermeye başmadım hemen
Sinan Bey konusunda bence aklınızda soru işareti kalmasın gerçekten çok iyi bir hekim ve sadece kadın doğum değil ayrıca iyi bir endokrin ve dahiliye bilgisi olduğunu öğrendim.

kusura bakma ismi yanlış yazmışım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…