Bundan söz etmiyorum , 18 , 20 yaşında biri evlendiğinde çocuk oluyor , çok erken oluyor , 16 yaşındaki bir çocuğun ilişkisi normal görülüyor, neden ?
16 yaşındaki iki genç cinsellik yaşayamaz , yasamamali bana göre.
Doğru tercih, doğru zaman değil. O zamanlarda verilen kararlar çoğu zaman hep cahillikle verilen kararlar olur.
Sonradan pişman olunmayan tercihler çok çok azdır. Flört başka bir şey , cinsellik çok ayrı.
Flört dönemidir bu zamanlar, gezme , eğlence, spor, sinema zamanlaridir.
konu sahibi arkadaş bu arada kaçırdınız mı bilmiyorum ama liseler için okullar daha açılmamış. Demekki liseli değilmiş sizin kızlarUnknownMs
Hakli olsaniz bile..Biraz agir olmamis mi bu tabir?
Benim oglan da liseli.konu sahibi arkadaş bu arada kaçırdınız mı bilmiyorum ama liseler için okullar daha açılmamış. Demekki liseli değilmiş sizin kızlarUnknownMs
Yani derken?
Bir kk adeti işte.
yani yine bi kuzenim diyeceğim olmayacak kendisi özel bir kolejde öğrentmen (ankara) şimdi yazdım 17 sinde açılıyo dedi isterseniz ekran fotosu atayımHerhangi bir koleji aradığınızda cevabı alırsınız ben lüzumsuz bir ayrıntı olarak gördüğümden cevap vermedim yoksa gördüm tabi.
Benim oglan da liseli.
1.5 ay once acildi okullari
Dogurganligim ve kadin olmamla gurur duyuyorum !!!!Oğlanın pipisi kesilince davul zurnayla tüm sülaleye ilan ediliyor ama. O da cinsel organ bu da cinsel organ.
Yok artik yahu
1992 senesinde regl oldugumda gittim babama soyledim ilk , kadin oldugum icin mi utanacagim???
Regl olmanin nesi utanc vericiymis iyi misiniz siz yahu??
Hatta her ay babam takip etti duzene oturana kadar ilk bir sene
Pedimi de babam alirdi
Sizin dusunce sekliniz hic saglikli degil , farkinda misiniz bunun??
Kadin olmak , ureme yetisi , dogurmak kadina bahsedilmis , regl de bunun icin gerekli , neden utanacakmisim??
Hamile kadinlar sokaga cikmasin diyen yobazdan hicbir farkiniz yok
Lise 1 ler de bir hafta erken başlıyormuş sanırım bugün bir arkadaş söyledi okuldaOkullar daha açılmadı, kızlar okul çantasıyla mı geziyor?
Turuncu su ulkedeki tum muhafazakarlar sen ve office gibi oldugunda bu ulke gelismis ulke olacak , cag atlayacakUlu orta konuşulması beni de rahatsız eder, yer değiştirerek kendime çözüm üretmiş olurum.
Ama bu konuşmadan vay efendim gençlik nereye gidiyor dersi çıkarmam.
Gençliğin nereye gittiği ile ilgili daha objektif şeylerle ilgilenirim;
Madde kullanımının artması,
Kitap okuma oranı,
Sanatsal faaliyetlere katılım oranı gibi.
Davranış, ahlak, hassasiyetler bunlar kişisel mevzular.
Kendi adıma o kadar erken yaşta cinsel birliktelik yaşanmasını doğru bulmuyorum.
Genelde sonu pişmanlık oluyor,
Türk toplumunda yaşıyoruz, kadın için tehdit unsuru haline gelebiliyor.
Aile yapıma uygun değil ve dini hassasiyetlerimde var. Çocuğum için ne yapabilirim?
Kendi doğrumu anlatırım, kendime göre olan sebepleri anlatırım, onun doğrularının oluşması için fırsat veririm, onun öğrenmek istedikleri olursa yanında olurum.
Farklı bir yol seçerse de bilir ki annesi arkasında.
Yapılabilecek daha fazla bir şey olduğunu da düşünmüyorum açıkcası...
yani yine bi kuzenim diyeceğim olmayacak kendisi özel bir kolejde öğrentmen (ankara) şimdi yazdım 17 sinde açılıyo dedi isterseniz ekran fotosu atayım
Evet kadinligindan utananlarin oldugu bir ulkede dogmusuz sassycim14 yaşımda ilk regl olduğumu babamla paylaştığımı ve babamın da arkadaşlarımla kutlamam için bizi dışarıda yemeğe gönderdiğini hatta ilk alkolümü de orda aldığımı hatta ve hatta babamın bana 20 küsür yıllık bir şarap hediye edip hayatıma bundan sonra girecek en özel kişiyle içmemi istediğini söylediğini buraya yazsam linç yermişim demek ki.
biz farklı bir coğrafyada mı yetiştik cidden ya...
Kaç tane hristiyan tanıdınız acaba?vay be ne anneler varmis .. utanmicakmisiniz cocugunuzun yüzüne bakmaya?
O isi halledip odadan cikacaklar siz de yüzlerine güleceksiniz..
hristiyanlardan bi fark görmüyorum..
Tabiiki degil ama bunu gidip babama anlatmamistim ben anneme anlatmistim. Ha pedimide babam aldi zamaninda agdamida. Ilk anneye gidilmez mi bole birseyde? Sonucta cinsiyet ayni. Ergenlikte goguslerden bile utaniyosun o donem:)Bir çocuğa, vücudunda olup biten doğal gelişim ve süreçlerinden herhangi biri için, utanması gerektiğini öğretirseniz, yapabileceğiniz en büyük kötülüklerden birini yapmış olursunuz @orkidekaramel
Regl utanılacak, ayıp bir şey değildir.
benim olaydan yana bi şüphem yok da liseli değillerdi belki anlamında demiştimBirbirimize ispat zorunluluğumuz yok benim çocuğum devlet okulunda o 17.sinde başlayacak ama gerek çevremdeki okullardan gerekse sabah tanık olduğum olaydan dolayı eminim.
Çok anladığım ve de takibinde olduğum bir şey değil ama alaycı tutumunuz bana ne olabilir diye düşündürmüyor değil ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?