- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.234
- 598
Böyle bi konu 45 yaşında da olsa metroda konuşulacak bi konu değil tabiki ama burda dikkati çektiğiniz konu çok farklı gözüktü ilk anlatımdan.. herneyse.. siz kabul etseniz de etmeseniz de cinsellik yaşı (yasal olmayan cinsellik) sandığınızdan çok çok daha düşük.. Çünkü keşif yaşı bu, doğamız ve biyolojimiz bu, farkındalık tabiki önemli ama önemi zarar görmemekten ileri gelir, bilinçlendirilmemekten ileri gelir.yani yetersiz cinsel eğitimden. Malesef toplumun tabuları yüzünden cinsel eğitim diye bişey yok ülkemizde.. Sorunlar da burada başlıyo zaten.. Tuvaletteki çöplerdeki bebekler de bilinçsizlik, eğitimsizlik , aile,toplum baskısı ve korkusu nedeniyle.. Bazı şeyler birbiriyle karıştırılıyo toplumumuzda.. Evlenme yaşı 18 peki neden? 1 gün önce henüz 18 değildi bu genç 1 günde mi bilinçlendi? Tabiki hayır. sadece artık "yasal" olarak kendinden hukuki anlamda sorumlu.. Kimse onu zorla istemediği biriyle evlendirmesin diye 18 evlenme yaşı. bakın evlenme yaşı diyorum seks yaşı demiyorum..Evlenmek yani, çocuk yapabilmek, bi evin bi insanın sorumluluğunu üstüne almak..vs.vs.. Bana sorsalar evlenme yaşını 26 yapardım mesela :) Neyseki sormamışlar yoksa 26 yaşına kadar sex de yok derdi o tabular.. Sonra vur patlasın çal oynasın artık, Allah korusun metrolarda şahit olduğunuz şeyler, basit bi cinsel içerikli konuşmadan çıkar canlı gurup sex sahnelerine kadar gelirdi heralde.. E napalım biyolojimiz hormonlarımız böyle ne yazıkki, her insan forumdaki "çok aşırı über" irade sahibi, ermiş sayın arkadaşlarımız gibi yaş beklemezEvet haklısınız.
Ama dert ettiğim Sevişmeleri değil,
Bu kadar Large anlatmaları
Yani size göre geri kafalılıkta olabilir benim için hiç sakıncası yok.
Ama 1. Cinsellik bu kadar ayan beyan konuşulmaması gereken bir şey.
2.Cinsellik yaşı bu olmamalı dediğim gibi namus olarak bakmıyorum. Ama farkındalık olmalı.
Hıııı kolej amblemi K12 bu Büyük bir kolejin arması yanılma ihtimalim olabilir mi tabi ki olabilir.
Bak evden ayrilir neden ayrilnasin? gider yasar biriyle ya da tek. Cocugun basina bise gelse beni ilgilendirmez demezsin herhalde.oo sevismek ne ki,
resit olunca ben evden ayrilsinlar bile diyorum, gitsinler kendi evlerinde kendi hayatlarinin sorumluluklarini alarak yasasinlar.
Cocugum hirliya hirsiza denk gelir mi diye korkar miyim o gun, bilemiyorum. Eger ki ona duzgun ve seffaf bir egitim verebildiysm korkmam sanirim. Zira o yasta her davranisini anne babasinin kontrol etmesi gereken bir cocuk yetistirmissem asil o zaman basarisiz sayarim kendimi.
hahahahahahem de bu ortamda? taşlanmayalım kardeş
Bak evden ayrilir neden ayrilnasin? gider yasar biriyle ya da tek. Cocugun basina bise gelse beni ilgilendirmez demezsin herhalde.
Nesilleri iyi yetiştirmek biriyle yatmamaktan mı geçiyor ? O kadar cahil ve kindarsınız ki asıl bu şekilde olduğunuz sürece o nesiller çok daha kötü ve ahlaksız yetişecekler.Yorumları şaşırarak okudum pes vallahi..ne ara bu kadar genisledik??? Dini yorum görünce saldırıyorsunuz hep birlikte cunku duymak istemiyorsunuz ..ama ben de sizin bu ahlaksız ahlak anlayışınızı görmek istemiyorum midemi bulandırıyorsunuz..evet sırf bu yüzden toplum bozulmadi ama evlenene kadar bilmem kac kisinin yataginda yatmis kadin veya erkekten de cok saglikli nesiller yetisecegini sanmiyorum tek mesele korunmak degil..
Okullarda açılmadı ama kolejlerde geçerli mi bilmiyorum uyum haftası başladı bugün 4. GünüAra sayfalarda okulların daha açılmadığı söyleyen oldu mu?
Onu diyen kadin ben oluyorum , keske daha kibar bir sekilde yazsaydin benden bahsederken
Sizinde anlayamadiginiz su , tekrar tekrarbyaziyim , ben cocuguma guveniyorum , onu bilincli sekilde yetistiriyorum , cocugum benden korkmiyor , bana guveniyor , yani bir sevgilisi varsa ilk bahsettigi insan benim , getirip tanistirdigi insan da benim
Bu sebeple hirlisindan falan korkmama gerek yok , cunku zaten gorecegim sevgilisini
Bende boyle yetistim , 40 yasindayim , ruh sagligimda fiziksel sagligimda yerinde
Ailem herzaman arkamda oldu , onlardan hicbir zaman korkmadim , sevgililerimi bildiler , tanistilar , bugune kadar hicbir erkekten de zarar gormedim
Saglikli iliskiler boyle kurulur , guven ile , ben cocuguma , cocugum bana guvenecek ki herseyini anlatacak
Yani lafin kisasi korkmuyorum cocugum gidip de bir hirliyla sevisecek diye
+118 20 yaşında biri evlendiğinde çocuk gelin oluyorda cinsel ilişki yaşayınca neden böyle rahat bakılıyor enteresan.
size giren çıkan nedir???
Olay cinsellik degil dedi konu sahibi ama herkes bi israr icinde. Bunu anlayamiyorum. Ben cinsellige karsi bi insan degilim, bu konulardada acaip rahat bi insanim. Burdada yeterince farkediliyor:) Buna ragmen konu sahibini anladimBen dogru bilinclendirilmis bir bireyin dogru kararlar alacagina inaniyorum, ve eger ki bu kisi bir resitse onun kararlarina itimat edilmeli. Sahsen ben karismam diye dusunuyorum ama tabi daha cok yolum var.
Hayır cıkcıklayarak kafa sallayan mı ararsınız, tebessüm eden insan mı ararsınız ve duyulduklarını biliyorlardı.
İnsanlar korunduktan ve bilinçli olduktan sonra size giren çıkan nedir???
Ben hic namus falan demedim , yorumlari birbirine karistiriyorsun hos olmuyorSen miydin? Bi yerde okumustum sen oldugunu hatirlayarak yazmadim bile. Neyse.. sen cocugun icin bunu normal karsilayabilirsin ama karsilamayanada namus bilmem ne demeye hakkiniz yok. Hala avrupada bile dindar kesimlerde florte izin vermeyen aileler bile var:) o da avrupa iste..
Bak ben yineliyorum sana normal gelen bana gelmeyebilir. Konu sahibi olayin cinsellik kisminda bile degil o ayrintiyi kaciriyosunuz. Kendiside bunu soledi. Biri bekarete onem veriyosada onu suclar gibi konusmalara gerek yok, bunu dini bir boyutu olabilir o kisi icin ya da norm ve kulturden kaynakli olabilir.
KatılıyorumBizim zamanimizda da millet catir catir sevisiyordu, liseyi bitireli 14 -15 sene oldu ama ulu orta anlatmak sacma, gereksiz yani.
Hele ki metroda dipdibe oturulan yerde yok tek vajinam var vs..
Gereksiz ayrintilar, yanlis mekanda gereksiz detaylar.
Koskoca kizlar, yaptiklari kendilerini baglar.
Benimde hem kizim hem oglum var ve ulu orta boyle konusmalarini istemezdim.
Bu kadar insan fikir alışverişi yaptık seviyeli bir şekilde atıştık yada bazı konularda birbirimize hak verdik ama daha sizin gibi seviyesini düşüren çıkmamıştı sizde geldiniz harika oldu.
Ben zaten hatirlamayarak yorum yaptim ve yorumu alintilayan sendin:)Ben hic namus falan demedim , yorumlari birbirine karistiriyorsun hos olmuyor
Insanlar dini sebepten , saglik sebebiyle , duygusal sebepten evlenene kadar sevismeyebilir hatta isterse hayati boyunca hic sevismez bu beni hic ilgilendirmiyor
Ancak sevisen insana da kotu , toplum ahlakini bozuyor diyemez
Iki insanin kapali kapilar ardinda yaptigi sevisme eylemi to0lum ahlakini bozmaz yada insanlarin kotu diye nitelendirilmesine sebep olmaz
Ilk yorumumda da ozellikle soyledim , iki insan sevisiyor diye nesil kotu denmez
Nasil ki dini inanci yada baska sebeple sevismeyen insana saygi duyuluyorsa sevisen insana da ayni saygi duyulmak zorunda , konuya da son yorumum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?