Metro duyduklarım ve bende bıraktığı etki...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Buna saygım sonsuz zaten.Bir benzerini @turuncupijama da yazmış,bence gayet normal bir yorum,düşünce.Kimisine göre bu yaşlar erken,kimisine göre normal,benim demek istediğim evlilik denilen kararla hele ki çocuk gelin denilen kavramla bunun asla karşılaştırılamayacağı çünkü ikisi bambaşka dünyalar.Gerçekten bambaşka dünyalar.Bu hikayedeki kızla,evlendirilen kızların hikayesi bambaşka,istisnalar olsa bile çoğunlukla karşılaştırılabilecek bir durum yok.Bu konudaki kız okuluna devam ediyor,büyük ihtimalle bir üniversiteye gidip sonrasında çalışacak,peki 16'sında evlendirilen kaç kızımız hakkında bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz ? Kaç tanesi arkadaşlarıyla buluşma imkanına sahip ?

Koleje gerek yok hayatım, devlet liselerinde de yaşanıyor. Cinsellik yaşı düşeli dediğin gibi epey oldu, bunu meşrulaştıran çocuk gelin alan aileler de varken bizim kat etmemiz gereken yol iki kolejli ergenin seks hayatı olmamalı sanki. Çocuk gelinlere kimsenin sesi çıkmıyor nedense, birden büyüyüp koca kadın oluyorlar sanki.

çünkü ben utanirdim öle büyüdüm.. babaya sölenmezdi vala siz çok rahat büyümüşsün..
Rahatlıkla ne ilgisi var bakın neden diyorum çünkü ben öyle büyüdüm diyorsunuz. Geçerli bir sebebiniz bile yok. Ben de koşa koşa gidip babama söylemedim ama bunun utanılacak ayıp bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Sadece kişisel bir durum olduğu için söyleme gereği duymuyorum.

ben hani net şu ülke diyemem ki genelleme yaptım. zaten konu cinsellik de değil. cinselliğin çirkin boyuta geçmesi.
videoya alıp yayanlar, hamile kalıp kötü duruma gelenler, ilişkiden sonra duygusallığı artan kızların erkeğin umursamazlığı ile karşılaştıkları boyut, daha ana baba olmadan bir mekana giremeyen 18 yaş altındaki çocukların kendilerine yaptıkları.
yani ne kadar anlatırsan anlat doğruyu ya karşıdaki yanlışsa ve kaldıramayacak yaştaysa çocuk. yani Allah esirgesin evlatlarımızı

Bir sosyal deneye maruz kalıypruz sanırım suan.
Eğer öyleyse,kimin ne yaptığı sizi hiç ilgilendirmez:)İlgilendirmemeli!İlgilendirmesin bi zahmet!

Çocuk gelinlerin nikahı var çünkü
Burada tartışılan şeyin alt metni "nikahsız sevişmek günahtır "

okuduklarıma çok üzüldüm

Her dinin yanlış bileni dogruyu çaptırıp kendine göre yorum yapanı vardır.
aslında yorum yapmadan okuyup çıkacaktım ama cinsellik öyle bir boyuta gelmiş ki din ile baglanmış.
islam dini adı ile bu yaşta evlendirilip gerdege sokulunca yobaz
ama özgürce belki de laf olsun diye yapılan cinsellik kendi tercihleri olur yada kendi inandıgın dine mensup olmadıgına kadar gider.
evet insan özgürdür
bekareti duruken cinsellik yaşayan kadar.
bekaretimi verdigim adam terketti diyende
nişanlandım geçmişimden pişmanın diyende
çocuklar anne babaların ya cahilligi ile ya onlara dogruları anlatmayıp yaşıt arkadaşlarının yanlışları ile büyüyüp gidiyor
keşke dogurmak kadar yetiştirmekle de gurur duysaydık.
çocuklar bizim cahilliklerimiz de heba oldular.

+18 olan herkes istediği ile sevişme hakkına sahiptir.

konunun ulu orta konuşulması hoş olmamış ama demekki elalem ne der gibi bir tabuları yok ki bu kadar rahat kendi cinsel hayatlarını tartışmaya açabiliyorlar. bence sorun bunun konuşulması ya da nerede konuşulduğu değil, konuşulanların 3. kişiler tarafından pür dikkat dinlenmesi, size ne ki, herkesin kendi hayatı, bahsedilen kişiler yetişkin sayılan bir yaşta ise zaten kimse birşey diyemez.

bence çocuklarımıza cinselliğin tü kaka birşey olmadığının öğretilmesi gerekir. sadece bunu yaşarken korunmayı bilsinler, kendi istekleri dışında birilerinin kendilerine zorla birşeyler yaşatmasına müsade etmesinler, sırf duyguları var diye bir kişinin kendi bedenlerini kullanmalarına izin vermesinler eminlerse karşısındakinden (haysiyetinden şerefinden karakterinden) o zaman sevişsinler...

Çocuk gelinlerin nikahı var çünkü
Burada tartışılan şeyin alt metni "nikahsız sevişmek günahtır "

Aynen
Benim yengem 17 yasinda evlendi. Hatta dayimi gorunce evlenmek istememis, babasi da dayimin parasi var diye zorla evet dedittirmis. Yengem su anda hayatindan memnun ama evlendiginde gayet cocuk gibiydi yani. Liseli cocuga gelinlik giydirdiler.
Evlendikten sonra da teyzemler surekli onu yapma, bunu yapma, olgun davran evli kadinsin, onu giyme, bunu konusma, evde yemek yap, oyle davran boyle davran; istedikleri gibi davranmayinca da arkasindan surekli dedikodu..kardesim liseli cocugu gelin yapmissiniz ne bekliyorsunuz ki 30luk kadin gibi agirbasli mi olsun?

Eeeee dediginiz gibi, 17lik kiz, nikahli sekilde cinsellik yasayinca adi nasip kismet oluyor ama arada nikah yoksa vay efendim bu toplum nereye gidiyor?!? Ikisinde de kiz 17 yasinda, belediye nikahi olunca, 17 yasindaki kizin imzasi ve rizasi olunca! toplum yozlasmamis mi oluyor???

çocuklar onlar daha yaa.cinsellik bukadar basite indirilmemeli.nekadar geniş aile olursa olsun hiç bir aile çocuk yaşındaki evladının cinsel ilişkiye girmesini istemez.sanmıyorum..aklı belli şeylere erdiğinde belki.bu çocuklar en fazla 17 olsun .yazık.

Aynen
Hangimiz büyükannesi 26 yaşında evlenmiş.
Onu geçtim hala bu ülkede 14 yaşında evlendirilen hatta para karşılığı babası yaşındaki adamlara satılan çocuklar var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…