Metro duyduklarım ve bende bıraktığı etki...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hep bu konulardan ya da siyasetten banlaniyorum onun icin sinirden ellerim titredigi halde agir bir sey yazmayacagim. Ama site yöneticilerine bir sey sormak istiyorum. Herkesce malum oldugu uzere kanunda 18 yasindan kucuk bireylerin evlenmesi yasak. 16 yas uzeri izne tabii gibi bir durum var sanirim hukukcu degilim tam bilemiyorum. Yasayla belirlenmis bir durum hakkinda boylesi herkese acik bir platformda bu sekilde yorum belirtmek dogru mu? Demek istedigim konuyu cocuk gelinlere getiren 'sevisenlere bir sey demiyorsunuz kucuk yasta evlenenlere karsi cikiyorsunuz' tarzi yorum yazanlar hicbir yaptırıma ugramamali mi?
Dusunce ozgurlugunden dem vurup beni fikir hurriyeti dusmanligiyla suçlayabilirsiniz, goze aldim. Ama ben bu tarz yorum yazanlari burasa gormek istemiyorum. O zaman git siteden de diyebilirsiniz ama buradaki yorumlar bana nasil bir cehaletle korkunc bir karanlikla savastigimi hatirlatip guc veriyor. Hanimlar kucuk yasta evlilik bu ulkenin en onemli yaralarından biri. Karsi tarafa saldiracak arguman bulamayinca kafaniza gore one suremeyeceginiz kadar da onemli.
El insaf diyorum el insaf!!!

Valla biliyor musunuz ben aslında cevap yazarken hiç asabi değilim, keyfim yerinde.
Canımın istediği gibi cevap yazıyorum, sebep o.
Ben karşılıklı olarak anlaşılıp sevişilince kızlar "kullanılmış" olmaz diyorum siz oradan atlayıp "erkekler öyle görüyor amaaa" diyorsunuz
Alakasız olan sizin söylediğiniz.
İstisnasız her erkek mi bunu yapan, nereden çıkarıyorsunuz bunu, hangi araştırmanızdan?
Kızlar akıllı olsun tabi ki, her erkekle birlikte olun diyen mi oldu yani ne alaka ki
Tabi ki saçma sapan insanlarla muhatap bile olmasınlar, konu bu değil ki
Konu sevişmek isteyen insanların sevişmesi
Bu kadar basit
Detaylı bir algoritması yok
Sizin gibi muhalefet olan insanlar genelde özgürce sevişen insanlara ahlaksız, terbiyesiz imasında bulunuyor burada sayfalardır
Sizin bahsettiğinize karşı çıkan hiç olmadı
Şimdi anlaşabilmişizdir umarım.

Afedersiniz de ben nerde ahlaksız dedim ? Ben bana açık açık anlatılan herşeye anlayışla yaklaşırım yapana aman neden yaptın demem . bana ters geliyor o kadar yoksa kimseyi yargıladığım yok. Ama bunu genelleyip desteklemem sadece o kadar

Yo onu size yazmadım,kusura bakmayın öyle anlaşılmak istemem.Konunun başından beri gelen bazı yorumları genelledim,aslında konunun kendisi kocaman bir soru işareti.

Ya zeten medeni insanın sevişmek için kimsenin onayına ihtiyacı yoktur
Sevişiyorsa bunun sorumluluğunu alabilecek olgunluktadır
Burada sorun arada kalmış bizim gibi toplumlarda
Ne medeniyiz nede tam anlamıyla muhafazakar
Arada kalan yoz ne yaptığını bilmeyen bir toplum

Bir konu hakkında fikir alışverişi yapmamız farklı bir şey bakış açımızın farklı olmasından daha doğal ne olabilir gayet olası ve olmalı da
Siz zannediyormusunuz ki benim gibi düşünmeyen insanların yazdıklarından kendime pay çıkarmıyorum
Elbette çıkarıyorum
Lakin siz kimsiniz ki beni yalancılıkla suçluyorsunuz
Ben sizi siz beni tanımıyorsunuz
Böyle birşeyi kurgulayacak kadar hayal dünyam geniş değil.
Annesinin biricik oğlu diye yorum yapan arkadaşım herkesin evladı kendine kıymetli Evladımla bu konuyu bu şekilde nasıl ilişiklendirdiniz merak ediyorum doğrusu

Oshonun düşüncesini aktararak katıldığımı ifade ettim. Oshonun her dediğini doğru olarak kabul ediyorum demedim.
Kaldı ki benim düşüncem sizi niye bu kadar rahatsız etti? Kimine göre normal, kimine göre değil.Ben normal görüyorum.Cinselliği toplumca ayıp olarak görmemeliyiz diyorum orda. Liseliler kesinlikle sevişmeli demiyorum.
Bide çocuğum var demişsiniz. Ben bilirim sen bilmezsin dercesine msksks
Komiksiniz valla ya.

18 yaşından küçüklerin cinsellik yaşasın hımm mezhep konya ovası

Burada bazıları cinsellik çok normal çocuğumu özgür bırakacağım demiş. Lise çağındaki biri icin cinsellik çok erkendir öncellikle bunu bi bilelim. Yasal bile değildir o yaşta yaşanan cinsellik. Ayrıca çocuğunu başıboş bırakmak modernlik çağdaşlık değildir. Yani siz çocuğunuzu o yaşta özgür bırakıp git istediğinle seviş dediğinizde modern olmuyorsunuz:) Konu sahibi de kafaya bu kadar takma. Sonuçra o cocuklarin ailesinin düşünmesi gereken bir sey sizi ilgilendirmez. Belki de reşitlerdi bilemeyiz. Bir örnek gördünüz diye de tüm nesle kötü demeyin.

neden terbiyesizlik yapıyorsunuz?
Terbiyesiz olan sizsiniz hanımefendi ki bana böyle yazıyorsunuz . Mezhebiniz geniş demek istedim 18 yaşından küçük biri kanun önünde çocuktur bu savunulmaz olmuşsa yapmışsa bir hata bu durum onun gelişime uygun olarak telafi edilmeye çalışılır siz terbiyesiz aynı zamanda da cahilsiniz.

ben hiç kimsenin görüşüne saygısızlık yapmadım, hakaret etmedim, illa benim dediğim doğru demedim, sizi alıntılamadım bile. bana göre olabilir size göre olamazsa bana bunu düzgün kelimelerle söyleyebilirsiniz. hakaret etmeden konuşmayı öğrendiğiniz her zaman bana yazabilirsiniz ama şu an için daha fazla cevap vermeyeceğim.

hangi mezhep?

Sevişmekle ilgili yasal bi müdahale mi var? Reşit olmayanlar sevişemiyor mu yani kanunen? Hiç duymadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…