Metro duyduklarım ve bende bıraktığı etki...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Şu altını çizdiğim kısım kadın cinayetlerinin sebebi ama farkında değilsiniz. Başka söyleyecek sözüm yok, çekiliyorum.

Sosyoloji ne diyor bu konuda ? Sizin öne sürdüğünüz neye dayanıyor ? Hangi istatistiklerle konuşuyorsunuz ?

Kendi tercihlerinizle karar veriyorsunuz buna öyle değil mi ?
Sorumun cevabı bu değil ama.
Tekrar yineliyorum sorumu 25 yaşından küçük ilişki yaşayan kızların pişman olduğunu neye dayanarak ileri sürüyorsunuz?

Mesela guneydogudaki kadınlar okumak istemesin mi? Veya ailenin uygun gördüğü kişiyle zorla mı evlensin ? Kuma mı gitsinler?
Çünkü toplum böyle buyuruyor.

istisnalar olabilir tabiki ama kolejlerin fiyatı da ortada o yuzden bu ayrıntı dikkatimi çekti

Kizim koleje gidiyor, aracimiz da var ama biz metroya biniyoruz birlikte :)
Park sorunu yok, zamandan kâr ettiriyor, trafik derdinden kurtariyor, size de tavsiye ederim.
Ha konu bence de kurmaca o ayri.

Genc neslin yetismesinden Aileleri suclayamayiz. Cunku evde ne verirseniz verin diziler, sosyal medya , cevrelerinde arkadas olarak gorup takildiklari insanlarin karakterleri yani hersey bir bireyin olsumunda etkendir. Burda marka ismi vermek istemiyorum ban yemek istemedigim icin ama suan en populer olan internet dizilerinin yayinlandigi platformlarin hepsinde cinsellik yuksek derecede mevcut simdi bunu izleyen 17 yasindaki bir kiz aşkın bu oldugunu dusunur cunku medya bu yonde algi yonetimi yapiyor. Ayni zamanda sosyal medya fenomenlerini gencler cok takip ediyor o kdr bos sacma larch ve luzumsuz yasiyorlarki bu yasantilarida hep goz onunde yani gencler anne babanin disinda herseyi ornek aliyor aslinda genele bakmak lazim

Kizim koleje gidiyor, aracimiz da var ama biz metroya biniyoruz birlikte :)
Park sorunu yok, zamandan kâr ettiriyor, trafik derdinden kurtariyor, size de tavsiye ederim.
Ha konu bence de kurmaca o ayri.
bizim burda metro yok

Mesela guneydogudaki kadınlar okumak istemesin mi? Veya ailenin uygun gördüğü kişiyle zorla mı evlensin ? Kuma mı gitsinler?
Çünkü toplum böyle buyuruyor.

Benim sorduğum ve konuştuğumuz konuyla hiç ilgisi olmayan başka soru yoneltmissiniz.

Sürekli soru sorarak mi konuşursunuz ?

Sorumun cevabı bu değil ama.
Tekrar yineliyorum sorumu 25 yaşından küçük ilişki yaşayan kızların pişman olduğunu neye dayanarak ileri sürüyorsunuz?

En az 25 diyorum hatta 30 a dayanır bu.

Daha aşkı sevgiyi bile tam kafalarında oturtmamisken , insanları tanımıyor, geleceğine yön verirken kalıpları dışına çıkıp pişman oluyorlar.

Daha kimliği oturmayan gençler verdikleri kararlarda pişmanlıklar yaşıyor.

Okulunu bitirir, mesleğini eline alır , yolunu çizer , insanları ve ne istediğini bildikten sonra yoluna devam etmeli.

Yuzbinlerce konu/ hayat "güvenmiştim " kelimeleriyle dolu.

Demek ki güven üzerine kuruluyor çoğu ilişki.

Dolayısıyla günü birlik ya da uzun süreli ilişki yaşayıp , çoluk çocuk sahibi olmayı istemeyip yoluna bu şekilde devam etmeye karar veren kadınlar dışında hepsi mutsuz oluyor.

Şu altını çizdiğim kısım kadın cinayetlerinin sebebi ama farkında değilsiniz. Başka söyleyecek sözüm yok, çekiliyorum.

Hiç alakası yok. 18 yaşındaki sözde reşit olmuş bir kadın , bana göre çocuk önce okumalı, mesleğini eline alıp yolunu cizmelidir.

Madem toplumsal baskı yaşıyor ve yaşayacağı bir olay onu intihara kadar surukleyebiliyor öyleyse yaşadığı toplum kalıplarının dışına çıkması için önce temel hazirlamali.

Geleceğini insaa etmeden yola devam edenlerin sonu evet sizin dediğiniz oluyor.

Başkaldirmak için illa evlilik öncesi ilişkiye yola başlamaya gerek yok.

devamında da şey demişlerdir eminim: anam babam taş taşıyıp tuvalet temizleyip bizi koleje gönderiyor.zaten anam başörtüsü yüzünden okuyamamış.babam ilkokulu açlıktan bitirememiş.komşunun ortaokuldaki çocuğu börekçide garsonluk yapıp kazandığı parayla kpssye girecekmiş. ama biz okul eteği yerine mini etek giyip instagramdan bulduğumuz oğlanlarla ahlaksızlık yapıyoruz uyuşturucu partileri filan... hıhıı evet

Benim sorduğum ve konuştuğumuz konuyla hiç ilgisi olmayan başka soru yoneltmissiniz.

Sürekli soru sorarak mi konuşursunuz ?
Topluma göre yaşayacaksınİz demişsiniz. Toplum işte bunları buyuruyor.
Nasıl alakası yok.
Karşı çıkan kızlar da öldürülüyor örneğin kan davası saikiyle. Bakın bulunduları bölgenin kurallarına uymuyorlar ve öldürülüyorlar. Bu kadınlara örneğin öneriniz nedir? Topluma uyup okula gitmesinler veya amca ogullariyla evlensinler mi? Yoksa isyan mi etsinler düzene?

Cinsellikten okumaya , okumaktan doğuya geçtiniz. Önce karar verin hangi konuyu tartışıyoruz.

Cinsellik konusunda eğer toplum ve ailesi buna uygun değilse okuyup , dallanıp budaklanip , hayatı ve kendini iyice tanıdıktan sonra buna karar verip yoluna devam etsin diyorum.. Güzel de diyorum.

Doğusu batısı yok , her yerde bu tur baskılar mevcut.

Amcaogluyla evlilik ve okumak için baş kaldırmak istiyorsa kaldırsın, kaldıracak gücü varsa yapsın. Bu toplumun çok başka bir yarası.

Başkaldıran kişileri evimize alamıyoruz, evden çıkıp yoluna gittiğinde maddi desteğimiz olmuyor. Konuşmanın bir manası yok.

Kızmıyorum yeni nesile şu an 17-18 yaşında olan çocukları bizim jenerasyonumuz yetiştirdi. Bende cinselliğe karşı olmadım hiç bir zaman ama milletçe her konuda her konuda aşırıyız, ortayı tutturamadık bir türlü yani biri bekaret diye can verir diğeri gömlek değiştirir gibi sevişir...

Evlilik öncesi cinsellik yaşamak baş kaldırmak değildir. Bu ülkede üniversite mezunu ve çalışan kadınlar sizin gibi eril zihniyetler yüzünden hiç şiddet görmüyor, hırpalanmıyor, öldürülmüyor sanacak yazdıklarınızı okuyan. Kafanızda çok tehlikeli stereotipler var, umarım erkek çocuk yetiştirmiyorsunuzdur.

Konu hortlamış,
Bilen bilir yeni üye değilim, hiç bir zaman dikkat çekmeye çalışan her konuya yada duruma atlayan bir üye de olmadım.
Kurgu diyen arkadaşlar olmuş,
Ben de kendilerine sormak istiyorum
Neden kurgu yapayım.
Bankacıyım sosyal bir deney yada anket peşinde olabileceğim bir durumda söz konusu değil. (Ki o kadar Toplumsal konularla ilgili değilimdir. Her hayata ve yaşantıya saygı duymasam bile yargılamam eleştirmem hayatımdan çıkarırım)
NEDEN.....
Hı kendini komik zanneden bir üye de Koleje giden çocuklar neden metro da diye sorgulamış (en komik yorum) artık koleje çocuğunu gönderen aileleri ne zannediyorlarsa
Benim de çocuğum bu sene Ankara da ilk 5’e giren özel okullardan birine başlayacak.Ama tam burslu. Zengin olmadığım gibi hem anne hem baba sorumluluğumdan dolayı 1’i 2’i yapamadan yağımda kavrulup giden sıradan bir ebeveynim ama oğlumu okul saatlerinden ötürü servise verdim. Bu beni zengin gösteriyorsa kim tutar beni

Erkek çocukta kız çocukta yetiştiriyorum Allah a şükür. Ve bana rastladiklari için , anneleri ben olduğum için her daim şükür edecekler, her daim mutlulukla anacaklar beni.

Emin adımlarla , yavaş yavaş atiliyoruz hayata.

Mutlu , kendini bile, cocuklar yetiştiriyorum.

Benim yetistigim gibi.

Üniversite okuyup , mesleğini eline alsın , insanları tanışın, öncelikle tam.olarak ne istediğini bilsin sonra istediği yolu çizsin.

18 yaşında ki bir genç ne istediğini tam olarak bilemez.

Vallahi herkesin kendi cinsel hayatı, kendi tercihi. Hiçbir insanın gerçekte ne yaptığını ve yaşadığını bilemeyecegim için böyle bir konuda da fikir belirtmek açıkçası bana gereksiz geliyor. Herkesin hayatına kimse karışamaz.

Komiklik olarak yazmadim sevgili bayan ciddi olarak yazdim ben genelleme olarak yazdim.istisnai durumlar tabiki vardır daha önceki yorumdada belirttim.kendimi de komik sanmiyorum bu da benim yorumum ve kapasitem demekki her kolejliyi zengin zannediyormusum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…