- 11 Aralık 2018
- 42.726
- 265.413
- 598
Bulunduğum toplum nerede ?
Toplumsal baskı ve yetiştirilme biçimi herneyse öyleyse kadınlar ona göre yaşayacak. Yasamayip baskaldiriyorsa ölüp bitmeyecekler.
Dediğim gibi bu topluma gire değil kişinin inandıklarına , çizgisine göre değişiyor.
Baskıyla yaşayıp kalıplarının dışına çıkmaya çalışan küçük yaştaki kadınlar ise kayboluyorlar
Bu yüzden kendini tamamlamadan ilerlememeli. Adı ister toplum olsun ister baskı.
Sorumun cevabı bu değil ama.Sosyoloji ne diyor bu konuda ? Sizin öne sürdüğünüz neye dayanıyor ? Hangi istatistiklerle konuşuyorsunuz ?
Kendi tercihlerinizle karar veriyorsunuz buna öyle değil mi ?
Mesela guneydogudaki kadınlar okumak istemesin mi? Veya ailenin uygun gördüğü kişiyle zorla mı evlensin ? Kuma mı gitsinler?Bulunduğum toplum nerede ?
Toplumsal baskı ve yetiştirilme biçimi herneyse öyleyse kadınlar ona göre yaşayacak. Yasamayip baskaldiriyorsa ölüp bitmeyecekler.
Dediğim gibi bu topluma gire değil kişinin inandıklarına , çizgisine göre değişiyor.
Baskıyla yaşayıp kalıplarının dışına çıkmaya çalışan küçük yaştaki kadınlar ise kayboluyorlar
Bu yüzden kendini tamamlamadan ilerlememeli. Adı ister toplum olsun ister baskı.
istisnalar olabilir tabiki ama kolejlerin fiyatı da ortada o yuzden bu ayrıntı dikkatimi çekti
bizim burda metro yokKizim koleje gidiyor, aracimiz da var ama biz metroya biniyoruz birlikte :)
Park sorunu yok, zamandan kâr ettiriyor, trafik derdinden kurtariyor, size de tavsiye ederim.
Ha konu bence de kurmaca o ayri.
Mesela guneydogudaki kadınlar okumak istemesin mi? Veya ailenin uygun gördüğü kişiyle zorla mı evlensin ? Kuma mı gitsinler?
Çünkü toplum böyle buyuruyor.
Sorumun cevabı bu değil ama.
Tekrar yineliyorum sorumu 25 yaşından küçük ilişki yaşayan kızların pişman olduğunu neye dayanarak ileri sürüyorsunuz?
bizim burda metro yok
Şu altını çizdiğim kısım kadın cinayetlerinin sebebi ama farkında değilsiniz. Başka söyleyecek sözüm yok, çekiliyorum.
Topluma göre yaşayacaksınİz demişsiniz. Toplum işte bunları buyuruyor.Benim sorduğum ve konuştuğumuz konuyla hiç ilgisi olmayan başka soru yoneltmissiniz.
Sürekli soru sorarak mi konuşursunuz ?
Topluma göre yaşayacaksınİz demişsiniz. Toplum işte bunları buyuruyor.
Nasıl alakası yok.
Karşı çıkan kızlar da öldürülüyor örneğin kan davası saikiyle. Bakın bulunduları bölgenin kurallarına uymuyorlar ve öldürülüyorlar. Bu kadınlara örneğin öneriniz nedir? Topluma uyup okula gitmesinler veya amca ogullariyla evlensinler mi? Yoksa isyan mi etsinler düzene?
münübüs geçiyor evet ama koleje gönderecek kadar durumum yok lakin daha küçükbenim oğlan minibüsle gidip geliyor, minibüste olur:))
Merhabalar,
Sabah Kızılay'a gitmem gerekiyordu. Metroyla ineyim dedim neyse,
Yanında 2 genç kız oturuyor 2 si de birbirinden güzel,
Klasik sosyal medya hesaplarından bahsediyorlar yok takipçi yok şunu takip ediyor musun? yok şu seni takip ediyor mu şimdi ki gençlerin klasik muhabbeti diyelim.
İkisi de lise öğrencisi çünkü çantalarında bir kolejin amblemi vardı.
Biri diyor ki arkadaşına
- Eeee Bartu'yla nasıl gidiyor.
-İyi işte ya nasıl olsun 2 gün küs 3 gün barışık geziyoruz.
Tekrar soruyor diğeri,
-Sizin ilişki 7 ay oldu dimi
-Evet ama 7 ay'ın en fazla 5 ay'ı küs geçmemiştir.
-Yatak da nasıl Bartu?
-Başarılı değil bana yetmiyor ayrıca yeniliklere açık değil dar açıdan bakıyor sanki benim bir tek vajinam var. Ama Salak bebeyi Seviyorum işte ne yapayım.
Bu muhabbetin daha ilerisi nerelere gitti bilmiyorum çünkü daha kızılay'a gelmeden yerimden kalktım ve diğer vagon'a doğru yürüdüm.
Önce Normal herhalde yeni nesil böyle dedim.
Sonra Eeeee bu yeni nesil'i yetiştiren de biz değil miyiz? Diye düşündüm.
Ben de yeni nesil bir erkek çocuğunun annesiyim.
38 yaşımdayım, Cinselliğe namus gözüyle bakmam ama Cinsellik herhangi biriyle yaşanmamalı diye düşünenlerdenim. Ve bunu yaşamanın bir farkındalığı olmalı diyorum.
Yani kişiler cinselliği şu yaşta yaşasınlar filan demiyorum. Kendileri için en özel kişiyle yaşamalılar diyorum.
Velhasıl hanımefendiler, Biz nasıl bir nesil yetiştiriyoruz ???
Hiç alakası yok. 18 yaşındaki sözde reşit olmuş bir kadın , bana göre çocuk önce okumalı, mesleğini eline alıp yolunu cizmelidir.
Madem toplumsal baskı yaşıyor ve yaşayacağı bir olay onu intihara kadar surukleyebiliyor öyleyse yaşadığı toplum kalıplarının dışına çıkması için önce temel hazirlamali.
Geleceğini insaa etmeden yola devam edenlerin sonu evet sizin dediğiniz oluyor.
Başkaldirmak için illa evlilik öncesi ilişkiye yola başlamaya gerek yok.
Evlilik öncesi cinsellik yaşamak baş kaldırmak değildir. Bu ülkede üniversite mezunu ve çalışan kadınlar sizin gibi eril zihniyetler yüzünden hiç şiddet görmüyor, hırpalanmıyor, öldürülmüyor sanacak yazdıklarınızı okuyan. Kafanızda çok tehlikeli stereotipler var, umarım erkek çocuk yetiştirmiyorsunuzdur.
Komiklik olarak yazmadim sevgili bayan ciddi olarak yazdim ben genelleme olarak yazdim.istisnai durumlar tabiki vardır daha önceki yorumdada belirttim.kendimi de komik sanmiyorum bu da benim yorumum ve kapasitem demekki her kolejliyi zengin zannediyormusumKonu hortlamış,
Bilen bilir yeni üye değilim, hiç bir zaman dikkat çekmeye çalışan her konuya yada duruma atlayan bir üye de olmadım.
Kurgu diyen arkadaşlar olmuş,
Ben de kendilerine sormak istiyorum
Neden kurgu yapayım.
Bankacıyım sosyal bir deney yada anket peşinde olabileceğim bir durumda söz konusu değil. (Ki o kadar Toplumsal konularla ilgili değilimdir. Her hayata ve yaşantıya saygı duymasam bile yargılamam eleştirmem hayatımdan çıkarırım)
NEDEN.....
Hı kendini komik zanneden bir üye de Koleje giden çocuklar neden metro da diye sorgulamış (en komik yorum) artık koleje çocuğunu gönderen aileleri ne zannediyorlarsa
Benim de çocuğum bu sene Ankara da ilk 5’e giren özel okullardan birine başlayacak.Ama tam burslu. Zengin olmadığım gibi hem anne hem baba sorumluluğumdan dolayı 1’i 2’i yapamadan yağımda kavrulup giden sıradan bir ebeveynim ama oğlumu okul saatlerinden ötürü servise verdim. Bu beni zengin gösteriyorsa kim tutar beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?