Metro duyduklarım ve bende bıraktığı etki...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
18 yaş altı olanların sevişmesi bana göre yanlış.

diger konuda da bu konuyu ortaya atip polemik cikarmaya calismistiniz dikkatimden kacmadi, onu yapamayinca gelip konuyu hortlatmissiniz. anlayamadim dogrusu neden bu konuyu bu kadar ustelediginizi. alinti da yapmiyorsunuz amacinizi cozemedim.

diger konuda da bu konuyu ortaya atip polemik cikarmaya calismistiniz dikkatimden kacmadi, onu yapamayinca gelip konuyu hortlatmissiniz. anlayamadim dogrusu neden bu konuyu bu kadar ustelediginizi. alinti da yapmiyorsunuz amacinizi cozemedim.
Hayır dikkatimi çekti bu konu. Beni bilen bilir ben bireysel özgürlüklere son derece önem veren biriyim. Ama şahsen çocukların cinsellik yaşamalarına karşıyım. Pişman oldum zaten hortlattığıma, kibledim. Mune abla gelir kapatır şimdi.

nicedays senmissin neden beni yoruyorsun ben de ciddiye alip cevap yazdim. optum canim iyi forumlar.

Yorma kendini bence. Sevişme izni almak için evlenmiş bir nesilden fazla bir şey beklemeye gerek yok. Konu da eski zaten.

Not: Reşit olmayan gençlerin evlenmesini de sevişmesini de doğru bulmuyorum. Linç timine duyurulur.

Kadınların çok büyük çoğunluğu , özellikle 25 ten küçükler evlilik öncesi cinsellik yaşadiginda pişman oluyor.

Neden anormallik olarak görüyorsunuz ?

Inançlara göre , prensipleri, isteklere göre değişir.

Siz evlilik izni almadan normal görürsünüz bir başkası görmez

Ki üstüne basa basa söylüyorum çoğu kadın birliktelik yaşayıp terk edilmeyi kabullenemiyor. Fırat meselesi.

Tek gecelik ilişkiler yaşayarak ilerleyen kadınlar ise bir yerden sonra tıkanıyor, ruhu çöküyor, mutsuz oluyor .

Uzun süreli ilişki devamlılığı gelmeyince de yine çöküş yaşanıyor.

Bu yaşta bence de olmamalı cinsellik... yeni nesillikle bazı şeyler karıştırılıyor malesef

Ben normal bulanlardanim. Acikcasi cocuguma her seyi gercek ve olmasi gereken hali ile anlatirim. İster evlenene kadar bekler ister oncesinde beraber olur ister 10 kisi olur ister 1 kisi. Bu kisim onun ozgurluk alani. Saygi gosteririm.

Kadınların büyük çoğunluğu değil, bulunduğunuz toplumun büyük çoğunluğu. Fıtrat değil, toplumsal baskı ve yetiştirilme biçimi.

O değil de konuya inanmadım madem kolejliler metroda ne işleri var ya özel arabaları vardır onların yada servis ne bilim ayrıca böyle konular iki orta konusulacaginada inanmıyorum
Hortlak konuya yazmayi sevmem ama koleje oyle sadece zengin insanların çocukları gitmiyor. Yegenimiz gidiyor mesela zar zor yetiriyorlar. Neden gidiyor onu da anlamaadim ama oyle iste yazmak istedim :))

Hortlak konuya yazmayi sevmem ama koleje oyle sadece zengin insanların çocukları gitmiyor. Yegenimiz gidiyor mesela zar zor yetiriyorlar. Neden gidiyor onu da anlamaadim ama oyle iste yazmak istedim :))
yani genel olarak zenginler gider ya ondan sey ettim.misal bartu ismide saçma geldi .çok duyulan bir isim değil ve genelde dizilerde kullanılır ne bilim hiçbirşekilde inanmadim

O değil de konuya inanmadım madem kolejliler metroda ne işleri var ya özel arabaları vardır onların yada servis ne bilim ayrıca böyle konular iki orta konusulacaginada inanmıyorum
Servis olabilir ama her özel okula giden çocuk zengin bir aileye sahip olmuyor ki özel araçla gidip gelsin okula. Etrafımda orta direk sayılabilecek aileler kendilerini zorlayıp özel okula gönderiyor çocuklarını.
Servisle değilde metroyla gitmek istemişlerdir olabilir yani. Konu gerçek midir orası ayrı tabi.

Amacı aslında çok belli
Seri eksilemeye başlar mesajları şimdi
Alıntılamadan konularda polemik yapmaya veya açık aramaya çalışır genelde
Çok üstünde durmayın

Hangi istatistiklere göre pişman oluyorlar? Bir yerden mi okudunuz yoksa sizin Çevrenizde gördükleriniz mi?
Eger sizin Çevrenizde gördükleriniz ise; günlük hayatta karsilastigimiz mikro ilişkiler ile sosyolojik çıkarım yapamayız farkindasiniz değil mi? O zaman sosyoloji diye bir bilime gerek kalmazdi.
Bir de 25 yaşından önce cinsellik yaşayan kadınlar hangi bölgelerde neden pişman oluyorlarmis?
Mesela ataerkinin yogun olduğu namus, ayıp, bekaret, zar gibi kavramlara takıntılı bölgelerde yasadiklarindan dolayi olabilir mi?

istisnalar olabilir tabiki ama kolejlerin fiyatı da ortada o yuzden bu ayrıntı dikkatimi çekti

yani genel olarak zenginler gider ya ondan sey ettim.misal bartu ismide saçma geldi .çok duyulan bir isim değil ve genelde dizilerde kullanılır ne bilim hiçbirşekilde inanmadim

Konu bana da kurmaca geldi. Kolejli cocuk, zengin zuppe ismi Bartu vb..En basta da yazdim bence kurgu.

Konu hortlamis :) bana da inandirici gelmedi..
Bu arada inandiğimiz gibi yaşadigimiz icin asla baskı hissetmiyoruz boyle mutlu oluyor gereklerini yerine getirdigimiz icin böyle huzur buluyoruz :) herkesin kendi tercihi.. yasayisi inanişi.. muhafazakar yetistim muhafazakar yetistirmeye calisirim bundan dolayi hayatim sekteye uģramadi olumsuzlukta yasamadim.
Baski da hissetmedik sukur.. gezdim tozdum rahattim. Insanlarin tercihlerini dar kaliba koyup degerlendirmekte cok sacma.herkes bilincli yasamiyor inancini vs. Digeri oyle diye herkes oyle anlaminada gelmiyor :)

Sosyoloji ne diyor bu konuda ? Sizin öne sürdüğünüz neye dayanıyor ? Hangi istatistiklerle konuşuyorsunuz ?

Kendi tercihlerinizle karar veriyorsunuz buna öyle değil mi ?

Kadınların büyük çoğunluğu değil, bulunduğunuz toplumun büyük çoğunluğu. Fıtrat değil, toplumsal baskı ve yetiştirilme biçimi.

Bulunduğum toplum nerede ?

Toplumsal baskı ve yetiştirilme biçimi herneyse öyleyse kadınlar ona göre yaşayacak. Yasamayip baskaldiriyorsa ölüp bitmeyecekler.

Dediğim gibi bu topluma gire değil kişinin inandıklarına , çizgisine göre değişiyor.

Baskıyla yaşayıp kalıplarının dışına çıkmaya çalışan küçük yaştaki kadınlar ise kayboluyorlar

Bu yüzden kendini tamamlamadan ilerlememeli. Adı ister toplum olsun ister baskı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…