Metro duyduklarım ve bende bıraktığı etki...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
18 20 yaşında biri evlendiğinde çocuk gelin oluyorda cinsel ilişki yaşayınca neden böyle rahat bakılıyor enteresan.

Cünkü evlilik ve cinsellik iki farkli seyler. Evlilik sorumluluk gerektiren birsey. En basit kira var, faturalar var, kayin aile var. Beraberinde bir baski getiriyor. Onun yani sira o yasta, ömrünü geçirecegin insani seçemezsin. O yastaki kiz yada oglan evliligi kaldiramaz, ama cinsellik o kadar sorumluluk gerektiren birsey degil. Ha evet hafifide anlinmamali, ama evlilik gibi degil. Asktan, hormonlardan, zevkten ötürü yapilan birsey.

Bu konuda en önemlisi gençleri dogru bilgilendirmek ve özgüvenli yetistirmek.

Gençler daima sevisirler. Doga bu. Sorunlar sevistiklerinden dolayi çikmiyor, bilgisizlikten dolayi çikiyor. Halen tabu oldugu için.

Sevisen cagdas sevismeyen yobaz o kisilerin gozunde:) bu konuyu acan kadin sevismesine birsey mi demis:) ben ole anlamiyorum. Bacak arasi bla bla gormekten gina geldi burda. Sorun o degil konu sahibi icin.

E bizim ülkemizdeki çoğu çocukta annesinden babasından gizli ililkiye girip hamile kalıyor,sokak başında,banklarda parklarda bariz sevişiyorlar.
Size göre bu normal mi?

Cocuk gelin tanımını yanlış biliyorsunuz.

Sizin dediginiz yaslarda yapilan evliliklere genc yasta evlilik/erken evlilik falan denir en fazla, çocuk gelinle alakası yok.

Burada bir çok konu var, çocuksun daha ne evliliği diye 20 yaşındaki kişilere.

Ben yanlış bilmiyorum, okuduğumu söyledim.

K12 bütün liselerin kullandığı bir uzantı diye biliyorum.
Bir lisenin websitesine girince başında k12.bilmemne anadolu lisesi yazıyor.

Benim Dikkatimi çekmesinin nedenim offf yeni bir çanta akımımı başladı benim oğlan yarın öbür gün ister incelemesiydi açıkcası :)

Onu diyen kadin ben oluyorum , keske daha kibar bir sekilde yazsaydin benden bahsederken

Sizinde anlayamadiginiz su , tekrar tekrarbyaziyim , ben cocuguma guveniyorum , onu bilincli sekilde yetistiriyorum , cocugum benden korkmiyor , bana guveniyor , yani bir sevgilisi varsa ilk bahsettigi insan benim , getirip tanistirdigi insan da benim
Bu sebeple hirlisindan falan korkmama gerek yok , cunku zaten gorecegim sevgilisini
Bende boyle yetistim , 40 yasindayim , ruh sagligimda fiziksel sagligimda yerinde
Ailem herzaman arkamda oldu , onlardan hicbir zaman korkmadim , sevgililerimi bildiler , tanistilar , bugune kadar hicbir erkekten de zarar gormedim
Saglikli iliskiler boyle kurulur , guven ile , ben cocuguma , cocugum bana guvenecek ki herseyini anlatacak
Yani lafin kisasi korkmuyorum cocugum gidip de bir hirliyla sevisecek diye

kaç tane oluyorkı zaten bayanda anlamadım..yazacak çok sey varda özgurlukçu hatunlar benı taşlar.

Neden Boyle soyluyorsunuz o ozgur luk hepimizin ozgurlugu , Siz sikilmadinizmi erkeklerin herseyi yapip da hic bi etiket almamalarindan, sadece cinsslligi kapsamszki inanc zevkler hobiler Bu ozgurlige ihtiyacimiz var

oo sevismek ne ki,
resit olunca ben evden ayrilsinlar bile diyorum, gitsinler kendi evlerinde kendi hayatlarinin sorumluluklarini alarak yasasinlar.
Cocugum hirliya hirsiza denk gelir mi diye korkar miyim o gun, bilemiyorum. Eger ki ona duzgun ve seffaf bir egitim verebildiysm korkmam sanirim. Zira o yasta her davranisini anne babasinin kontrol etmesi gereken bir cocuk yetistirmissem asil o zaman basarisiz sayarim kendimi.

Hristiyanlar öyle yapmıyor ki?
Ne alakası var?
Valla kimin ne olduğunu Allah bilir. Yan komşum hristiyan ve çok namuslular. Ağızlarından tanrı lafı,şükür düşmüyor. Çok yardımseverler,insancıllar. Yemeğe otururken,kalkarken dua ediyorlar,hayvanlara zarar vermiyorlar. Küfürlü konuşmuyorlar. Çok da mükemmel çocuk yetiştiriyorlar. Ayrıca ben oruç tutarken inanılmaz saygılılar. Ramazanda evinde ne piştiyse kokmuştur diye bize getirmişti. Bence bu durumda insanları Hristiyan diyip aşağılamak çok büyük haksızlık oluyor.

Üzerinize gelinme sebebi bunu utanılacak bir şey gibi görmeniz ve görmeyenlere hakaret sandığınız hristiyan tanımı kullanmanız.

Ben çocuğum olunca eğer olursa,hırsızlık yapmasından utanırım, birinin kalbini kırmasından utanırım, bir hayvana acı çektirirse utanırım.

Aha geldi yine aynı soru...
30 yaşındaki kişiyle 16 yaşındaki kişinin evliliği ile,16 yaşındaki iki gencin cinsel ilişkisi aynı mı sizce ?

Bundan söz etmiyorum , 18 , 20 yaşında biri evlendiğinde çocuk oluyor , çok erken oluyor , 16 yaşındaki bir çocuğun ilişkisi normal görülüyor, neden ?

16 yaşındaki iki genç cinsellik yaşayamaz , yasamamali bana göre.

Doğru tercih, doğru zaman değil. O zamanlarda verilen kararlar çoğu zaman hep cahillikle verilen kararlar olur.

Sonradan pişman olunmayan tercihler çok çok azdır. Flört başka bir şey , cinsellik çok ayrı.

Flört dönemidir bu zamanlar, gezme , eğlence, spor, sinema zamanlaridir.

Geniş görüşlü bir insanım aslında ama bu tür konuları toplu taşıma araçlarında duymak gerçekten üzücü .

Sen miydin? Bi yerde okumustum sen oldugunu hatirlayarak yazmadim bile. Neyse.. sen cocugun icin bunu normal karsilayabilirsin ama karsilamayanada namus bilmem ne demeye hakkiniz yok. Hala avrupada bile dindar kesimlerde florte izin vermeyen aileler bile var:) o da avrupa iste..

Bak ben yineliyorum sana normal gelen bana gelmeyebilir. Konu sahibi olayin cinsellik kisminda bile degil o ayrintiyi kaciriyosunuz. Kendiside bunu soledi. Biri bekarete onem veriyosada onu suclar gibi konusmalara gerek yok, bunu dini bir boyutu olabilir o kisi icin ya da norm ve kulturden kaynakli olabilir.

Bazı "müslümanımsı" insanlardan daha iyi oldukları kesin.
Her hristiyan kötü değildir,her müslüman da iyi değildir diyerek kamu spotunu paylaşayım.
Kediye tecavüz edenler,yabancı uyruklu kadını öldürenlerde müslüman.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…