- 25 Ocak 2016
- 1.039
- 2.748
- 133
O zaman yapmayin yani cidden masraf oluyor bir de gelmeyecekse bilemedim simdi anneler de mukemmel istiyor her seyi hiç girme o topaAltin falan gelecegini hic sanmiyorum :)
Sızı sevdıgı ıcın evınıze hedıyesıyle gelecek insanların ac karnını doyurmak istemedıgınızı söylemeniz yapacagınız niyetin hayrını yok sayabilir ama.Paranin hesabini yapsam bagista bulunmayi da dusunmem. Ben daha mantikli sekilde harcamaktan bahsediyorum
Emin olun beni sevdikleri icin falan degildir bu isler ticarete donmus artik sen bana ne getirdiysen bende sana onu getiriyorum he birde borc denen bisey var ben sana altin getirdiysem senin bana altin borcun oluyor onu getirmen gerekiyor gibi seylerSızı sevdıgı ıcın evınıze hedıyesıyle gelecek insanların ac karnını doyurmak istemedıgınızı söylemeniz yapacagınız niyetin hayrını yok sayabilir ama.
Ben mevlut yapmadım akika kurbanı kesip onuda ihtiyaç sahiplerine dagittirdim iki çocuğumda daMerhaba hanimlar bebek mevlutu konulari gundeme gelmeye basliyor :) iki ayri memleketten oldugumuz icin iki yerde olacak diye dusunuyoruz ama ben kucuk ikramliklarla yapmayi dusunuyordum. Annemle az once konusurken oyle olmaz pide olmali ya da tavuk pilav diyor. Dedim ki biz niye milletin karnini doyuruyoruz ki. Boyle mevlut olaylarinda yemek vermek cok sacma geliyor bana ozellikle cenaze mevlutlerinde.
Yok illa verilirmis az kisi cagiririz o zaman diyorum olmaz gittigim herkesi cagiririm diyor kaba bir hesapla yuz kisiyi geçer. Ee kuran okusun diye cagirdigimiz kisi de para aliyormus.bunlarin hepsi carpi 2 yerden bin lirayi gecer diye dusunuyorum. Mevlut yapmayip bu parayi ihtiyac sahibi birilerine vermek daha mantikli olmaz mi? Ya da cocuk esirgeme loseve falan bagislamak.
Illa yapilmali mi?
Ben zaten bu yemekleri yiyebilen insanlar yerine bulamayanlara yedirmeyi daha mantikli buluyorumBen hocayım asla bu işi para için yapmam okumam. Gecen gittim zorla verdiler gene almadım ben Allah’ın kelamını para ile okumam. Ayettede oyle diyo Rabbimiz zaten.
Allah’ın ayetlerini para karşılığında satmayınız.
Hediye bile kabul etmiyorum. Cokkkk zorlayanlar oluyo o kadar cok ki hatta onu Büke almamaya çalışıyorum . Bende bu işi para karşılığında yapanları hoş bulmuyorum. Tasvipte etmiyorum. Konuna gelecek olursak bu bir gelenek dini açıdan düşünmeyin. İnsanlaının yapmasının sebebi herkes tek tek geleceğine bi kere gelsin bende bi kere de halledeyim işimi diye. Bu arada kimse karın doyurmaya gelmiyo bence bu bana hiç hoş gelmedi. Ben isterim ki gelsin yesinler nede olsa misafir 10 rızıkla gelir birini yer 10 unu evde bırakır gider..
Emin olun beni sevdikleri icin falan degildir bu isler ticarete donmus artik sen bana ne getirdiysen bende sana onu getiriyorum he birde borc denen bisey var ben sana altin getirdiysem senin bana altin borcun oluyor onu getirmen gerekiyor gibi seyler
Cocugum yok, Bıgun bir mucize olur da bebegım olursa bu hesaplara asla girmeden bir iki kac gerekirse mevlit yapıp sevincimi herkesle paylasmayı dusundugum ıcın sizinle empati yapamadım.Emin olun beni sevdikleri icin falan degildir bu isler ticarete donmus artik sen bana ne getirdiysen bende sana onu getiriyorum he birde borc denen bisey var ben sana altin getirdiysem senin bana altin borcun oluyor onu getirmen gerekiyor gibi seyler
Ya öyle demeyin ama, bu bir sektör.bebeğe mevlit fikri diken diken ediyor tüylerimi şu son olaydan sonra
şu süslümanın ismi neydi
herkes aynı diye birşey yok tabiki ama bendeki imajı berbat
Ben sevincimi gercekten o yemeklere ihtiyaci olanlarla paylasmayi tercih ediyorum diyelimCocugum yok, Bıgun bir mucize olur da bebegım olursa bu hesaplara asla girmeden bir iki kac gerekirse mevlit yapıp sevincimi herkesle paylasmayı dusundugum ıcın sizinle empati yapamadım.
Bebegınıze Allah guzel uzun saglıklı omur versin.
Paranin hesabini yapsam bagista bulunmayi da dusunmem. Ben daha mantikli sekilde harcamaktan bahsediyorum
Dedıgım gibi sizinle bu konuda empati yapamadım, bebek sızın hayat sızın sız sıze dogru geleni yaparsınız zaten. Ben nacızane fikrimi söyledim.Ben sevincimi gercekten o yemeklere ihtiyaci olanlarla paylasmayi tercih ediyorum diyelim
Benim evim baska ilde o yuzden ayri ayri da gelseler mesela bir haftaya sigdirmak zorundalar cunku orda uzun kalamiyorum :)Mevlut ben de yapacağım fakat amacım başka, tüm tanıdıklar mevlutte gelsin bi daha kimse gelmesin diye yapacağımbu yüzden pide yaptırmayı düşünüyordum hatta, bebek görmeye gelenleri tek tek ağırlamak daha zor bana göre
değil mi amaYa öyle demeyin ama, bu bir sektör.
O kadar görgüsüz olmasa, mekan, garson, organizasyon falan nasıl para kazanacak?
Bulunduğum şehirde ünlü bir organizasyon firmasının sahibi sınıf arkadaşım.
O anlatıyor, hastane yatağına bir ipek nevresim diktirdi kadın, 5 bin tl verdi acımadan diye.
Zengin harcamazsa gösterişe piyasa dönmez valla
Evet bu benim fikrim degil zaten :) sirf aileler icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?