Mevlüt ve mevlut yemeği

Paranin hesabini yapsam bagista bulunmayi da dusunmem. Ben daha mantikli sekilde harcamaktan bahsediyorum
Sızı sevdıgı ıcın evınıze hedıyesıyle gelecek insanların ac karnını doyurmak istemedıgınızı söylemeniz yapacagınız niyetin hayrını yok sayabilir ama.

Sızı sevdıgı ıcın evınıze hedıyesıyle gelecek insanların ac karnını doyurmak istemedıgınızı söylemeniz yapacagınız niyetin hayrını yok sayabilir ama.
Emin olun beni sevdikleri icin falan degildir bu isler ticarete donmus artik sen bana ne getirdiysen bende sana onu getiriyorum he birde borc denen bisey var ben sana altin getirdiysem senin bana altin borcun oluyor onu getirmen gerekiyor gibi seyler

Ben hocayım asla bu işi para için yapmam okumam. Gecen gittim zorla verdiler gene almadım ben Allah’ın kelamını para ile okumam. Ayettede oyle diyo Rabbimiz zaten.

Allah’ın ayetlerini para karşılığında satmayınız.

Hediye bile kabul etmiyorum. Cokkkk zorlayanlar oluyo o kadar cok ki hatta onu Büke almamaya çalışıyorum . Bende bu işi para karşılığında yapanları hoş bulmuyorum. Tasvipte etmiyorum. Konuna gelecek olursak bu bir gelenek dini açıdan düşünmeyin. İnsanlaının yapmasının sebebi herkes tek tek geleceğine bi kere gelsin bende bi kere de halledeyim işimi diye. Bu arada kimse karın doyurmaya gelmiyo bence bu bana hiç hoş gelmedi. Ben isterim ki gelsin yesinler nede olsa misafir 10 rızıkla gelir birini yer 10 unu evde bırakır gider..

Ben mevlut yapmadım akika kurbanı kesip onuda ihtiyaç sahiplerine dagittirdim iki çocuğumda da

Ben zaten bu yemekleri yiyebilen insanlar yerine bulamayanlara yedirmeyi daha mantikli buluyorum

Emin olun beni sevdikleri icin falan degildir bu isler ticarete donmus artik sen bana ne getirdiysen bende sana onu getiriyorum he birde borc denen bisey var ben sana altin getirdiysem senin bana altin borcun oluyor onu getirmen gerekiyor gibi seyler

O zaman hiç yapmayın gerçekten.
Direkt sadece bağış yapım.
Usulüne göre yapacaksanız yapın.
Ben mevlüt sevmem. Ona rağmen diyorum bunu. Biri mevlüt yapsın da margarinli bulyonlu pilav yiyelim demiyorum.
Sizin akrabalarınız dostlarınız da eminim aç değildir, bir tas pilava tavuğa hasret olsun. İçinizi kirletmek bu dedikleriniz.
Herkes zaten ayıp olmasın diye gidiyor mevlüte emin olun. Gelenler de siz isterseniz diye gidiyorlar, vakitlerini ayırıyorlar. Gelene bir kap yemek lafı edecekseniz zaten yapmayın.

Cocugum yok, Bıgun bir mucize olur da bebegım olursa bu hesaplara asla girmeden bir iki kac gerekirse mevlit yapıp sevincimi herkesle paylasmayı dusundugum ıcın sizinle empati yapamadım.

Bebegınıze Allah guzel uzun saglıklı omur versin.

bebeğe mevlit fikri diken diken ediyor tüylerimi şu son olaydan sonra
şu süslümanın ismi neydi
herkes aynı diye birşey yok tabiki ama bendeki imajı berbat
Ya öyle demeyin ama, bu bir sektör.
O kadar görgüsüz olmasa, mekan, garson, organizasyon falan nasıl para kazanacak?
Bulunduğum şehirde ünlü bir organizasyon firmasının sahibi sınıf arkadaşım.
O anlatıyor, hastane yatağına bir ipek nevresim diktirdi kadın, 5 bin tl verdi acımadan diye.
Zengin harcamazsa gösterişe piyasa dönmez valla

Ben sevincimi gercekten o yemeklere ihtiyaci olanlarla paylasmayi tercih ediyorum diyelim

Paranin hesabini yapsam bagista bulunmayi da dusunmem. Ben daha mantikli sekilde harcamaktan bahsediyorum

Mevlüt dinde şart koşulmuş bir şey değildir ancak gelenektir, bir arada dua etmeyi ve insanları kaynaştırmayı amaçlar
Bazı mevlütlere çok kızsam da rahmetli annemin önemsediği bir şeydir, evde Kuran okunsun, dua edilsin derdi
Her sene yapmaya çalışıyorum ortalama 25-30 kişi ağırlıyorum ama bunu yaptığımda tam yapmaya gayret ediyorum en son mevlütte tavuklu pilav, ayran, şekerpare yaptım ayrıca açık büfe masa üzerine ikramlıklar hazırladım 6 çeşit. Gelenlere dua kitabı, tespih hediye ettim, kitapların üzerine sticker yaptırdım, hediyelikleri koymak için kendim keseler diktim birazda süsledim insanlar sonradan da kullanabilsin diye, ortalama 350 lira gibi bir maliyeti oldu ki ben ikram ve süslemeyi abarttım. Evinize gelen insanlar için aç karınlarını doyurduk diye düşünmeyin, misafir berekettir, onca insan içinde biri denk gelir cidden açtır bir dua eder hayatınız değişir, insanların gönlünü hoş tutmak güzel bir şeydir. İki yerde ayrı ayrı mevlüt yapmak çok yorucu olur, bence teke düşürün.

Yani mevlüt yapacaksanız usulüyle yapın, bağışla mevlüt alakasız şeyler.
Bağışınızı evladınız için yapacaksınız yine yapın. Mevlütü annelerinizi kırmamak için eş dostla görüşmek için yapacaksnız. Farklı şeyler.
Bağışınızı da yapın ama size gelen konuklara da vereceğiniz üç kuruş tavuğun lafını etmeyin yani.
Çirkin şeyler bunları dile getirmek.
Hayırın da hayrı kalma bu bakış açısıyla

Ben sevincimi gercekten o yemeklere ihtiyaci olanlarla paylasmayi tercih ediyorum diyelim
Dedıgım gibi sizinle bu konuda empati yapamadım, bebek sızın hayat sızın sız sıze dogru geleni yaparsınız zaten. Ben nacızane fikrimi söyledim.

Mevlut mu, bagıs mı diye sorsaydınız belki bagıs mantıklı derdım ama mevlutu milletin ac karnını doyurmak olarak lanse ettıgınız ıcın bunun bana dogru gelmedıgını soyledim.

Allah hayrınızı kabul etsin

Mevlut ben de yapacağım fakat amacım başka, tüm tanıdıklar mevlutte gelsin bi daha kimse gelmesin diye yapacağım bu yüzden pide yaptırmayı düşünüyordum hatta, bebek görmeye gelenleri tek tek ağırlamak daha zor bana göre

Benim evim baska ilde o yuzden ayri ayri da gelseler mesela bir haftaya sigdirmak zorundalar cunku orda uzun kalamiyorum :)

Bende bağışla mevlüdün birbirinin ikamesi gibi görülmesini anlamıyorum. İnsanların bu konuda genellikle net fikirleri olur. Mevlüt fuzuli geliyorsa istemiyorsanız yapmazsınız. Bağış yapmanın herhangi bir yeri zamanı olduğunu düşünmüyorum.

değil mi ama
şunu da düşündüm bu paralar nereden kaynağı neresi
kadın 2100 lira ile kira ödüyor iki çocuğa bakıyor genede fazla harcıyorsun diyen oluyor
bu kadının 5 yılda harcadığı parayı birgünde mevlide veriyor diğer kadın
gelir düzeyindeki adaletsizlik
yok artık bu kadar mı dedirtiyor
şu süslümanın eylemi ile fikri çelişiyor

Evet bu benim fikrim degil zaten :) sirf aileler icin

Ailelerin her dedigini yapiyormusun? Yani sana mantikli gelmezse yapma. Cocuk senin çoçugun degilmi? Karar verme sana ait degil mi?

Ben dindar biri degilim, yani yorum yapmam ne kadar dogru bilmiyorum fakat hele bu son olaylardan sonra bu mevlüt isi tamamen rayindan çikmis gibi geliyor. Yani amaç dua okumak/iyi temennilerde bulunmak felan degil. Artik insta fotolar, hediyelikler, annenin bebegi ile bir sov olarak dönüstü. Hani neredeyse dua okunmasi bir bahane, sov yapmak sahane gibi bir durum oldu.

Hani maksat cidden dua, iyi temenni felan olsaydi, eve sadece ilk derece aile gelir, beraber bildikleri dua okurlar yada hoca gelip okur ve bitti gitti. Ilk derece aile oldugu içinde herkes yemekte, toplamakta yardim eder.

Yani bir yenidogan bebegin 60m karelik bir evde 60-70 insan içine sokmanin mantigini cidden anlamiyorum.

bütün ömrün boyunca kaçtane doguracan ,allah aşkına
imkanın varsa mevlutte yap löseve yardımda ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…