• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mevsimlerden Roma' nın Diyet Grubu

Günaydın Kızlar, herkese mutlu, güzel bir gün diliyorum :)

cok haklisin canim oruc tutarken ilk önce niyetleniyoruz Allah icin kendimize söz veriyoruz bugün aksama kadar hcbir sey yemeyecegim die, beyin de ona göre vucudumza komut veriyor ve önümüze ne gelirse gelsin geri ceviriyoruz. babam icin iyi dileklerinecok tesekkür ederim. sen gayet iyi gidiyorsun masallah, sevgi abla cezami versin diecegim ama onada ceza lazim en iyisi ikimize birden sen ver :))

Gurbetçim, aynen dediğin gibi. Yine Allah için kendimize söz vereceğiz, çünkü bu beden O' ndan bize hediye, böyle bir mucizeye iyi bakmak zorundayız. Haftada 2 kez yürüyor musun bilmiyorum ama bu hafta +2 daha olsun senin cezan :47::27: :16:

çok teşekkür ederim kızlar.buraya yazdıktan sonra yorumları falan okudum yazıları tarihsel olark takip ettim ve çözdüm sonunda.doktor hnm 2.kısım listesinide hemen arakadan verince benim kafa karıştı tabiii.
hepinize teşkkür ederim ...

Rica ederiz şekerim, her zaman bekleriz :16:

merhaba arkadaslar..benim gibi hic sporsuz bu diyeti yapan varmi??ayagim burkuldu,cok agriyor hic yuruyus falan yapamiyorum.yuruyus bandi karsimda ama malesef yuruyemiyorum.sizce sporsuz verilirmi?bol iradeli gunler dilerimmmm hepimize...

Merhaba Jasmin, sporun metabolizma hızımıza katkısından ziyade 60 dk. lık uzun bir yürüyüş yağ yakımını artırır. Dolayısıyla haftalık yağ kaybına olumlu yansıyacaktır. İyileşince yürümeye başlarsın istersen...

Afiyet olsun Serapcığım menün güzel, ama yine de akşam yemeğini aksatma bence.:16::16::16::16:

Arkadaşlar bugün nakış kursundaydım.Bugün kurstaki arkadaşlarıma durumu bildirdim ve onlardan ayrı mutfak bölümünde yemeğimi yedim. Arkadaşlardan kalan hamur işleri ve sarma vardı ama elimi sürmedim. Şimdi menümü tazayım:
sabah:
2 dilimekmek büyüklüğünde bazlama ile yapılmış beyaz peynirve domatesle yapılmış yağsız tost
5 zeytin
1 bardak çay
ara:
1 kase yoğurt
1 elma
öğlen:
1 kase yayla çorbası
8 kaşık tavuklu bamya
1 dilim çavdar ekmeği
ara:
1 pogaça
1 sütlü kahve
akşam:
8kaşık pırasa(pirinçveya bulgur ilave etmedim ve akşam havucundan yemedim)
2 kaşık yoğurt
yatmadan 1 bardak tarçınlı süt içeceğim.:16::16::16::16::16:

Haklısın canım. Akşam yemeğini aksatmamam lazım ama, galiba bu kek işi akşamı yememe engel oluyor. Dün akşam da yiyemedim :(

Menün çok güzel olmuş, afiyet olsun. İraden için ayrıca tebrik ederim :nazar::16::16:

24.01.2013 Menüm:

Sabah:
1 bardak su

Kahvaltı:
60 gr. yufka ekmek
30 gr. lor
20 gr. ayva reçeli
6 zeytin
domates, maydanoz, dereotu, fesleğen, pul biber, 1 tk. z.yağı

Ara:
1/2 elma
1 çay bardağı sütlü kahve
2 ceviz

Öğle:
1 kase yayla çorbası
100 gr. tavuk göğüs ızgara
1 büyük kase mevsim salata
1 dl. tam buğday ekmeği

Ara:
1 dl. sade kek
1 fincan baharatlı çay

Akşam:
5 badem
3 ceviz
1 yumurta (haşlanmış)

Öğleden sonra kek yediğim zaman akşam yemek yemem imkansız hale geliyor. Bugün kek yememeyi düşünüyorum.

Bu arada sormak istediğim bir şey var.. Sabah uyandığımda karnım dümdüz, ama akşama doğru bir davul oluyorum. Siz de aynı sorunu yaşıyor musunuz??

Son düzenleme:
24.01.2013 Menüm:

Sabah:
1 bardak su

Kahvaltı:
60 gr. yufka ekmek
30 gr. lor
20 gr. ayva reçeli
6 zeytin
domates, maydanoz, dereotu, fesleğen, pul biber, 1 tk. z.yağı

Ara:
1/2 elma
1 çay bardağı sütlü kahve
2 ceviz

Öğle:
1 kase yayla çorbası
100 gr. tavuk göğüs ızgara
1 büyük kase mevsim salata
1 dl. tam buğday ekmeği

Ara:
1 dl. sade kek
1 fincan baharatlı çay

Akşam:
5 badem
3 ceviz
1 yumurta (haşlanmış)

Öğleden sonra kek yediğim zaman akşam yemek yemem imkansız hale geliyor. Bugün kek yememeyi düşünüyorum.

Bu arada sormak istediğim bir şey var.. Sabah uyandığımda karnım dümdüz, ama akşama doğru bir davul oluyorum. Siz de aynı sorunu yaşıyor musunuz??

Canım kek veya pohaça zaten her gün yenmeyecek.Bende şişkinlik yapmadı, aksine metabolizmamda çok çalışmaya başladı.Acaba bağırsakla ilğili gizli bir problem mi var, yoksa her gün yediğin bir yiyeceğe karşı gıda intoleransın mı var
Serapcığım inşallah ikinci 12 günde zorlanmayız,dün alış verişimi yaptım.Senin tartın dijital galiba, 30 gr ekmek avuk içine göre yaklaşık ne kadar.:16::16::16::16::16::16:

Canım kek veya pohaça zaten her gün yenmeyecek.Bende şişkinlik yapmadı, aksine metabolizmamda çok çalışmaya başladı.Acaba bağırsakla ilğili gizli bir problem mi var, yoksa her gün yediğin bir yiyeceğe karşı gıda intoleransın mı var
Serapcığım inşallah ikinci 12 günde zorlanmayız,dün alış verişimi yaptım.Senin tartın dijital galiba, 30 gr ekmek avuk içine göre yaklaşık ne kadar.:16::16::16::16::16::16:

Sevgicim ikaz ettiğin için teşekkür ederim. Keki yaptım ya, her gün 1 dilim yerim diye düşündüm :9: Galiba ekmek, un beni bu hale getirdi. Öğrenciliğimden sonra hiç bu kadar ekmek yememiştim :9::9:

Zorlanmayacağımızı düşünüyorum. Protein çok ciddi tok tutuyor. Benim daha önceki diyetimin aynısı neredeyse. Ben ekmek yemiyordum, ara öğünü de pek yapmıyordum.
30 gr. ekmek tam bir avuç içi kadar diyebilirim.1 parmak kalınlığı gibi olabilir. Esse şimdilerde indirimde terazi 25- 30 TL. ye düşmüş olmalı, bir bak istersen.

Son düzenleme:
Değerli Arkadaşlarım, ilk 12 günü geride bıraktık. Sıra geldi ikinci aşamaya. Protein ağırlıklı beslenme esasına dayanan yeni listemize yarın başlayacağız. Hepinizin bildiği gibi protein metabolizma hızını artırır. Listeye baktığımızda yenilecek olanlar az gibi görünse de tahminimizden çok daha fazla doyacağız :) Bence zor olmayacak.

"Zor olan, bizi zorlayacak olan, aliskanliklarimiz. Yani surekli bir seyler yeme, atistirma, yagli yeme, her seyin yaninda baska bir sey daha yeme aliskanliklarimiz degistirmemiz gerek. Cogu kez, aclik degil, bagimlilik bizi ele gecirecek cunku.
Bu diyet bir cesit Galland diyetidir, metabolizmamizi dansa kaldirir, ca-ca yaptirir, cifte telli oynatir, kosturur, ziplatir ama bizi yormaz" , diyor Mehtap Hanım...

Aşağıda Mehtap Hanım' ın Mevsimlerden Roma adlı bloğundan alıntıladığım yeni diyet listesini göreceğiz. Yeni liste de halen uygulamakta olduğumuz liste gibi 12 gün devam edecek. Tartılma günümüz de bu ikinci 12 günün sonunda olacakmış. Herkese kolay gelsin :16::16::16:

KAHVALTI:

1 kucuk meyve + 1 kupa sut + 3 kasik corn flakes veya musli+ istenirse sekersiz kahve

Veya

1 kucuk meyve + 1 kucuk kase yogurt + 3 kasik corn flakes veya musli + istenirse sekersiz kahve

Veya

1 kucuk meyve + 1 dilim ekmek + 1 dilim yagsiz veya az yagli peynir + istenirse sekersiz kagve

ARA OGUN:

2 kepekli biskuvi (erkekler icin 4)

Veya

Evde yapilmis az yagli peynirli pogaca (haftada en fazla 3 gun)

OGLEN YEMEGI:

Bir dilim ekmek veya 1 orta boy haslanmis patates ile birlikte yenmek uzere;

1 porsiyon tavuk veya hindi gogsu + haslanmis ispanak veya yesil fasulye veya broccoli veya + izgara veya kozlenmis biber + 1 cay kasigi keten tohumu, bulamazsaniz susam + salata

Veya

1 porsiyon biftek + haslanmis brokkoli (dondurulmus ta olabilir) veya kozlenmis mantar + 1 cay kasigi keten tohumu bulamazsaniz susam

Veya

1 kutu ton baligi + rendelenmis havuc ve marul+ 1 cay kasigi keten tohumu bulamazsaniz susam

Veya

1 porsiyon balik + marullu, havuclu salata + bir cay kasigi keten tohumu + bulamazsaniz susam

Veya

2 yumurtadan yapilmis omlet veya menemen + istedeginiz herhangi bir sebzeden yapilmis bir garnitur

IKINCI ARA OGUN:

Kucuk 1kase az yagli yogurt + 1 havuc

Veya

1 meyve + 2 ceviz

Veya

12 badem + 1 elma (badem secenegi sadece elma icin)

Veya

3 renkli meyveden yapilmis meyve salatasi + 2 ceviz

AKSAM YEMEGI:

1 porsiyon corba (patates, havuc, fasulye baklagil koymadan) + 1 porsiyon izgara balik veya tavuk veya dana + salatasi

Veya

Iki yumurta + biraz kiyma ile yapilmis ispanak yemegi (eger oglen yemeginde yumurta yenmediyse)

Veya

Iki-uc adet dolma (kabak-domates-patlican-biber ne varsa) + 1 kase yogurt

YATMADAN EN AZ BIR SAAT KADAR ONCE OLMAK UZERE

Bir fincan sut veya isteyene papatya veya ihlamur + 2 kucuk biskuvi veya 1 parca bitter cikolata (laktoz intoleransi olanlar diledikleri sut benzeri icecegi kullanabilirler)

Haftada iki aksam, yemekten sonra 1 cay fincani kadar kuru yemis (leblebi, cekirdek, kuru uzum, kabak cekirdegi, ay cekirdegi, sam fistigi, keci boynuzu, hurma ne isterseniz ama hurma aciktirir biraz tek basina onu yemegin, ben karisik hazirliyorum genellikle, daha keyifli oluyor. Kuru incir simdilik yok)

BU ARADA NOEL BABA SIGARAYI BIRAKIYOR DEGIL MI…? EGER ARANIZDA ICENLER VARSA; DEGISIMINIZ RADIKAL OLSUN; HAYATINIZ ICIN BIR DONUM NOKTASI OLSUN…

"ALINTIDIR"

Merhaba arkadaşlar,dün giremedim çünkü çok fazla ağrım vardır...ev taşıma işi sanırım beni çok yordu ve ağrılarım çok artı:14:diyetime aynen devam ediyorum,kaçamak yapmıyorum:42:ama üç gündür hiç yürüyüş yapamadım...bugün öğlenden sonra yürümeye çalışacağım:34:sevgiler:16::16:

Günaydın Kızlar, herkese mutlu, güzel bir gün diliyorum :)

Gurbetçim, aynen dediğin gibi. Yine Allah için kendimize söz vereceğiz, çünkü bu beden O' ndan bize hediye, böyle bir mucizeye iyi bakmak zorundayız. Haftada 2 kez yürüyor musun bilmiyorum ama bu hafta +2 daha olsun senin cezan :47::27: :16:

Rica ederiz şekerim, her zaman bekleriz :16:

Merhaba Jasmin, sporun metabolizma hızımıza katkısından ziyade 60 dk. lık uzun bir yürüyüş yağ yakımını artırır. Dolayısıyla haftalık yağ kaybına olumlu yansıyacaktır. İyileşince yürümeye başlarsın istersen...

Haklısın canım. Akşam yemeğini aksatmamam lazım ama, galiba bu kek işi akşamı yememe engel oluyor. Dün akşam da yiyemedim :(

Menün çok güzel olmuş, afiyet olsun. İraden için ayrıca tebrik ederim :nazar::16::16:

himm.cok tesekkurler cevabin icinn insallah yuruyecem daha sonra...

inanin su an yatarken yaziyorum. cok hastayim . cok siddetli bir grip geciriyorum. bogazlarimda agriyor , bütün kemiklerim kiriliyor sanki. dünden bu yana giremedim zaten dün aksam hastalik yogunlasti. diyet menümü yazmiyorum cünkü diyet listemize uygun seyler hazirlayamadim ama sadece sicak corba ve ihlamur , adacayi felan icebiliyorum. serapcim cezami mutlaka yapacagim ama birazcik iyilesip ayaga kalkiyim sonra olurmu... ama kilo almamisimdir cünkü dedigim gibi sadece corba ve bir dilim ekmek seklinde beslendim. haftasonu pazartesiye kadar iyilesirim insallah haftaya sporada basliyacagim. haftasonu giremeyebilirim beni merak etmeyin simdilik hoscakalin öpüyorum hepinizi:))

inanin su an yatarken yaziyorum. cok hastayim . cok siddetli bir grip geciriyorum. bogazlarimda agriyor , bütün kemiklerim kiriliyor sanki. dünden bu yana giremedim zaten dün aksam hastalik yogunlasti. diyet menümü yazmiyorum cünkü diyet listemize uygun seyler hazirlayamadim ama sadece sicak corba ve ihlamur , adacayi felan icebiliyorum. serapcim cezami mutlaka yapacagim ama birazcik iyilesip ayaga kalkiyim sonra olurmu... ama kilo almamisimdir cünkü dedigim gibi sadece corba ve bir dilim ekmek seklinde beslendim. haftasonu pazartesiye kadar iyilesirim insallah haftaya sporada basliyacagim. haftasonu giremeyebilirim beni merak etmeyin simdilik hoscakalin öpüyorum hepinizi:))

Gurbet geçmiş olsun canım,Allah iyilik versin.Dikkat et kendine.
Dalida sana da geçmiş olsun.kendini çok yordun be yavrum, dünya işi bitermi?
Serap eline sağlık , yarın yeni bölüme başlıyoruz.İNŞALLAH 2, bölümü de bu bölüm gibi kaçamaksız geçiririz:16::16::16:
menüm:
1 yumurta
4 zeytin
2 dilim kadar bazlama
kuzukulağı,marul
ara:
1 kase yoğurt
1 portakal
öğlen:
1 kase yayla çorbası
1 tane bol yeşillikli tavuklu sandviç
ara:
1 kasr yoğurt
4 tane kepekli bisküvi
akşam:
tavuk
yeşil salata
yatmadan.
1 bardak tarçınlı süt:16::16::16::16:

Çok geçmiş olsun canım,inşAllah çabuk iyileşirsin:16:sende öpüldün:54:

Serap eline sağlık , yarın yeni bölüme başlıyoruz.İNŞALLAH 2, bölümü de bu bölüm gibi kaçamaksız geçiririz:16::16::16:
menüm:
1 yumurta
4 zeytin
2 dilim kadar bazlama
kuzukulağı,marul
ara:
1 kase yoğurt
1 portakal
öğlen:
1 kase yayla çorbası
ara:
1 kasr yoğurt
4 tane kepekli bisküvi
akşam:
tavuk
yeşil salata
yatmadan.

Çok teşekkür ederim Sevgi abla:16:doğru diyorsun:42:menün çok güzel,afiyet olsun:46:eminin ki ikinci dönem de kaçamaksız olacak:34:

Günaydım arkadaşlarım,herkese iyi haftasonları dilerim:16::16:
Dün yediklerim:
sabah:2dilim ekmek,1 dilim peynir,6 zeytin,1t.k.bal
ara:1 kase yoğurt,1 elma
öğlen:1 kase mercimek çorbası,ızgara tavuk,1 dilim ekmek
ara:1 kase yoğurt
akşam:1 tabak sebze yemeği
gece:1 bardak süt..
dün 1,5 saat yürüdüm:34:
sevgiler...:16::16::16:

hepiniz cok cok sagolun tesekkür ederim . dün bütün gün yattim . bitki caylari nane limon felan ise yaradi galiba bugün biraz daha iyiyim. kahvaltimi yaptim . iki dilim ekmek arasina peynir ve birer dilim renkli biber dograyip sandvic yaptim ,sekersiz cay ve bir tatli kasigi recel esliginde . aksama giremezsem unuturum diye böyle yazdim eger girebilirsem tüm olarak yazarim. simdilik hoscakalin sevgi ablacim menün gene sifir kacamak tebrik ederim insallah ikinci kisimida bu sekilde bitirirsiniz. serapcim seninde eline saglik yeni listei hazirlamissin . bu listede biraz daha az ama genel olarak benziyor digerine gibi geldi bana. kolay gelsin biz dallidayla bir hafta daha eski listeden devam edecegiz herhalde....

Merhaba arkadaşlar,dün giremedim çünkü çok fazla ağrım vardır...ev taşıma işi sanırım beni çok yordu ve ağrılarım çok artı:14:diyetime aynen devam ediyorum,kaçamak yapmıyorum:42:ama üç gündür hiç yürüyüş yapamadım...bugün öğlenden sonra yürümeye çalışacağım:34:sevgiler:16::16:

Geçmiş olsun Dallidacım. Yormaz mı hiç, az iş değil taşınmak. Dinlenmekle iyi yapmışsın :16:

Ellerine sağlık canım:16:

Teşekkür ederim canım :16::16:

Canim ne zaman tartilacagiz.peki?

Aslında ikinci listeden önceki mesajda yazıyor tartılma zamanımız :) Jasminnn cevaplamış Çağlacım :16:

Çok geçmiş olsun Gurbetçim. Üzüldüm :(( Bol limonlu salatalar yeyip bol bol dinlen canım. Ceza işi kolay sen halledersin nasılsa :34: Kendine iyi bak :54:

menüm:
1 yumurta
4 zeytin
2 dilim kadar bazlama
kuzukulağı,marul
ara:
1 kase yoğurt
1 portakal
öğlen:
1 kase yayla çorbası
ara:
1 kasr yoğurt
4 tane kepekli bisküvi
akşam:
tavuk
yeşil salata
yatmadan.

Teşekkür ederim canım.
Menün çok güzel olmuş, afiyet olsun. İnan kendini aştın, listeye bu kadar bağlı kalmana ne kadar çok sevindiğimi anlatamam :16::16::16:

Günaydım arkadaşlarım,herkese iyi haftasonları dilerim:16::16:
Dün yediklerim:
sabah:2dilim ekmek,1 dilim peynir,6 zeytin,1t.k.bal
ara:1 kase yoğurt,1 elma
öğlen:1 kase mercimek çorbası,ızgara tavuk,1 dilim ekmek
ara:1 kase yoğurt
akşam:1 tabak sebze yemeği
gece:1 bardak süt..
dün 1,5 saat yürüdüm:34:
sevgiler...:16::16::16:

Merhaba canım. Ben de mutlu bir hafta sonu tatili geçirmeni diliyorum :16:
Listen çok güzel olmuş, afiyet olsun. Sadece öğle yemeğinde salata ya da haşlanmış sebze olmamasını eleştirebilirim o kadar... Bakınız: Alkali diyet; etin yanına sebze kuralımızı bozmuyoruz :34:

hepiniz cok cok sagolun tesekkür ederim . dün bütün gün yattim . bitki caylari nane limon felan ise yaradi galiba bugün biraz daha iyiyim. kahvaltimi yaptim . iki dilim ekmek arasina peynir ve birer dilim renkli biber dograyip sandvic yaptim ,sekersiz cay ve bir tatli kasigi recel esliginde . aksama giremezsem unuturum diye böyle yazdim eger girebilirsem tüm olarak yazarim. simdilik hoscakalin sevgi ablacim menün gene sifir kacamak tebrik ederim insallah ikinci kisimida bu sekilde bitirirsiniz. serapcim seninde eline saglik yeni listei hazirlamissin . bu listede biraz daha az ama genel olarak benziyor digerine gibi geldi bana. kolay gelsin biz dallidayla bir hafta daha eski listeden devam edecegiz herhalde....

Tekrar geçmiş olsun canım. Afiyet olsun, kahvaltın güzel olmuş.. Senin de sıfır kaçamak menülerini göreceğiz inşaallah :16::16:

Teşekkür ederim. Az gibi görünmekle birlikte daha doyurucu olacak bence. Ne yalan söyleyeyim tam benlik :34:

Merhaba Kızlar, internete bağlanma sorunumuz hala devam ediyor. O yüzden dilediğim gibi girip yazamıyorum.

Bu sabah doktor randevum vardı. Sabah sabah köprü trafiğine kalmadan (ben avrupa yakasındayım, doktor anadolu yakasında) evden çıkayım dedim. Neyse randevu saatime zamanım vardı, ancak kahvaltı yapmadan kendimi sokağa attığım için bir şeyler yeme ihtiyacım da vardı. Lafı dolandırmayayım, özsüt 'te güzel bir omletle kahvaltımı yaptım. Yanında ekmek vs. yemedim. Sadece çay içtim. (zaten şeker kullanmam)... Dönüş yolunda da çantamda 9 tane badem kalmış onları yedim. Eve geldim, 1 fincan süt içtim. Yani bugün ikinci listenin ilk günü olamadı. Bugünü kaçamak kaydedelim.

Doktorun teşhisine gelince; hareketleri kısıtlanmış bir adet diz kapağı ve belde henüz oluşmuş 2 adet fıtık. İlaç verdi tedaviye başladık. Bahsetmeden geçemeyeceğim, bel fıtığına sebep olan şey evde giydiğim spor denilebilecek türden bir ayakkabı. Hani şu altı yuvarlak olup da, dize daha az yük bindirip, bacak ve kalça kaslarını daha çok çalıştıranlardan. Meğerse sadece yürüyüş yaparken giyilmesi sağlıklıymış. Postürü düzeltip dik durmaya zorlayınca bele yük binermiş. Haberiniz olsun da aynı sorunu yaşamayın diye anlattım canlarım... :16:

Bir diğer konu da pazartesi günü seyahate çıkacak olmam. 10 gün kadar şehir dışında olacağım. Dolayısıyla topiğe yazamama ihtimalim çok çok çok yüksek. Ama diyetime, yediklerime dikkat edeceğime söz veriyorum. Zaten dönüş günümle tartılma günümüz aynı. Kaçamak yaparsam anında belli olacak yani :9:

İşte durum böyle. Hepinize selam edip, sağlıklı, mutlu, huzurlu ve bol zayıflamalı günler diliyorum :16::54:

25.01.2013 Menüm:

Sabah:
1 bardak su

Kahvaltı:
1,5 dl. çavdar ekmeği ve 20 gr. beyaz peynirle tost

Ara:
1/2 elma
10 badem

Öğle:
1 lahmacun
1 ayran
maydanoz, yeşillik

Ara:
1/2 dl. kek
1 çk çikolata

Akşam:
1 kase mercimek çorbası
1 tulumba tatlısı

Ohoooo bu ne biçim liste, her tarafı kaçamak olmuş... Bence kesin cezalık. Ama bana uygun cezayı nasıl bulacaksınız bilmiyorum :31::27:
Dizim sakat, belim fıtık :9::9: Neyse bulursunuz herhalde, kolay gelsin :34:

Back
X