Mutfak Püf Noktaları mezeleri akşamdan yapsam yarına bozulur mu?

kumsalberil

Guru
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2011
162
4
318
İstanbul
yoğurtlu mayonezli ve sarımsaklı bikaç çeşit meze yapmak istiyorum yarınki misafirlerime. akşamdan yapsam yarına bozulur mu? yardımlarınızı bekliyorum güzeller :)

Bence yoğutlu yada sarımsaklı mezelerin tadı değişir sulanır.Mayonezli olanlar akşamdan yapılabilir üzerini streçfilmle örtüp buzdolabında saklayabilirsiniz.

dolaba koyarsan neden bozulsun ki sarımsaklı şeylerin sarımsaklarınıda katmaz isen bişe olmaz bence

Bence bu sıcakta yoğurt suyunu salabilir mezeni hazırla bi yere ama yoğurtlam, sadece yoğurdu ile buluşturmak kalsın. Hem sana kolaylık olur hem de tadı taze olur. Zeytinyağlı bişeyler yapcaksan onları bu akşamdan hazırla hem zeytinyağlılar biraz dinlenince daha lezzeetli oluyor bence.

Canım sakın sakın hiç güzel olmaz..

Mayonezlinin tadı sanki bozukmuş gibi olur,sarımsaklı olansa çok ağırlaşır..

Zeytinyağlı mezeler dışındaki mezeler dolapta beklemez..

Emin olabilirsin,bana güvenebilirsin..

ben arpa sehriyeli salatami ozellikle geceden hazirlayip saklama kabina koyup dolaba koyuyordum daha da lezzetli oluyor sarimsagin aromasi cok daha guzel cikiyor ;yapacagin mezeyide yazsaydin daha iyi yardimci olabilirdim koyu yogurt kullanirsan daha guzel olur su salmaz

Yoğurdu süzme olarak kullanacaksan sulanmaz.Ama meze malzemelerinin içinde patates, makarna gibi malzemeler varsa bunlar mayonezi de yoğurduda çeker ekleme yaparsan tadı kaçar. Sarımsağı normalden biraz az kullnanırsan sorun olmaz. Acılı ezme gibi çiğ soğanlı mezeleri asla bekletme ama soğan acılaşıyor. Arkadaşlar da söylemiş zaten zeytinyağlı yemekler bekledikçe tadı oturur ve güzelleşir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…