• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezuna kalmak

Kendimde bu iradeyi ve gücü görmüyorum.Okul varken çok çok zor

Mezuna kalmış biri olarak söylüyorum o iradeyi şimdi göremiyorsan önümüzdeki sene evdeyken de bir şey yapamazsın. Nasılsa günlerin devamı geliyor diye sıkı çalışmazsın. Ya günlük gideceğim bi kurs bul ya da dershane seneye.

Kilo dediğiniz beş kilo fazlaligim var demek değil ki . Her seyimi etkiliyor .Gitmezsem bu sene olacaklar benim elimde ama gidersem ne olacağı hic belli değil.İlk defa ailemden uzaklaşmış korunmasiz hissedersem üstüne kilo problemini düşünüp depresyona girip cikamamaktan sonunun başka yerlere gitmesinden korkuyorum.Daha önce düşündüğüm şeyleri yapmaktan
Genel olarak bir hazir degilim dersen bir nebze dogrudur ama konuyu kilodan dolayi erteliyorsan bilemem...
Gitmeyip neler yasayacagini da bilemiyorsun ki...hayat bu...
Ve neticede hayat senin

Mezuna kalmış biri olarak söylüyorum o iradeyi şimdi göremiyorsan önümüzdeki sene evdeyken de bir şey yapamazsın. Nasılsa günlerin devamı geliyor diye sıkı çalışmazsın. Ya günlük gideceğim bi kurs bul ya da dershane seneye.[/QUOT
Mezuna kalmış biri olarak söylüyorum o iradeyi şimdi göremiyorsan önümüzdeki sene evdeyken de bir şey yapamazsın. Nasılsa günlerin devamı geliyor diye sıkı çalışmazsın. Ya günlük gideceğim bi kurs bul ya da dershane seneye.
Okul+spor+ders iradesini göremiyorum :)
Okul olmadığını dusunursem dinlenmek için baya vaktim olacak art arda yapmak zorunda kalmayacagim

Genel olarak bir hazir degilim dersen bir nebze dogrudur ama konuyu kilodan dolayi erteliyorsan bilemem...
Gitmeyip neler yasayacagini da bilemiyorsun ki...hayat bu...
Ve neticede hayat senin
Kilonun getirdiği psikoloji diyelim ve başka şeyler
Ama hic bir şekilde hic bir zaman ne olacağını tam bilemem.Olmasını istediğim umdugum şeyler bunlar

Ben de ikinci senemde gittim üniversiteye. Sevmediğim bir bölüme gitmektense tekrar hazırlamayı tercih ettim. iyi ki de öyle yapmışım. Ama senin durum değişik. Daha sınava zaman var. Şimdiden bu seneyi eş geçip seneye hazırlanmak biraz mantıksız. Ha sen diyorsan ki benim çalışasım yok. Zaten kazanamam. Kazanamayınca da ben zaten gitmek istemiyordum ayağına yatacaksan birşey diyemem. Bana sorarsan hazırlan. Olur veya olmaz bilemeyiz. Ama kilo konusunu bu konuya dahil etme. Şimdi başla kilo vermeye. Seneye okullar açılasıya kadar baya zaman var ve oldukça kilo verebilirsin.
Yani demem o ki birşeyleri degistirmek istiyorsan buna hemen şimdi başka. Bahane bulma. Şimdi ders çalışasın veya kilo veresin yoksa seneye sana sihirli bir değnek dokunmayacak yine aynı sen olacaksın. O yüzden bir an önce bir adım at ve hiçbir şeyi erteleme

Ben de ikinci senemde gittim üniversiteye. Sevmediğim bir bölüme gitmektense tekrar hazırlamayı tercih ettim. iyi ki de öyle yapmışım. Ama senin durum değişik. Daha sınava zaman var. Şimdiden bu seneyi eş geçip seneye hazırlanmak biraz mantıksız. Ha sen diyorsan ki benim çalışasım yok. Zaten kazanamam. Kazanamayınca da ben zaten gitmek istemiyordum ayağına yatacaksan birşey diyemem. Bana sorarsan hazırlan. Olur veya olmaz bilemeyiz. Ama kilo konusunu bu konuya dahil etme. Şimdi başla kilo vermeye. Seneye okullar açılasıya kadar baya zaman var ve oldukça kilo verebilirsin.
Yani demem o ki birşeyleri degistirmek istiyorsan buna hemen şimdi başka. Bahane bulma. Şimdi ders çalışasın veya kilo veresin yoksa seneye sana sihirli bir değnek dokunmayacak yine aynı sen olacaksın. O yüzden bir an önce bir adım at ve hiçbir şeyi erteleme
Gitmek istemedigim için calismiyorum.Çok iyi bir yer kazansam da kiloluyken gitmek istemiyorum.Çalışmamaya bahane değil bu kilo konusu.İkisi de yok değil ikisine birden imkan yok sihirli degnek değmeyecek zamanim olacak tüm gün benim olacak.

Herkese merhaba.Lise son ogrencisiyim 18 yaşındayım.Yazın aile içerisinde olan bazı olaylardan dolayı sınava hazirlanmaya baslayamadim.Zaten bir kursa veya dershaneye gitmiyorum.13 yasima kadar çok zayiftim ama ondan sonra fazla kilo almaya başladım boyle olunca sosyal ortamlardan kaçıp içime kapandim ve mutsuzum üniversiteye bu sekilde gitmek istemiyorum 1 sene hem hazırlanıp hem kilo vermek istiyorum okula bir sene geç yazildim ve şimdiden de bir sene geç gidince herkes pişman olursun hayatından bir sene kaybetmiş olursun diyor.Siz ne dusunuyorsunuz ?
Sen kiloyu boşver, kilo dediğin nedir. Hayat o kadar kısa ki sakın kilo gibi sacma şeyleri takma. Ben bi Ameliyat oldum zor hayata döndürdüler cnm. Sakın sakın senelerini ufak detaylarda harcama. Okuluna git.
Bu arada üninin yaşımı olur ya 34 yaşında arkadaşım şu an Kocaeli'nde okuyor.
Sınavı vardı hatta bugün.

Sen kiloyu boşver, kilo dediğin nedir. Hayat o kadar kısa ki sakın kilo gibi sacma şeyleri takma. Ben bi Ameliyat oldum zor hayata döndürdüler cnm. Sakın sakın senelerini ufak detaylarda harcama. Okuluna git.
Bu arada üninin yaşımı olur ya 34 yaşında arkadaşım şu an Kocaeli'nde okuyor.
Sınavı vardı hatta bugün.
Bende kendi kendime diyorum ne önemi var kilonun önemli olan iyi bir insan olmak ama diğer insanlar bu şekilde düşünmüyor onların ne dediğinin umrumda olmamasını saglayamiyorum ve bu depresyona itiyor beni her şeyi kiloma bağlıyorum ayrıca bu şekilde hic güzel değilim normal arkadaş bulabilirim bir şekilde ama hic bir zaman beni seven birini bulamam

Bende kendi kendime diyorum ne önemi var kilonun önemli olan iyi bir insan olmak ama diğer insanlar bu şekilde düşünmüyor onların ne dediğinin umrumda olmamasını saglayamiyorum ve bu depresyona itiyor beni her şeyi kiloma bağlıyorum ayrıca bu şekilde hic güzel değilim normal arkadaş bulabilirim bir şekilde ama hic bir zaman beni seven birini bulamam
Canım benim, canım kardeşim seni anlıyorum. O zaman şöyle yapalım fazla sıkı bi diyet uygulamadan bi diet yap olur mu?
Bak sınava hazırlanıyorsun enerjiye ihtiyacın var.
Ben 55 53 kilolarda gezen biriyim. Fast food yeme. Tatlı yerine meyve ye. Anca özel günlerinde canın tatlı isterse ye. Ekmeğide yavaş yavaş azalttın mı...
Aaaa oralarda bi manken görmeye başladım bile. Fıstık olursun.

Gitmek istemedigim için calismiyorum.Çok iyi bir yer kazansam da kiloluyken gitmek istemiyorum.Çalışmamaya bahane değil bu kilo konusu.İkisi de yok değil ikisine birden imkan yok sihirli degnek değmeyecek zamanim olacak tüm gün benim olacak.
Peki şu an kilo vermek için ne yapıyorsun

Sen kimseyi dinleme.Herkes kendi hayatindan sorumlu.Ayrica tek derdin kilo olsun(derdini kücümsemiyorum yanlis anlama lutfen, halledilebilir bir dert).Ben 3. Kez istedigim yer icin mezuna kaldim hayat bana oyle oyunlar oynadi ki(ölumler, kazalar, saglik sorunları) 3. senemde bile başlarim hayaline de universitesine de dedim simdi aciktan okuyup meslegimi yapiyorum.

Peki şu an kilo vermek için ne yapıyorsun
Doğruyu söylemek gerekirse hicbir şey .Sabah kahvaltı etmeden çıkıyorum öğlen için okul basladiginda evden bir şeyler yapıp goturuyordum o da kısıtlı şeyler olduğu için sıkmaya başladı.Simdi tamamen kantinden ya da dışarıdan yiyorum

Sen kimseyi dinleme.Herkes kendi hayatindan sorumlu.Ayrica tek derdin kilo olsun(derdini kücümsemiyorum yanlis anlama lutfen, halledilebilir bir dert).Ben 3. Kez istedigim yer icin mezuna kaldim hayat bana oyle oyunlar oynadi ki(ölumler, kazalar, saglik sorunları) 3. senemde bile başlarim hayaline de universitesine de dedim simdi aciktan okuyup meslegimi yapiyorum.
Anladım sizi.Benim sorunum çözülebilir .Ozguvenli ve kilolu olsaydım takmazdim bunu .Ama en ufak imada kiriliyorum sürekli bunu düşünüyorum .Bununla ilgili bir şey demeseler bile kendimce oraya cekiyorum .Başarılar dilerim size de

Canım benim, canım kardeşim seni anlıyorum. O zaman şöyle yapalım fazla sıkı bi diyet uygulamadan bi diet yap olur mu?
Bak sınava hazırlanıyorsun enerjiye ihtiyacın var.
Ben 55 53 kilolarda gezen biriyim. Fast food yeme. Tatlı yerine meyve ye. Anca özel günlerinde canın tatlı isterse ye. Ekmeğide yavaş yavaş azalttın mı...
Aaaa oralarda bi manken görmeye başladım bile. Fıstık olursun.
Burada sanırım diyet spor günlükleri var.Oralara yazıp biraz biraz baslayabilirim

Sinava calistigin sure icinde diyet falan yapamiycaksim zaten.. ha tabi tam randimanli hakkiyla calisirim diyorsan gecerli bu.
Diyet yapmak seni geriletir. Yiycek icicek ders caliscak uyuycaksjn baska birsey yook.
Bence calis yapabildigini yap. Sinava gir puanini al. Tercih ister yap ister yapma. Seneye gene girersin ama kendini dene bu yil yine de
Zayiflama isini birak bi.. guzel ciciler alirsin kendine ve guzel gorunursun merak etmee..

Herkese merhaba.Lise son ogrencisiyim 18 yaşındayım.Yazın aile içerisinde olan bazı olaylardan dolayı sınava hazirlanmaya baslayamadim.Zaten bir kursa veya dershaneye gitmiyorum.13 yasima kadar çok zayiftim ama ondan sonra fazla kilo almaya başladım boyle olunca sosyal ortamlardan kaçıp içime kapandim ve mutsuzum üniversiteye bu sekilde gitmek istemiyorum 1 sene hem hazırlanıp hem kilo vermek istiyorum okula bir sene geç yazildim ve şimdiden de bir sene geç gidince herkes pişman olursun hayatından bir sene kaybetmiş olursun diyor.Siz ne dusunuyorsunuz ?
Bir yıl insan hayatında hem çok uzun hem çok kısa bir süre. Sınavda istediğin yeri kazanamazsan tabii ki bir sene daha hazırlan ama sırf zayıflamak için hayattan bir sene kaybetmek mantıksız. Kaldı ki sınava hazırlanırken de aynı kiloyu verebilirsin. Sadece stres yönetimine ihtiyacın var. Okulunda psikolojik danışman, rehber öğretmen falan vardır. Onlarla konuşmalısın bence. Bu çok büyük bir karar. Ayrıca zaten üniversitedeki herkes manken değil emin ol.

Sırf kilo için hayatını 1 yıl erteleme. Sınava hazırlanırken zaten diyet yapmak zor olacak.

Belki tembelim usengecim o is bende öyle olmuyor okuldan gelip yürüyüş yaptıktan sonra calisamiyorum .
Tesekkur ederim mesaj atabilirim :)
Tembelsen üniversite sıralarıni boşuna işgal etme güzelim. Bu ülkenin okumuş akıllı kızlara ihtiyaci var.

Son düzenleme:
Burada sanırım diyet spor günlükleri var.Oralara yazıp biraz biraz baslayabilirim
Evet cnm da, çok sıkı bi diet yapma.
İnsan canı çektiği bişeyi yemeli bence, yediğin kalorili ise ertesi günü dikkat edersin.
Hayatta sıkı diyetle geçmez be :)

1 sene geç gitmek İnan’ın çok şey değiştirmiycek ne kadar çalışırsanız çalışın sınavın zorluk derecesine de bağlı yani çok çalışırsın sınav kolay olur sıralaman berbat olur yani tamamen kumar. Bence sınava daha çok var planlı çalışırsan gaydt iyi yapabilirsin

Back
X