MGK ATATÜRK RESMİNİ CIKARMIS

varolanı eleştirmek için geçmiştekini övmek mi lazım ? ne zorunlu din dersleri olsun, ne de atam atam sen kalkta ben yatam diyen çocuğa öğretmeni pekiyi versin.

kübada bile sadece dikilmesine izin verilen Ataturkun bustu ! ustelik tamamına yakını okur yazar olan bir toplumda

zaten sorunda küba'da olması.unutmuştum listede o ülkeyi.tek adam diktatörlüğünde olan ülkeler diğer tek adamlarıda severler, bundan daha doğal birşey yok.

varolanı eleştirmek için geçmiştekini övmek mi lazım ? ne zorunlu din dersleri olsun, ne de atam atam sen kalkta ben yatam diyen çocuğa öğretmeni pekiyi versin.

Şu an verdiğiniz ikinci örnek mevcut değil zaten.

Eskiden mevcut olması da bahsettiğim sebepler yüzünden tarihsel süreç içerisinde normal, doğru değil ama normal.

Bir uygulamanın sadece doğru olması değil önemli olan. Sebebi de doğru olmalı. Mesela fakirlere yardım etmek güzeldir, ama oy versinler diye yardım etmek güzel değildir.

Bu uygulama da Erdoğan'ı Atatürk yerine koymak için yapılmış bir uygulama, çok da bariz.

Çıkıp da sanki ülke sanki inanılmaz bir medeniyet seviyesine erişmiş de onun için Atatürk resimlerini kaldırıyormuş havasına sokmak garip.

zaten sorunda küba'da olması.unutmuştum listede o ülkeyi.tek adam diktatörlüğünde olan ülkeler diğer tek adamlarıda severler, bundan daha doğal birşey yok.

Böyle olsaydı Erdoğan da Atatürk'ü severdi, değil mi?

Bu yorumunuz kaç-ak saray yaptıranlar içindi herhalde.

hayır.o saray veya atatürk'ün aldığı gemi veya özal'ın aldığı uçak.bunlar öyle ya da böyle makamlara alındıkları için bu kişilerin görev süresi bittiğinde paket yaptırıp götürecek halleri yok.ama kalkıpta sarayın mermerlerinin hepsine altın varaklarla RTE ismi işlenirse, sanki eviymiş gibi işte o zaman eleştirilir.Ben gene eleştiriyorum bu saraya bu kadar para harcanmasını ama Atatürk'ün veya ondan sonra gelen devlet adamlarının harcamalarını da aynı şekilde eleştiriyorum.Ama siz Atam yapınca canı sağolsun, helali hoş olsun ama Recep yaparsa haram zıkkım olsun, kimin parasını harcıyor derseniz olmaz.

yahu kubada saglık egitim ucretsiz kadınlara verilen hak deseniz parlementonun %43 u kadınlar olusturuyor yuzde %99 okumus evsizi yok sokak hayvanlarının bile bakımını devlet ustlenmiş cidden ne diktadorluk varmıs ha

Böyle olsaydı Erdoğan da Atatürk'ü severdi, değil mi?

Birisi diğerinin rakibi, diğeri dış kapının dış mandalı.Atatürk Küba'da yaşasa acaba Fiedel Castro gene bu kadar sevecek miydi Atatürk'ü yoksa batının maşası, kapitalizmin piyonu olmakla suçlayıp hain mi ilan edecekti ?

yahu kubada saglık egitim ucretsiz kadınlara verilen hak deseniz parlementonun %43 u kadınlar olusturuyor yuzde %99 okumus evsizi yok sokak hayvanlarının bile bakımını devlet ustlenmiş cidden ne diktadorluk varmıs ha

hanfendi benim kapitalimle rahatça iş yeri açamadığım heryerde adı ne olursa olsun öyle ya da böyle diktatörlük vardır.küba'da kaçtane özel tv veya gazete var, kaç tane muhalefet partisi var bunları sayar mısınız ? benim x'den kafam daha çok çalışacak, risk alacağım ama benim kazancım benim gönül rızam olmadan sanal bir kahraman tarafından elaleme hibe edilecek ve Fiedel ya da bir başkası benim üzerimden bol keseden dağıtarak kahraman olacak.Ne güzel iş.

Atatürk Küba'da yaşasa Fiedel Castro onu öncüsü olarak kabul ederdi, rakibi olarak değil. Ama bu benim tahminim elbette, siz de bilemezsiniz ben de bilemem.

Zaten dönemleri de aynı değil. Aslında ideolojileri de benzer, ama ülke koşulları ve kültür farklı.

Erdoğan ile Atatürk'ün ise kıyaslanabilecek hiçbir tarafı yok. Biri siyasi bir figür, biri tarihi bir kere. Bu inanılmaz bir ayrımdır literatürde.

siz sadece beyin okuyup varsayımlar yapıyorsunuz.medeniyet seviyesine erişmiş bir ülke olmadık doğru ama bir yerden de başlamak gerekiyor değil mi ? Bu o yolda atılmış bir adımdır. Eğer sizin varsayımınız doğru çıkarda, kendi resmini astırırsa onun yerine, o zaman onu da gene hep beraber eleştirelim burada.

Ne alakası var? İnanılmaz yetersiz bilgiyle çıkarımlar yapıyorsunuz. Dünyada birçok ülkede kapitaliniz olsa dahi rahatça işyeri açamazsınız. Diktatörlük falan da yok o ülkelerde, hatta siz gelişmiş diye sayarsınız muhtemelen, ben de sayarım.

Zaten paraya bu kadar değer vermek iyi bir şey midir, o kısım da çok garip. Sanki liberalizmin karşıtı diktatörlük.

Diğer kısım ise ülke politikaları ile alakalı.

Bu örnekte en azından başkalarına dağıtıyor. Kendisi ve yakınlarına almıyor.

İğne- çuvaldız meselesi.

Diktatörlük veya tek parti rejimi olmayan hangi ülkelerde açamam mesela buyrun örnek verin tartışalım ? Paraya değer vermek kişinin kendi bileceği iştir, ben veririm, siz vermezsiniz.Ama birinin bana paraya değer vermemelisin, bak senin kazancını da ben bir güzel paylaştırayım da sende iç huzura kavuş deme hakkı yoktur.Bunun dendiği yerler diktatörlüklerin olduğu yerlerdir.Liberalizmin olduğu yerde diktatörlük olmaz evet ama bunun konumuzla bir alakası yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…