MGK ATATÜRK RESMİNİ CIKARMIS

bu tip kadınları arabistana götüreceksin 1 hafta yaşayacaklar o zaman anlarlar resminden bile rahatsız oldukları önderin değerini.

Senin katilmaman neyi degistirir. Gercek orada kabak givi duruyor. Degistiremeyeceginiz gerçek.

Ayrica neyin dayatmasi yahu? Yani o resim orada olunca size ne dayatilmisti da inince o dayatma ortadan kalkti. Bak resim orada dursa da durmasa da bu ulke Atatürk onderliginde kuruldu. Buna dayatma diyorsan degil. Safi gerçek. Kimsenin zoruna gitmesin

Haber gercek mi bilmiyorum ama gercekse kaldirilmasi cok iyi olmus. Devamini bekliyoruz. Alinti yapmayin benim düsüncem bu yönde! Sacma bir gelenekti. Olmasi gereken olmus.

merak ettim size göre saçma olmayan bir ülke-devlet geleneği var mı, varsa nedir?

Valla hangi taş sağlamsa ona mürcat edin artukun Millet gercekleri ögrendikce o %52 ler %80 leri bulacak. Hainler hakettiğini alacak

Hangi %52? Çöp kamyonlarıyla toplananlar mı? Bilgisayar başında gaspedilenler mi?

Bu ülkede dinle kandırılabilen, hırsızlığa yolsuzluğa ve yağmaya evet diyen en çok %20dir.

%10 da çıkarcı ekleyin.

%30 u sabit tutmaya bakın fakat o da zor olacak. Beleş pasta çok küçüldü.

Burda yorumda yapamaz olduk. Teker teker gelin.
Tartismak istemiyorumdan ne anliyorsunuz. Hosuma gitmek zorunda mi? Nerdeyse evet zorunda diyeceksiniz. Benim dogru bulmamam sizi niye bu kadar rahatsiz ediyor. Bir resim indi diye unutulacak mi, korkmayin bu kadar, hatirlamak isteyip anmak isteyenler evine assinlar resmini. Ben dogru bulmuyorum, cok sasiriyorum gercekten bu niye bu kadar zorunuza gidiyor.
Bana degil konuya yorum yapin lütfen.

Yaptığınız yorum değil, kişisel duygunuz, sorun burada zaten.

Sizin veya benim hoşuma gidip gitmemesi değil ki mesele! Bir ülke ülkeyse, bir devlet devletse, hepsinin kurucu önderi ve bir takım resmi mekanlarda o önderin resimleri vardır.

Bunu yok saymak devlet veya ülke olma gerçeğine terstir.

Yoksa her yerden Atatürk resmini veya heykelini kaldırın, Atatürk'e bir şey olacak değil. Zaten öldü farkında değilseniz diye söylüyorum. Onu sevenlere de unutturacak değilsiniz fakat konu bu değil.

Devletseniz yapamazsınız. Kabileyseniz olur o kafanıza göre resim kaldırma indirme.

Ha işte kaldırdılar diyorsanız, yarın A.B.D veya İngiltere'den bir devlet adamı gelir, onlara, hadi yaa Anıtkabir'i ziyaret etmeyin biz resimlerini de kaldırıyoruz zaten şurda tavla atalım diyemezsiniz.

Diyemeyeceğiniz için onlarla gider soğukta sıcakta saygı duruşunda durursunuz, sonra bu resmi kaldırma işine çok gülen olur.

Konu bu.

ne almanya'da, ne amerika'da ne fransa gibi gelişmiş ülkelerin hiçbirinde böyle bir gelenek yok.olanlar belli, suriye, biz, kuzey kore, türkmenistan, eski ırak.geri kalmışlığın daniskası, kaldırılması ve yerine de hiç ama hiç kimsenin resminin asılmaması isabet olur.

bu tip kadınları arabistana götüreceksin 1 hafta yaşayacaklar o zaman anlarlar resminden bile rahatsız oldukları önderin değerini.
Siz anca böyle birseyleri zorla dayatmaya calisirsiniz. Baskasi elinizden gelmez cünkü. Sonra özgürlük diye bagirirsiniz. Sizede tam bu yakisir. Yorumunuz karakterinize ayna olmus.

oralara çok gittiniz herhalde?

her ülkenin devlet dairelerini duvarlarında ülkelerin önemli simalarının resmi bulunur.

oralara çok gittiniz herhalde?

her ülkenin devlet dairelerini duvarlarında ülkelerin önemli simalarının resmi bulunur.
evet çok gittim, bizdeki gibi bir durum asla söz konusu değil.Almanya'da herhangi bir okuldaki sınıfın içine girin bakalım herhangi bir kimsenin resmi duvara asılı mı değil mi en basitinden ? Onu geçtim Almanya bayrağı dahi asılı değil.Bu kompleksler bir bizim gibi geri kalmış ülkelerde var.Aşmak zaman alacak.Atatürk'ün resminin duvara asılmasından rahatsız olan birinden de aynı vergiyi alacaksın, asılmasından haz alandan da..var mı böyle bir mantık, kimin devleti o zaman burası ? sadece bir kesimin mi ? kim kimi seviyorsa, kalbinde, gönlünde, evinde sevsin, kamusal yerlerde atatürkçü,tayyipçi,apocu,şucu,bucu olanların olmayanlardan rahatsız olacağı bir ortam yaratılmasın.çünkü o ortam herkesin vergileriyle yaratılıyor, sadece belli bir kesimin değil.nacizane fikrim.

Muhteşem tespit. Cidden kahkaha attım.

Sınıfladığınız ülkelerin tamamının ortak bir özelliği var, farkında mısınız acaba?

Almanya'nın kimin fotoğrafını asmasını bekliyorsunuz? Kurucusu kimdir?

Amerika Washington temsilleriyle doludur zaten.

Washington'un büstleri, heykelleri Türkiye'nin kaç katı büyüklüğündeki koca Amerika kıtasında bile kaç adet varmış, buyrun bakın;

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_monuments_dedicated_to_George_Washington

Bizdeki gibi her okulun bahçesinde, su idaresinin kapısında, meydanlarda, sokaklarda var mıymış böyle bir fetişizm ? Resimlerden, hele caddelere, statlara, binalara verilen isimleri saymıyorum bile.Bu konuda emsalsiz bir ülkeyiz, belki o da belki Kuzey Kore bizimle rekabet edebilir.

Siz hiçbir ülkede yok böyle bir şey demiş, Amerika'yı da örnek vermiştiniz. Herhangi bir sayı kıyaslamasına girmemiştiniz. Şu an söylem değiştirdiniz.

Kuzey Kore örneğinize ise sadece gülüyorum. Belli ki ülke hakkında az bilgiye sahipsiniz. Bu da normal zaten bilgi çıkarmıyor dışarı, dış dünyaya kapalı bir ülke. Ama biraz araştırsanız bütün sokak ve caddelerinin belli metre aralıklarla devasa fotoğraflarla dolu olduğunu görürdünüz. Diğer yaptırımlarından bahsetmiyorum bile. Tanrı zannedilen birinden bahsediyoruz.

Üstelik farkında değilsiniz elbette ama ben de her yere fotoğraf asılması, büst yapılması gerektiğini düşünmüyorum sizin gibi.

Ama Atatürk fotoğrafını kaldırmak bu ülkede bu atmosferde yerine başka birinin resmini asmak içindir sadece, ideolojik bir amacı vardır. Demokratikleşme değildir.

Bağımsızlığını yakın tarihte kazanmış ülkeler kurucuların fotoğrafları ve bayraklarıyla donatır ülkeyi. Bu bir süreçtir. Gittikçe azalır.

Tarih okumasından bu kadar yoksun bir eleştiri yaparsanız, elbette ciddiye alınmaz.

Ben hiçbir ülkede böyle her boş duvar görünce şuraya bizim Atatürk'ün resmini bir asalım, bomboş olmadı bu duvar sanki ya gibi bir düşünce olmadığını söyledim.Bunun hala arkasındayım.Büst ve heykel örneğini ayrıca bir eleştiri olarak belirttim.

Ben istenilen her yere, mahallelerde, iş yerlerinde, aklınıza neresi geliyorsa bir kimsenin büstünün, heykelinin yapılmasına karşı değilim.İstenirse gökdelen boyutunda yapılsın bu heykel, ama bunu isteyenler bir zahmet parasınıda kendi ceplerinden verip yaptırsınlar.Kamu kaynakları kullanılmasın.

Beni ciddiye alıp almamanız önemli değil, benim için önemli olan tek şey ben ve siz aynı vergiyi veriyoruz ama sizin istediğiniz bir uygulama benimde zorunlu ortaklığımla finanse ediliyor ve bundan tek haz alan siz oluyorsunuz.Ben bu duruma karşıyım, yoksa bir milyon kişi bir araya gelsin İş Kulelerinden büyük devasa anıt yaptırsın, saygı duyarım.

Şimdi lütfen yazdığım şeyi tekrar okuyun.

Ben de kamu kaynakları ile her yere büst, heykel yapılması taraftarı değilim. Yani neymiş? Benim de istediğim bir uygulama değilmiş.

Ama biz bağımsızlığını yakın tarihte kazanmış bir ülkeyiz. Bu bir süreçtir. Gittikçe azalır.

Şu an kaldırılan fotoğraflar ise, yerine başkasının fotoğrafını asmak için. Demokratikleşme için değil. Bunu anlamak da zor değil.

kimse benim ne verilse alacak yaştaki ufacık çocuğumun aklına atatürk veya x bir kişinin sevgisini aşılamasın, ben buna izin vermiyorum.çocuğum okulda hiçbir ideolojinin etkisinde kalmadan temel eğitimini alsın, a'yı, b'yi, objektif olarak türkiye ve dünya tarihini, fiziği, matematiği öğrensin sadece.belli bir yaşa, bilince gelince artık atatürkçü mü oluyor ne oluyor ona kendisi karar versin.

kübada bile sadece dikilmesine izin verilen Ataturkun bustu ! ustelik tamamına yakını okur yazar olan bir toplumda

Şu an zorunlu ve arttırılan din dersleri ile bu zaten imkansız. Yani basbayağı birden fazla ideoloji içinde yetiştiriliyor çocuklar. Zaten artık İnkılap Tarihi dersleri de Atatürk propogandası ile geçmiyor.

Yani fuzuli bir eleştiri yapıp, varolanı görmüyorsunuz.

Bu yorumunuz kaç-ak saray yaptıranlar içindi herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…