- Konu Sahibi tuanailayda
-
merhaba
ben 9 haftalık gebeyim mide bulantsından dolayı pek bişey yiyemiyorum özellikle et,tavuk, yumurta ve yoğurttan tiksiniyorum bunlrı görmeye bile tahammül edemiyorumsüt ürünlerinden sadece kaşar ve beyaz peynir yiyebiliorum tek rahat yediğim şey meyve napıcam bilmiyorum bbeğimi besleyemicem gelişmeyecek diye çok korkuyorum.napabilirim ben öneride bulunun lütfen...
çok kötü zamanlar canımben ilaçla bişeyler yiyebiliyordum dr sölersen verir ecz.den alamıyorsun dr. yazmayınca mide bulantı ilacı adını unuttum geçer inş. benim tam 5 ay sürmüştü.birde bebek senden alıyor calsiyumunu sen kendin için yiyorsun ne yiyorsan
bende aynı durumdaydım emadur diye ilaç verdi doktor daha iyiyim şimdi biraz yemeye başladım. vitaminlere dikkat ettikden sonra bebek gelişimde sorun çıkmıyomuş öyle dedi doktorum hasretle bekliyorum seni bebeğim.
arkadasım aynı durum bende de var
yoğurt süt yumurta her türlü aklına gelebilecek seyden midem bulanıyor
ama bende meyve yemeye çalışıyrum bol bol bebeğim besinsiz kalmasın diye
ama doktorlar cok acil birsey olsa müdahale ederler diye dusunuyorum ben sadece kalsiyum takviyesi isteyeceğim süt ve süt ürünlerinden tiksindim çünkü
ya doktor bana sen yemesende bebğin almak istediği vitamini alır dyo ama gel bunu bana anlat çok üzülüyorum yarrlı bişey yiyemiyorum dyeiştahm hiç yok diyebilirim.inşallah bu tiksinmeler geçer
zaten sorun orada bebek alır o zaman da bizden alıyor
ben dişlerime hasar vermesinden cok korkuyorum mesela
o yuzden zorlayıp gunde bir kase yoğurt yiyeyceğim insallah
insallah iyi oluruz en kısa zamanda
ben de aynıyım...meyveyle beslenebiliyorum bi de beyaz peynir onun dışında sütüde sıcak çikolata ve sahlepte kullanıyorum...çoğu zaman ilaç kullanmak durumunda kalıyorum....
sütü bzen içiyorum da yoğurt hiç yiymiyrum beyaz peynir tutkunuym sürekli onu yiyyrm:)kiloda aldım hiç iştahım olmamasına rağmen nasıl aldım bilmiyorum :)
ben yaklaşık 3 kilo kadar verdim ama illaki ilerleyen dönemlerde alırım :)
canım benim dşlerimde çok hassaslaştı bazen çok sızlıyo acaba bunun nedeni süt ürünü tüketmemem mi?
Kızlar benimde midem aşırı derecede bulaniyordu hergün acile gidiyordum dr un mide bulantısı için verdigi hap bile işe yaramadı şimdi 18. Haftada girdim 1 haftadır rahatım cok şükür ama hala bazı şeylerden tiskiniyorum.. Allah hepimize sabir versin bebeklerimizi sağlıklı bi şekilde kucagimiza alırız inşallah..
gebelikte dişlerde sıkıntı olabiliyormus
mesela fırçalarken cok kanıyor normalde kanamazdı
ama kalsiyumu artırmamız lazım
çocuk ya saça ya dişe zarar verirmiş diye derler
slm bende 6 haftalıkken basladı hala devam ediyor ne kilo verdim ne aldım..artık boş mideden safra kusuyorum..bulantı ilacı kullanıyorum ama bu günlerde biraz azaldı Allah yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?