mihri geri döndü: boşansam mı, boşanmasam mı diye düşünenlere.!

Bende bosanma asamasindayim yaklasik 2 aydir baba evindeyim ve simdiden etrafimdakiler basladi dirdira yok artik dul olcakmisim ileride bi ise girdigimde herkes benim hakkimda dul o falan diceklermis erkekler bana dul oldugum icin baska gozle bakcakmis anca evlilik icin cocuklu birini bulurmusum vsvs ilkten bu soylemler benim enerjimi cok dusurdu ama sonrada dusundum ki benim evliligim zaten mutsuz ve insanlarin ne dedigi umrumda degil sizin adiniza cok sevindim ben daha yolun basindayim insallah sizin gibi mutlu ayaklari yere saglam basan bi insan olurum.

canım onların köstek değil, destek olması gerekiyor.
ben kalabalık bir ortamda çalışıyorum. her çeşit insan var. inan hiç birinden kötü bi bakış yakalamadım "aaa dul kadın" diye.
hatta bazıları hayran. nasıl böyle mutlu olabiliyorum diye. benim iki arkadaşım evlenip boşandım ve şimdi evleniyor. hem de bekar evlenmemiş beylerler. bu işler kısmet işi, belki çocuklu biriyle çok anlaşacaksın, belki işte bekar hiç evlenmemişle kim bilir? sen kendine bir yol çiz, önüne bak. asla arkana bakıp mutsuz olma. hatalarından ders çıkar. bi daha o hataları düşme. geçmişi kârı tecrübe olsun yani.

mihricim ne guzel haberler bunlar! sahane :)) ne cok sevindim iyi olmana. hep iyi olmani dilerim. bu gucunu kuvvetini ve enerjini hak eden, ve bunlarin kiymetini bilen hos bi beyfendiylede tanistiginin konusunu acmani bekliicem haberin olsun!

ay canım amiiinnn sağol, ben de senden bekliyorum o başlığı :))))

Hiçte oyle birsey yok elalemin lafina bakma sen kararliysan kararinim arkasinda dur. 8.5 yil sirtimda kambur gibi asalak bir adami tasidim bu surecin yaklasik 5 yili her sabah gozumu acip, aksam yastiga basimi koyana kadar bosanmak istiyorum acaba yapabilir miyim? nasil olur demekle gecti. Cocukta yoktu istemiyordu... cunku cocuk olursa calisamam diye korkuyordu :) bosandim ailem dag gibi arkamda durdu. Ise girdim 2,5 yil calistigim yerde kimse evlenip bosandigimi bilmedi hem bilse ne olacak kime ne ? Eskidendi o yafta sen haline tavrina dikkat ettigin surece kimse gik diyemez. Heee birde 11 aylik evliyim hicte oyle sana empoze edildigi gibi cocuklu boşanmış bir adam degil esim. Ilk evliligi... Ve ciddi anlamda evliliğin ne demek oldugunu ogrendim. saygi gormeyi, sevilmeyi hissettim iliklerime kadar. Uzun oldu ama sana diyecegim su kimse senden kiymetli degil kararin bosanma yonundeyse kulagini tika ve mutlu olmaya bak...
çok çok sevindimmm maşallah
umut oldu yazdıklarınız
Allahım iyi günler göstersin hepimize.

canım evliliğin bitmemesi için her yolu dene. terapiste git. eşin kimin lafını dinlerse biraz onunla konuş. vs. en son çare boşanmak. o da dediğim gibi dünyanın sonu değil tabi.
Eşim annesinin sözünü dinler Allah var kaynanamda ayrilmamizi istemez orta yola getirmeye çalışır ama kaynanamla evdeki olaylari konuşmak ne derece doğru olur bilemiyorum..annemlede konuşamuyorum çünkü eşim için hemen zaten o öyle biri onun düşünceleride çok farklı tarzında konuşmaya başlıyor..evlendiğimden beri kimseyle konuşup dertlesemiyorum sanki herkes mutlu olduğumu düşünmeliymis gbi davraniyor rol yapıyorum son çare burdaki kizlarla dertlesip akıl almak oldu

Eşim annesinin sözünü dinler Allah var kaynanamda ayrilmamizi istemez orta yola getirmeye çalışır ama kaynanamla evdeki olaylari konuşmak ne derece doğru olur bilemiyorum..annemlede konuşamuyorum çünkü eşim için hemen zaten o öyle biri onun düşünceleride çok farklı tarzında konuşmaya başlıyor..evlendiğimden beri kimseyle konuşup dertlesemiyorum sanki herkes mutlu olduğumu düşünmeliymis gbi davraniyor rol yapıyorum son çare burdaki kizlarla dertlesip akıl almak oldu
canım benim annem de aynı senin gibi. mutsuz olsa da mutlu görünür.
aslında bu bi bakımdan iyi. millete malzeme vermemiş olursun.
bence en mantıklı olan zaten, kendi ailenle asla eşini konuşmaman. onlar hemen etkilenir. sen iyi olsan da onlar unutmazlar eşinin yaptıklarını.
bence eşine söz geçiren bi ablası abisi varsa aslında en iyisi o. kayınvaliden nasıl biri bilmiyorum. ortalığı karıştırmayan, sizin gerçekten iyiliğinizi isteyen biriyse onunla da konuşulabilir. neden olmasın?

bence en mantıklı olan zaten, kendi ailenle asla eşini konuşmaman. onlar hemen etkilenir. sen iyi olsan da onlar unutmazlar eşinin yaptıklarını.
bence eşine söz geçiren bi ablası abisi varsa aslında en iyisi o. kayınvaliden nasıl biri bilmiyorum. ortalığı karıştırmayan, sizin gerçekten iyiliğinizi isteyen biriyse onunla da konuşulabilir. neden olmasın?
Haklısın ben unutsam affetsem aile unutamaz..onun ailesindende bi annesinin sözünü dinliyor işte ama oda
Peki evliliklerde hiç mi değer verme sevildigini hissettirme yok erkeklerde.. Çünkü bazen diyorum öyle çok büyük problemlerimiz yok maşallah sanki ayrilsam sonra baska biriyle olsam farklı mı olacak acaba kadına kendini değerli hissettiren var mı ki genelde herkes evliliginde erkekden şikayetçi sonuçta etrafta

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza ama artık o kocanıza biraz haddini bildirin.
Boşanmasanız bile bundan sonra farklı biri olun yemek yapmayın mesela ona masraf çıkartın sürekli hayat hep sizin için zor olmuş bundan sonra da onun için zor olsun biraz.
Ona olan güvenimi kaybettim,saygımı kaybettim sevgimide kaybediyor gibiyim bazen inanılmaz öfke doluyum ona karşı ama gözlerine bakınca da hala içim titriyor.Saçmasapan bir durum.
Eskiden kıyamazdım küstüğü zaman barışmaya çalışırdım şimdi umrum olmuyor.Kendine kötülük yaptı aslında.
Maddi konulardan anlamadığı için başka şehre tayin istedim.Sigortalı işe girdi.Ev için borca girdi falan.
Yemek olayını ben yapıyorum çocuklardan dolayı ona bırakamam her zaman.
Bu erkeklere iyi davranmayacakmışsın onu anladım.
Birazda bizimkinin aile yapısı ve onlardan gördüklerini bana uygulamaya kalkmasından oldu.Baştan çizgiyi çekmeliydim.Orda bir dur demeliydim.
Gerçi sen çalışan bayanla değilde köyden bir kız alıp evlenmeliymişsin annenle sülalenle yaşamalıymışsın demiştim.
Çoğu şeyi söyledim bir kulaktan girdi bir kulaktan çıktı.O dediklerimi yapmamakta inat edince de uyum sağlamak için fedakarlık yapıyordum bir nevi ezdiriyordum sonra farkettim.Büyük bir hataydı.

Son düzenleme:
Ben ayrılmak üzereyim mutsuzum geçer mi ilerde bilmiyorum toplum baskısı bıktırıyor birde insan eşiyle çocuğuyla mutluluk hayal ediyo ya olmayınca yıkılıyor kolay sevemeyenlerdenim ben o yüzden daha kimseyi sevemem

Yok olmuyor yaa devamlı aklımda boşanmak var belki ufak sebepler ama devamlı ayrılık var adeta bir bahaneye bakıyorum.. ne bir sohbetimiz var ne bir muhabbetimiz var devamlı elinde telefon var ne hoş bişeyi var bana karşı tatlı söz hiç yok 2 yaşındaki kızıma bile beni kotuluyor...ve ben hep ben bunu haketmiyorum kendimi harcamisim die düşünüyorum ve veteriner Fakültesini bu adam için yarıda bıraktığım için kendimden nefret ediyorum artık :KK43:

Back
X