mihri geri döndü: boşansam mı, boşanmasam mı diye düşünenlere.!

Şu konuyu okuduktan sonra hemen boşanmak istiyorum. Yarından tezi yok boşanmam lazım. Acayip gaza geldim kızlar. Yaşasın özgürlük:halay:

merhaba kızlar,
buralara yazmayalı epey oldu.
bi ara şifremi kaybetmiştim. çok şükür buldum.
şuan başlık açmak bile bana epey heyecan verdi :))))

merak edenler olursa söyliyeyim:
resmen film gibi hızlıca geçip gitti her şey.
boşandım.
oğlum büyüdü.
her hafta babasına gidiyo.
bekarım, özgürüm, keyfim yerinde.
sabah işe gidiyorum akşam eve geliyorum, oğlumla oynuyorum. bazen bizimkilere bırakıp çıkıyorum. bazen onu da alıp geziyoruz. haftasonu hep dışarlardayım. nereye istersem oraya gidiyorum ve kiminle istersem onunla oluyorum. istediğim şeyi yapıyorum istediğim şeyi söylüyorum. oh be.!!!! :)))))

çok çok çok mutluyum. hamdolsun.

ama burda eski ben gibi olanları görünce üzülüyorum. keşke diyorum kafasını bi kaldırsa. benim şu kafayı elde etmem en az 2 yılımı aldı, onlar böyle zaman kaybetmese...

bu yüzden,

boşansam mı boşanmasam mı diye kafasında soru işareti olanlar için yaızyorum:

evlendikten sonra mutsuzsanız, yani evlenmeden önce bariz daha mutluysanız ve düzenli bir geliriniz ve işiniz varsa, boşanın.! :))))

valla benim nacizane fikrim bu.! kimse alınmasın. ama bana boşanmak iyi geldi.!

çünkü evliyken hiç doğru düzgün mutlu olmadım. sürekli baskı, sürekli tartışma, sürekli beni değiştirmeye çalışan bi adam, muhabbet sıfır, sürekli ciddi asık bi surat, sürekli emrivakiler..

e niye duracaktım ki.?

benden daha mı değerli bu herif?

toplumumuzda kadın çok korkutuluyo, yok kocasız olmaz, dik duramazmışız, yok mutsuz olurmuşuz, yok çocuk için evlilik önemliymiş...

yalan.!

bir erkeğin günlük yaptığının on mislini yapıyoruz yahu.! farkında mısınız?

biz de işe gidiyoruz onlar da. onlar ellerinde kumandayla tv karşısına geçiyolar ama biz.? bulaşık yıkıyoruz, çamarşır asıyoruz, yemek yapıyoruz, çocuklarla uğraşıyoruz, beyimzin gönlünü de dehliyoruz.!

onlar ne yapıyor?

hiç.! paşa gönlü ne isterse.!

yok öyle yağma.!

he bi de gelelim çocuk için evlilik yürütenlere.!
yahu bu nasıl bi sebeptir.!? çocuğun ihtiyacı ekmek ve su gibi, sağlıklı anne ve babadır.! sürekli tartışan, kavga eden küsen, ortamı geren anne baba değil.!

kazık kadar kadın oldum, 60 yaşında annem babam kavga etse içime oturuyor yahu.! o minicik yavruların ruhlarında neler olmaz.!

fazla uzattım lafı.
sayın kk kardeşlerim.! içinizdeki gücü keşfedin.! kendinizi sevin.! başkasına köle yaşamayın.!

sevgiler <3
yaşşaaaaa!!

eski konularınıza baktım da siz neler yaşamışsınız öyle..
kurtuldugunuza sevindim bu nebiçim bir adam yahu okurken başıma ağrılar girdi.
size oğlunuzla beraber mutluluklar daha daha mutlu olursunuz inşallah

mihricim ne guzel haberler bunlar! sahane :)) ne cok sevindim iyi olmana. hep iyi olmani dilerim. bu gucunu kuvvetini ve enerjini hak eden, ve bunlarin kiymetini bilen hos bi beyfendiylede tanistiginin konusunu acmani bekliicem haberin olsun!

bebeğim,
aşk +1 benim için.
ben şunu anladım önce kendimi tanıyıp sevmeliyim.
aşk gelirse gelir.
maalesef ülkemizde kadınlar kendilerini tanıyıp sevmiyor, başkası sevince ona bağımlı oluyor.! çünkü sevilmeyi bekliyoruz ve sevilmeyi seviyoruz.! işte ne yazık ki o sevgiyi hep dışardan istiyoruz.
içerden üretmiyoruz.

kendimizi seversek, zaten başka birinin sevgisini de kendisini de bu kadar önemsemeyiz.! kendimiz, kendimiz için önemli değerli olmalıyız ki, bi başkasını sevince kendimizden vazgeçmeyelim, o adama bağımlı olmayalım.

aşka kapılarım açık.! gelirse gelir.! gelmezse valla o da bana uyar :)) tek başıma hiç de canım sıkılmıyor, yapacak çok şey buluyorum.! hayatıma biri gelirse onunla bu yaptıklarıma devam ederim, tek fark bu olur canım :*
Supersin. Herkese laim bakis acisi iste bu. Hele de 20 li yaslarinda evde mi kaldim deyip mutlulugu kocaya baglayanlara hastayim

Bende bosanma asamasindayim yaklasik 2 aydir baba evindeyim ve simdiden etrafimdakiler basladi dirdira yok artik dul olcakmisim ileride bi ise girdigimde herkes benim hakkimda dul o falan diceklermis erkekler bana dul oldugum icin baska gozle bakcakmis anca evlilik icin cocuklu birini bulurmusum vsvs ilkten bu soylemler benim enerjimi cok dusurdu ama sonrada dusundum ki benim evliligim zaten mutsuz ve insanlarin ne dedigi umrumda degil sizin adiniza cok sevindim ben daha yolun basindayim insallah sizin gibi mutlu ayaklari yere saglam basan bi insan olurum.

Ne kadar güzel yaa seviniyorum rabbim bundan sonra sizin ve bizim gibilere yardım etsin ve çocuğunulla bir ömür güzel aydınlık günlere peki cocugunuz kac yasinda eski eşiniz çocuğu mahkemeye göre kaç zamanda bir görüyor? benimde durumum sizin gibi

bebeğim,
aşk +1 benim için.
ben şunu anladım önce kendimi tanıyıp sevmeliyim.
aşk gelirse gelir.
maalesef ülkemizde kadınlar kendilerini tanıyıp sevmiyor, başkası sevince ona bağımlı oluyor.! çünkü sevilmeyi bekliyoruz ve sevilmeyi seviyoruz.! işte ne yazık ki o sevgiyi hep dışardan istiyoruz.
içerden üretmiyoruz.

kendimizi seversek, zaten başka birinin sevgisini de kendisini de bu kadar önemsemeyiz.! kendimiz, kendimiz için önemli değerli olmalıyız ki, bi başkasını sevince kendimizden vazgeçmeyelim, o adama bağımlı olmayalım.

aşka kapılarım açık.! gelirse gelir.! gelmezse valla o da bana uyar :)) tek başıma hiç de canım sıkılmıyor, yapacak çok şey buluyorum.! hayatıma biri gelirse onunla bu yaptıklarıma devam ederim, tek fark bu olur canım :*
nasil tanıyip sevecegiz kendimizi. ..

Bende bosanma asamasindayim yaklasik 2 aydir baba evindeyim ve simdiden etrafimdakiler basladi dirdira yok artik dul olcakmisim ileride bi ise girdigimde herkes benim hakkimda dul o falan diceklermis erkekler bana dul oldugum icin baska gozle bakcakmis anca evlilik icin cocuklu birini bulurmusum vsvs ilkten bu soylemler benim enerjimi cok dusurdu ama sonrada dusundum ki benim evliligim zaten mutsuz ve insanlarin ne dedigi umrumda degil sizin adiniza cok sevindim ben daha yolun basindayim insallah sizin gibi mutlu ayaklari yere saglam basan bi insan olurum.
Hiçte oyle birsey yok elalemin lafina bakma sen kararliysan kararinim arkasinda dur. 8.5 yil sirtimda kambur gibi asalak bir adami tasidim bu surecin yaklasik 5 yili her sabah gozumu acip, aksam yastiga basimi koyana kadar bosanmak istiyorum acaba yapabilir miyim? nasil olur demekle gecti. Cocukta yoktu istemiyordu... cunku cocuk olursa calisamam diye korkuyordu :) bosandim ailem dag gibi arkamda durdu. Ise girdim 2,5 yil calistigim yerde kimse evlenip bosandigimi bilmedi hem bilse ne olacak kime ne ? Eskidendi o yafta sen haline tavrina dikkat ettigin surece kimse gik diyemez. Heee birde 11 aylik evliyim hicte oyle sana empoze edildigi gibi cocuklu boşanmış bir adam degil esim. Ilk evliligi... Ve ciddi anlamda evliliğin ne demek oldugunu ogrendim. saygi gormeyi, sevilmeyi hissettim iliklerime kadar. Uzun oldu ama sana diyecegim su kimse senden kiymetli degil kararin bosanma yonundeyse kulagini tika ve mutlu olmaya bak...

Bosanmis bir kadin olarak seni cok iyi anliyorum tabiri caizse bosanma sonrasi yeniden nefes aldigimi hissetmeye başlamıştım kimse icin hirpalanmaya degmiyor. Bu durumda olup surekli acabalarla bogusanlarada Rabbim insallah bu cesareti verir sonrasi çorap söküğü gibi geliyor zaten.

Son düzenleme:
Bence çocukluyken büyük bir adımı başarmışsiniz...benim eşimde öyle cok büyük sorunlarım yok çok şükür ama hazmedemedigim sözleri var ve kendimi hiç değerli hissetmiyorum sevildigimi hissetmiyorum saygı görmüyorum ve bu sebeplerle dolaylı olarak aklımda hep boşanmak düşüncesi var ve ben çalışmıyorum 2 yaşında birde kızım var çok boş sebepler mi bunlar kendime dertmi arıyorum acaba evlilikler hepmi böyle rutin yoksa gerçekten evliliklerde kadın kendini değerli hisedebiliyor mu

Selamm mihri Azmine gücüne gerçekten hayran kaldım canım ideolümsün
Çok zor canım istenmeyen bi evlilik sevilmeyen bi adamla bişeyler paylaşılmasa bile aynı yatağa gitmek çok zor ve seni anlamayan insanlara her defasında ben bu adamı sevmiyorum mutlu değilim demekte çok zor anlaşımlıyo hak verılmiyo çünkü hemen bahaneleri ya bu adamın içkisi kumarı karı kız ayağı yok evine bakıyor daha ne olabilir ne bekliyosun Deniliyo ama bilmiyorlarki bu kadın mutlu değil hayat sadece bundan ibaret diye düşünüyolar
bende bitmesini isteyenlerdenim ve her gece başımı yastığa koyarken uyandıktan sonra hep kafada sorular Nasıl bitecek? Kendimi nasıl anlatıcam? Sevmediğimi istemediğimi anlamıyorlar bahanem ne olacak?

Off bana da bi akıl verin kızlar sevilmeyen değer verilmeyen istenmeyen bi adamla hayat nasıl geçer??

Bence çocukluyken büyük bir adımı başarmışsiniz...benim eşimde öyle cok büyük sorunlarım yok çok şükür ama hazmedemedigim sözleri var ve kendimi hiç değerli hissetmiyorum sevildigimi hissetmiyorum saygı görmüyorum ve bu sebeplerle dolaylı olarak aklımda hep boşanmak düşüncesi var ve ben çalışmıyorum 2 yaşında birde kızım var çok boş sebepler mi bunlar kendime dertmi arıyorum acaba evlilikler hepmi böyle rutin yoksa gerçekten evliliklerde kadın kendini değerli hisedebiliyor mu
canım evliliğin bitmemesi için her yolu dene. terapiste git. eşin kimin lafını dinlerse biraz onunla konuş. vs. en son çare boşanmak. o da dediğim gibi dünyanın sonu değil tabi.

Selamm mihri Azmine gücüne gerçekten hayran kaldım canım ideolümsün
Çok zor canım istenmeyen bi evlilik sevilmeyen bi adamla bişeyler paylaşılmasa bile aynı yatağa gitmek çok zor ve seni anlamayan insanlara her defasında ben bu adamı sevmiyorum mutlu değilim demekte çok zor anlaşımlıyo hak verılmiyo çünkü hemen bahaneleri ya bu adamın içkisi kumarı karı kız ayağı yok evine bakıyor daha ne olabilir ne bekliyosun Deniliyo ama bilmiyorlarki bu kadın mutlu değil hayat sadece bundan ibaret diye düşünüyolar
bende bitmesini isteyenlerdenim ve her gece başımı yastığa koyarken uyandıktan sonra hep kafada sorular Nasıl bitecek? Kendimi nasıl anlatıcam? Sevmediğimi istemediğimi anlamıyorlar bahanem ne olacak?

Off bana da bi akıl verin kızlar sevilmeyen değer verilmeyen istenmeyen bi adamla hayat nasıl geçer??
yazının üstündeki yorumda da aynı dertten muzdarip.
sana da aynı şeyi diyeceğim. evliliğin bitmemesi için her yolu denemelisin. olmazsa yapacak bişey yok. canını sıkma. bi de eş odaklı yaşama. ne seni mutlu ediyo onu yap. adam senin peşinden gelsin, gelmiyosa kendi kaybeder.

Şu konuyu okuduktan sonra hemen boşanmak istiyorum. Yarından tezi yok boşanmam lazım. Acayip gaza geldim kızlar. Yaşasın özgürlük:halay:

kızlar ya,

valla gaza gelesiniz diye yazmadım.
boşanmanın kötü bişey olmadığını, böyle de çok şükür çok mutlu olunduğunu yazdım.

ben evliliğim bitmesin diye elimden gelen her çözüm yolunu denediğimi düşünüyorum.

vicdan azabı çekmemek için siz de her şeyi deneyip öyle boşanmayı düşünün yani.

ay şimdi kimsenin günahına girmiyim durduk yere :))))

nasil tanıyip sevecegiz kendimizi. ..

kendinizle sanki bir başkasıymış gibi karşınıza alıp muhabbet edeceksiniz.
mesela al çayını, kahveni çık balkona, "ben ne yapmayı seviyorum, ne olmak istiyorum, bu zamana kadar hep neye yöneldim, neye eğilimim var" gibi düşün kendini tanımla, hatta hangi rengi sevdiğini, hangi yemeği en iştahla yediğini bile sor kendine. ben her an yapmaya çalışıyorum bunu. hep kendime sorular sorup dürüstce cevaplamaya çalışıyorum.
bilmiyoruz kendimizi, tanımıyoruz. kendimizi tanımadan ömrümüz geçiyor. insan kendini tanımadığı halde, başkasını nasıl iyi tanıyabilir? ya da onu geçtim, başkasına kendimizi doğru ifade edebiliriz ki?

Ne kadar güzel yaa seviniyorum rabbim bundan sonra sizin ve bizim gibilere yardım etsin ve çocuğunulla bir ömür güzel aydınlık günlere peki cocugunuz kac yasinda eski eşiniz çocuğu mahkemeye göre kaç zamanda bir görüyor? benimde durumum sizin gibi
oğlum neredeyse 2 yaşında.
mahkemeye göre 15 günde bir. ama oğlum babasıyla zaman geçirmeyi sevdiği için her cumartesi ya da pazar veriyorum.
bazen azıcık rahat rahat gezmek ve dinlenmek için bir gece ya da iki gece kalmasına da izin verdiğim oldu. oğlum bu durumdan memnun olmasa bırak 15 günü belki ayda bir zor gönderirdim ama bizimki maşallah babasını çok seviyor.

Back
X