günaydın canım
ben raporluydum benim 2 dir kas ağrısıymış sırtım tutuluyo ve sanki nefesimi kesiyo ağrı resmen .. yattım bi kaç gün.
sizz neler yapıyosunuz varmı bi değişiklikk?
bu arada geçmişi çok okuyamadım ama nilüfercim şehzade geliyormuş gözünüz aydın canım ..
ayy cnm zaten herkes raporlu izinli kimse yok pek bi gelişmede yok o yüzden
evt canım erkekim geliyo benmde
sanada geçmiş olsn canm dinlenmek iyi gelmiştir ama
yok cnm ben hep burdayım. iznimde yok zaten.yani var da vermiyorlar hamileyim ya gideceğim zaten diyeayça bi sen bi ben variz zaten yaa herkescikler gitti
sen gitme bari yalnız bırakma beni
merhaba cnmmmgünaydın ..
ben raporluydum benim 2 dir kas ağrısıymış sırtım tutuluyo ve sanki nefesimi kesiyo ağrı resmen .. yattım bi kaç gün.
sizz neler yapıyosunuz varmı bi değişiklikk?
bu arada geçmişi çok okuyamadım ama nilüfercim şehzade geliyormuş gözünüz aydın canım ..
Bebeğinizin giysilerini sizinkilerinden ayrı yıkayın
Bebeğinizin giysilerini yıkadığınız deterjanların bebeğin cildi üzerinde ne gibi etkileri olur?
Bebek cildi bilindiği gibi çok hassastır. Bunun nedeni dış etkenlere maruz kalmamış olması, dolayısı ile cildin dış etkenlere karşı koruyucu tabakasının tam olarak oluşmamış olmasıdır. Örneğin bebek cildinde bölgesel keratin tabakası gelişmemiştir. Kaba ve yumuşak olmayan, dokumadan yapılmış giysiler bebeğin korumasız teninde hassasiyet ve kızarıklık gibi olumsuz etkiler yaratır. Benzer şekilde kimyasal açıdan irritatif özellik taşıyan temizlik malzemeleri ve deterjanlar aynı olumsuz etkiyi yaratırlar.
Bebek deterjanı ve yumuşatıcısı kullanmanın ne gibi faydaları vardır?
Bebeğin hassas ten özellikleri ve bebek cildinin pH değeri göz önüne alınarak özel hazırlanmış deterjanlar, herhangi bir kimyasal temizlik maddesinin neden olacağı olumsuz etkileri yok eder veya minimumda tutarlar.
Yanlış deterjan kullanımı bebek cildinde ne gibi alerjik reaksiyonlara neden olur?
Bebek cildinde uygunsuz deterjan kullanımına bağlı kaşıntı, kızarıklık, ciltte beneklenme gibi yan etkiler oluşabileceği gibi yanlış deterjanla yıkanmış giysilerin giyilmesi bebek cildinde kontakt dermatit denen alerjik cilt reaksiyonuna neden olabilir.
Bebek cildinde pişik, egzema, parazit, alerji gibi iritasyonlar neden oluşur? Bu problemleri nasıl önleyebiliriz?
Bebek cildinde bez bölgesinde gelişen pişik özellikle alt temizliğinin uygun şekilde ve gereken sıklıkta yapılmaması nedeniyle ortaya çıkabilir. İdrar ve dışkının pH değerinin asidik olması pişik oluşumunu artırır. Sık aralıklı, uygun alt temizliği ve bez değişimi, pişik önleyici kremler bu oluşumu engelleyebilir.
Bebek cildinde egzema veya çocuk için alerjik özelliğe sahip bir besin maddesinin yenmesi sonucu ortaya çıkan ciltte kızarıklık, kabarıklık ve kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar da sıklıkla rastlanır.Çok hassas olan bebek cildi, ayrıca kuruluk, egzema gibi atopik özellikler taşıyorsa, bu bebeklerin ciltlerinin nemlendirilmesi ve mümkün ise alerjik reaksiyona neden olan (besinler gibi) maddenin tespit edilmesi önem taşır. Atopik bebek ciltleri için uygun nemlendirici kremlerin kullanılması oldukça faydalıdır.
ya kızlar dün akşam işten çıktım çok kötü bi haber aldım
bi arkadaşım vardı hamile doğumuna bi kaç hafta kalmıştı
bi kaç gündür bebeğinin hareketlerini hissetmiyomuş doktoroa gitmiş bakmışlar ki bebeğin kalbi durmuş
doğurdu doğuracaktı yani yaa
bi kaç hastaneye daha gitmişler hepsi aynı şeyi sölemiş
Allah kimsenin başına vermesin nasıl üzüldüm anlatamam
önceki gecede suni sancı vermişler öyle doğurmuş onu
nasıl içim yandı etkilendim anlatamam
insan başkası olunca hemen unutuyoda bi tanıdığı böyle hamileliğini neler çektiğini bilen biri olunca çok fena oldum
Allah kimseye yaşatmasın yarabbim
günayddın canlar
nassılsınız bakalım ben evin tadını çıkarıyorum valaa :):)
nülüşşş minik erkekimiz hayırlı olsun kuşum gözmüz aydın ;:):)
en iyisini yapıyosun canım sana binaz moral motivasyon olur enerji olur evde olmak
saol canım erkek erkek dedim baştan beri bebişim yanıltmadı beni
söz dinleyen paşa :):):) annesini yanıltmadı bak :)
kızları şikayet edicem ama sana yaa sen yoktun ben burda yapayalnız kaldım
hiç kimsecikler gelmedi iki gündür
sen naptın dün sınavın nasıl geçti ?
sınav valla fena değildi yaaa ama sıcaklar fena bunalttı :):)
günaydın cnm:)günaydın kızlarrr
günaydın...... çıkar tabii yaaagünayddın canlar
nassılsınız bakalım ben evin tadını çıkarıyorum valaa :):)
nülüşşş minik erkekimiz hayırlı olsun kuşum gözmüz aydın ;:):)
ya kızlar dün akşam işten çıktım çok kötü bi haber aldım
bi arkadaşım vardı hamile doğumuna bi kaç hafta kalmıştı
bi kaç gündür bebeğinin hareketlerini hissetmiyomuş doktoroa gitmiş bakmışlar ki bebeğin kalbi durmuş
doğurdu doğuracaktı yani yaa
bi kaç hastaneye daha gitmişler hepsi aynı şeyi sölemiş
Allah kimsenin başına vermesin nasıl üzüldüm anlatamam
önceki gecede suni sancı vermişler öyle doğurmuş onu
nasıl içim yandı etkilendim anlatamam
insan başkası olunca hemen unutuyoda bi tanıdığı böyle hamileliğini neler çektiğini bilen biri olunca çok fena oldum
Allah kimseye yaşatmasın yarabbim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?