internetten araştıtrdım baya yapan olmuş hatta esra erol tarifi die geçiyo o da çocuğuna içiriyomuş
korkarak denedim ama sanki işe yaradı gerçekten
inş bi an önce geçer gaz sıkıntımız
canım merhaba çok sevındımmm rabbım analı babalı buyutsun sağlıcakla elı ayağı duzgun bır sekılde doğmasını nasip etsın ıns.. Mukkemmel bır duygu goreceksın sende :) en buyuk aşk dıyebılırım.
Bızı sorarsan kızımız 2 aylık oldu bıle sukur. Sıbelımın de oğluşuda aynı şekılde :))Rabbım bebelerımızı kazalardan belalardan korusun ınsss
harikaa bi haberrrr :):) tebrik ederim canım.. sende benim gibi ağustos annesi olacaksın...:):) allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin evladını...
yaaaa kv. de kalıyorsun??? umarım herşey çok güzel gidiyordur. yardımı dokunuyordur gerçi.cidden kımsecıkler kalmamış :) eskı gunler cokk guzeldı nabıyım anam ben kızdan anca vakıt bulabılıyorum smdı olduğu gıbı maalesef
benım kız sessızlıkte uyuybılıyor anca e bızde bu kısı kv evınde gecırıyoruz duzen muzen yok yanı anlayacağınız belkı subatta ınerım evıme bakalım hayırlısı evımıde ozlemedım degıl hanı :))
oyku hanım 4.u bıtırmek uzere 5 ten gun alacağız ıns uykularımız hala duzensız bende mama verıyorum kızlar doymayınca nabıyım
nılufercım gaz sorunu 3.aydan sonra azalıyor ama arada yıne oluyor umarım gecıcıdır senınkısıde bzımda maalesef arada hala oluyor..Genel olarak hersey ıyı cok sukur ama uykusuzluk yokmuuu ahh ahhhhh benı bıraksalar belkı 1 hafta delıksız uyuyabılırım
sımdılık benden bukadar sevgıler...
slm larrr
gaz sorunumuzu nurse harveys le çözdük çok şükür düzenli kullanıldığında çok ii sonuç veriyor
4 gün önce sünnet ettirdik bu arada çok kolay oldu dikişleri duruyo hala bakalım ne zamn düşecek
bizde karın ultrasonunda bi sorun çıktı maalesef
böbrekten mesaneye inen kanalı darmış oğlumun o da böbreğe baskı yapıyormuş henüz böbrekte bi sıkıntı yok ama böbreğin girişini genişletmiş bu durum böbreğe zarar vermeden bişiler yapmak istiyo doktor
sünnet yeri iyileştikten sonra ilaçlı film çekilecekmiş pipiden sonda gibi bişi takıp sorunun tam olarak nerden kaynaklandığını göreceklermiş
ona göre tedavi belirleyecek doktor
maalesef böyle bi sıkıntımız var dua edin oğluma da ciddi bişi olmasın çünkü ameliyata kadar gidebiliriz dedi doktor Allah korusun evlatlarımızı
slm larrr
gaz sorunumuzu nurse harveys le çözdük çok şükür düzenli kullanıldığında çok ii sonuç veriyor
4 gün önce sünnet ettirdik bu arada çok kolay oldu dikişleri duruyo hala bakalım ne zamn düşecek
bizde karın ultrasonunda bi sorun çıktı maalesef
böbrekten mesaneye inen kanalı darmış oğlumun o da böbreğe baskı yapıyormuş henüz böbrekte bi sıkıntı yok ama böbreğin girişini genişletmiş bu durum böbreğe zarar vermeden bişiler yapmak istiyo doktor
sünnet yeri iyileştikten sonra ilaçlı film çekilecekmiş pipiden sonda gibi bişi takıp sorunun tam olarak nerden kaynaklandığını göreceklermiş
ona göre tedavi belirleyecek doktor
maalesef böyle bi sıkıntımız var dua edin oğluma da ciddi bişi olmasın çünkü ameliyata kadar gidebiliriz dedi doktor Allah korusun evlatlarımızı
çok geçmiş olsun canımcım bizimde ayrıntılı ultrasonda sol böbrek kanalında bi genişlik görüldü 5 milime kadar normalmiş bizimki 6.4 milim çıktı doğuma kadar takip edilecek
erkek bebeklerin yarısından fazlasında görülüyormuş çişlerini anne karnında rahat yapamadıkları için çişleri böbreğe geri dönebiliyormuş buda genişliğe sebep oluyormuş,
çoğunda doğuma kadar kapanıyormuş bir kısmında da çiş düzeni oturunca 1 yaşına kadar kaybolabiliyormuş,
eğer ki kaybolmaz da giderek genişleme devam ederse ilaç tedavisi ya da ameliyata kadar gidebiliyormuş ama kolay bir operasyonmuş
sanırım sizinki de böyle bişey tıp dilinde pelviektazi adı umarım canını yakmadan tedavisini yaparlar
ama ihmale de gelmez ilerleyen yaşlara kadar farkedilmezse böbrekte büyük hasarlara yol açıyor takibi bırakmayın tekrardan geçmiş olsun
evt canım aynı durum işte
sünnetide o yüzden önerdiler canım ama sünnetle alakası olsa iki böbrektede aynı durum olurmuş
tek böbrekte olduğu için pipiyle alakası yoktur dediler
canım bu arada ben erken doğum yaptım biliyosun son zamanda amniyon svısı azalmıştı ama suyum gelmeden
muhtemelen bu durumda kaynaklanmış olabileceğini söyledi doktor çünkü bebek karındada idrar çıkışını tam yapamayıp yeterince sıvı bırakamıyor olabilir dediler sennde aklında olsun inşallah böyle bi durumolmaz yani benm 32. haftamda çıkmıştı bu durum
senn bu sölediklerini hangi doktor söyledi canım biz şimdi çocuk cerrahıyla bu işlemlere devm edicez
ilaçlı filmin sonucuna göre bi tedavi yöntemi belirleyecekler işte
bizimde sennki gibi detaylı ultrasonumuzda çıkmıştı bu durum
canım biz ayrıntılı ultrason için Prof.Dr Recep Has'a gittik o gördü bu durumu erken doğumla ilgili birşey söylemedi ancak sık sık takip edilmesi gerektiğini söyledi son aylarda her hafta usg ye gireceğim şimdilik herşeyimiz normal görünüyor.Diğer organlar oluşmuş ve işlev görüyor çok şükür. Kapanma ve iyileşme yüzdesi doğuma kadar fazla ama yinede bilemiyoruz tabiki izlendikçe görülecek. İyileşmemesi durumunda Nefroloji uzmanına ya da çocuk ürolojisi uzmanına yönlendirecekler canım çapa ya da cerrahpaşada bu konuda uzmanlar var ilk 72 saatte böbrek ultrasonuna bakılacak tedavi gerekiyorsa başlanacak.Bizim durumumuz böyle senin doğumun kaçıncı haftada olmuştu canım? Bu durumu yaşayan ve bebekleri iyileşen çok anne var üzme sakın kendini dermansız bir det değil Rabbim bebeklerimize acil şifalar versin sağ salim olsunlar inşallah
Doğuştan Böbrek Problemleri : Önce Çocuğum
nilüfercim senin için paylaştım canım ben doktor beye mail attım muhtemelen doğumdan sonra kendisine görüneceğim
canım çok saol izledim programın hepsini bilgilendiri oldu benm için
bizde şu sondalı filmi çektirelim bakalım ondan sonra belli olacak izleyeceğimiz yol
bişey değil canım söz konusu bebekler olunca insan uzman oluyor sen hangi doktora gidiyorsun şu an?
ben yunus beye mail attım bugün hemen cevap yollamış
doğumdan 3 gün sonra böbrek ultrasonu çektiricez takibini kendisi üstlenecek inşallah herşey güzel olur bizler için meleklerimiz sağ salim olurlar
bu arada sondalı film hiç can yakmıyormuş iğneden daha az acı vericiymiş izlemişsindir sakın endişelenme tatlım öpüyorum eymen paşayı da
ooo ekip geri mi dönmüş neee :):):)
ooo ekip geri mi dönmüş neee :):):)
ben minnoşu uyutup geldim ama kimsecikler yokkkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?