Bisküvi - Kurabiye Tarifi Milka Sponsorluğunda Canım Kızımın Kurabiyeleri :-)

choccywhoccydoodah

Nirvana
Pro Üye
19 Kasım 2013
18.857
34.035
798
Merhabalar.
Yine yeni yeniden bir tarifle geldim.
Hosgeldim dimi.ilk tarifle kurabiyeler kategorisini açıyorum.
Bu arada bir önceki yarışmada (ve ondan bir öncekinde) dereceye giremedim ama Pro Üyelik verilmiş, teşekkür ediyorum.

Ve şimdi tarifimize geçelim.

Malzemelerimiz;
-1 su bardağı pudra şekeri
-50 gr'lık 1 paket hindistan cevizi
-1 yumurta
-1pk. Kabartma tozu
-1pk vanilya
-1 küçük kase üzüm (kuru)
-150gr margarin yada tereyağı (3 tepeleme yemek kaşığı yaklaşık)
-2 paket Milka üzümlü fındıklı tablet çikolata (1 paketi 80gr)
-3-4 kupa un (3 kupa ile başlayıp, ela yapışma durumuna göre arttırıyoruz, ben 4 kupaya yakın kullandım)
-Ekstra olarak limon sıkacağının üst sıkma aparatı ve streç film gerekli (sekil vermek için)

Yapılışı;

3 kupa unu, pudra şekerini, hindistan cevizinin yarısını, kabartma tozu ve vanilyayı (yani kuru malzemeler) derin bir kapta kaşık ile karıştırarak işe başladım.

Sonrasında yumurta ve margarini ekledim , yoğurdum ve un istediği için 1 kupaya yakın un daha ekledim.

Yogurup toparlanması ve kolay şekil alabilmesi için dolaba kaldırdım.

O dolapta beklerken.
Tablet cikolatamı kırdım (1er tablet olacak şekilde) üzümümle birlikte kenara koydum.

Evet şimdi şekil vermek için hazırlıklarıma başladım.
Limon sıkma aparatının üst parçasının iç tarafını bir güzel yağladım margarinle ve içine streç filmi koydum.

Hamuru aldım dolaptan ve hazırlamaya başladım.
Cevizden büyükçe hamur parçası alıp yuvarlayıp, hazırladığım limon sıkma aparatının içine bastırarak yerlestirdim, ortasını parmağimla delerek, içine 5-6 üzüm ve 2 tablet çikolata koyup, uzerini kapatıp yine sıkıca bastırıp, streç filmi çekerek, çıkarttım kurabiyelerimi ve Hindistan cevizine bulayıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizdim.

180 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirdim.

Sevgiler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım ellerine emeğine sağlıkÇok güzel bir tarifYarışmada bol şans diliyorum
Pro üyeliğin hayırlı olsunÇok yakışmış
Resimleri ve tarifi düzelttim bir sorun varsa tekrar düzenleyebilirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…