- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi choccywhoccydoodah
-
Çok teşekkür ederim canımeline sağlık canım başarılarrr
Öncelikle teşekkür ediyorum,denemelisin gayet lezzetli oluyor.Bunu çok beğendim. Eline sağlık. Deneyeceğim bunu ilk fırsatta.
Yalnız bir de piştikten sonra içini görebilseydik daha güzel olurdu. Hani kesip 1 tane koymuş olsaydın.
Ya da üzümler çok kurur mu acaba? Hamurun içine koymadan önce biraz sıcak suda bekletmek nasıl olurdu?
Evet mantıklı bir açıklama olmuş. Su ve çikolatanın daha da sulu hale gelmesi.Öncelikle teşekkür ediyorum,denemelisin gayet lezzetli oluyor.
Haklısın aslında onu yapmam gerekirdi,içinin akışkanlığını görebilmeniz adına ama ben bu tarifi yaptığımda kurabiyeler olacağı kesin değildi,yaparken fotoğrafladım kurabiyeler olursa bir ihtimal diye.
Üzümler konusunda şunu söyleyebilirim(daha önceden de yaptığım bir tarif bu bu arada) hamuruna eklediğim kurabiyelerde ve keklerde ıslatıyorum ama içinde hava almıyor ve çikolatada eklendiği için yumuşak kalıyor,hatta hafif ıslanıp şişiyor,suda bekletince istediğin sonucu alamayabilirsin çünkü çikolata suyla temas edince sertleşip acayipleşiyor.
Çok teşekkür ediyorum.Ellerinize sağlık. Sunum çok hoş. Yarışmada başarılar..
Krokan çok yakışıyor iç malzemesine(çikolatayla birlikte tabi) yada duydun mu bilemiyorum ama daha önce, süt reçeli de güzel oluyor içinde cevizle birlikte.Evet mantıklı bir açıklama olmuş. Su ve çikolatanın daha da sulu hale gelmesi.
Kızımla yaparız biz bunu.
aslında iç malzemesi yaratıcılığına bağlı değişik fikirler çıkabilir. Güzel fikir oldu.
Eline sağlık yeniden.
Çok teşekkür ederim canımEline sağlık canım yarışmada başarılar dilerim benim yerime de ye
Çok teşekkür ediyorumbayıldım ellerine sağlık
yarışmada başarılar
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor...Merhabalar.
Yine yeni yeniden bir tarifle geldim.
Hosgeldim dimi.ilk tarifle kurabiyeler kategorisini açıyorum.
Bu arada bir önceki yarışmada (ve ondan bir öncekinde) dereceye giremedim ama Pro Üyelik verilmiş, teşekkür ediyorum.
Ve şimdi tarifimize geçelim.
Eki Görüntüle 1354687
Malzemelerimiz;
-1 su bardağı pudra şekeri
-50 gr'lık 1 paket hindistan cevizi
-1 yumurta
-1pk. Kabartma tozu
-1pk vanilya
-1 küçük kase üzüm (kuru)
-150gr margarin yada tereyağı (3 tepeleme yemek kaşığı yaklaşık)
-2 paket Milka üzümlü fındıklı tablet çikolata (1 paketi 80gr)
-3-4 kupa un (3 kupa ile başlayıp, ela yapışma durumuna göre arttırıyoruz, ben 4 kupaya yakın kullandım)
-Ekstra olarak limon sıkacağının üst sıkma aparatı ve streç film gerekli (sekil vermek için)
Yapılışı;
3 kupa unu, pudra şekerini, hindistan cevizinin yarısını, kabartma tozu ve vanilyayı (yani kuru malzemeler) derin bir kapta kaşık ile karıştırarak işe başladım.
Eki Görüntüle 1354690
Sonrasında yumurta ve margarini ekledim , yoğurdum ve un istediği için 1 kupaya yakın un daha ekledim.
Eki Görüntüle 1354693
Yogurup toparlanması ve kolay şekil alabilmesi için dolaba kaldırdım.
Eki Görüntüle 1354694
O dolapta beklerken.
Tablet cikolatamı kırdım (1er tablet olacak şekilde) üzümümle birlikte kenara koydum.
Eki Görüntüle 1354695
Evet şimdi şekil vermek için hazırlıklarıma başladım.
Limon sıkma aparatının üst parçasının iç tarafını bir güzel yağladım margarinle ve içine streç filmi koydum.
Hamuru aldım dolaptan ve hazırlamaya başladım.
Cevizden büyükçe hamur parçası alıp yuvarlayıp, hazırladığım limon sıkma aparatının içine bastırarak yerlestirdim, ortasını parmağimla delerek, içine 5-6 üzüm ve 2 tablet çikolata koyup, uzerini kapatıp yine sıkıca bastırıp, streç filmi çekerek, çıkarttım kurabiyelerimi ve Hindistan cevizine bulayıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizdim.
Eki Görüntüle 1354696
Eki Görüntüle 1354697
Eki Görüntüle 1354698
Eki Görüntüle 1354699
180 derece önceden ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirdim.
Sevgiler.
Eki Görüntüle 1354700
Çok teşekkür ederimEllerine sağlık çok güzel görünüyor...
Ben çok tatlı sevmediğim için Hindistan cevizi ekledigimi daha lezzetli buluyorum. Sunum olarak pudra şekerli olan daha şık oluyor.peki hangisi daha guzel oldu, hindistan cevizli mi üzerine sade olan mı ?
Çok teşekkür ediyorumellerinize sağlık süper görünüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?