Millet neler yapiyor ama bendeki bu özguvensizlik?

Yetişememeniz orada ihmal olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Madalyonun bir de öteki yüzünden bakın, orada 4-5 saat serumsuz kalan hastanın en sevdiğiniz insan olduğunu düşünün. "Aaa hemşireler yetişemiyor vah vah kıyamam" der miydiniz acaba? Tamamen sizin suçunuzdur demiyorum ama ortada bir sorumsuzluk var. Sağlık gibi önemli bir alanda çalışıyorsunuz, insanların canları sizlere emanet. Bunun vebalini almayın. Sağlık Bakanlığı'na eleman eksiği olduğundan hastalara yetişemediğinizi bildirin, siz yazamıyorsanız bana hastanenin adını verin ben BİMER'den şikayette bulunayım.

Eğer o hasta ya da refakatçisi olsam sizden şikayetçi olurdum...
Sizin mesleğiniz çok ama çok kutsal bir meslek, canımızı emanet ediyoruz.
Elbette yoğunluk oluyordur sıkıntılar oluyordur ama 4-5 saatten bahsediyorsunuz 10-15 dakika değil...
Ben sizi sorumsuz buldum, mesleğinizi layıkıyla yapamamışsınız...
Empati yapın ya o hasta babanız ya da anneniz olsa...
Belki o zaman sorumsuzluğunuzu kavrardınız...

Dilerim bundan sonra dersinizi alır ve kutsal mesleğinizi layıkıyla yerine getirirsiniz..

Bir hastanın 4 5 saat serumsuz kalması nelere yol açar hiç bir fikrim yok ayrıca iş yoğunluğunu da bilemiyorum bu yüzden bunlara yorumu sağlıkçı arkadaşlara bırakıyorum ama yetişemeyeceğin yerde baş hemşirene bilgi vermen lazımdı mesela ben veri girişi yapıyorum yetişemeyeceği anladığım zaman şu kadar dosya kaldı diye şefime bilgi veriyorum ondan sonra top onda ben bilgi verdikten sonra gelip azarlayamaz

Ben de hemşireyim ama yurtdışında(ABD).
Bu konu için denecek çok şey var. Mesela kaç hastanız olduğunu bilmiyorum, niye baş hemşireniz yoğunluğu görüp elini taşın altına koymamış, sizin 4-5 saat boyunca yaptığınız işler bu serumdan daha mı önemliydi, kritikti, vs vs vs... Bana çok ters şeyler bunlar.

Ama şunu söyleyebilirim. 4-5 saat boyunca seruma bakılmamış olması büyük bir hatadır. Hastane ortamında her şey gecikiyor, eczacı bekle, ilacı bekle, şunu bekle, bunu bekle derken. Ama 5 saat gecikme değil, ihmalkârlıktır artık. Burada olsa kimse yüzünüze bağırmazdı ama disiplin cezası alırdınız veya işinize direkt son verilirdi.

Son düzenleme:
serumla gerekli ilaçlar verılıyor 4 5 saat ilaç alamamış hasta dahası var mı bu hem sizin hem de başhemşirenin ihmali o da denetlemelıydi ara ara hasta odalarını

canım bebegın kafası geldi diyorum ...onlar tatıl planı yapsın...eglensin tabıı...bır kısıde gelip bakmadı...ve bebegım ılgisizlikten malesef kuvezde kaldı...cahıllık .şimdi olsa kesin mahkemeye verirdim...birinci gorevleri dogum yaptırmak ..fıkra anlatıp gulmek degil...zaten o adı gecen hastane cok vukatlı bir hasteneydı...gecenlerde bebek karısma olaylarıyla tekrar gundeme gelmişti...şimdi nasıl bilemem...20 yıldır onunden gecmiyorum...ssag cıktıgıma cok sevindim..verilmiş sadakam varmıs..

O serumu saatlerce geciktirmek ve bu durumu cok yoğun çalışıyorumla açıklamak olmamış bana göre.O serumu küçük bir gecikmeyle taksaydınız bu yoğun çalışma olurdu ama siz resmen saatlerce serum takmadıgınız için hastayı ihmal etmiş oluyorsunuz.Başhemsirenin ne yaptığına degil de neden böyle yaptığına yogunlaşın sağlık sektöründe ihmal olamaz

Hastanın hangi birimde olduğuna bağlı acil servis ise zaten hasta oraya acil gelmiş yatan hasta katı ise serumun içine neler katılacağı önemli boş bi serum gidecekse ve senin durumun gözönüne alınırsa evet olabliyor. Burada hemşireler için çok sert çıkışanlar da olmuş yani ben hiçbir meslek grubunda haftada bir 24 saat nöbet aralardada 36 saat çalışıp hala insanla uğraşıp hata yapmamaya çalışan İNSAN? Denileni görmedim bu sert çıkışları yapanları 36 saat uykusuz bırakıp da hala beyin fonksiyonlarının % kaçı çalışıyor bakmak lazım!! Bu çalışma şartlarına maruz kalıp insanlardan bide hemşire için genelleyici laflar duyduğumda mesleğimden gerçekten de nefret ediyorum. Umarım bir gün hakettiği değeri görür...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…