Mimarlık mı sağlık sektörü mü ?

pamuksheker

Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2012
54
0
16
Karabük
Kızlar cok kararsızım yardım edin.. bu sne 12. snıfa gectim ideallermde mimarlık var bir kaç senedir. Fakat karsılastıgım insanlar saglık sektörüne yönel hemşirelik gibi diyorlar iş alanı bitmez diyorlar. Şimdi diyeceksiniz ki puanını bile henüz bilmiyorsun ama az cok kendimi biliyorum ve eger mimarlıga puanım yetmezse özel okuma gibi bir sansımda var.. Özel okuyuncada calısmaya basladıgımda Geliri özel okuduguma değsin istiyorum.. Fikirlerinizi alabilir miyim

seçimini yerinde görerek,o sektörlerde çalışanlarla konuşarak yapman daha doğru olacaktır..Allah kolaylık versin..

Istegin yoksa hic hemsirelik gibi mesleklere girme.
Boyle ogretmenlik, hemsirelik gibi insanlarla yakin temasli meslekler, isini sevmeyen, sadece yararlari icin bu meslegi yapan insanlari kaldirmiyor. Bu kotulugu ne kendine yap, ne de mesul oldugun insanlara. Ben de hemsireyim, bu sevmeden yapilasi bir is degil.
Bir de su var, omur boyu yapacagin birsey bu... Omur boyu sevdigin bir meslegi yap.

ben mimarlık değil fakat mimarlık fakültesinde okudum. bölümüm şehir ve bölge planlama. gördüğüm ve arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla mimar piyasada çok var ve çoğu çok cüzi bir miktarda çalışıyor. bu kişiler türkiye'nin en iyi okullarından mezunlar. şu sana şunu söyleyebilirim gerçekçi olursak sağlık sektörü hem özel hem de kamu da önü açık. fakat istemediğin bir meslekse ömür boyu da yapılmaz. kararını ona göre ver.

2 tane birbirinden çok alakasız bölümden bahsetmektesin. Sen kendini hangisine daha yakın hissediyorsun, önemli olan bu. Mimarlığa mı yeteneğin var, yoksa sağlık sektöründe mi daha başarılı olacağını düşünüyorsun.

Bu mesleklerdeki insanların ne gibi zorluk-kolaylık yaşadıklarını araştırabilirsin. Ben mimarım mesela. Mimar olursan, mimarlık ofislerinde masabaşında çizim de yapabilirsin, bunun yanında şantiyelerde görev alıp projeleri takip de edebilirsin. Bi ofiste çalışırken başka işler de alıp takip edebilirsin ek gelir olarak. Bazı mimarlık ofislerinde çalışma saatleri esnek olabiliyor. Mesailer olabiliyor. Kendi mimarlık ofisini açıp ekibini kurup kendi işini de yapabilirsin.

Sağlık sektöründe de güzel paralar kazanılıyor etraftan duyduğum kadarıyla. Bazı hemşire arkadaşlarım var. Hemşirelik konusunda peki bilgi veremiycem alanım olmadığı için ama dediğim gibi birbirinden çok farklı meslekler. Sen bi yeteneklerini düşün. Gerekirse bu işleri yapan insanların yanında biraz vakit geçir kafanın netleşmesi açısından.

mimarlık biraz yetenek isteyen bir bölüm hevesın varsa neden olmasın iş imkanları hakkında bilgim yok günümüzde konut sektörü patladıgı için mimarlık içinde iş imkanı zor olmasa gerek...

10 yıllık
hemşireyim kesınlıkle tavsıye edebılırım zor yanları var elbet ama işini severek yaparsan cok güzel iş imkanları sınırsız bayana rahat bir meslek

İş imkanı çok fazla var evet mimarlıkta. Ama dediğiniz gibi yetenek gerekiyor bu iş için.

arkadas mimarlık hakkında bilgi vermiş bende hemşirelik hakkında bilgi vereyım kararını sen ver

öncelikle cok kutsal bir görev ,insanlara faydalı oldugunda büyük keyif alabılıyorsun en güzelide ailene faydan dokunuyor,hasta insanlarla muhattap oldugun için insan bazı durumlarda biraz daha sabır göstermen gerekebılır,bazı servisler daha yorucu ve riskli olabılır(yogun bakım acil servis amelıyathane )çalısma saatlerı degısebılır kamu ve özel hastanelerde farklıdır

devletteyım ben hasta yogunlugu fazla ama kazancı iyi sayılır,özellikle merak ettıgın şeyler barsa sorabılrsın

Sayısayılın iyiyse mimarlığı seç..
Hemşire arkadaşım var bir ara zor bölümlerde çalıştığı için yapmadığı iş kalmadı zavallının.. Severek yaparım diyorsan sorun yok ama diğer türlü psikolojin bozulur.

Hemşirelik sevmeden yapılacak bir iş değil bana göre istediğin mimarlıksa onu seçmelisin.

Son düzenleme:

Hemsire olacaginiz yerde doktor olun.
Ya mimarlik ya da hemsirelik diyorum diyorsaniz elbette mimarlik.

bende şunu söyleyebilirim:
mimarlıkta büyük bir rekabet var ama hemşirelikte tek rakibin sensin.
kendinden emin olacaksın. yaptığın iş diğer mesleklere göre riski daha fazla.

hepsini okumadım ama türkiyedeki sağlık sektörünün artık sonsuz tane yabancı hemşire alma hakkı varken bir kez daha düşün derim

tatlım aynı soruyu kendime geçen yıl çok sordum ben de bu yıl daha üniversite 1.sınıfı bitirdim..
benim hayalim mimarlıktı ama aynı senin gibi düşündüğüm için özelde sağlık tercih ettim
ama hemşireliktense sağlıkla ilgili başka mesleklere puanın tutarsa bence daha iyi olur bence..

ben mimarlık öğrencisiyim.sana tavsiyem gerçekten hevesin ve sabrın varsa mimarlığı seçmen.eğer devlette okursan okuması oldukça zor bir bölüm ve 4 seneni uykusuz geçirmeye hazır olmalısın.iş imkanı çok fazla devlette ya da özel sektörde çalışabilirsin.devlette maaşlar 2-3 binden başlıyor özel sektörde yeni mezunlara daha az veriyorlar.kendi işini kurma şansın her zaman var.hemşire olursan herzaman hemşire olarak kalırsın ve kendi işini kurma şansın yok ama mimarlıkta çok fazla seçeneğin ve yükselme şansın var var.ama işini severek yapman çok önemli sevmeden katlanılacak çile değil valla özellikle öğrencilik dönemi.

Son düzenleme:

Mimarlikta her zaman mimar olarak kalinmiyor mu? Yukselme nasil oluyor, ne kadar surede oluyor ve yukseldikce unvan mi degisiyor? Gercekten bilmedigim icin soruyorum, yanlis anlasilmasin. Hemsirelikte de yukselebilirsin, onu acik bir meslek.

Bilgilendirmek icin soyluyorum; hemsireligin is alani coktur. Is yeri hemsireliginden tut, ameliyat hemsireligine kadar her turlu bolumde calisabilirsin. Tecrube ve mesleki egitimine bagli olarak, bolumlerin basinda masa basinda da calisabilir, hastane bas hemsireligi gibi konumlara yukselebilirsin.

Ben sunu eklemek istiyorum. Konu hangi meslek daha avantajli meselesi ise, avantaj cok. Esas onemli olan, senin hangi meslegi omur boyu severek, verdigin karardan pisman olmayarak, huzurla yapacak olman. Sen onu dusun. Yoksa meslekten biri 3 kurus fazlaymis, yeni mezunken is bulmak zor olurmus, bunlar uzun vadede o kadar da onemli degil. Bence tabii.

hangisini daha çok severek yapacaksan onu seç
annem beni zamanında sağlık meslek lisesine göndermek için yanıp tutuştu gitmedim o kadar mutluyum ki hrkes her işi yapamaz
kararı kendin ver..şartlarını göz önüne alarak

bence de hangisini daha çok seviyorsan onu seç.hemşirelik sevilmeden yapılabilecek bir iş değil bence
mimarlık için de yetenek ve istek önemli.benim iki kardeşim de mimar biri yüksek lisansını aldı hem ofis açtı hem de üniversitede ders veriyor öğrenciliğinde bile çizim yaptı çalışma imkanı oldu ama işini çok seviyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…