- Konu Sahibi pamuksheker
-
Mimarlikta her zaman mimar olarak kalinmiyor mu? Yukselme nasil oluyor, ne kadar surede oluyor ve yukseldikce unvan mi degisiyor? Gercekten bilmedigim icin soruyorum, yanlis anlasilmasin. Hemsirelikte de yukselebilirsin, onu acik bir meslek.
ben mimarlık öğrencisiyim.sana tavsiyem gerçekten hevesin ve sabrın varsa mimarlığı seçmen.eğer devlette okursan okuması oldukça zor bir bölüm ve 4 seneni uykusuz geçirmeye hazır olmalısın.iş imkanı çok fazla devlette ya da özel sektörde çalışabilirsin.devlette maaşlar 2-3 binden başlıyor özel sektörde yeni mezunlara daha az veriyorlar.kendi işini kurma şansın her zaman var.hemşire olursan herzaman hemşire olarak kalırsın ve kendi işini kurma şansın yok ama mimarlıkta çok fazla seçeneğin ve yükselme şansın var var.ama işini severek yapman çok önemli sevmeden katlanılacak çile değil valla özellikle öğrencilik dönemi.
bence de hangisini daha çok seviyorsan onu seç.hemşirelik sevilmeden yapılabilecek bir iş değil bence
mimarlık için de yetenek ve istek önemli.benim iki kardeşim de mimar biri yüksek lisansını aldı hem ofis açtı hem de üniversitede ders veriyor öğrenciliğinde bile çizim yaptı çalışma imkanı oldu ama işini çok seviyor
mimarlıkta da proje yöneticiliği şantiye şefliği vs gibi konumlar var(hedefini yüksek tutana belediye başkanlığına kadar gider istanbul büyükşehir belediye başkanı mimar,edirne belediye başkanı inşaat mühendisi) ne kadar sürede yükselineceği kişiye bağlı.iç mekan dekorasyon ve tasarımı,yapı tasarımı ya da restorasyon gibi farklı alanlarda çalışabilme olanağı var.ayrıca tasarım üzerine bir meslek olduğu için bir gün sıkılıp ben mimarlık yapmak istemiyorum dediğinde tasarımla ilgili başka mesleklere geçebilir reklamcılık,grafik tasarım vs. hatta dizi-filmlerde sanat yönetmenliği gibi.ve hemşirelik ve bir çok meslekte başkalarına tabi olma zorunluluğu varken mimarlıkta her zaman kendi işinin patronu olma şansı vardır benim için en güzel kısım da bu sanırım.
Evet evet kesinlikle kendi işinin patronu olma kısmı cok güzel.. Ben bu sekilde calısmak istiyorum.. Babamda inşaat ve harfiyat sektöründe benim müteahhit gibi. Büro acabilme sansım var ailemlede konusuyorum babam destekliyor. Bir kaç sene devlette calısıp işini ögrenir kendini geliştirirsin sonra büronu acarız diyor.. Fakat cevremde kime sorsam hemsirelik hemsirelik diye tutturmuşlar.. Annemde düşün diyor sürekli..
ooo tamam baban da inşaat işindeyse hiç düşünme direk mimarlık yaz.mimarlık havalıdır ayrıca herkesin başını sokacak bir çatıya ihtiyacı vardır yani insanlık var oldukça mimarın işi bitmez
Babanızın da emin olun mimarların yaptığı iş ve çektiği sıkıntılar hakkında en ufak bir bilgisi yoktur. İki çizgi çiziyo , bir resim yapıyo bir imza atıyo para istiyo diye bakılır piyasada .Siz o tasarımı yapmak , çizimini yapmak , sunumunu hazırlamak , ruhsat takibini yapmak , müşteriye laf anlatmak ve ne istediğini anlamak için aylarınızı harcamış olursunuz. davulun sesi uzaktan her zaman hoş gelir.
Dün bir müşterim aradı. Çatıda tadilat yaptırmak istiyorum ama mutlaka sizin tasarlamanızı istiyorum dedi. Tasarladığım binaya yerleşmişler , gören herkes çok beğenmiş . Ne kadar güzel değil mi. Oysa o iş konusunda aracı olan kişiden hala ben alacağımın son kalanını alamadım. Onu geçtim yapacağım tasarım için isteyeceğim fiyata da çok diyecek. Herkes en ucuza iş yaptırma derdinde. 50 100 lira içinde kendimi kastığıma değmez diye düşünmekte de haklıyım. Kimsenin gazına gelmeyin .
3 gece toplam 8 saat uyuyarak ( 1 . gün 1 saat - 2. gün 6 saat - 3. gün 1 saat ) proje yetiştirmeye çalışırdık üniversitede. O uyumadığın saatlerde yeni birşeyi çözümlemeye çalışmanın ne demek olduğunu burdan okuduklarınla anlayamazsın.
meslek seçmek çok çok zor bir iş. insan daha toyken hem de kendini ve becerilerini yeterince bilmiyorken. Eğitim sonrası deformasyonun da seni motivasyon ve psikolojik olarak ne hale getireceğini bilmiyorken...kolaylıklar diliyorum.
Kızlar cok kararsızım yardım edin.. bu sne 12. snıfa gectim ideallermde mimarlık var bir kaç senedir. Fakat karsılastıgım insanlar saglık sektörüne yönel hemşirelik gibi diyorlar iş alanı bitmez diyorlar. Şimdi diyeceksiniz ki puanını bile henüz bilmiyorsun ama az cok kendimi biliyorum ve eger mimarlıga puanım yetmezse özel okuma gibi bir sansımda var.. Özel okuyuncada calısmaya basladıgımda Geliri özel okuduguma değsin istiyorum.. Fikirlerinizi alabilir miyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?