Mini mini bir kuş

florence_N

Mrrro üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2016
6.007
9.730
198
Merhabalar. Çok acil olduğunu düşündüğüm için konuyu buraya açtım.
Çocuklar okuldan dönerken yuvadan düştüğünü düşündüğümüz, minicik bir kırlangıç yavrusu bulmuşlar. Üstüne bir de biti vardır diye islatmislar. Bitlenen tavuklarimiza öyle yapıyoruz. Aldım sildim bebişi. Kutuyu bol bol deldim, içine kattım. Biraz sakinleşince yem vereceğim ama ne vereceğim? İnce bulguru isladim. Olur mu acaba?

Yumurta sarısı mıydı ıslatılıp ondan veriliyordu sanki. Başımıza gelmişti de büyüyemeden kedi kaptı gerçi

Kanat altlarına ve tüylerinin arasına baktım, karınca ve ya bir vs yok. Çok korkmuş. Köşeye sinmis. Annesi de yok.. Siginmasi için minik bir peluş oyuncak koysam mı?

Yumurta haşlayıp sarısini ver canım sıcak su torban varsa yada bir şişeye sıcak su koy çok sıcak olmasın peluş oyuncak da iyi fikir

Sıcak su ve oyuncak koydum. Sürekli yukarı bakıyor. Yumurtayı hasladim. Nasıl vereceğim?

Deneyeceğim. İnşallah yer.Kedi olsa ağzını açarim ama bu minicik, ağzı da açılmaz..

Kırlangıç yavrularına evde bakmak çok zor, onlar yuvalarına alışkınlar. Devamlı protein ağırlıklı beslenmeleri gerekir. Sinek böceklere bayılırlar. Yumurta maması tarifleri internette oluyor, bir ara bizde evimize almıştık. Ve petshoplarda un kurdu var, püre halinde veriliyor.. Biz ekmek ıslatıp verdiğimizde yiyememişti. Şırıngayla su verin demişti petshoptaki adam.. Ayrıca hassasiyetiniz için sizi tebrik ediyorum, keşke herkes sizin gibi olsa..:)

Tebrige gerek yok canım. Ne yapayım çöpe mı atayım? Yapan var mı acaba oyle? Bir iki kere açtı ağzını ama yumurta uzaktaydı. Kasigin ucu ile denedim. Elimden korkmasın diye. Islık çaldim yumuşak yumuşak.. Yemedi ama. Ben de peceteye koydum yanına biraktim. Kola kapağına da su koydum. Kakasını yapmış. Altına peçete serdim.

Bir ara ben de bulmuştum. Sersemlemesi geçince gitmişti

YouTube'dan muhabbet kuşu veya hint bülbülü elle besleme yazıp öğrenebilirsin şırıngayla beslemeyi.
Kuru kedi mamasını sulandırıp da yine şırınga yardımıyla verebilirsin.

Yumurta sarısını suyla seyreltip, şırıngaya koy bakalım

Yavruysa kendi yiyemez yumurta maması yapıp şırıngayla verin veya un kurdu alın veterinerler ve petshoplarda vardır, onu da ezip püre yaparak yedirebilirsiniz.
Kırlangıçlar beslemesi zor kuşlardır, bizde bulmuştuk kanadı kırık erişkin bir kırlangıç ama 3-5 gün sonra öldü maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…