• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mini tüp bebek yaptıran varmı arkadaşlar?

arkadaşlar hepinize cvplarınız için çok teşekkür ederim ayrıca edirne allah bebeğini sana bağışlasın benimde fsh yüksek yumurta rezervim az yarın doktora kontrolüm var yumurtam varmı diye bakıcak daha önce 2 kere aşılama denedim bunlardan ilkinde kendiliğinden büyüyen yumurtamı iğneyle çatlattım 2. de puregon kullandım daha geç büyüdü yumurta yine olmadı bizde erkek faktörüde var eşimin hareketli sperm sayısı az yani benim ilaçla bile büssürü yumurtam olcağına inanmıyorum olsada kalitesiz olacağını düşünüyorum siz hangi ildesiniz nerde yaptırdınız ben izmirdeyim banada önerebileceğiniz bi hastane var mı?

cnm Allah yardımcın olsun...bizimde durum sizden farklı değil eşimdede sorun var bendede onca ilaç kullandım fayda etmedi yumurtalarım çoğalmadı gitti bi tedavimde 3 yumurta toplandı dölllenmedi diğerinde 2 folikül vardı boş çıktı anlıcağın bende bu sefer merkezimi değiştim özele gittim ve dr bana pek iç açıcı bişey söylemedi direk doğal siklus uygulıyabilriz sana dedi...ilaçlarla demeki vücudun yumurta üretmiyor öyleyse doğal yumurtanla tedaviye başlıyalım hormon ilaçları falan almıcaksın çok az bi ilaçla bitiricez dedi tedaviyi..

kızlar ayrı ayrı sormuşsunuz cvplayayım hepiniz için maliyet 4000tl tüp bebek bana 500 tl indirim yapıldı 3500 sağolsun doktorum :) başka bi ücret ödemedim yaşım 28 rezervim doktorumun söyldiğine göre menepoz öncesi kadınlardaki gibiydi tek avatajımın yaşım olduğunu söylemişti 1. denememdi ve tuttu allaha şükür daha önce aşılama falan denemedim 1.5 yıl kendimiz denedik olmayınca doktoragitmeye karar verdim

slm cnm..hayırlı olsun hamileliğin inş. güzel geçer ve bebeğini sağ sağlim kucağına aldığın günleride görürsün...merak ettim daha önce yaşadığın başarısız tedavilerinde ne gibi ilaçlar dozlar kullandın bu kaçıncı denemen?ilaçlarla çok şans elde etmek varken böyle bi kararı vermekde zor açıkcası ben her ne kadar karar vermiş olsamda arada vazmı geçsem doğal siklustan diye düşünüyorum başarı şansı baya azmış gebe kalanda nadir, sende onlardan birisin cnm ;)):nazar:

şans olayına bakma nasip herşey önemli olan doktorun ne diyo sana uygun old. düşünüyosa neden olmasın bende ilk öyle düşündüm ama doktorum açıklayınca kafamda soru işareti kalmadı bilemiyorum nasip işi allah ol derse olur inş. meleğin tez zamanda gelir canım:49::49::49::49:

anladim canim, ben dedigin gibi 3. gun degerleri icin soylemistim..yumurta buyumesine yakin degerlerin farkli olmasi gerektigini bilmiyordum...
bir de birsey soracagim, fikrin varsa ve paylasirsan cok sevinirim...regl'in 10. gunu rutin checkup icin karin ultrasonuna bakilmisti radyolog tarafindan ama dedigim gibi hamilelik ile ilgili birsey icin degil. ama radyolog yine de bana sagda iki solda bir folikul oldugunu soylemisti 11-14 mm arasinda degisen (ilacsiz). bu deger, o gun icin normal midir? bir de folikul sayisi baska yumurta sayisi baska seyler midir?

Canımcım reglin 10. günü 3 yumi ve büyümeye aday 3 yumi olması çok güzel tabii..Demekki vücudun normalde birden fazla yumiyi büyütebiliyor diye düşünebilirsin..Ama önemli olan onların takip edilip çatlayıp çaylamadığının bilinmesidir maalesef..Mesela benim geçen ay 22 mm oldu ama dediğim gibi e2 iyi çıkmadığından doktorum bu ya kalitesiz ya boş olabilir bekleyip görelim dedi çatlaması için..Ve sonuçta çatlamadı o kadar güzel gelişen yumi..Folikül kistine dönüşüyor çatlamayan yumiler ama zararsız diğer adet ile atılıyor vücuttan..

Antral folikül dediğimiz şey adetin başlangıcında yani 2-5. günleri arasında rezerv hakkında da bilgi veren büyümeye aday yumilerin sayısını bize verir.Ama normal olan zaten her kadının her adette bunlardan 1 tanesini geliştirip büyütüp spermler ile buluşmasını sağlayan bir mekanizmanın tıkır tıkır işleyerek gebe olma yolunda gitmesidir.

Tüp bebek iğneleri ile o antral folikül sayısına bağlı doz ayarı yapılır ve hepsinin gelişip büyümesi hedeflenir..Maalesefki benim gibi cansunida gibi rezerv azlığı durumlarında zaten az yumi olduğundan ilaçlarda bazen yüksek fsh a baüğlı ya etki göstermiyor ya da yumurta kalitesini düşürüyor..

cnm Allah yardımcın olsun...bizimde durum sizden farklı değil eşimdede sorun var bendede onca ilaç kullandım fayda etmedi yumurtalarım çoğalmadı gitti bi tedavimde 3 yumurta toplandı dölllenmedi diğerinde 2 folikül vardı boş çıktı anlıcağın bende bu sefer merkezimi değiştim özele gittim ve dr bana pek iç açıcı bişey söylemedi direk doğal siklus uygulıyabilriz sana dedi...ilaçlarla demeki vücudun yumurta üretmiyor öyleyse doğal yumurtanla tedaviye başlıyalım hormon ilaçları falan almıcaksın çok az bi ilaçla bitiricez dedi tedaviyi..

Nerelerdesin cansucum özlettin kendini..
Demek sende doğal siklus ile başlayacaksın..Hadi hayırlısı bitanem..İnş herşey çok güzel olsun bu sefer..

şans olayına bakma nasip herşey önemli olan doktorun ne diyo sana uygun old. düşünüyosa neden olmasın bende ilk öyle düşündüm ama doktorum açıklayınca kafamda soru işareti kalmadı bilemiyorum nasip işi allah ol derse olur inş. meleğin tez zamanda gelir canım:49::49::49::49:

Bende istanbul tüp bebekteyim..Doktorum emre karatekelioğlu..Çok iyi bir doktor..Embriyologları konusundada çok iyi yorumlar okuyorum..Zaten aret kamar herhalde kötü bir yerde işini şansa bırakmaz diye düşünüyorum..İnş hepimizin sonu senin gibi sonuçlanır:49::49::49::49::49::49:..Nasib gerçekten..Peki sormak istediğim bir kaç şey var..Durmumuz benzer çünkü..Bende 27 yaşındayım..rezerv kötü..amh:0,2. Öncesinde birşeyler yaptınmı kür falan yada vitamin gibi..Birde rahim kalınlığın nasıldı mesela biliyormusun transfer olana kadar ve sonrasında..Hangi iğneleri kullandın?? Menegonmu gonal-f mi...Şimdiden teşekkürler..

inş. en kısa zmnda başlarsın cnm. senin ilaçlarla başarısız tedavilerin varmıydı?

insaAllah canim,evet ben 6 tup bebek denedim,anlatayim ;

1 inci deneme 300 gonalf sadece 1 yumurta elde edildi 0 döllenme
2 inci deneme 300 menopur 2 yumurta elde edildi,1 tanesi opudan önce çatladi ve digeri 1 inci kalite embryo elde edildi ama test negatif
3 uncu deneme 300 menopur 3 yumurta elde edildi,3 embryo elde edildi,2 tane birinci kalite embryo transfer edildi ama test negatif (kalan bir embryo gelisimi durmustu transfer gunu)
4 uncu deneme 300 menopur 3 yumurta,hiç döllenme olmadi
5 inci deneme 5 gun elonva,3 gun menopur 300,tedavi iptal tek yumurta vardi
6 inci deneme 375 menopur,5 gun sorasi yine iptal

simdi de doktor kaliteli olsun bitane olsun diyo,hayirlisi insaAllah

gerçekten öyle nasip meselesi,yeterki Allah ol desin ;)

bu arada ben yurt disinda kaliyorum ilaç isimleri farkli olabilir bu yuzden ..
36 yasindayim,ve tek yumurtalik çalisiyor,esimde sorun yok

kızlar şimdi doktordan geliyorum adetimin 11. günü çağırmıştı yumurtan varmı bakalım diye 1 tanecik yumurtam varmış doktor benimle baya konuştu durumumun iç açıcı olmadığını hemen tüp bebek denememiz gerektiğini söyledi şimdi merkez araştırıyorum aranızda izmirde yaptıran varmı nerde yaptırcam nasıl yaptırcam bilmiyorum allah yardımcımız olsun doktor bu arada ilk önce bi psikoloğa git dedi kafanı dağıt bu kafayla başlama dedi hangine gitcem ne yapcam şaşırdım

kızlar şimdi doktordan geliyorum adetimin 11. günü çağırmıştı yumurtan varmı bakalım diye 1 tanecik yumurtam varmış doktor benimle baya konuştu durumumun iç açıcı olmadığını hemen tüp bebek denememiz gerektiğini söyledi şimdi merkez araştırıyorum aranızda izmirde yaptıran varmı nerde yaptırcam nasıl yaptırcam bilmiyorum allah yardımcımız olsun doktor bu arada ilk önce bi psikoloğa git dedi kafanı dağıt bu kafayla başlama dedi hangine gitcem ne yapcam şaşırdım

tatlım tüp bebek tedavidekiler ve hamileler liste topiklerine bir bakmanı tavsiye ederim..İzmirde iyi merkezler ve iyi doktorlar var diye biliyorum..Bir sürü izmirli arkadaş var topiklerde biri sana mutlaka yardımcı olacaktır..

tatlım tüp bebek tedavidekiler ve hamileler liste topiklerine bir bakmanı tavsiye ederim..İzmirde iyi merkezler ve iyi doktorlar var diye biliyorum..Bir sürü izmirli arkadaş var topiklerde biri sana mutlaka yardımcı olacaktır..

sağol canım benim

bencede fazla vakit kaybetmeden tedaviye baslamalisin ben 2 sene önce basladim hala ugrasiyorum ama insaAllah seninki bu kadar sürmez..
psikologa bende gittim bi kaç defa,ilk baslarda iyi geliyodu soradan usandim bidaha gitmedim,ihtiyaç duyarsam giderim,ben çok çalisiyordum,is yerine rapor girdirdim biraz kafami toparlamak için,hepsi bi arada çok agir gelmeye baslamisti..
yurt disinda oldugum için yardimci olamicam merkez için,Allah hepimizin gönlüne göre versin ..

amin canım bende eşime şimdi sakinleştirici şurup aldırdım onu içcem

Bende istanbul tüp bebekteyim..Doktorum emre karatekelioğlu..Çok iyi bir doktor..Embriyologları konusundada çok iyi yorumlar okuyorum..Zaten aret kamar herhalde kötü bir yerde işini şansa bırakmaz diye düşünüyorum..İnş hepimizin sonu senin gibi sonuçlanır:49::49::49::49::49::49:..Nasib gerçekten..Peki sormak istediğim bir kaç şey var..Durmumuz benzer çünkü..Bende 27 yaşındayım..rezerv kötü..amh:0,2. Öncesinde birşeyler yaptınmı kür falan yada vitamin gibi..Birde rahim kalınlığın nasıldı mesela biliyormusun transfer olana kadar ve sonrasında..Hangi iğneleri kullandın?? Menegonmu gonal-f mi...Şimdiden teşekkürler..

çok sevindim aynı yerde tedavi oluyoruz ne güzel aret kamar işini şansa bırakmaz dediğin gibi .ben amh hormonu yaptırmamıştım eminim benimde düşüktür buğday çimlendirdi eşim bende yedim yiyebildiğim kadar tohumunuda buğdaydan evde kendiniz yapabilirsiniz incir yedim arısütü arı poleni bal memleketten getirttik ve ben çok uyguna aldım rahim kalınlığm iyiydi baktı doktorum olmusuz bişey olsa söylerdi diye düşnüyorum transfer günüde bakıldı kalınlığına zaten .ben iğne kullanmadım klomen 3-4 gün kullandım ilaçsız tüp bebek yapıldı bana umarım açıklayıcı olmuştur yinede sormak istediğin bişey olursa cvplarım

canım inş. herşey istediğin gibi olur benimde 1yumurtamdan hamile kaldım bak hemde 2.kaliteydi bizim ağustos ayında tüp bebek yaaptıranlar topiğine uğra istersen izmirde tedavi gören varıd galiba tam hatırlayamadım ama gittiğin merkzede ücrretsiz psikologda olcak belki benim vardı çok faydasını gördüm transfer esnasında elimi tuttu inanırmsıın okadar rahatladım ki bayandı psiklolgum böyle merkzeleri tercih et eğer varsa

canım inş. herşey istediğin gibi olur benimde 1yumurtamdan hamile kaldım bak hemde 2.kaliteydi bizim ağustos ayında tüp bebek yaaptıranlar topiğine uğra istersen izmirde tedavi gören varıd galiba tam hatırlayamadım ama gittiğin merkzede ücrretsiz psikologda olcak belki benim vardı çok faydasını gördüm transfer esnasında elimi tuttu inanırmsıın okadar rahatladım ki bayandı psiklolgum böyle merkzeleri tercih et eğer varsa

tamam canım çok sağol aradım merkezleri adetin ilk günü gelin dediler

kızlar ayrı ayrı sormuşsunuz cvplayayım hepiniz için maliyet 4000tl tüp bebek bana 500 tl indirim yapıldı 3500 sağolsun doktorum :) başka bi ücret ödemedim yaşım 28 rezervim doktorumun söyldiğine göre menepoz öncesi kadınlardaki gibiydi tek avatajımın yaşım olduğunu söylemişti 1. denememdi ve tuttu allaha şükür daha önce aşılama falan denemedim 1.5 yıl kendimiz denedik olmayınca doktoragitmeye karar verdim

cnm doktorun iyimiş maşallah sana uygun tedaviyi hemen kestirmiş ve seni hormon ilaçlarıyla hiç uğraştırmadan istenilen sonuca ulaştırmış...ben kocaelindeyim dr um burda yumurta takibi yapıcak istanbuldada (eurofertilde) toplama transfer işlemini yapıcak tabiki bi sorun çıkmazsa...muayene hariç 3350 tedavi parası toplamada sorun çıkarsa 2350 ye düşüyor....aslında bizlerde uygulanması gereken ilk tedavi şekli bencede bu olmalı biricikde 6 tedavi atlatmış onada üzüldüm onca hormon emek maddi manevi yıpratıyor insanı...

çok sevindim aynı yerde tedavi oluyoruz ne güzel aret kamar işini şansa bırakmaz dediğin gibi .ben amh hormonu yaptırmamıştım eminim benimde düşüktür buğday çimlendirdi eşim bende yedim yiyebildiğim kadar tohumunuda buğdaydan evde kendiniz yapabilirsiniz incir yedim arısütü arı poleni bal memleketten getirttik ve ben çok uyguna aldım rahim kalınlığm iyiydi baktı doktorum olmusuz bişey olsa söylerdi diye düşnüyorum transfer günüde bakıldı kalınlığına zaten .ben iğne kullanmadım klomen 3-4 gün kullandım ilaçsız tüp bebek yapıldı bana umarım açıklayıcı olmuştur yinede sormak istediğin bişey olursa cvplarım

dr. um bana öyle bitkisel falan bişey kullanma dedi.. ama şu buğday çimlendirme nasıl merak ettim nasıl yeniyor faydası ne yönde??

Nerelerdesin cansucum özlettin kendini..
Demek sende doğal siklus ile başlayacaksın..Hadi hayırlısı bitanem..İnş herşey çok güzel olsun bu sefer..

sağol cnm arkadaşım ;) evet doğal siklusla başlıcam nasipse inş. bu sefer olur artık yoruldum koşuşturmaktan olumsuz sonuçlardan maddi manevi bitiriyor tedavi aşaması insanı...
sen nasıslın nasıl gidiyor yumilerin durumu ne durumda cnm senin tedavilerin hep doğalmıydı?

Back
X