• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

minibüsçünün lafı

Özgecan olayından sonra dolmuş şoförlerine ne dedin diye sormak büyük cesaret olsa gerek....

B
minibüsten ana durakta inmek istemedim garaja girip geri çıkmamak için o kadar yürümek istemedim köşede inebilir miyim dedim 'hay senin' diye bir laf etti mırıl mırıl, bir adam daha iniyordu eşyasını alıyordu hadi eşyanı çabuk al dedi zaten kapının dibindeydim açtığı gibi fırladım o 'hay senin' lafı banaydı heralde.
şimdi kendime kızıyorum niye, ne dedin diye üstelemedim hesabını sormadım diye. ben hep böyleyim biri bana laf söylese o anda kalakalıyorum sonra da hakkımı savunmadığım için kendime kızıyorum. hakkımı savunduğumda da en çok yine ben üzülüyorum yine kendime kızıyorum içime dert oluyor of
Biri bana ters baksa bile onu perişan ederim.

Bende çok şahit oldum bu tür olaylara, bir kadının baya yükü vardı poşetlerini topladı indi şöförde arkasından senin gibi bir kaç adam olsa yolumuza gidemeyiz falan diye söyledi sinirli sinirli , bir yaşlı adamı da 100 tl verdi diye azarladı ben şikayet ediyorum direk muhattap olmuyorum , yaşlı amcayı azarlayan şöförü şikayet ettim bir daha da görmedim kendisini.

Kendini savunmak ayri bir konu da. Her seyi bu kadar takmayin ya. Kimbilir ben trafikte araba kullanirken kac kere kufur yiyorumdur. Napiyim insanlarin agzini mi kapatiyim. Olur boyle seyler.

minibüsten ana durakta inmek istemedim garaja girip geri çıkmamak için o kadar yürümek istemedim köşede inebilir miyim dedim 'hay senin' diye bir laf etti mırıl mırıl, bir adam daha iniyordu eşyasını alıyordu hadi eşyanı çabuk al dedi zaten kapının dibindeydim açtığı gibi fırladım o 'hay senin' lafı banaydı heralde.
şimdi kendime kızıyorum niye, ne dedin diye üstelemedim hesabını sormadım diye. ben hep böyleyim biri bana laf söylese o anda kalakalıyorum sonra da hakkımı savunmadığım için kendime kızıyorum. hakkımı savunduğumda da en çok yine ben üzülüyorum yine kendime kızıyorum içime dert oluyor of
Basina dert alma bosver onu siniri sana degil tum gun trafik stres polis molis cekiyor.Terbiyesizligine ver...

Çocuğu okuldan atılmış olabilir, evine hırsız girmiş her şeyini çalmış olabilir, romatizması vardır nemden ağrısı sinirlendirmiştir, kayınvalidesi ile birlikte yaşıyordur bezmiştir ya da bunlar gibi milyonlarca olasılıktan biri yüzünden sinirli ya da üzgündür. Takılmamak lazım yabancıların bize mantıklı gelmeyen hareketlerine. Unut gitsin bence.

Her zaman karşındakinin manyağın teki çıkma olasılığına karşı cevap verme derim, değmez.

Bu kadar çok kafaya takmayı nasıl başarıyorsunuz bu meseleleri. Ben dolmuştan indikten sonra en fazla 10 dk düşünürüm bunu kimbilir kaç dolmuşçuyla münakaşaya girmişimdir hepsini kafaya takıp dallandırıp budaklandırıp buraya yazsaydım ohoo... İnsanların takıntılarına akıl sır erdiremiyorum valla. O an tepkini koyarsan koyarsın sonra unutur gidersin ben mi anormalim acaba

Amaan boşver. Bi de minubuscü, saldırgan oluyo bunlar.bi köklerini kaziyamadilar. Hergün trafiğin canına okuyorlar. Çok zorunda olmadikca binme minubuse

Bir zamanlar bende çok takardim niye cevap vermedim niye kavga etmedim diye artık umursamiyorum.
Çok küfür etmişlerdir içlerinden. Hiçte kafaya takmam. Benim etmediğimi ne biliyor sanki :P

Kendi can mal güvenliğimi, vücut bütünlüğümü tehlikeye atacak hiçbir durumda insanlara ağzının payını vermeyi tercih etmem. :)
Boşver gitsin.

Konu başka olsa hakkımı deli gibi ararım ama minibüsçüye, otobüsçüye hayatta bulaşmam, isterse anama küfretsin. Başka bi kafada onlar yani. Geçenlerde vatandaşın biriyle otobüs şoförü kavga etti, şoför dayak yedi. "Yazık oldu" diyemeyeceğim, haketmişti. Boşver biz kafamızı da kırsak şoför takımını anlayamayız bence, başka bir gezegende yaşıyor gibiler onlar.

Gerçi bi keresinde şoförün birine cevap verdim ben. Uzun yoldan gelmişim, yorgunum, ağır valizim var. Ben de öyle iri yarı bi insan değilimdir, valiz de bayağı büyük bişey. Otogardan bindim evime gidiyorum, zar zor o valizi dolmuşta bulduğum bi boşluğa koydum, parayı verdim oturdum. Biraz gittik, adam bana dedi ki valizi yanınıza alır mısınız? (valiz kapıya yakın duruyor ama işin garibi valizi yanıma alsam nereye koyacağım, yer yok) Abi nereye alayım, yerim yok ki dedim. Olsun sıkıştır bi yere dedi. Abi nereye sıkıştırayım o valiz benden büyük. dedim. Sustu, bişey demedi. Ama siz siz olun yapmayın.

Son düzenleme:
İyiki bi şey dememişsin. Başın daha çok belaya girerdi gibi geldi bana..
Lafım tüm minibüscülere değil kesinlikle ama bu minibüscülerden bende bıktım artık. Çok terbiyesiz çok pislikler gerçekten.. Aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor. Trafik kabadayıları. Bu sokaklar bu caddeler hep onların.
Ne çekmişim bende bu minibüs şoförlerinden :KK53:
İyi olmuş cevap vermediğin. Plakasını alıp şikayet edebilirdin ama oda geçmiş.. Bu milletin sağı solu belli olmuyor artık. Ne laf atana ne yiyecekmiş gibi bakana ne hayvan gibi dolanana ağzını açıp tek laf edemiyorsun korkudan..:KK51:

Back
X