Mevzu büyük. Hastaneye giderken oğlum arkamızdan çığlık çığlığa ağladı. Neymiş niye ağlıyormuş çocukları çok şımartmışım hiç hükmü kalmamış.kıyamet koptu birbirimize girdik resmen. Ba ba ba tabii 3 yaşına gelmişsin be oğlum yakında askere gideceksin hiç annenin arkasından ağlanır mı, bak babana kırk yaşında nasıl anlayışlı, nasıl laf anlıyor. Sen gelmişsin 3 yaşına çok ayıp yavrum çok ayıp.
Ya bi de şımarık dediği çocuk şımarık değil ama ağlasın yani nolcak. Gidince susar bi şekilde kandırırlar. Bi de annesi akrabaları çocukluğunu bi anlatırlar düşmanıma vermesin çok zor bi çocukmuş. Kendi gibi olsa napacaktı bilmiyorumanka cığım bugunlerde çok duymaya başladıgım bir cümle ''cok mu şimarmış nee''
benım ufaklık ta 4 yaşında sadece, karşının bunu bu şekilde algılayıp anneye baskılamasını yanlış buluyorum,
kaldı kı bı cocuk daha buyutmusuz o da o yaşlarda öyleydi........
bakk ben de gerildimmm.....
Biliyomusunuz bugün aynı şeyi bana soylediler . Üstelik oglum hasta o yuzden biraz nazlı sadece simartmisim kendime cok bağlamışımanka cığım bugunlerde çok duymaya başladıgım bir cümle ''cok mu şimarmış nee''
benım ufaklık ta 4 yaşında sadece, karşının bunu bu şekilde algılayıp anneye baskılamasını yanlış buluyorum,
kaldı kı bı cocuk daha buyutmusuz o da o yaşlarda öyleydi........
bakk ben de gerildimmm.....
TOKİ boş kalmaz bence mantıklıKızlar ya Bi konuda fikrinizi almak istiyorum.
60 bin peşinatla tokiden ankaradan falan ev almak mantıklı mı acaba? İkinci ev olarak tabi bu dediğim kiraya vericem zaten.
Bu bizim en sevdiği oyuncaklardan. Sırayla diğerlerini de çekerim :)
Evet burda biri önerdi diye hatırlıyorum öyle araştırıp baktım demek sendin :) yarın Doğum günü hediye olarak aldım çok sevdiMikan bizim de en sevdiğimiz oyuncaklardan.biraz farklı bizimkinin şekilleri. Eklemiştim önceden. 18 aylıkken aldım ben başta rastgele diziyordu. Bazen ipe dizdi falan. Sonra renkleri şekilleri falan öğrendi onlarla. Hala da seviyor sıkılmadı. Haftada 2-3 gün çıkarıyorum oynuyoruz.
Güle güle oynasın kuzu.Evet burda biri önerdi diye hatırlıyorum öyle araştırıp baktım demek sendin :) yarın Doğum günü hediye olarak aldım çok sevdi
Ya çok güzel, aklımda olsun ben de deniyimGüle güle oynasın kuzu.
Bizimki şimdi tabu oynuyor. basit kelimeleri anlatmaya çalışıyor. Tabii yasak kelime falan yok. Etek geliyor mesela sare bize gelirken giydi diyorbisiklet anlatacak umut bana vermedi ya, ben ağladım ya diyor çok komik ya
İlk başta kartı görünce direk adını söylüyordu. Mesela dondurma verdik ya direk dondurma bu diyorduYa çok güzel, aklımda olsun ben de deniyimgeçen ağlayan pasta vardı evde ondan yemek istiyor ama adını bilmeyince ‘hani ağzımızı kirleten varya ondan yicem’ diyor eğlenceli olur deniycem mutlaka tabuyu
yazın sulamayı unuttum kuruyordu nerdeyse budadım şuan toparlanma döneminde :)
çiçekler genelde direk güneşi sevmez.
yazın haftada 2 sulanmalı az az
kışın haftada 1
orkideler budanma zamanları var ama benim orkidem de küstü açmıyor
eşim düşürmüştü yere
kuş konmaz bakamadım çok narin çiçek birkaç kez kurtardım yinede gitti
Onların yaşına uygun tabu kartları var mı?İlk başta kartı görünce direk adını söylüyordu. Mesela dondurma verdik ya direk dondurma bu diyordusonra sonra öğrendi artık anlatıyor elinden geldiğince. hemen pes etme yani mesela ben pantolon anlatacağım altımıza ne giyeriz diyorum don diyor
Kızlar çok güzel bir eğitici oyuncak, tavsiye ederim :)
attım favoriye, orkide seviyorum alıp denerim inşallah bu şekilde. orkide saksısını deleyim mi o zaman ben mika olanları?orkide çok severim. meraklıyım da, ama onları öğrenene kadar çok orkide yitirdim.
Orkidenin saksısı orkideyi boğuyor. Orkideler için delikli plastik saksılar daha iyi. böyle mika saksı kullanacaksan, delikler açmalısın. kökleri de hava alıp kurumalı, ıslak nemli kalmamalı.
Orkidenin en büyük düşmanı sudur.
Orkideyi haftada 1 önce saksısını çeşme altına tutacaksın, köklerde kalan atık minerallerin gitmesi için.
sonra derin bir kapta suya daldıracaksın, 10 dk-15 dk bekleteceksin.
sonra sudan çıkarıp iyice süzdüreceksin. ve direkt güneş almayan aydınlık bir yere koyacaksın.
Vilmorin diye bir gübre var, ondan ayda 1 veya 2 ayda 1 besin takviyesi vereceksin.
toprağı da ağaç kabuğu gibi şeylerden oluşacak, köklerin hava alması ve kökleri çürütmemesi için.
Açar.
Eğer küsseydi benimki hiç ama hiç açmazdı. çünkü onu defalarca düşürdüler iş yerinde. Eve götürmek zorunda kaldım, ki ben de senin gibi evde çiçek bakamıyordum.
Şimdi birkaç tane orkidem var. marketten alıp ölmeye çalışan ama kurtardıklarım falan
o yüzden bi de benim yazdıklarımı dene.
orkide çok severim. meraklıyım da, ama onları öğrenene kadar çok orkide yitirdim.
Orkidenin saksısı orkideyi boğuyor. Orkideler için delikli plastik saksılar daha iyi. böyle mika saksı kullanacaksan, delikler açmalısın. kökleri de hava alıp kurumalı, ıslak nemli kalmamalı.
Orkidenin en büyük düşmanı sudur.
Orkideyi haftada 1 önce saksısını çeşme altına tutacaksın, köklerde kalan atık minerallerin gitmesi için.
sonra derin bir kapta suya daldıracaksın, 10 dk-15 dk bekleteceksin.
sonra sudan çıkarıp iyice süzdüreceksin. ve direkt güneş almayan aydınlık bir yere koyacaksın.
Vilmorin diye bir gübre var, ondan ayda 1 veya 2 ayda 1 besin takviyesi vereceksin.
toprağı da ağaç kabuğu gibi şeylerden oluşacak, köklerin hava alması ve kökleri çürütmemesi için.
Açar.
Eğer küsseydi benimki hiç ama hiç açmazdı. çünkü onu defalarca düşürdüler iş yerinde. Eve götürmek zorunda kaldım, ki ben de senin gibi evde çiçek bakamıyordum.
Şimdi birkaç tane orkidem var. marketten alıp ölmeye çalışan ama kurtardıklarım falan
o yüzden bi de benim yazdıklarımı dene.
Beraber yapıyoruz sonra kaldırıyorum fırsat vermiyorum yani yaratıcılığını kullanmasınayaa çok güzelmiş, benim kızım kesin bu oyuncakları başka şekilde kullanır, adım gibi eminim. barbisine telefon tabak falan yapıyor oyuncak anlamını yitiriyor, yaratıcı diyorum artık bende ne diyim
attım favoriye, orkide seviyorum alıp denerim inşallah bu şekilde. orkide saksısını deleyim mi o zaman ben mika olanları?
benimki 2 yaş daha büyük olunca düşün işteBeraber yapıyoruz sonra kaldırıyorum fırsat vermiyorum yani yaratıcılığını kullanmasına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?