günaydın kızlar...
bu mesajı görünce bir iki şey yazmak istedim:) benzer şeyleri biz de yaşıyoruz ev işi, iş, tlf üçgeninde...
sevgili @MigiMadid , öncelikle sabahları niye erken kalkıyorsun? sabahları seni tatlı uykundan, sıcak yatağından eden amaçlarını tekrar gözden geçirmen iyi olabilir. tlf unu hangi amaçla kullanıyorsun ve tahminen ne kadarlık bir süre senin için yeterli gelir? bunları gözden geçirip, gerçeklerle bütünleştirebilirsin. internet bir derya... amacımız için kullanırsak ne ala, yoksa insanın içerisinde boğulma ihtimali var gerçekten. sınırları kesin çizmek gerek. mesela sabah neti açmamaya karar versen, işe gidip gelirken yolda kullansan olmaz mı?
okuduğum bir makalede orta boyutta bir odayı havalandırmak için yaklaşık 15 dk nın yeterli olduğu yazıyordu. bu konuya ben de önem veriyorum. sabah çıkmadan bunu yapabilir misin? hem hava da daha temiz oluyor. bazen hava soğuk olduğunda ve biz evde olduğumuzda bir odanın kapısını kapatıp, camını açıyorum. havalandıktan sonra camını kapatıp, tekrar kapıyı açıyorum ki temiz hava diğer odalara da girsin. bunu sen de deneyebilirsin... yada sadece bulunduğun odanın kapısını kapatıp, diğer bütün camları açarak ceryan yaptırınca da iyi oluyor:)
uyku süreni senin için makul saate çekmen ve rutinini buna göre ayarlaman iyi olur. uyku yetersizliği, hayattan yeterince tat alamamaya kadar varabiliyor. huzurlu, dingin,yeterli bir uyku enerjik ve dengeli bir gün için mühim. gece 10 ile sabah 6 arasında uyumak en ideali ama kişiye göre bu ayarlanabilir.
ev işine gelince... bu kadar kendinizi yormayın ya:) hiç temizlik yapmadığı için ölen birini duymadım ben bu ülkede:)) önemli olan bu işlerin haftaya dağılımını yapmak ve belli süreler vermek. mesela çamaşır asma-bulaşık makine boşaltma 15 dk yeterli olur, yüzeysel süpürme 15 dk gibi. günlük birkaç iş belirleyip bunları yaptık mı tamamdır. yoksa bu konunun mükemmellik kıstası yok. ve mükemmel olmak zorunda değiliz:)
akşam mesela biraz melankolik anlarımdaydım:) normalde ilk iş oğlumla ilgilenir, ondan sonra yemek faslına geçerim. dedim biraz yalnız kalmaya ihtiyacım var, olur mu? tamam dedi, oyuncaklarına döndü, ben de mutfağın kapısını kapadım ve kek yaptım:)) sonra yemek hazırladım. yemekten sonra da odama geçip, instagrama takıldım:) bu arada o da babasıyla zaman geçirdi tabii. demem o ki, biz de insanız, etten kemikteniz... hayatımızda herkese ihtiyacımız olsa da, aslında en çok kendimize muhtacız, onu ertelemeyelim:)
*
kurutma makinesi alan arkadaşlaaar.... :) hayırlı olsun. inşallah çok memnun kalırsınız. kurutma özelliği olan çamaşır makineleriyle ilgili fikirleriniz nedir? yer kaplama açısından bana daha sıcak geliyor ama sizin fikirleriniz de önemli. paylaşırsanız mutlu olurum.
*
bu arada sadeleşme sürecim devam ederken, baktım ki artık bazı eşyalardan kurtulamıyorum ve süreç beni yoruyor, eşyaları yardım kuruluşlarına vermeye karar verdim. sıfır, kullanılmamış olan bir çok şey özellikle beni ikilemde bırakmıştı. bu konuya da böyle bir çözüm buldum:)

mutlu bir gün olsun hepinize...

Kurutma makinesi pşanşar ailesine yeni dahil olan biri olarak, şimdilik memnunum.

Kurutma özelliği olan kurutma makineleriyle ilgili çok şikayet okudum. Kurutma performansının iyi olmadığını yazmışlar birçok yerde.
Ayrıca Ben de ekstra yer kaplamaması için çamaşır makinemin üzerine monte ettirdim. Kullanımı konusunda sıkıntı oluşturmuyor benim için.
Bir de bir makinede çamaşır yıkarken, diğer çıkanları kurutmaya atıyorum, böylelikle iki makine aynı anda çalışmış oluyor. bazı haftalar nevresimdir, renklidir, kızın çamaşırı vs derken fazlaca çamaşır çıkıyor. iki makine aynı anda çalışınca biri yıkamış diğeri kurutmuş oluyor. :)

Ne güzel anlatmışsın pinkycim :)
Eşyaları elerken başkalarına da fayda sağladığını düşünmek beni ayrıca mutlu ediyor.
Zamanında beğenmişiz almışız ama demek ki eşya bize ait değilmiş.

sabah erken saati değiştirmeye karar verdim bu hava karanlık oluyor uyandığımda..
6 da deneyecegim:)
sabah rutini en sevdiğimdi malum bu havadan dolayu uyku sersemleşiyorum.
bide sabah evi havalandiramiyorum benim unutkanlık sorunum var.. bişeyi açik birakiyorum:/
gelince havalandiriyorum..

bu hafta üç odanin halıları yıkatmaya vericez.
bu akşam kaynanamgilde yiyecegiz çünkü mutfakta yemek yapılacak degil.:/
sonra inice beyazlari makineye atacagim.
bugün sucu gelicek gider tıkanlığı yapacak.
bu haftasonu cts günü temizlik yapmayı düşünüyorum.

kızlar çok yorgun uyandım güne kendimi çok yorgun hissediyorum. niyeyse gittikçe ağırlaşmamın da etkisi vardır muhakkak.ayrıca gardopda çok yordu beni. bu akşam kızın kıyafetlerinin etiketlerini sökeceğim sadece bi de makinaya atarım o kadar.
artık dinlenmeye ihtiyacım var gerçekten
bugün yardımcı bayan gelecekti eve. silip süpürüp tozları alıp gider haftaya da halıları verdim mi doğuma kadar başka işim yok Allah nasip ederse inşallah.

YAaa ama ben seni çok özlemişim ki

Hoş buldum :) annemin ihtiyacı olsa ona verirdim ama yok, başkasına vermek şimdilik içimden gelmiyo bazılarının taksitleri yeni bitti
Herkse sormak istediğim bir sorum var kızlar salon ve oturma odası olarak ayrı takımlar ayrı odalar kuran kaç kişiyiz, bu benim büyük pişmanlığım

Yardım kuruluşu faydalı ve mantıklı bir karar, sakıncası yoksa ne tür kurumlara neler vermeyi planladn belki bana da fikir olur

Ben 7 yıl salon oturma odası bir kullandım ama çok misafir geldiği için en son ayırdım mecburen. Sonra çocuklar çoğaldı şimdi oda arıyorum

Ben salon ve oturma odası yapmayı düşünüyorum ama şöyle ki
bir tane odam var çok büyük kışın ısınmıyor
bizde o sebeple orayı yazlık oda ilan ettik
yazın orda oturuyoruz kışın küçük odada.
şuan 1 tane koltuk takımım var yaz kış olduğunda oturacağımız odaya aktarıyoruz cidden yorucu
o sebeple diğer odaya köşe koltuk alacağım

İlk 2 yıl depo görevi gördü yani o şekilde daha kullanışsızdı
en azından yazları veya misafir geldiğinde kullandığım odam olmuş oldu.

aklımıza tabi bir sürü fikir geldi çalışma odası, eğlence odası veya sinema odası gibi ama hiçbiri içime sinmedi fikir olarak

Beeeennn

Ama şimdi evimi tekrar düzenlesem şöyle yapardım.
-Şu an salonda oturuyoruz. asla vitrin almazdım.
-1 odamız çocuk odası
-diğer küçük odaya çift kişilik bir yatak koyardım misafir yatak odası niyetine. yada açılıp geniş bir yatak olabilen kanepe de olabilir.
-yatak odamı yatağın sağında ve solunda dolap olacak şekilde özel yaptırırdım. bütün mobilyaları yerden yüksek seçerdim.
-vakumlanabilen hazır yorganlar edinirdim. başka bir şeye gerek yok.
-mutfak için de temel şeyleri alır, ihtiyacım olanları ihtiyaç oldukça satın alırdım.

Ben 7 yıl salon oturma odası bir kullandım ama çok misafir geldiği için en son ayırdım mecburen. Sonra çocuklar çoğaldı şimdi oda arıyorum
Benim habersiz misafirim olmaz tek oda olsa da toparlarm ikinci oda boş yere beni yoruyor diyorum bazen ama şimdi böyle yorumlar görünce ileride lazım olur mu diye düşünüyorum

Odalar arası eşya taşımak veya bi odayı depo gibi kullanmak yorucu durumlar haklısın, bi odamın sürekli temiz kalması beni iyi hissettiriyo ama arkadaşlarımız da gelince bizimle oturuyor, ben de çalışma odası oyun odası tarzı bişey düşünüyorum çocuğum odası çok küçük çünkü ama bu evde de kalıcı değiliz daha büyük bi eve geçersem tekrar salonum olsun boş kalmasın diye üzülür müyüm zira bu aralar salon takımımı satma düşüncem var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…