- 23 Eylül 2013
- 25.524
- 52.917
- 798
Mia ne hem ev hem ihtiyaç kredisi var hem çocuk ve ekstra tadilat maşallah bunlara yetişebilmek çok zor gerçekten kolaylıklar diliyorum
Evet üstelik çok maaşta almıyorum

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mia ne hem ev hem ihtiyaç kredisi var hem çocuk ve ekstra tadilat maşallah bunlara yetişebilmek çok zor gerçekten kolaylıklar diliyorum
Al benden de o kadarBenim şu anda uykusuz geçen her gecem ikinciyi yapmama sebebim :)
O zaman bütçe yönetimin çok iyi![]()
merhaba miaOysa kızımın bebeklik fotolarına bakıp 2. düşünmeye başlamıştım.
Şuan geri kaçtı![]()
bebekten bebege göre değişiyor.Arkadaşımla aynı dönem hamilelik yaşadık. Ben 39. haftada (38+3) te sezeryan oldum. Arkadaşım 42. haftada 4.5 kilo normal doğum yaptı :) Benimki kolik olup sürekli ağladı.onunki sakindi. Çoook araştırdım birkaç yerde son dönemlerde sindirim sistemi gelişiyormuş diye okumuştum. Sanırım benimki ondan çok zordu. Yinede en iyisini doktorlar bilir.
merhaba mia
ikinci bebek konusunda 3 yaş tam zamani olduğu düşünüyorum.
çünkü bu günlerde kızım halasına kaçmaya başladi
izin vermediğimde kapıya dikliyor çıyaklıyor. gerçekten bu çok zor oluyor
ne yapacagimi bilmiyorum akşamlari bu şekilde geçiyor eşimde bende ikna olamiyor illa halaya babaanneye gitmek ve orada kalmak istiyor.
bende ikinci bebek yapsam gitmez diye düşünsem de aklımda deligibi sorular
eşim 5 yaş ben 3 diyorum biraz para birkitrelim ev yapariz felan diyor.
bebek masrafi oldukça ciddi bir iş.
bebek bezler kıyafetler...
ne yapacagimi bilmiyorum..
çevremdekiler iknci bebek ne zaman diye sormaya başladi..
oldukça ben altınçagindayim:) kızımın sürekli halaya gitmek istemeleri yeşil işik yaktı da kararsizim..:)
Benim aklımı kurcalayan bir konu daha var. Eğer 2. istersem 39 yaşlarında olacağım. O zaman 2.çocuk 3 yaşına girene kadar mesleğe ara vermem gerekecek. İşe tekrar başlama zamanım 42-43 yaş olacak.2. olursa kesinlikle işi bırakmak istiyorum.
yani eylülü düşünüyorum da sıcacık yatağından kaldırıp anneannesine götürmek.
yazın geç çıktığımda ilgilenememek çok zordu
şuan yaşadıklarımız normal gelmiyor evet kadın çalışmalı ayakları üzerinde durmalı.
ama 3 aylık bebeği bırakıp çalışmaya başlamak sonrasında süt reddi uykusuz geceler. bu kadar kendimize işkence edemezdik. Çalışmasaydım da ne evimiz olurdu ne yaşadığımız standartlar...
hele ki bu yaz babamın ameliyat olmasıyla bozulan düzenimi unutamıyorum. Allah uzun ömür versin
ben dahil kızım perişan olduk
köye gitse böcekler yedi
başka kadına baktırdık çok ilgili davranmadı.
ben izin alamadım en yoğun zamanlar izinler iptal.
yani hedeflerim var
1. araba (orta derece birşey olsa yetecek şehir içi)
2. ev tadilatını bitirmek
3. bir miktar birikim
4. Ek gelir
5.doğum ve alınacaklar için para (ilk doğumda eşim işsiz kaldığından devlete gitmek zorunda kalmıştım ve o yaşadığım saçmalıkları daha asla yaşamak istemiyorum)
Bunlardan 1 tanesi gerçekleşmesin asla doğurmam![]()
Allah sağlıklı uzun ömürlü versin.2. olursa kesinlikle işi bırakmak istiyorum.
yani eylülü düşünüyorum da sıcacık yatağından kaldırıp anneannesine götürmek.
yazın geç çıktığımda ilgilenememek çok zordu
şuan yaşadıklarımız normal gelmiyor evet kadın çalışmalı ayakları üzerinde durmalı.
ama 3 aylık bebeği bırakıp çalışmaya başlamak sonrasında süt reddi uykusuz geceler. bu kadar kendimize işkence edemezdik. Çalışmasaydım da ne evimiz olurdu ne yaşadığımız standartlar...
hele ki bu yaz babamın ameliyat olmasıyla bozulan düzenimi unutamıyorum. Allah uzun ömür versin
ben dahil kızım perişan olduk
köye gitse böcekler yedi
başka kadına baktırdık çok ilgili davranmadı.
ben izin alamadım en yoğun zamanlar izinler iptal.
yani hedeflerim var
1. araba (orta derece birşey olsa yetecek şehir içi)
2. ev tadilatını bitirmek
3. bir miktar birikim
4. Ek gelir
5.doğum ve alınacaklar için para (ilk doğumda eşim işsiz kaldığından devlete gitmek zorunda kalmıştım ve o yaşadığım saçmalıkları daha asla yaşamak istemiyorum)
Bunlardan 1 tanesi gerçekleşmesin asla doğurmam![]()
Benim aklımı kurcalayan bir konu daha var. Eğer 2. istersem 39 yaşlarında olacağım. O zaman 2.çocuk 3 yaşına girene kadar mesleğe ara vermem gerekecek. İşe tekrar başlama zamanım 42-43 yaş olacak.
Alttan gelen yeni elemanlar, sürekli mesaiye kalabilecek güçte insanlar varken yeniden iş bulabilmek çok çok zor.
Eşim kendi işlerini oturtursa, onun bürosunda çalışabilirim diye umuyorum. Ancak işler yolunda gitmezse bir yerlere girmek zorunda kalıcam maalesef. :/
Allah sağlıklı uzun ömürlü versin.
2019 senin için zor yılıydı biliyorum
2020 senin için en güzel yıllariniz olsun inşallah.
ikinci çocuğu ben Kızımın okula başladıktan sonra düşünüyorum sanirim..
3.kat olmadan düşünmeyecegim 2 yıl para biriktirmem lazim..
yapıyoruz da.
sürekli ihtiyaç almazsak..
aylık borcumuz 3500 e çikarıldı![]()
bütçeyi eşim yapıyor düşüyor artıyor.tahmini 3-4 yılım var.
Ooo her ay 3.500 mü kaç ay ödeyeceksiniz ki.
Ah işte bakacak biri olsa çok mutlu olurdum ama ablam 2. ye bakmayacağını söyledi. Zorlayamıyorum onu daTabi ki gelecek maddiyat önemli ama iş yerin de esnek çalışma zamanın olur belki bırakmazsın bile
benim çalıştığım yer süt izinlerine bile surat asmaya başlamıştı sonrada kızım bıraktı zaten mamaya alışınca.![]()
Kızlar ben tek çocuk düşünüyorum umarım hiç Bi zaman düşüncem değişmez zaten yaş 32 hangi ara yapacam demi zaten. Bi tane olsun bizim olsun![]()
benim kızıma kaynanam ve görümcem bakiyor.Ah işte bakacak biri olsa çok mutlu olurdum ama ablam 2. ye bakmayacağını söyledi. Zorlayamıyorum onu daBakıcılar da korkutuyor beni.
Yoksa işyerimi seviyorum. Rahatım ben de :)
Ah işte bakacak biri olsa çok mutlu olurdum ama ablam 2. ye bakmayacağını söyledi. Zorlayamıyorum onu daBakıcılar da korkutuyor beni.
Yoksa işyerimi seviyorum. Rahatım ben de :)
Evet galiba ben de aynı şekilde düşüneceğim. :)Kızlar ben tek çocuk düşünüyorum umarım hiç Bi zaman düşüncem değişmez zaten yaş 32 hangi ara yapacam demi zaten. Bi tane olsun bizim olsun![]()