Oysa kızımın bebeklik fotolarına bakıp 2. düşünmeye başlamıştım.
Şuan geri kaçtı :KK70:
merhaba mia
ikinci bebek konusunda 3 yaş tam zamani olduğu düşünüyorum.
çünkü bu günlerde kızım halasına kaçmaya başladi
izin vermediğimde kapıya dikliyor çıyaklıyor. gerçekten bu çok zor oluyor :skandal:
ne yapacagimi bilmiyorum akşamlari bu şekilde geçiyor eşimde bende ikna olamiyor illa halaya babaanneye gitmek ve orada kalmak istiyor.
bende ikinci bebek yapsam gitmez diye düşünsem de aklımda deligibi sorular :confused:
eşim 5 yaş ben 3 diyorum biraz para birkitrelim ev yapariz felan diyor.
bebek masrafi oldukça ciddi bir iş.
bebek bezler kıyafetler...
ne yapacagimi bilmiyorum..
çevremdekiler iknci bebek ne zaman diye sormaya başladi..
oldukça ben altınçagindayim:) kızımın sürekli halaya gitmek istemeleri yeşil işik yaktı da kararsizim..:)

Arkadaşımla aynı dönem hamilelik yaşadık. Ben 39. haftada (38+3) te sezeryan oldum. Arkadaşım 42. haftada 4.5 kilo normal doğum yaptı :) Benimki kolik olup sürekli ağladı.onunki sakindi. Çoook araştırdım birkaç yerde son dönemlerde sindirim sistemi gelişiyormuş diye okumuştum. Sanırım benimki ondan çok zordu. Yinede en iyisini doktorlar bilir.
bebekten bebege göre değişiyor.
benim kız 38+0 haftada 3,100 doğdu..
kolik olmadi çok şükür:)

merhaba mia
ikinci bebek konusunda 3 yaş tam zamani olduğu düşünüyorum.
çünkü bu günlerde kızım halasına kaçmaya başladi
izin vermediğimde kapıya dikliyor çıyaklıyor. gerçekten bu çok zor oluyor :skandal:
ne yapacagimi bilmiyorum akşamlari bu şekilde geçiyor eşimde bende ikna olamiyor illa halaya babaanneye gitmek ve orada kalmak istiyor.
bende ikinci bebek yapsam gitmez diye düşünsem de aklımda deligibi sorular :confused:
eşim 5 yaş ben 3 diyorum biraz para birkitrelim ev yapariz felan diyor.
bebek masrafi oldukça ciddi bir iş.
bebek bezler kıyafetler...
ne yapacagimi bilmiyorum..
çevremdekiler iknci bebek ne zaman diye sormaya başladi..
oldukça ben altınçagindayim:) kızımın sürekli halaya gitmek istemeleri yeşil işik yaktı da kararsizim..:)

2. olursa kesinlikle işi bırakmak istiyorum.
yani eylülü düşünüyorum da sıcacık yatağından kaldırıp anneannesine götürmek.
yazın geç çıktığımda ilgilenememek çok zordu
şuan yaşadıklarımız normal gelmiyor evet kadın çalışmalı ayakları üzerinde durmalı.
ama 3 aylık bebeği bırakıp çalışmaya başlamak sonrasında süt reddi uykusuz geceler. bu kadar kendimize işkence edemezdik. Çalışmasaydım da ne evimiz olurdu ne yaşadığımız standartlar...

hele ki bu yaz babamın ameliyat olmasıyla bozulan düzenimi unutamıyorum. Allah uzun ömür versin
ben dahil kızım perişan olduk
köye gitse böcekler yedi
başka kadına baktırdık çok ilgili davranmadı.
ben izin alamadım en yoğun zamanlar izinler iptal.

yani hedeflerim var
1. araba (orta derece birşey olsa yetecek şehir içi)
2. ev tadilatını bitirmek
3. bir miktar birikim
4. Ek gelir
5.doğum ve alınacaklar için para (ilk doğumda eşim işsiz kaldığından devlete gitmek zorunda kalmıştım ve o yaşadığım saçmalıkları daha asla yaşamak istemiyorum)

Bunlardan 1 tanesi gerçekleşmesin asla doğurmam :KK70:

şuan yaşadıklarımız normal gelmiyor evet kadın çalışmalı ayakları üzerinde durmalı.
ama 3 aylık bebeği bırakıp çalışmaya başlamak sonrasında süt reddi uykusuz geceler. bu kadar kendimize işkence edemezdik. Çalışmasaydım da ne evimiz olurdu ne yaşadığımız standartlar...

hele ki bu yaz babamın ameliyat olmasıyla bozulan düzenimi unutamıyorum. Allah uzun ömür versin
köye gitse böcekler yedi

yani hedeflerim var
3. bir miktar birikim
4. Ek gelir
5.doğum ve alınacaklar için para (ilk doğumda eşim işsiz kaldığından devlete gitmek zorunda kalmıştım ve o yaşadığım saçmalıkları daha asla yaşamak istemiyorum)

Benim aklımı kurcalayan bir konu daha var. Eğer 2. istersem 39 yaşlarında olacağım. O zaman 2.çocuk 3 yaşına girene kadar mesleğe ara vermem gerekecek. İşe tekrar başlama zamanım 42-43 yaş olacak.

Alttan gelen yeni elemanlar, sürekli mesaiye kalabilecek güçte insanlar varken yeniden iş bulabilmek çok çok zor.
Eşim kendi işlerini oturtursa, onun bürosunda çalışabilirim diye umuyorum. Ancak işler yolunda gitmezse bir yerlere girmek zorunda kalıcam maalesef. :/

köye gitse böcekler yedi

yani hedeflerim var
3. bir miktar birikim
4. Ek gelir

Allah sağlıklı uzun ömürlü versin.
2019 senin için zor yılıydı biliyorum:(
2020 senin için en güzel yıllariniz olsun inşallah.

Benim aklımı kurcalayan bir konu daha var. Eğer 2. istersem 39 yaşlarında olacağım. O zaman 2.çocuk 3 yaşına girene kadar mesleğe ara vermem gerekecek. İşe tekrar başlama zamanım 42-43 yaş olacak.

Alttan gelen yeni elemanlar, sürekli mesaiye kalabilecek güçte insanlar varken yeniden iş bulabilmek çok çok zor.
Eşim kendi işlerini oturtursa, onun bürosunda çalışabilirim diye umuyorum. Ancak işler yolunda gitmezse bir yerlere girmek zorunda kalıcam maalesef. :/

Tabi ki gelecek maddiyat önemli ama iş yerin de esnek çalışma zamanın olur belki bırakmazsın bile
benim çalıştığım yer süt izinlerine bile surat asmaya başlamıştı sonrada kızım bıraktı zaten mamaya alışınca. :olamaz:

Tabi ki gelecek maddiyat önemli ama iş yerin de esnek çalışma zamanın olur belki bırakmazsın bile
benim çalıştığım yer süt izinlerine bile surat asmaya başlamıştı sonrada kızım bıraktı zaten mamaya alışınca. :olamaz:
Ah işte bakacak biri olsa çok mutlu olurdum ama ablam 2. ye bakmayacağını söyledi. Zorlayamıyorum onu da :( Bakıcılar da korkutuyor beni.
Yoksa işyerimi seviyorum. Rahatım ben de :)

Ah işte bakacak biri olsa çok mutlu olurdum ama ablam 2. ye bakmayacağını söyledi. Zorlayamıyorum onu da :KK43: Bakıcılar da korkutuyor beni.
benim kızıma kaynanam ve görümcem bakiyor.
altlı üstlüyüz..
her akşam kapıya dikliyor agliyor inmek dahi istemiyor.
böle olunca çok zorladi..
kaynanam ben ikinciye bakamam diyor:)
Görümcem de okuyor ünv. ikinci öğretimde..
halasını gelecegi biliyor duyuyor:D
yinede o konuda rahat oluyorum da ikinciyi yapsam çikmaz babannesine:)
bilemedim.

Ah işte bakacak biri olsa çok mutlu olurdum ama ablam 2. ye bakmayacağını söyledi. Zorlayamıyorum onu da :KK43: Bakıcılar da korkutuyor beni.

Bende rahatım :) 8-9 gibi gider yatağına uyur bende tv kitap falan takılıyorum.
2. istemek deli cesaret :KK70:

Back
X