Vallahi özlemişim mia bir an geri dönmeyeceksin sandım

Bu arada halı örtüsünden nefret ediyorum ben de ama mecbur seriyorum. Koltuk örtüsünü bi önceki yaz kaldırdım koltukları da gözden çıkardım

Hosbulduk.
Ne kadar güzel karşıladın öyle

Bu videonun hangi amaca hizmet çekildiğini anlamış değilim. Arada sıkılırsan kafayı kaldır bak. Ben hala çalışıyorum ina göre çalışmaya tekrar don mu demk istiyor acaba

1. O halde en kolayını makyaj malzemelerini seçiyorum

• Tarihi geçmiş yağlar atılacak mi, badem yağı lavanta yağı vb. Sonuçta onların tarihi çok da önemli değil sanki...
  • Tarihi geçmiş baharatlar atılacak mi... mesela yeni baharım var 2019 aralık yazıyordu. Arada bir sardığım dolmalara kullanıyordum. Dursa mi ki kenarda
  • Çok ama çok ama çok nadir kullandigim bir far paletim var. Hani şu yurtdışından 50 80 ton aralığında olanlardan. Kıyamıyorum ama senede 1 defa sürüyordum belki de....
  • Birikmiş far fırçalarım var onları atabilirim....
  • Cilt bakım ürünleri var onları da atayım
  • Boş parfüm şişeleri var onları da atayım
  • Küçük boy ürünlerin kabini saklıyordum günü birlik otele falan gidersen doldurup kullanırım diye. Otellerdeki şampuanlar çok adı oluyor. Ona emin değilim atayım mi dursun mu...
  • Yedek saç lurutma makinem var havuza gidersem lazım olursa diye. Evdeki bozulmasın diye. Ama havuzlarda fon makinası var. Elindekini ne yapabilirim taaaaaaa annemin genç kizligindan kalma. Antika
  • 1 adet dogal sac peruk.. Artık hevesim kalmadi
  • Başka başka başka...... bir de deterjan falan yedekliyordum.. nereden bildin

Merhaba hoşgeldiniz :)
Benim size tavsiyem tarihi geçen her şeyi elden çıkarmanız minimalizme göre elinizde sadece kullandığınız şeyler olmalı ve bunları da kullanım süresi içerisinde bitirecek kadar almalısınz. Zor olacak başta ama elden çıkardıkça çok rahat edeceksiniz

Günaydın kızlar,
Bugün
Okuldaki tüm dosya işlerimi halletmeyi planlıyorum
Bir veli ziyareti yapılacak
Dün Vestiyerin ayakkabı bölümünü düzenledim bir çanta ve bot eledim.
Bugün mutfakta eleme yapacağım bugünkü ev görevim bu.
Yemek yapılacak ama henüz ne yapacağına karar vermedim
Bir sweat almıştm denemeden evde giymek için küçük oldu onu değiştirmeye gideceğim.

Azla Mutlu Olmak kitabını okuduktan sonra eşyalarımı 4 gruba ayırmaya başladım
1 . atılacaklar
2.satılacaklar
3.depolanacaklar
4.kullanacaklar
Satma işi bitti, atma işi devam ediyor ve şuan depolama yapıyorm.
Şöyle ki, atmaya ve satmaya net karar veremediğim şeyleri belki kullanırım diye kolileyip kaldıracağım bir yıl kullanmasam bunları sonra karar vereceğim akibetlerine.
Şimdi ilk amacım her dolap ve çekmece içinde ferah bir görüntü oluşturmak bazılarını tamamen boşaltmak.

Evet video bak ben çalışıyorum sizde çalışın olayı

Yani hangi ürünü atacağın senin seçimin olmalı
ilk etapta gerçekten vazgeçtiğin ürünleri elemelisin.
Yani bu minimal yaşam uzun bir süreç 2 yılda ancak durumu anlıyorsun.
Başta her şey lazımmış gibi geliyor sonra eleme turlarıyla aydınlanma yaşıyorsun :)

Kolay gelsin saltycim :)

Günaydınlar
Dün evde fazla iş yapamadım
Eylülü almak için anneme gittim ablam geldi oturduk çay sohbet.

Bugün tüm evi temizleyip sonrasında kızımın küçük gelen kıyafetleri ayırmam gerekecek.

ve bir alışveriş listesi oluşturacağım

kızım 24 nisan da arı olacakmış sarı bir üst siyah etek alınacak kanatları kreş tedarik edecekmiş.
eşime pantolon ve üst kıyafet alınacak eskileri atılacak
kendime ev giyim pijama alacağım eskiler atılacak.

Ooo zor kararlar :) Yani anlattoğına göre hepside lazım oluyor yani :) Bilemedim.
Bu arada peruk çok belli oluyor mu. Bende ara ara düşünmüyor değilim. Emekli olduğumda sürekli sac boyatacağıma perukla kapatayım beyazları diye düşünüyorum. Kullanımı kolay mı.

Bardaklar

6 çay bardağım
6 türk kahve bardağım
13 su bardağı
9 kupa

toplam bardağım bir çekmeceye sığıyor bir kısmını da kupaları rafa koyuyorum
Altındaki örtü değişecek tadilat sırasında her yer karmaşıktı elime gelen temiz bezi serdim öylesine :)

Eskiden olsa hayatta yetmez diye düşünürdüm ama evde sadece 3 kişiyiz kızımın ayrıca su şişesi var.
toplu misafirlerde 8 kişiyi geçmez ben eşim ve kv büyük bardak seviyoruz mesela :)
yakın arkadaşlar gelse kupalarda kahve vs içiyoruz.
Yemekli misafirlerde su bardakları kullanıyoruz ama şu dipteki bardakları çok nadir kullanmaya başladık kalınlar baya onlar değişebilir

Evimdeki eşya miktarını kullanma durumuna göre belirliyorum.

benimde eleyeceklerim birikti.dün çamaşır katladım.gözüme çarpan parçalar var.haftaya annem geliyor onla birlikte seçerim mutlaka.bazen kıyıp atamadıklarım oluyor.annem bir hışımla çekiştirip atılacak poşete atıyor.bu konuda şanslımıyım bilemedim. koltuk kılıflarını değiştireceğim neredeyse iki senedir.en son kasımda bizdeydi.ben gelene kadar yaptır dedi.görünce aşağı fırlatmazsa iyidir

bence maria ablayı mutlaka okumalı.bana baya ışık tuttu.onu okuyunca bütün evi boşaltasım gelmişti

bende alışveriş için liste oluşturacağım.önce ayrılacakalrı ayıracağım.geçen yazdan ayırdıklarıma bakacağım ona göre artık eksik gedik neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…