Aslında benim tam olarak bahsettiğim şey şu, bazen ihtiyaç olmadan gerekli gereksiz ekstra aldığımız şeyler oluyor ya mesela ihtiyacın yok ama alayım belki giyerim dediklerimiz, işte bunlara mahal vermemek, şubat-martta yapacağım alışveriş bitecek derken de zaten alacakların zaruri şeyler ve liste ile belirleyin alıyorum mağazaya girdikçe oraya gittikçe vs alırım demek istemiyorum, ihtiyaçlarımı tamamlayıp uzun süre ekstra alışveriş yapmamak için mağazalara da girmeyi düşünmüyorum, ama sen zaten iktisatlı isen gerekli olanları alıp çıkabiliyorsan dediğin gibi senin için gerekli olmayabilir böyle bir şey. Bu da yine kişiden kişiye değişir

Grup şenlensin, herkesler hoş gelmiş sefalar getirmiş
Çekmece ödevi süper olmuş en çok karışan yerlerden benimkiler intiharın eşiğindeydi

tabi tabi.sonuna da ekledim.değişken bi durum bu.şuan böyleyim ama yarın şartlar vs değişrise fikrimde değişebilir.alışverişi seven biriyim.patlama anınama denk gelipte çok pararlar harcarsam bende bu şekilde kısıtlayabilirim kendimi.ruh halimle alakalı birazda galiba.

Öncelikle hoşgeldin :) bu kadar detaylı düşünürsen eleme yapman zorlaşır. 2 basit soru var aslında 1- buna ihtiyacım var mı? 2- bu beni mutlu ediyor mu? Her eşyana bu soruları sor 1 tanesine evet cevabı veriyorsan atma. 2 hayırın varsa direk yolla. Belki lazım olurlarla da vakit kaybetme derim ben.

‘Azla mutlu olmak’ kitabını öneririm toplu bir özet yapmış minimalizme yönelik keyifli bir kitap, ayıklama konusunda da yardımcı olur

Aynen aynı şeyi düşünüyoruz ben de inşaallah niyetime sadık kalırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…