Merhaba arkadaşlar;
Yurt genelinde corona virüs alarmı yaşanıyor. Şimdi işe geldim. Herkes alışveriş merkezlerinde kolonya, dezenfektan, maske ürünlerinin bittiğinden ve özellikle dışarı çıkma yasağına karşı bakliyat ve türevi ürünlerin yağmalanma aşamasına geldiğinden bahsediyor.

Sizlerin alışverişlerinde böyle durumlarla karşılaştınız mı acaba? Ben dün pazar ve ufak tefek market alışverişi yaptım. Böyle bir durum yoktu. Toplu alışveriş zamanımız bu cumartesi. Ben de panik oldum. Gidip bir şeyler alsam mı acaba?

Türkiyede elinde paran varsa almadığın her an zararlı sensin 5şubatta tazminat parası yattı o gün böyle kuruş yükseldi YA dedi yay başı olduğu için böyle ay ortası düşer altın304den ay ortasında 330yükseldi ve ben almadım diye pişman oldum arada bir hafta var ve gşttimu330aldım halada 330seyrinde hala.
Demem o ki çok düşünme anlık değil üç yıllık beş yıllık bir yıllık düşün ve harekete geç. Yoksa her an sararsın öyle düşün. Aldın diyelim düştü ve ihtiyaçların var bu yatırım riskli yapacak bir şey yok sen zar attın tutmadı o yüzden elindeki fazlayı yatır. Daha çok yatırmak için zorlama kendini

ben sakin durmaya çalışıyorum.haftasonu et vs stoklamıştım annemler gelecek diye.etim var dolapta.un vsde var.onun dışında domates konservelerim var.dün iş çıkışı markete uğradım.çalışanalrda panik havası vardı.iki kişi ne konuşsa kulak kabartıyorlardı.her gelen bişey diyor malum.kolonyalar,yumurtalar,makarnalar bitmişti ben gittiğimde.sirkede aynı şekilde.dün benim arkadaş kutu kutu bağışıklı güçlendirici ilaç almış.polis bir yakını aramış.tedbir alın sokağa çıkma yasağı olabilir demiş.bilmiyorumki.babam kızdı bana bir iki haber den bahsedince.şuan haberlere bakıyorum.okullar tatil edilmedi.duruma göre bakılcak.iki haftalık bir süreç olarak bakıyorum ben.zaten havalar ısınıyor 25-26 larda seyrederse virüs dayanamaz.

Benim gördüğüm kadarıyla pek bir hareketlilik yok marketlerde. O yüzden panik havasına girmedim ama iş yerinde alkol derecesi yüksek kolonya, dezenfektan, maske ile ilgili panik var. Ben işe giderken toplu taşıma için maske aldım ancak sağda solda 1-2 kişi maske takıyor. Geri kalanı hayatlarına normal şekilde devam ediyor.

Dünyanın muzdarip olduğu konuyu elinin tersiyle itebilecek kadar berbat olaylara alışmış bir memlekette yaşıyoruz. Başka ülkelerde 10 kişinin ölümü olay olurken bizde yüzlerce kişi tek seferde ölebiliyor. Yazık...

aslında sorun şu bu virüs hava yoluyla bulaşmıyor temasla bulaşıyor..hasta olan isnsanların maske takması lazım.bizim şuan yapmamız bol bol el yıkama mümkün mertebe temaslardan kaçınma.toplu taşımalrda ,toplu alanalrda biyerlere dokunmamaya çalışma.sağlıklı insan için eldiven bile bana daha mantıklı geliyor.bir fotoğraf gördüm.adam parmağını ağzına sokuyor sonra otobüsteki biyerlere sürüyor.pislik herif.wcden sonra el yıkma oranı ülkemizde üst seviyelerdeymiş buda iyi haber.çin sonlarda %25lerde falan el yıkama oranı

Ben sakinim ama eşim panik durumda.
yanı bulaşacaksa her türlü bulaşır
aşırı dezenfekten iyi olan mikorganizmaları da öldürüyor.
yanı bunye daha zayıf kalıyor
abartısız elimizden geleni yaparsak gerisi kader.
tabi stok yapmak istiyorsan kuru gıdalardan fazlaca alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…