Şaka gibi değil mi

Oooo yandım ben o zaman burdaki nickimle vermeyecekler sonuçta

Kesinlikle kimlik kontrolü şart hurafede olabilir bakalım. Doğru bilgi her zaman senin edindiğini bilgidir bakalım yarın sansımı denerim olmazsa. Eczaneden ilaç işim var onun içinde eczane ile görüşüp olmazsa onuda alırım.

Gunaydin kizlar
Stok durumuma baktim
Ayin sonuna kadar yetecek miktarda yiyecegimiz var toplu almistik.
Boyle daha mi bereketli oluyor anlamadım. Bugune kadar hic su kadar mutfak icin ayirdim harcadik yapadim kafamiza ne estiyse aldik. Simdi diyet yapiyorum ya eve abur cubur falan alinmadigi icin sanki daha az harcaniyor. 1000 tl lik yapmistik alisveris ay sonu her seyden 3 er 4 er almistik. Eger ay sonuna kadar yeterse ki yeter bence demekki 1000 tl gidiyor dicem. Ama bu karantinadan dolayi böyle az cikti yoksa ay canım cekti yok pastaneye git pasta al yok abur cubur yok disarda söyle 2000 bini rahat buluyordu. Sizler mutfak butcesi ayiriyor musunuz?

Evet Ortalama bizim ev içinde 1000tl. Önceden dışarıdan çok şey alırdık ama son 1.5senedir eve döndük hemen hemen her şeyin evde yapılması için ikamesi mevcut artık hatta o özel aplikasyonları indirdim mesela canım ekler istedi ordan bakıp yapıyorum daha uygun ve bereketli oluyor hem daha sağlıklı. Toplu alışveriş işi çok daha düzenli oluyor hatta ben bazı deterjanları stoklu gidiyorum

İşe gidenlerin de Allah yardımcısı olsun
Bitse de kurtulsak
Ramazan’da orucumuzu tutup mis gibi sağlıkla bayrama erişsek
Önümüz yaz çayır çimen gezsek
Hayaller hayatlar ..
Ne güzel demişsin ama hiç ilerleme yok gibi sanki sonsuza dek böyle devam edecek gibi hissediyor insan. Sağlıkla güneşli günlere ulaşırız inşallah

Bu arada evden bu ay hergün bir şey eliyorum. Her gün de çıkıyor atılacak verilecek.

Bi yandan da şu dönem geçince almam gereken eksikleri listeliyorum. Kesme tahtası, büyük teflon tava, kahve cezvesi gibi..

Ben de eksiklerimi liste yaptım ama durumdan dolayı dışarı çıkmıyorum. Acil olmayan hiç bir şey alma taraftarı değilim. En çok da istediğim kitapları sipariş edemediğime üzülüyorum. Kargo süresi yaklaşık 9 gün gösteriyor. Belki sokağa çıkma yasağı gelir diyorum. Bir de kargocular risk altında yazık neler okuyoruz. Bu dönemde kendini internet alışverişine verenler mi dersin, dikiş makasının sırf rengini beğenmediği için değiştirenler mi dersin.. bunları gördükçe aman ben eksik kalayım diyorum.

Keşke herkes böyle düşünse. Onlarda insan. Acil ve ihtiyaç olunmayan hiçbirşey alınmasa keşke bu dönemde. Evde sıkılanlar kendini internet alışverişine vermiş gibi görünüyor. Kargoculara ekstra yoğunluk çıkıyor. Allah onlarında yardımcısı olsun.

Amin canım

Yok ben de şimdi almam keyifli günlerde almak hatta gidip kendi elimle almak istiyorum mümkünse. Biz de hiç çıkmıyoruz haftada 1 eşim eksikleri alıp geliyor. Zorunlu olmadıkça hiç bir şey almak istemiyorum. Gelen şeyi dezenfekte etmek de kafa yoruyor. Oldu mu olmadı mı. Eşimle ekmeği komple kesmeyi planlıyoruz. Daha önce yaptık yine yapabiliriz diye düşündük ortam müsait. Çocuklar zaten ekmek yemiyor.

Günaydın,,
Gerekli olmadıkça dışarı çıkmamak en doğrusu. Ancak bu şekilde korunabiliriz. Gün geçtikçe ölü sayısı artıyor. İnsan bazan umutsuzluğa kapılıyor. Ne zaman biteceğini bilememek çok can sıkıcı. Bitse bile yenilerinin olmayacağının garantisi yok.
Şu dönemde daha iyi anladım ki ihtiyaç dışı alışveriş çok gereksizmiş. Ne ev eşyası, ne giyim kuşam, ne süs makyaj....
Calışıyorsan birikim yapıp, kendi emekliliğini erkene çekip, küçük bir yerlerde, küçük bir ev yaptırıp doğayla iç içe koşturmadan yaşayacaksın. Bunun için 2021 planım bu olacak. Uzaklara gidebilmek, uzaklarda yaşayabilmek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…