Merhaba,
Benim tavsiyem şu an kullandıklarınızı ihtiyaç sahiplerine verip, o kullanmadığınız çeyizlikerden en sevdiklerinizi çıkarıp kullanmaya başlamanız yönünde. Hem eskiyenler yenilenmiş olur hem de hevesiniz kalmamış olur. Ayrıca arada yenilik yapmak gerçekten insana iyi geliyor. Bunun dışında daha da kalan olursa onları da hediyelik olarak ayırıp gittiğiniz misafirliklerde değerlendirin derim.

günaydın haftalık bildirim, 7 parça elden çıkanlar

bayan kot pantolon (kot pantolon fazla olduğu için yenisi alınmayacak, bunu da yeteri kadar giydim),kahvaltı setinin porselen demliği (11 yılda 2 kere ancak kullandım), çocuk iç çamaşırı (yedek evde olduğundan yenisi alınmayacak), file içinde oyuncak toplar (top havuzlarında olanlardan), bardak, not kağıtları, 2 ayrı göz farı (hiç kullanılmamış olduğundan başkasına verdim)

1 ay önce taba bot almıştım, bu hafta taba rengi çizmemi attım. (yeteri kadar giyilmişti)

mantıklı... ah bu ceyiz ne bela biseymis :)

merhaba evet bardaklar kırıldıkça lazım olabilir, çocuğunuz da varsa sık kırarlar ancak kahve fincanları gibi şeyleri sadece yetişkinler kullandığı için daha uzun ömürlü olurlar. bakıyorum instagramda bir evde 6 takım kahve fincanı var ve tüm dolapta yer kaplıyor, dolap temizliği yaparken ayrı dert. hangi eve 6 takım fincan lazım olabilir ki? fotoğraf çekip, sunum yapacak ya değişik fincanlar kullanacak.
Fincanlar ne yapılabilir? kutulu olanları siz de hediye olarak götürebilirsiniz.
annenizin takımları eski ise yeniler ile değiştirebilirsiniz
maddi durumu yetersiz olan yeni evlenecek kişilere hediye verebilirsiniz (ben bakıcımın kızına bir sürü çeyizlik gönderdim)
aklınızda elden çıkarmak geçtiyse mutlaka verecek birileri çıkar

Evet ben de anlamıyorum bir evde 6 takım fincan takımı niye olur? Bende 3 takım var, ikisi evlendiğimde çok yakınlarımdan hediye geldi diye açıp kullandım vermeye kıyamadım. Bir takım da yemek takımının kendi içinde vardı, allahtan çocuklar ikisini kırdı da 4 tane kaldı onları günlük yaptım. Diğer bir takım da hala gözüme batıyor biraz kullanayım muhtemelen veririm.

mantıklı... ah bu ceyiz ne bela biseymis :)
Aynen katılıyorum.
Eskiden böyle bir gelenek olduğu için bir de alım gücünün yetersiz olmasından dolayı alıp alıp koymuş annelerimiz. Halbuki çoğunun da modası geçti. Ben annemin el emekleri dışında ya çıkarıp günlük kullandım ya da verdim gitti. Gerçekten çok rahatladığım bir dönemdi o dönem. Şimdi biraz ara verdim. O elden çıkarma olayı bir başlayınca kendimi durduramayıp lüzumlu şeyleri de verebiliyorum ben:)))

Bende şuan
1 takım türk kahve fincanı
1 takım büyük fincanlar
su bardakları 15 adet vardır.
cay bardağı 12 adet.
18 adet tabak kaşıklar var
3 tane salata kasem
3 servis tabağım
2 borcam
3lü tencere borcam
seramik tencere setim
3 çelik tencerem
1 sahan var
az sayıda cerez kaselerim var
şu durum bile bana fazla geliyor.

Gerçekten sade olmak istiyorsanız.
en son ne zaman kullandığınızı hatırlamıyorsanız yada yılda 1-2 defa mı kullandınız bırakın verin
aynı işlev gören bardak takımlarımı var verin

ceyiz hatırası diye yıllarca dolap köşesi mi bekliyecek verin.

fazla yorganları verin

küçük yada büyük kıyafetler mi var evde verin.

bi gün lazım olur dediğiniz ne varsa verin.

evde bozulan kıralan kenarda köşede ne bekliyorsa verin

kenarı çatlayan tabakları vs atın

süs eşyalarını azaltın

Bu topiği açıp iyiki sizlerle tanışmışım.
yoksa kızıma kocaman mobilyalar alıp odayı doldurabilirdim
şimdi her köşesinde oyun oynadığımız yer oldu.

evde her yerde birşeyler olurdu.

şimdi düzenleme aşamasında dağınık olsam da
bitince sizle birkaç foto paylaşıcam

Kızının odası çok güzel olmuş gerçekten, güzel günlerde güzel güzel oynasın inşallah:)

suanki evimde kiler vardi kutulu olarak fazla olanlari sakliyordum ama yeni gecegim evde böyle bi depolama alanim olmadığı icin mecbur elden cikaricam. en iyisi bi takimi anneme götürmek bi takimi hediye filan seklinde pay edeyim. tabaklarim filan da cok. suanki mutfagimda dolap cok aliyor ama yeni gececegim evde dolap sayisi daha az mecbur onlari da elemem gerekicek. yeni evlenecek birini bulup vermek de iyi fikirmis. insan bi taraftanda üzülüyor o kadar para verilmis hic kullanmak nasip olmadan elden cikacak ahhh ahh boşa masraflar ışte, anneme böyle desem kızar

süs esyalari toz alirken sinirimi bozduğu icin zaten çoğunu kilere kutulayip kaldirmistim artik yeni eve gecerken onları da elden cikaricam. kiyafeti de her sene azaltiyordum ama simdi bayaga bi yari yariya ayirip elden cikaricam. bu topic iyi denk geldi. mayista toplanmaya başlarım o zaman ara ara danisirim sizlere

benim de 5 yillik evlilikte kullandigim maksimum bu kadar ama nerdeyse bi bu kadarda kullanilmadan yok misafirlik yok yedek diye duranlar var aslinda daha küçük eve gecicem diye bu yuzden seviniyorum da. ne kadar fazla dolap fazla eşya o kadar iş. bi de insan o esyalarin temizligiyle başa çıkamayınca temizlikten soğuyor

annemin el emeği bir sürü şey var mevlüt örtüleri, yemeniler, havlular, patikler, yelekler... annecigimin el emegi diye vermeye kiyamadim ama çoğu hala kullanilmadi duruyor. hadi havlu patik vs kullabilir ama kullanma ihtimalim olmayan şeyleri anneme geri goturucem erkek kardesimin ceyizine koysun :))) annem bu işe cok kızacak

ben de çocuk yok sanirim sorun orda... cocuk olsa kirardi yedeklere geçiş yapardım Rabbim tez zamanda nasip eylesin bana da

yeni gideceğin ev belli olduğuna göre satın aldınız öylemi? hayırlı olsun diyelim
ev görmeye gelenlerden de yeni hediyeler gelecek
ev yine dolacak :)

Bende turk kahvesi fincani 1 takim var.
Cay bardagi takimim ne yazikko 3 takim var.
Markete geldikce heveslenmistim ama desenli olgudu icin kirilinca hic kullanisli olmuyor.
Kahvalti tabaklarim (yani pasta tabagi) 6lı 4 takim var hevesle almistim daha almam.

yeni gideceğin ev belli olduğuna göre satın aldınız öylemi? hayırlı olsun diyelim
ev görmeye gelenlerden de yeni hediyeler gelecek
ev yine dolacak :)
canim islerimizden dolayi küçük bir ilcedeydik, burda ev fiyatlari cok uygunken kredi ve aile desteği ile ev almistik. üstelik burda evlerde cok guzel, oturdugum cadde de cok elit bi hal almaya başladı. Ama ben işi biraktim, eşimin merkeze taini çıktı simdi mecbur merkeze taşıncaz. Evet merkezden ev aliyoruz burayi satip. Burdan gidecegim icin mutsuzum aslinda
Burdan daha küçük bir eve nasil sigacagim derken simdi ne güzel küçük ev, az eşya, az iş diye motive ediyorum kendimi :))) Aslinda yeni gideceğim evde cok küçük değil ama ben geniş evlere alışmışım burda. Evlenmeden öncede bekar evim 200 metrekareydi, mutfağı salon yapılabilecek kadar büyüktü. Küçük ilçelerde huzur var aslinda ama hayat işte merkeze sürüklüyor bizi...

Bi dokundun bin ahh işittin kusurabakma cok dertliyim bu aralar

Bisi sorucam benim gunluk catal kasiklarim yiprandi ceyizden 14 sene oldu.
Nehirin 12kisilik alayim diyorum.
Ama netten bi cesaret edemedim cizik vs gelirmi diye.
Bir de 250tl gecmesin istiyorum.

Hic alan var mi?
Oneriniz var mi?

Evdekileri cikaricam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…