Benim amacım da bu inşaAllahSlmlar ben ufak ufak hergun birşeyler atmaya devam ediyorum ama tam olarak istediğim sadeliği yakalamak baya zaman alacak...Ne çok kıyafet almışız diyorum yazık gerçekten saçma saçma uygun fiyatlı diye...bundan sonra kaliteli ama az almaya alışmam lazim
Slmlar ben ufak ufak hergun birşeyler atmaya devam ediyorum ama tam olarak istediğim sadeliği yakalamak baya zaman alacak...Ne çok kıyafet almışız diyorum yazık gerçekten saçma saçma uygun fiyatlı diye...bundan sonra kaliteli ama az almaya alışmam lazim
Selamlar,
Madame Coco'dan çay bardağı beğenmiştim. 1 alana bir bedavaydı. Toplam 12 adet bardak aldım. Evde de zaten 12 çay bardağı vardı. Bugün onları iş yerine getirdim. Çay-kahve işlerine bakan arkadaşın bir tanıdığının ihtiyacı varmış. Ona götürecek. Paşabahçe'den hediye gelen kahve fincanı takımını da değiştiremediğim için onu da getirdim bugün. Bir arkadaş beğendi. Ona hediye ettim.
Bu sene hediye gelen mutfak eşyalarından 6'lı süslü pasta tabaklarını ve 6'lı su bardağı setini bıraktım. Her ikisi de üzerindeki desenler itibariyle çocuklara uygun eşyalar. Kızımın arkadaşları geldiğinde onlara bu tabak ve bardaklar ile servis yapmaya başladım.
Misafir için çift kişilik kaz tüyü yorganım vardı. Ev çok sıcak olduğu için her gelen yorganın hem sesinden hem de çok sıcak tutmasından şikayetçi oldu. English home'dan çift kişilik ince yorgan aldık. Bu kaz tüyü olanı elden çıkarmam gerekiyor.
Selamlar minimal yaşama bende adım atmak istiyorum
Kendimi tanıtayım 9 yılımız bitti ilk 2 .5 yıl kayınvalidemle oturdum
7 yıla yakın evim ayrı
Kendim ortaokul mezunu ev hanımıyım
5 yaşında bir evladım var
Evim 2 +1
Çeyizimin bir kısmını kızkardeşime hediye ettim evlenirken kullansın diye
Vitrinlerimi obje ve süs eşyalarını cüzi bir miktara satmıştık 4 yıl kadar önce (çocugum kanepeden düşmüştü bu sebebden)
Eşim bir fabrikada işçi maaşı asgari
O yüzden eşya yenilemedim hiç
Koltuk takımı yerine metre halı kestirip minder ve duvar yastıgı aldırdım
Mutfak masası aldırmadım çünkü mutfak ince dar bir şekle sahip
Evimde 1 misafir için ayaklı sini
1 günlük sini
1 tepsi var
6 tencerem vardı bugün eskiyen ve çizilen 3 ünü attım
Başka neler yapabilirim bilmiyorum
Evim 2 +1 ama 135 metre kare bir türlü toplama işi bitmiyor oysa az eşyam var ama yinede evde eşya biriktirmek istemiyorumkullanmadığın şeyleri tutmamışsın zaten, çoğu kişi çeyizden dert yanar.
sen büyük ölçüde sade gibisin.
Yün yorganları göndermeyi epey bir süre önce başardım ben. Ev inanılmaz rahatlıyor. Bir çift kişilik, 2 tane de tek kişilik elyaf yorgan aldım misafirler için. Ikea'nın yorgan hurcundan da 3 tane aldım. Her birine yorgan, yastık ve nevresim takımını koyup kaldırdım. Üzerlerine de çift kişilik misafir ve tek kişilik misafir olarak etiket yapıştırıp kilere kaldırdım. Misafir gelince direkt uygun etiketli hurcu çıkartıyorum. Tek kişilik misafir nevresim takımlarından biri yıprandı. Onu yenilemem gerekiyor. Bir de benim kullandığım 2 takım var. Biri çekmiş. Onu da yenileyeceğim.şu yorgan meselesi bende de problem
yün yorganlar evden bi gitse
2 tane elyaf yorgan alıp kullanıcam
uyku setlerini 2 tane yıkatıp nevresime geçirip misafire ayırıcam ki yatıya gelen pek misafirim olmaz :)
Merhaba.. Ben yorganlardan tamamen kurtuldum hiç yorganım yok. Ev doğalgazlı olduğu için gerek durmuyorum. Onların yerine battaniye aldım. Tek kişilik olanlar çamaşır makinesinde kolayca yıkanabiliyor. Çift kişilikleri de yıkamaya veriyorum. Yorgan gibi çok yerde kaplamıyorlar oh misşu yorgan meselesi bende de problem
yün yorganlar evden bi gitse
2 tane elyaf yorgan alıp kullanıcam
uyku setlerini 2 tane yıkatıp nevresime geçirip misafire ayırıcam ki yatıya gelen pek misafirim olmaz :)
Gelir gider için defter tutuyor musunuz ?Gelir gider bütcemi çok aştım bu aylarda
daha dikkat etmem gerekicek.
Gelir gider için defter tutuyor musunuz ?
Ben denemek istiyorum faydası olur mu diye
Teşekkür ederim bende ufak bir not defteri alayım o zamanÇok faydası oluyor
borçlardan sonra kalan parayı
harçlık,ihtiyaç ve birikim olarak ayırıyorum.
acil nakit ihtiyacı böylelikle yaşanmıyor da
ben çok boşladım tabi :)
tünaydın....
yorgan konusu geçmiş bir tane oğlumun bir tanede bizim çift kişilik yorganımız var
eşimin ve benim ailelerimiz aynı şehirde olunca şehir dışından gelicek yatılı misafirimiz olmuyor
bazen yeğenim kuzenim filan kalır o zaman da 2 tane battaniye yeterli oluyor evimiz kaloriferli
gelir için tam bütçemiz belli değil eşimde bende esnaf olduğumuz için ama ne kadar harcama yaptığımı yazıyorum en azından görüyorum..
oğluma kumbara alışkanlığı edindirme sürecindeyim bakalım birikenlerin 4/1 ile her ay kitap ve oyuncak alıyoruz kalanını bütünlüyorum.
dün akşam mutfağımı toparladım tekrardan gözden geçirdim 12 tane pasta tabağı ve 2 tane kek servislik ayırdım
tupperware nin sos aletinin kapağı kırılmış o çöpe yenisini almayı düşünmüyorum minik kaselerde sos karıştırmakta iş görür bence...
yeni evlendiğimde bir tane servis tabağı hediye etmişti tanıdığım onu günlüklerin arasına koydum salataydı patatesti kullanırım.
çamaşır sepetini boşalttım ütülerimi bitirdim
iş çıkışı spora gideceğim sonrasında mutfak bulaşıklarını hallettikten sonra
çatal kaşık çekmecemde bahar temizliği yapacağım.. bakalım bu çekmeceden neler gidecek bugün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?