evinizde muhteşem bir bahar temizliği yapmak için 20 ipucu :

Evde en çok vakit geçirdiğimiz kış ayları bitmek üzere... Dairenizin her yerinin gereksiz malzemelerle veya artık ihtiyaç duymadığımız fazlalıklarla dolduğunu buradan bile görebiliyoruz. Aşağıdakileri ipuçlarını takip ederek evinizi yepyeni bir görüntüye kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

1- Artık kullanmadığınız elektrikli aletleri başkasına verebilir veya internetten satabilirsiniz. (Kurutma makinesi, tost makinesi, saç düzleştirici gibi)

2- Duş lifleri ve havluyla dolu banyo dolaplarınızı boşaltın. Emin olun hiçbir aile aynı anda 50 havluya ihtiyaç duyamaz.

3- Bütün gardrobunuzu boşaltın. Kıyafetlerinizi 'kalsın', 'gitsin' ve 'emin değilim' olarak üç parçaya ayırın. 'Gitsin' dediklerinizi başkasına verin; 'emin olmadıklarınızı' bütün temizliğiniz bittikten sonra tekrar gözden geçirin.

4- 'Eski günlerin hatırına' sakladığınız onlarca hatıradan kurtulun. Kimse bu kadar anıyla yaşamak istemez. Hafızanız size yeter.

5- Son kullanma tarihi geçmiş güneş kremleri, ilaçlar ve güzellik ürünlerinden kurtulun.

6- Üzeri tozla kaplanmış makyaj malzemelerinizi çöpe atın. Hastalık saçıyorlar.

7- Restoranlardan gelen plastik çatal-bıçaklar ve ketçap paketlerini sakladığınızı biliyoruz. Niçin?
8- Her alışveriş sonrası bakkaldan alıp eve getirdiğiniz ve ısrarla oraya buraya sıkıştırdığınız onlarca plastik poşete gerçekten ihtiyacınız var mı?

9- Dekorasyon malzemesi olmaktan başka bir işe yaramayan deko-yastıklarınız da başkasına gidebilir.

10- Hiçbir zaman okumadığınız ve okumayı da hiç düşünmediğiniz kitapları bağışlayın.

11- Hiçbir zaman malzemelerine bakıp yemek yapmaya kalkışmadığınız ve böyle bir şeyi yapmayacağınız da açıkça belli olan yemek tarifi kitapçıklarını da başkasına verin veya atın.

12- Milattan önceden kalan kupalar, tabaklar, yiyecek saklama kapları ve bardakların en üst raflarda ömür tüketmesine daha ne kadar göz yumacaksınız?

13- Eski dergilerin, DVD'lerin, CD'lerin ve VHS kasetlerin icabına bakılması şart.

14- Evin orasından burasından sarkan gizemli kabloları, telleri ve her köşe başından fırlayan eski şarj aletlerini yok edin.

15- Zamanında niyeyse satın aldığınız ama asla kullanmadığınız mutfak aletlerini başkalarına verin. (Örneğin XXL greyfurt sıkacağı, mısır patlatma makinası gibi)

16- Bir yıldan fazla zamandır dolapta saklanan etler çöpe gidebilir.

17- Makbuzlar! Eski zamandan kalan bütün makbuzlar derhal çöpe!

18- Eğer home-ofis çalışmıyorsanız evinizdeki gizemli ofis teçhizatlarına gerek olmadığını düşünüyoruz: Zımba, delici, zımba telleri, zarflar, tipeks, 1 koli dosya kağıdı gibi...

19- Cumhuriyet öncesi dönemden kalma nikah davetiyeleri, nikah şekerleri ve çirkin çıktığınız nikah fotoğrafları da gidebilir.

20- 80'li yıllardan kalma rüküş saç bantları ve çantalarınızı da artık takmayacağınızdan emin olmak isteriz.

(alıntıdır)
Bu yazıyı arada bir okumak lazım bir yandan atıyorum bir yandan da birikime devam :confused:

Bu yazıyı arada bir okumak lazım bir yandan atıyorum bir yandan da birikime devam :confused:

Benimde tek hakim olduğum yer çocuk odası
her hafta elden geçiyor hem oyun hem toplama bahanesiyle.

sadeleştirdiğim yerler den memnunum ama
bazı yerler fazlaca yoğun kalabalık geliyor.

Bugün bir elbise, bir ceket, 3 t-Shirt , bir yelek ve 2 bluz verdim. Uzun xamandır kullanmadığım bir güneş gözlüğümü de anneme verdim. Hala vermek istediğim kıyafetler var. Gerçekten dolabımın rahatlasın, nefes alsın istiyorum. bayıla bayıla aldığım taşlı pullu kıyafetler bu sene beni pek cezbetmiyor. Daha şade şeyler istiyorum sanırım.

Minimal yasami arastirirken 1 yillik evliyim evden atilacak cokta esyam cikmaz derken 5 poset esya cikardim hala da gidecekler var :)

Çeyiz alırken bilinçsiz alıyoruz.
sonrası pişmanlık evden gönderme çabalarıyla geçiyor.
bide annelerimiz millet ne der diye aldırdığı şeyleri saymıyorum bile...

Bugün bir elbise, bir ceket, 3 t-Shirt , bir yelek ve 2 bluz verdim. Uzun xamandır kullanmadığım bir güneş gözlüğümü de anneme verdim. Hala vermek istediğim kıyafetler var. Gerçekten dolabımın rahatlasın, nefes alsın istiyorum. bayıla bayıla aldığım taşlı pullu kıyafetler bu sene beni pek cezbetmiyor. Daha şade şeyler istiyorum sanırım.

Dün bende severek giydiğim yeşil oduncu gömleğimden soğudum.
nerdeyse 6 yıldır dolabımın demirbaşıydı.
1-2 kez daha iş yerinde giyip yollayabilirim.

ben bütün kıyafetlerimi çarşaf üzerine koydum ütülüler hariç
bugün ayrıştırıcam...
t-shirtlerimi çekmece içine koyucam konmari katlamasıyla
dolabın ortasındaki raflara
nevresim
havlu
çanta
kalın hırkalarımı
kışlıkları hurçlayıp koyucam.
cünki rafların ön taraflarına kıyafet koyuyorum
arkası boş kalıyor.
birde böyle denicem bakalım.

Günaydın kızlar
Ben de dün akşam üst kattan başladım aşağı kadar evi şöyle bir elden geçirdim.
Uzun zamandır kullanmadığım makyaj malzemelerini, tarihi geçen ilaçları, kullanmadığım rengi solmuş takıları, faturaları, fişleri, kullanmadığımız kabloları, sarj aletlerini, bozuk bir cep telefonunu attım.
Sarjlı el süpürgem sarja takmadığım için bozulmuş, onu yaptıracağım.
Bodrum katta duran kullanmadığım masamı annemin mutfağına götüreceğim.
İkeadan aldığım 3lü çerceve 4 yıldır duruyor öyle, artık onu fotoğraflayıp duvara asacağım.
Diş fırçası makinesine uç almadığım için öyle boş boş duruyordu, ona uç alıp kullanacağım.
Eşimin eski sakal kesme makinesini attım.
Bu akşam da mutfağı elden geçireceğim bakalım ordan neler çıkacak.

günaydınn...
bu haftamı mutfağa ayırmıştım...
dün mutfağımdan çıkanlar..
1 tane slikon kepçe
2 tane servis kaşığı (çünkü mika mı plastik mi ne )
1 tane bıçak
bir tanede karıştırma çırpıcı

başkada birşey yapamadım bugün diğer tarafları bir gözden geçireceğim

Mia- Mia- ben bahar temizliği niyetindeyim
çalıştığım için bir gazla bütün evi talan ettiğimde hem çok daha fazla yoruluyorum hemde gerçekten evden ihtiyaç mı değilmi ayıramıyorum..
bundan dolayı haftalara ayırdım işimi...
böylesi bana daha pratik ve güzel geldi...

haftaya nevresim dolabımı elden geçireceğim orası için çok heycanlıyım asıl

çalıştığım için bir gazla bütün evi talan ettiğimde hem çok daha fazla yoruluyorum hemde gerçekten evden ihtiyaç mı değilmi ayıramıyorum..

hımm nevresimler ben ayırdım ama ütülemem lazım.
her nevresim takımını yastık kılıfı içine koydum
hem toplu durdu hem de pratik oldu.

Bugün biraz japon evlerine baktım.
Gerçek anlamda minimalliği yaşıyorlar
baza yok
her yerde koltuk yok
halı yok
herşey dolap içine sığacak düzeyde.
çamaşır mak deterjanını bile mak içinde muhafaza ediyorlar.

tabi yaşam farklılıklarını göz önüne alırsak onlar evde yemek yapmıyorlar genelde.
arkadaşlarıyla dışarıda görüşüyorlar.
misafir kavramı da yok

benim yıllarca uğraştığım halde farklılık pek olmuyor.
ama bazı evler olması gerektiği gibi dizayn ediliyor.

minimallik rahat ama minimalleşmek zor...

hımm nevresimler ben ayırdım ama ütülemem lazım.
her nevresim takımını yastık kılıfı içine koydum
hem toplu durdu hem de pratik oldu.
bak bu iyi fikirmiş gerçekten...
bende kayınvalidemin hem düğün için yaptırdığı hemde lohusa için yaptırdığı nevresimlerin çarşaf ve yastıklarını kullanayım diyorum.
pikeye ihtiyacım yok ama bir tane yorgan kılıfı alırsam beni bir 5 sene daha idare eder diye düşünüyorum.
eskiyen nevresim takımlarımıda bir kısmını yer bezi yaparımda diğer kısmı geridönüşüme gidecek mecburen.

Bugün biraz japon evlerine baktım.
Gerçek anlamda minimalliği yaşıyorlar
baza yok
her yerde koltuk yok
halı yok
herşey dolap içine sığacak düzeyde.
çamaşır mak deterjanını bile mak içinde muhafaza ediyorlar.

tabi yaşam farklılıklarını göz önüne alırsak onlar evde yemek yapmıyorlar genelde.
arkadaşlarıyla dışarıda görüşüyorlar.
misafir kavramı da yok

benim yıllarca uğraştığım halde farklılık pek olmuyor.
ama bazı evler olması gerektiği gibi dizayn ediliyor.

minimallik rahat ama minimalleşmek zor...

bende beğeniyorum o evleri çok fazla
en çok pişmanlığım depolama alanı çok fazla yaptırmış olmam ...
şuanda bir sürü raf boşa çıktı yaptırmasaydım boş alanım oldukça çok olacaktı...
salonum aşırı sade 2 tane aksesuarım var duvarda da 1 tane büyük saatim ...
ama antre ve yatak odaları canımı sıkıyor

bak bu iyi fikirmiş gerçekten...
bende kayınvalidemin hem düğün için yaptırdığı hemde lohusa için yaptırdığı nevresimlerin çarşaf ve yastıklarını kullanayım diyorum.
pikeye ihtiyacım yok ama bir tane yorgan kılıfı alırsam beni bir 5 sene daha idare eder diye düşünüyorum.
eskiyen nevresim takımlarımıda bir kısmını yer bezi yaparımda diğer kısmı geridönüşüme gidecek mecburen.

askıda yerin varsa asıp da koyabilirsin öyle görmüştüm bir ig de
bende kullanmadığım eşyayı kullanmaya çalışıyorum.
sonra alışmadıysam veriyorum sevdiysem kalıyor.

bende beğeniyorum o evleri çok fazla
en çok pişmanlığım depolama alanı çok fazla yaptırmış olmam ...
şuanda bir sürü raf boşa çıktı yaptırmasaydım boş alanım oldukça çok olacaktı...
salonum aşırı sade 2 tane aksesuarım var duvarda da 1 tane büyük saatim ...
ama antre ve yatak odaları canımı sıkıyor

benimde aksine depolama alanım az
ayrıca yatak odam çok fazla parça var
keşke az alsaydım.

Calisirken adam akilli temizlik cok zor oluyor aksam bi iki saat ayirarak parca parca btirmeye calisiyorum bende

Back
X