• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhabalar geçen hafta yazdım ancak enter yapmamışım sanırım, yazılar gitmemiş.

eşyaları elden çıkarmaya ve yeni alınanların karşılığında atmaya devam ediyorum.
çarşamba günü vileda kovası ile bodruma indim, orayı bir güzel sildim, bir kaç parça elden çıkarayım dedim
taşınma esnasında eski evde kullandığımız avizleri bir büyük koliye gelişi güzel koymuşuz, 2 tanesi kırılmış, onları çıkardım ve attım
bazı eşyalardan çıkardım, bakıcıya verdim (ev için kullanılmamış anahtar kutusu, çerçeve vs), porselen çaydanlığı arkadaşıma verdim.
çocukların küçük kıyafetlerinden verilmek üzere ayırdım (aslında yıl içinde sürekli ayırdığım için kışlıkları kaldırma döneminde küçülen pek bir şey kalmamış oluyor)
bir de çok kilo almamdan mütevellit olmayan şortumu attım
çok kullandığım ve eskiyen kahverengi çantamı attım vs

bu hafta aslında 2-3 haftalık eşya attım. ramazan önce bir tatile gideceğiz, o hafta bir şey atamam
çocuklara aldığım ayakkabılar ve kıyafetler karşılığında ayakkabılarını verileceklere ayırdım

Atmak iyide ufakda bir alan varsa boyle ileride lazim olabilcek seyleri saklamakda guzel.

Mesela 2. Cocuk fikrine cok uakken anneme aman ne saklıcam yenisini alirim hem ne belli cinsiyeti ya da durdukça kotu olur vs. Diyordum.
Bayada verdim.

Annem hep kizim yerimiz musait Bi kerede lazim olacağı olur.
Evde giydirirsin ne olcak diyordu.
Annem cok hakliymis.

Oglumdan sakladıklarımiza bakınca Allahım ne cok sey almışız diye bi kızdım kendime sonrada ooo bunlar kucuk beyede yeter hepsi yepisyeni ne güzel giyer dedim.

Unutmusum bile kotlar, tulumlar, gomlekler, kabanlar, ev ayakkabıları, kazaklar vermiş olsaydım hepsini baştan alacaktim.

Ama suan ona vereceğim parayı kenara atarim.
Giysi altı üstü zaten hemen büyüyorlar olmuyor.

Anneme istifci diye kızarken bu sebeple hak verdim.

Bazı konularda istifcilikde iyiymiş diyerek topige ters dusuyorum.

kanki depolamak zaten tekrar kullanılacaksa olmalı...
ben kızıma az eşya alıyorum.
misal 5 kazak giydiyse kışın 2 si yıpranmış lekelenmiş oluyor
1 i verilebilecek düzeyde kullanılmış oluyor
2 si saklamaya değicek sekılde oluyor.

bende 2 hurç kıyafet saklı duruyor.
puset vs poşetlenip depoya indi.
süt sağma mak kutusuyla üst dolapta bekliyor.

Kardeş belki olur belki olmaz belli bir süre bekliyecekler.

mesela sen 3. bebek düşünmüyorsun ama yinede kıyafet saklarsan istifci olursun :)

kanki depolamak zaten tekrar kullanılacaksa olmalı...
ben kızıma az eşya alıyorum.
misal 5 kazak giydiyse kışın 2 si yıpranmış lekelenmiş oluyor
1 i verilebilecek düzeyde kullanılmış oluyor
2 si saklamaya değicek sekılde oluyor.

bende 2 hurç kıyafet saklı duruyor.
puset vs poşetlenip depoya indi.
süt sağma mak kutusuyla üst dolapta bekliyor.

Kardeş belki olur belki olmaz belli bir süre bekliyecekler.

mesela sen 3. bebek düşünmüyorsun ama yinede kıyafet saklarsan istifci olursun :)
Annem saklar kesin kanka.
Bir yerde lazim olur der.
:D

İki tane kol çantam var.ikiside yaz ve kış kullanılır.eskiyene kadar, yeter bunlar bana,yazlık ayakkabım eskidi yenisini alacağım, bir çeşit alıp, tüm yaz onu giyeceğim,eskiyince yenisini alacağım, ayakkabı kalabalıklığındadanda sıkıldım, 4,5 çeşit ayakkabım vardı, eskileri bile biriktirmişim, ne gerek var dedim attım,çekmeceleri güzelce düzenledim bir sürü yer var şimdi,çok iyi oldu,:kahve:

dün akşam tülleri yıkadım
eşim sağolsun çıkarma takma işi ona aitti
evi de süpürdü :KK36:
ben de çarşafları değiştirdim
toz aldım
bulaşıkları yıkadım
önceki gün yıkanan çamaşırlar vardı onları yerleştirdim
1 makine de kızımın kıyafetleri yıkandı kurudu
eşim de yıkadığım bulaşıkları yerleştirdi
sabah ben de şöyle bir evi kolaçan edip topladım
şimdi işteyim
akşam yatılı misafir gelme ihtimali var, en azından evim toplu düzenli:KK73:

Bir kaç gün önce kışlıkları kaldırım.
30 parçaya yakın kıyafet ayırdım verilecek.

Son 2 senedir kıyafet konusunda o kadar sadeleştim ki 2 kapaklı bir gardıroba sığıyor bütün giysilerim.

Ama yazlık konusunda biraz fazla sadeleşmişim sanırım. Sadece 2 takım kıyafetim var.
Birini yikayıp birini giyiyorum:KK70:

Bütün kıyafetleri kombinli şekilde dolaba kaldırıyorum. 5 kombin daha yapıp satın alsam yeter.
Birde satın alırken evdeki parçalarlada kombinleyebileceğim kıyafetler seçiyorum. Bu şekilde sıkılmadan giyebiliyorum.

Merhaba Kızlar
Bu hafta içinde 7 parça kıyafet vermiştim.
Kot bedenim 2 beden küçüldü. Yeni kotlar aldım. Maddi durumu iyi olmayan bir arkadaşım var. 29 giyiyorum dedi. 5 tane kotumu yıkadım. Ona vermek üzere ayırdım. Bunun yanında bir kumaş pantalon, bir kot şort, bir gömlek,bir kapri, 3 tane de t-Shirt ayırdım. Uzun zamandır kullanmadığım ceketlerim var. Birini bu kış bi kere giydim. Diğerini de en son geçen yıl ilkbaharda giymiştim. Bi de geçenlerde giydim. İkisinden birine kıyıp vereceğim. Ama hangisi olacak bilemiyorum.
2 t-shirtümü jestim. Temizlik bezi oldu. 2 iç çamaşırı bir tane de kısacık şort attım.
Eşimin t-shirtlerine baktım. 6 tanesini rengi solmuş oldukları için ayırdım. Baza altına gönderdim. Çünkü eşimin haberi Yok. Bakalım farkedecek mi? Dışarıya giyilecek 3 tane kaldı. 4-5 tane de pikniğe bahçeye giderken giyeceği penye olanlardan ayırdım.
Yarında takı çekmeceme bakacağım.

Günaydınlar
Dün kuru bakliyatlarımı saklama kaplarına boşalttım.
pasta malzemelerini ayrı yere koydum
baharatları ayarladım.
1 poşet çöp çıktı.

ayrıca 1 kutuya yine kullanmadığım mutfak esyalarını koydum.
dolaplar ferahladı.
tencere bölümüne bakıcam vaktim olursa.

Hediye yatak örtüsü ve nevresim geldi
kullanmayı düşünmüyorum desenliler.
bende başkasına hediye götürürüm.

haftalık planımı yapıyım.

pazar günü gün var.
hafta içi kuaföre gidilecek.

Sabah hızımı alamadım. Bir tane pantalon, iki tane ceket ( dün bahsettikleriminikisini de vereceğim), bir bluzu verilecekler poşetine koydum. Uzun penye bir yeleğimi de ayırdım. Mayo üzerine pareo gibi kullanacağım. 2 haftadır bana ait 20-25 parça ayırdım ama yine de istediğim düzeyde değil.

a7e442ded99fe5ee771364d37ac3c87d.webp

Böyle bir liste buldum kızlar
ben uygulayacağım kendime göre...

Eşimin giymediği 4 takımını ve bir gömleğini ayırdık. Birilerine vereceğiz ama bulmak zor.
Dolabımda bana, yüreğime, ruhuma yük olan ne varsa ayırıyorum. Sonra giyerim dediğim ama bir senedir giymediğim kıyafetleri ayırdım hep.
Takı çekmecemi düzenledim. Sayı olarak bilmiyorum ama kolye, saat, küpe attım çöpe.
Yenilendiğimi hissediyorum.

Selam
Baza altlarındaki burçları elden geçirmeye başladım
4 şal 2 bere tek kalmış eldiven 2 çanta 2 elde örülmüş şal oğlanın Küçülenleri
Çamaşır atlet eskiyen , pamuklu olmayan ne varsa eledim
Dolaplaro düzenledikçe hem yer açıldı hem fazlalıklardan kurtuldum
Eşimde kendi kıyafetlerinden ayırdı
Eşofman pantolon çorap vs
Giyilebilecek olanları vereceğim gerisi çöpe
Aman ya sözde 5 yıllık evliyim ne kadar çok eşya birikmiş pes

Back
X