• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bana hafta bir gün yardımcı geliyordu. her geldiğinde ev baştan aşağı süpürür silinir toz alınırdı. onun haricinde bir şey daha yapardı. örneğin salonun koltuklarını ve halısını evdeki halı yıkama makinesiyle yıkardı. ya da mutfak dolaplarını iç-dış silerdi, ya da bütün camları silerdi gibi. o kendi düzenini kendisi kurmuştu ben karışmazdım. sen de bu şekilde örnek verebilirsin.

ya da odak noktası seçebilirsin. her geldiğinde bütün ev süpürülür silinir ekstra olarak her hafta bir odaya ilgi gösterir. o odayla ilgili yapılacak listesini hazırlayabilirsin. örneğin duvarlar camlar kapısı vs silinir. dolap varsa içi silinir vs gibi.
Odak noktası şahane bir öneri. Çok teşekkür ederim canım :KK19:

İnstagram da bir proje başlatıldı.
8 ay 8 ihtiyaç
Bende katıldım.
Hedef tatil ve şu lazer epilasyonu peşin almak :)
Ayrıca kendime minimal sadelikle ilgili hem takip hem paylaşım için hesap actım.
Bende katıldım umarım başaırılı oluruz.. inst. hesabı sadelikaskina ..katılmak isteyenlere duyurulur..

Çok teşekkür ederim. Haziran ayı için bir program oluşturacağım. Bu ay her geldiğinde bir odanın tülünü yıkayıp asacak.

ben ev tekstili için bir gün ayırdım, çoksa diğer gün de devam ediyorum. şöyleki: çarşamba günleri ev tekstil malzemelerini yıkıyorum. bunlar: tül-perde, yastık, örtü vs. nevresimler hariç.
cuma günleri: kaban-mont vs. gibi dışarda giydiğimiz kıyafetler.
hafta sonu: nevresimler, beyazlar ve diğer kıyafetler için geçerli.

bu sistem benim için daha iyi oldu.

rica ederim. ben şu anda yardımcı alamıyorum ama benim de her hafta bir odak noktam oluyor.

ben ev tekstili için bir gün ayırdım, çoksa diğer gün de devam ediyorum. şöyleki: çarşamba günleri ev tekstil malzemelerini yıkıyorum. bunlar: tül-perde, yastık, örtü vs. nevresimler hariç.

Sen baya baya sistemlisin ev işi konusunda. Önünde saygı ile eğiliyorum.:KK52: Ben 5 yıldır bakıcı ablamızın herşeyi halletmesinin vermiş olduğu rahatlık içindeydim ki ablamız hastalanınca bir anda evin işleri ile yüzleştim:ruh:
Evi düzenlemeyi seviyorum, yenek yapmak da keyifli ama sil süpür toz al işlerinden hiç hoşlanmıyorum yahu:63:

Ben evde olsam hep ev işini seviyorum.
ama böyle iş çıkısı dinlenmek istiyorum ki bugün çok aktif çalıştım.

günlere böldüm bende odaları
cam kapı silinecek
ve diğer ayrıntılı işler yapılacak
yetişmezse yardımcı çağırıcam da
bizim burda sadece cam için gelen var
yada koltuk silmek için ayrı
genel temizlik için ayrı ücret talep ediyorlar.

Ben çamaşır işlerini hafta içi yapıyorum.
cumartesi süpürme silme işi
nevresim değişir haftada 1 hemen yıkatılıp asılır.
mutfagım temizlenir her aksam
balkonlar 3 günde tozlanır artık müsait zamanıma bağlı
ütü ayda 1
wc banyo kullandıkça daha ayrıntılı cumartesi yada pazar.

yinede kirli ve dağınık hissediyorum kendimi
ev düzensiz geliyor.

İnstagram da bir proje başlatıldı.
8 ay 8 ihtiyaç
Bende katıldım.
Hedef tatil ve şu lazer epilasyonu peşin almak :)
Ayrıca kendime minimal sadelikle ilgili hem takip hem paylaşım için hesap actım.
bende katılmak istiyorum gördüm ama önce bir ihtiyaç listesi yapmam lazım
ig hesabının adı ne sakıncası yoksa takip etmek isterim görsel hafızam daha gelişmiş olduğu için ig olayını seviyorum:KK68:

bende katılmak istiyorum gördüm ama önce bir ihtiyaç listesi yapmam lazım
ig hesabının adı ne sakıncası yoksa takip etmek isterim görsel hafızam daha gelişmiş olduğu için ig olayını seviyorum:KK68:
Benim ihtiyaclar belli hemen hemen

Gerci tadilat isine girersek masa sandalye alinacak.

Hesabimin ismi minimal_ev profilde kirmizi ojeli ellerimle doga fotorafim var :)
Bul beni :)

Bende evimi sadelestirenlerdenim.
Yazmak istedim.
Bişeyleri atarken yenisini almayı sadelesmeye aykırı buluyorum :) Yeni bir tüketim biçimine dönmemeli.
Elimde olan eşyaları değerlendiriyorum.
Kullanılabilecek şeyleri kullanıyorum demode olmus demiyorum.
Kullanmadığım giysileri hep verdim dolaplarım hep düzenlidir.
Çekmeceleri dürme yöntemiyle katlarım çocuk kıyafetlerini hiç bozulmadan duruyorlar.
Mutfağında bir yemek takımım kahvaltı takımım var digerleride kullandığım şeyler
Bardak atma olayını anlamadim bazıları bardakları atıyormuş:) bardak denilen şey kırılır kirildikca diğerleri kullanılır bitince yenisi alınır..
Evde çöpleri çıkarırken evi şöyle bir göz atarım banyoda biten deterjan şişesi oyuncaklarda kırık parca cop kağıt fıs bulduğumu atarım.
Az eşya olduğu için çok dağılmaz ev.
Ara ara bakarim kullanılmayan eskiyen birşey illaki zamanla çıkıyor.
Sizden fikirler edinmek için ara ara okuyorum burayi.
Valla takdir ettim, bravo...

günaydın kızlar, dün evde genel bahar temizliği vardı, her yer pırıl pırıl oldu :KK68: market alışverişini de yapmıştım, bu hafta sadece çamaşır yıkama ve ütü işim kaldı. Bugün bornozları yıkayacağım yarın da masa örtülerini yıkayacağım.
Bu arada market alışverişi konusunda epey minimalleştim ben de. Artık paketli ürün nerdeyse hiç almıyorum, kuruyemiş, meyve ve kuru meyve tercih ediyorum, tavuk almıyorum, yoğurdu aoç günlük sütü alıp kendim mayalıyorum. Bol bol sebze yemeği yapmaya çalışıyorum ve de benim için en zoru şekeri epey hayatımdan çıkardım.

8 ay 8 ihtiyaç projesi bana uygun geldi
daha önce denemiştim 5-6 ay kadar

5. ay sac boyatıcam
6. ay banyo rafı
7. ay -
8. ay -
9.ay tatile gitmek
10. ay kızıma kışlık almaya başlarım bütce 300 tl den başlar. eşimle ortak alıyoruz :)
11. ay kendime parka veya mont almak
12. ay -

şimdilik bu şekilde düşündüm
boş kalan aylar o an ki duruma göre alımlar olur.
tatile gidersek kızıma mayo bana eşime terlik
tadilat olursa ankastre-halı-stor-sandalye alınıcak. ama beklediğimiz para gelirse olucak.

bende azalmak istiyorum..aslında ben düşünce olarak son derece minimalistim..eşyalarımı mümkün olduğunca kullanır,attığım zaman alırım..ama eşim ve çocuğum ben gibi düşünmüyolar ne yazık ki..hem alma,hem saklama konusunda son derece kararlılar malesef..
konuyu baştan okuyorum şimdi..mutlaka faydalanıcam ..
Mia- Mia- bende takibe alıyorum izninle..

Back
X