Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Günaydın,Günaydın kızlar
Bu hafta bir şey deneyeyim dedim, hani bazı kadınlar hafta sonundan tüm haftanın yemeğini yapar ya hiç yapmamıştım, bakayım nasıl olacak diye pazar günü evde 3 çeşit yemek ve 1 çeşitte çorba yaptım. Sabah, öğle, akşam evde yemek yiyen biriyim, bu konu beni zorlamaya başladı. Neyse yemekleri yaptım ama sadece pazar ve pazartesi yetti, Zeytinyağlı kabak yemeği, patlıcan musakka, yeşil fasulye ve yoğurt çorbası yapmıştım, bugüne sadece 1 kase çorba kalmıştır. Yani öyle tüm gün uğraştığımla kaldım, yemek sadece 2 gün yettiSiz de böyle yapıyor musunuz? Yapıyorsanız menünüzde neler oluyor ?
Bu konuda da çok planlıymışsım electra:) teşekkür ederim, bu haftada böyle deneyeyim bakalım, nasıl olacak.Günaydın,
Benzer birşeyi ben de yapıyorum ama sizden farklı olarak öğlen yemeğini işyerinde yiyoruz.
Pazar günü 2 çeşit yemek ve 1 çeşit çorba yapıyorum. Pazar-Pazartesi yemeklerden birini ve çorbayı tüketiyoruz. Salı-Çarşamba da diğer yemeği. Çarşamba günü tekrar 1 çeşit yemek pişiriyorum. Bu yemek genelikle dolma türevleri oluyor. ( Kuru biber, taze biber, kabak veya kırmızı biber dolması gibi). Dolma içini buzluğumda hazır tutuyorum. Böylece Çarşamba sabah işe giderken çıkartıyorum. Akşam gelince heme dolduruyorum.
Yemeklerin yanında yoğurt, turşu ve salata oluyor. Genelde ana yemek ve çorba yeriz. Pilav, makarna çok nadiren pişirdiğim şeyler.
Cumartesi günleri de köfte günümüz:))
Günaydın kızlar
Bu hafta bir şey deneyeyim dedim, hani bazı kadınlar hafta sonundan tüm haftanın yemeğini yapar ya hiç yapmamıştım, bakayım nasıl olacak diye pazar günü evde 3 çeşit yemek ve 1 çeşitte çorba yaptım. Sabah, öğle, akşam evde yemek yiyen biriyim, bu konu beni zorlamaya başladı. Neyse yemekleri yaptım ama sadece pazar ve pazartesi yetti, Zeytinyağlı kabak yemeği, patlıcan musakka, yeşil fasulye ve yoğurt çorbası yapmıştım, bugüne sadece 1 kase çorba kalmıştır. Yani öyle tüm gün uğraştığımla kaldım, yemek sadece 2 gün yettiSiz de böyle yapıyor musunuz? Yapıyorsanız menünüzde neler oluyor ?
Napayım valla bakıcı abla hastalandı, yemek sistemi çöktü, evdekileri doyurmak gerek:))Bu konuda da çok planlıymışsım electra:) teşekkür ederim, bu haftada böyle deneyeyim bakalım, nasıl olacak.
köfte hazırlama fikri mantıklı, önceden yapıyordum, bu sıralar boşladım, yine yapayımAnnem ve kardeşim ile yakın oturduğumuz için yemek planı yapabilmek pek kolay olmuyor benim için
Pazar yemek yapmaya çalışıyorum pazartesiye rahat olsun diye
Çorba yapacaksam 2 günlük yapıyorum
Salata için malzemeleri yıkayıp dolaba koyuyorum
Köfte hazırlayıp buzluğa atıyorum
Kafamda belirleyip kalan yemeğe göre ekleme yapıyorum
Bu sabah köfte çıkardım
Pilavım çorbam var
Akşamı bu şekilde geçiririm
Biz yemekleri 2 günden fazla yemiyoruz.
Dün kızartma yaptım
bugün kuru fasulye yapıcam. çarşambada yeriz
perşembe çorba veya basit bir yemek
cuma balık yada et tarzı yemek
cumartesi sebze yemeği kalan pazar da yenir.
tabi bazen anneme yada kv gidiyoruz.
onlarda yeriz yemek.
bazen dışarıda takılırız ayda 1-2 kez...
sebzeleri kargo ile nereden temin ediyorsun ? Bir de markete göre ne kadar fiyat farkı oluyor?Napayım valla bakıcı abla hastalandı, yemek sistemi çöktü, evdekileri doyurmak gerek:))
Bir de benim sebzeler Cumartesi kargo ile geldiği için zaten sipariş verirken yemek planı yapmak durumundayım:))
köfte hazırlama fikri mantıklı, önceden yapıyordum, bu sıralar boşladım, yine yapayım
Ben de aslında 2 günden fazla yemeği sevmiyorum, öğlen de aynı yemek olduğu için sıkılıyorum. Tüm haftanın planını yapıp buzluğa hazır koysam, alışverişi de ona göre yapar pazardan çoğu şeyi halledersem iyi olur. Zeytinyağlı yemekleri de yapar koyarım, her yemeğin yanına az az çıkarırım.
İpek Hanım Çiftliğinden sipariş veriyorum. Marketten pahalı ancak yerli tohum, doğal gübre kullandıkları ve ilaçsız tarım yaptıkları için tercih ediyorum.sebzeleri kargo ile nereden temin ediyorsun ? Bir de markete göre ne kadar fiyat farkı oluyor?
bu konudaki hassasiyetini biliyorum canım, verimli rutinden de okumuştum, ben genel olarak fiyatlarını merak etmiştim aslında. Bu arada çiftliğin internet sitesine baktım, çok sevimli :)İpek Hanım Çiftliğinden sipariş veriyorum. Marketten pahalı ancak yerli tohum, doğal gübre kullandıkları ve ilaçsız tarım yaptıkları için tercih ediyorum.
Özelden mail adresini yazabilirsen bu hafta gelen fiyat listesini atabilirim sana:)bu konudaki hassasiyetini biliyorum canım, verimli rutinden de okumuştum, ben genel olarak fiyatlarını merak etmiştim aslında. Bu arada çiftliğin internet sitesine baktım, çok sevimli :)
tamam canım yazıyorum özelden.Özelden mail adresini yazabilirsen bu hafta gelen fiyat listesini atabilirim sana:)
Merhaba, ben şu an çalışmıyorum fakat çalıştığım zamanlardan kalma aliskanligimdir. Zaman zaman fire versem de ; 14 aylık bir oğlum var onunla kaliteli ve verimli vakit geçirmek adına yemeklerimj hafta sonu yapmaya çalışıyorum.Günaydın kızlar
Çok iyi oldu, aniden misafir bile gelse bir çok yemek çıkartırım şu an.Merhaba, ben şu an çalışmıyorum fakat çalıştığım zamanlardan kalma aliskanligimdir. Zaman zaman fire versem de ; 14 aylık bir oğlum var onunla kaliteli ve verimli vakit geçirmek adına yemeklerimj hafta sonu yapmaya çalışıyorum.
Buzluga da aktif kullanıyorum onun da etkisi var.
Ağırlıklı olarak eşim de ben de sebze tüketiyoruz.
Hafta içi o yemeklerin yanına salata, yoğurt vs çıkarıp tamamlıyorum.
Daha bereketli ve kolay oluyor bir de benim için.