Günaydınlar

Dün dekor eşyalarımı koydum masa üstüne
Birkaç güne kadar düşüneceğim gidecek olanları
3 kutu ayıklanıcak eşya cıktı bakmadığım son dolaptan.
bir sürü kalem var
kullanmadığım ev hediyeleri var
hobi malzemelerim var
doğum gününden kalan eşyalar var
Çogunu elemeyi düşünüyorum.

Ayrıca dolap yüksekte ve derin
oraya kızımın küçülen kıyafetlerini koymayı düşünüyorum.
baza altınıda sadeleştiricem.

Yine iş buldum kendime ama olsun. Son yokuş gerisi kolay :)

Bu ay ki alışverişimde yüz temizleme jeli ve krem seti almıştım biodermanın.
1 hakkımı kullanmıştım ama dün eşim bana elektrikli bisiklet almış. kask almam gerekicek.

Kızlar dünkü çanak anten ve park yatağı akşam çöpün yanına koydum.
Yarım saat sonra baktım ikisi de yoktu.
Tüpü de bugün akşam bayiyi arıycam gelip alacaklar şükür sonunda balkonu boşaltabildim.
Yıkayıp demirlerini de sildim mi ohhh misss
:KK73::KK73::KK73:

Ayrıca akşam oyuncak dolabını da elden geçirdim.Kızların alerjisi olduğu için tüylü/peluş oyuncaklar yasaktı koca bir poşet ayırdım onu da çöpün yanına indirdim.
Küçük kızımın yatağının altında oyuncak doluydu.Şimdi çok az oyuncak kaldı.Orayı tamamen boşaltıp ne koysam acaba?

Ben amazon kindle kullanıyorum, memnunum. Punto, satır sıklığı, kitaba not ekleme gibi ayarları var. Sarjı uzun süre gidiyor, hafızasına bir çok kitap alıyor. Tek sıkıntı her istediğin kitabı bulamıyorsun. Bir de pdf okumak zor oluyor, epub okurken de karakterler bazen farklı geçebiliyor. Mesela ş harfini dolar işareti gibi çıkması. Tabi bu indirdiğin kitapla ilgili bir durum, orjinal kitap alınca sıkıntı değil.

tavsiye eder misin . banka promosyonlarımız yattı kendime hediye olarak alsam mı diye düşünüyorum :) her ay yaklaşık 150 tl kitaba gidiyor kısa sürede amorti eder kendisini dee kullanamazsam eşimin dilinden kurtulamam

Kızlar dünkü çanak anten ve park yatağı akşam çöpün yanına koydum.
Yarım saat sonra baktım ikisi de yoktu.
Tüpü de bugün akşam bayiyi arıycam gelip alacaklar şükür sonunda balkonu boşaltabildim.
Yıkayıp demirlerini de sildim mi ohhh misss
:KK73::KK73::KK73:

Ayrıca akşam oyuncak dolabını da elden geçirdim.Kızların alerjisi olduğu için tüylü/peluş oyuncaklar yasaktı koca bir poşet ayırdım onu da çöpün yanına indirdim.
Küçük kızımın yatağının altında oyuncak doluydu.Şimdi çok az oyuncak kaldı.Orayı tamamen boşaltıp ne koysam acaba?

yatak bazalıysa yine ileride kullanabileceğiniz şeyleri koyun yada misafirlik havlusu battaniyesi vs.

Benim yatağım bazalı en alt kısmı hep toz oluyor.
3-5 yıla kadar evimde baza da olmıyacak :)
kafayı yedim :KK70:

tavsiye eder misin . banka promosyonlarımız yattı kendime hediye olarak alsam mı diye düşünüyorum :) her ay yaklaşık 150 tl kitaba gidiyor kısa sürede amorti eder kendisini dee kullanamazsam eşimin dilinden kurtulamam
Şu an fiyatı ne kadar bilmiyorum bana eşim hediye etmişti, fiyatına bak almak mantıklı ise öneririm. Tatilde falan çok iyi oluyor, hem yanında çok kitap oluyor hem de ıslanma vs derdi yok. Ben sadece kütüphanemde mutlaka olsun dediğim kitapları basılı kitap alıyorum.

Şu an fiyatı ne kadar bilmiyorum bana eşim hediye etmişti, fiyatına bak almak mantıklı ise öneririm. Tatilde falan çok iyi oluyor, hem yanında çok kitap oluyor hem de ıslanma vs derdi yok. Ben sadece kütüphanemde mutlaka olsun dediğim kitapları basılı kitap alıyorum.

teşekkür ederim. fiyat performans açısından bi süre araştırma yapacağım.

Bizim evde bir salon bir yatak odası var yemin ederim onları bile atasım var. Hatta gidip köye yerlesesim var. O kadar yoruyor bazen hayat.
Bizimkilerin bir evi var memlekette (Karadeniz) bir sedir bir kuzine camdan manzaran alabildiğine yeşil... Kulağında kuş ve ateşböceği sesleri ile uyanıyorsun...
Şehir hayatı bana göre değil sanırım ya.
Ruhen sadeleşmek , Madden sadeleşmek, azalmak azalmak ve manen çoğalmak istiyorum...
Bir ışık bir iz bekliyorum...

Ben bir değişik hallerdeyim... Hepinize sevgiler.

Bizim evde bir salon bir yatak odası var yemin ederim onları bile atasım var. Hatta gidip köye yerlesesim var. O kadar yoruyor bazen hayat.
Bizimkilerin bir evi var memlekette (Karadeniz) bir sedir bir kuzine camdan manzaran alabildiğine yeşil... Kulağında kuş ve ateşböceği sesleri ile uyanıyorsun...
Ruhen sadeleşmek , Madden sadeleşmek, azalmak azalmak ve manen çoğalmak istiyorum...

İnsan yaş aldıkça mı , yoksa hayat yordukça mı bu hale geliyor ?
Eskiden olsa yazdıklarına burun kıvırırdım.
Ama şimdi gözümde canlandı sedir,soba ve manzara
Ama gün geçtikçe yaşadığımız yer , başkalaşıyor.
İyice modernize ve kalıplaşmış hayatlara doğru gidiyoruz

Aynen bazen bende sorguluyorum kendimi

Az önce bir muhabbet geçti.

ben mesela mutfak temizleyip çay koyup eşime bana oturma odasına geçiyorum.
2. çaylarıda genelde eşim koyar bazen yorgun olur yine ben doldururum neyse

Bu yanlış birşeymiş, kadın hizmet etmeliymiş.

Sonuçta bende çalışıyorum ev işi yapıyorum eşimden çay istemişim çok mu...

Az önce bir muhabbet geçti.

ben mesela mutfak temizleyip çay koyup eşime bana oturma odasına geçiyorum.
2. çaylarıda genelde eşim koyar bazen yorgun olur yine ben doldururum neyse

Bu yanlış birşeymiş, kadın hizmet etmeliymiş.

Sonuçta bende çalışıyorum ev işi yapıyorum eşimden çay istemişim çok mu...

benim çalışma saatlerim eşime göre daha uzun ve günlük 2 saatim yolda geçiyor. onun kendi işi ve eve çok yakın. akşam yemeğini kayınvalidem yapıyor çocuğa da o bakıyor.
akşam işten gelince ben oğlumu emziriyorum eşim o arada sofrayı kuruyor. beraber yemek yeriz. o oğlumla sofrayı toplarken ben duşa girerim. çay kahve hazırlığını oğlumla beraber ben hazırlarım eşim toplar. oğlumu uyuturken bende uyuyorum eşim oyuncakları ve dağınıklığı toplar.
ben çamaşır makinesını çalıştırırım eşim sabah çamaşırları asar. ütü benim işim eşim malasef beceremiyor. hafta sonu birimiz süpürür birimiz sileriz işler hemen biter.

tabiii bu günlere çooooook zor geldik. herkes eşim iş yapıyor diye laf söylüyor bana (en çokta ev hanımları). kayınvalide oğluşuna kıyamıyordu oğlunu ezen geline çıkmıştı adım. yılmadım mücadele ettim. ev işi sadece benim değil bana yardım etmiyorsun evimizin sorumluluğunu beraber paylaşıyoruz diyorum.

şimdi oğlumuda OĞĞLUUŞŞUUM olarak yetiştirmiyorum. ben iş yaparken ona da sorumluluk veriyorum. beraber kahve yaparken kahveyi cezveye o koyuyor, kahve makinasını o çalıştırıyor. çamaşır asarken bana mandal veriyor 1 tane ver 2 tane ver falan diye oyuna çeviriyoruz. kıyafetleri yerleştirirken çekmeceleri oğlum açar ben yerleştiririm o yeniden kapatır.

hayat müşterek ev işi sadece kadının görevi olamaaaz !!!

Dolabımı ayıklamıştım beklemedeydi
Bir büyük kutu kıyafet
Doğumda gelen yapma çiçekler
Yenilmeyen erişte turşu marmelat vs
Bugün verildi

Oğlumun küçülenlerini ayırdım onlarla ne yapacağım bilmiyorum :/

Bir sonraki hedefim kütüphane ve tamirat malzemelerinin olduğu dolap

benim çalışma saatlerim eşime göre daha uzun ve günlük 2 saatim yolda geçiyor. onun kendi işi ve eve çok yakın. akşam yemeğini kayınvalidem yapıyor çocuğa da o bakıyor.
akşam işten gelince ben oğlumu emziriyorum eşim o arada sofrayı kuruyor. beraber yemek yeriz. o oğlumla sofrayı toplarken ben duşa girerim. çay kahve hazırlığını oğlumla beraber ben hazırlarım eşim toplar. oğlumu uyuturken bende uyuyorum eşim oyuncakları ve dağınıklığı toplar.
ben çamaşır makinesını çalıştırırım eşim sabah çamaşırları asar. ütü benim işim eşim malasef beceremiyor. hafta sonu birimiz süpürür birimiz sileriz işler hemen biter.

tabiii bu günlere çooooook zor geldik. herkes eşim iş yapıyor diye laf söylüyor bana (en çokta ev hanımları). kayınvalide oğluşuna kıyamıyordu oğlunu ezen geline çıkmıştı adım. yılmadım mücadele ettim. ev işi sadece benim değil bana yardım etmiyorsun evimizin sorumluluğunu beraber paylaşıyoruz diyorum.

şimdi oğlumuda OĞĞLUUŞŞUUM olarak yetiştirmiyorum. ben iş yaparken ona da sorumluluk veriyorum. beraber kahve yaparken kahveyi cezveye o koyuyor, kahve makinasını o çalıştırıyor. çamaşır asarken bana mandal veriyor 1 tane ver 2 tane ver falan diye oyuna çeviriyoruz. kıyafetleri yerleştirirken çekmeceleri oğlum açar ben yerleştiririm o yeniden kapatır.

hayat müşterek ev işi sadece kadının görevi olamaaaz !!!

Aynen eşimde bazen çok nadir de olsa yardım eder.
Genelde kızımla ilgilenir ben ev temizlerim.
mesela ben 17 de eve gidiyorum. yemek yaparım makine çamaşır atarım evi toplarım. süpürme silme artık ne gerekiyosa hızlıca yaparım.
eşimde kızımı alıp 19 da eve gelir.
sofra hazırlayıp yemek yeriz.
bulaşıkları yıkayıp çay demlerim.
sonra ben 10-20 dk telefona bakarım yada kitap okurum.
kızımla oynarım 11-12 gibi uyur bende çamaşır serip duş alıp uyurum.

Bunu diyen annemden yaşlı bir teyze ve 40 lı yaşlarda erkek.
Şimdiki gençler böyleymiş :)
İyikide böyle

Dolabımı ayıklamıştım beklemedeydi
Bir büyük kutu kıyafet
Doğumda gelen yapma çiçekler
Yenilmeyen erişte turşu marmelat vs
Bugün verildi

Oğlumun küçülenlerini ayırdım onlarla ne yapacağım bilmiyorum :/

Bir sonraki hedefim kütüphane ve tamirat malzemelerinin olduğu dolap

ben küçülen kıyafetleri 2. el topiğinde birini bulup kargo karşılığı vermiştim.

Günaydın
Evlilik eşler arasındaki uyum, paylaşım, beraber sorumluluk almak demek.
Eskiden görev dağılımı farklıymış ya da öyle öğretilmiş bilemiyorum
Kadına yardım etmek , sorumluluk almak evliliğin daha sağlıklı , mutlu ve huzurlu geçmesi için çok önemli.
Benim eşim de yardımcıdır sağolsun
Kv kendide zamanında çalışmış oğlunu destekler.
Benim oğlumun da görevleri var evde küçük diye hepsini tam yapmasa da zamanla daha da yapacak
Bu toplumun insanlarını kadınlar yetiştiriyor ve bizlere çok görev düşüyor
Doğru saygılı sorumluluk sahibi evlatlar yetiştirmemiz gerekiyor

günaydınlar herkese dün iftardan sonra son kalan yerime de el atmış bulunmaktayım. ayakkabılık 8 çift ayakkabı eledim. yalnız hala epey fazla var. epey fazla dediğim toplam yazlık kışlık 25 çift sizce de çok mu acaba? eşimin bana göre çok çok az evet düzenli duruyor hepsi tek tek falan ama zaten ayakkabılığım çok büyük benim.yani bayanların zaten çok olur da sizlerde durumlar nasıl merak ediyorum :işsiz:

Günaydın
Evlilik eşler arasındaki uyum, paylaşım, beraber sorumluluk almak demek.
Eskiden görev dağılımı farklıymış ya da öyle öğretilmiş bilemiyorum
Kadına yardım etmek , sorumluluk almak evliliğin daha sağlıklı , mutlu ve huzurlu geçmesi için çok önemli.
Benim eşim de yardımcıdır sağolsun
Kv kendide zamanında çalışmış oğlunu destekler.
Benim oğlumun da görevleri var evde küçük diye hepsini tam yapmasa da zamanla daha da yapacak
Bu toplumun insanlarını kadınlar yetiştiriyor ve bizlere çok görev düşüyor
Doğru saygılı sorumluluk sahibi evlatlar yetiştirmemiz gerekiyor

Bir kaç nesil sonra bu düşüncelerde bitecek inanıyorum :)

günaydınlar herkese dün iftardan sonra son kalan yerime de el atmış bulunmaktayım. ayakkabılık 8 çift ayakkabı eledim. yalnız hala epey fazla var. epey fazla dediğim toplam yazlık kışlık 25 çift sizce de çok mu acaba? eşimin bana göre çok çok az evet düzenli duruyor hepsi tek tek falan ama zaten ayakkabılığım çok büyük benim.yani bayanların zaten çok olur da sizlerde durumlar nasıl merak ediyorum :işsiz:

25 mi hımm :) yani kullanım durumuna bağlı. Kullanıyorsan tabi sırf azaltmak için verme.

3 spor ayakkabım var
1 bot
1 topuklu ayakkabı
1 kırmızı bez ayakkabım
1 buti

toplam 7

25 mi hımm :) yani kullanım durumuna bağlı. Kullanıyorsan tabi sırf azaltmak için verme.

3 spor ayakkabım var
1 bot
1 topuklu ayakkabı
1 kırmızı bez ayakkabım
1 buti

toplam 7
vay başıma gelenler ciddi misin ama çalışıyorsun da nasıl yetiyor. aslında içlerinde giymediklerim yok sadece işte nadir de olsa kullanıyorum :63:

Back
X