çöpün yanına koyun ihtiyaç sahipleri oradan alır. biz babamı ikna edemediğimiz zamanlarda burada eskiyeceğine birisinin işini görsün diyorduk. tanıdıkta ihtiyaç sahibi olmazsa çöpün yanına koyup ihtiyaç sahibi birisinin onu almasını babama evden izletiyorduk. adam çöp izlemekten bi hal oldu evde artık yemekleri bir kaba koyup çöpün yanına bırakıyor kediler için.bir taşla iki kuş vurduk bizde.

Aynen hemde çok fena 'belki lazım olurcu'.
Ben ise gözüme bişey batmasın diye ne var ne yok atan minimum eşyacıyım.
Ama çanak antende en yer kaplayan aralarında.
En iyisi ben akşam gidince hepsini çöpün yanına koyayım hazır o evde yokken.
İki vır vır eder sonra susar kendi mi temizliyo sanki.

Günaydın,

Dün akşam kızı yatırdıktan sonra, içinde kablo, priz, ampul, bilimum lüzumsuz elektronik olan ve bu zamana kadar eşimin dokundurtmadığı 4 adet kutuyu koydum önüne. "Gene atma istersen ama tek tek incelemeni istiyorum" dedim.

Sonuçta 1 poşet atılacak, 1 poşet verilecek çıktı. 4 kutu, 2 kutuya indi.

Verilecekleri bu sabah alıp işe getirdim. Boş masalardan birine serdim ne var ne yoksa. Bu saat itibariyle tamamı tükendi

Eşim malesef sosyal medyaya kızımız doğdu çok şükür deyince :)
Birde görümcem duyar duymaz çıktı geldi. Sancım yok diye bi ara eve gönderdik eşimle beraber.
ben doğuma girince annem eşimi aradı
yoksa o psikolojiyle çocuk falan doğuramazdım

Dün anneme yemeğe gittim.
Mutfakta ekmek kızartma mak gördüm
anne en son ne zaman kullandın dedim.
ilk aldığında kullanmış ben o zaman bekardım 5-6 yıl önce yani
Elektirikli tenceremsi aletide 6-7 yıl önce kullanmış

Ben birşey demiyorum herşey ortada dedim:)

İyi haftalar minimaller
Hafta sonu minimalleşmek adına baya bi iş çıkardım.
Nevresim ve havlu dolabımı düzenledim. Kayınvalideye köye gönderilmek üzere baya büyük bir hurç eskimiş veya benim sıkıldığım çarşaf nevresim havlu ayırdım.
5 tane kendi kullandığım, 2 tane misafir nevresim takımım kaldı. Okuduklarıma göre bu bile fazla ama bir yorgan hurcu fazlalığa göre benim için büyük bir adım oldu.
Bir poşette makyaj malzemesi takı toka ıvır zıvır attım.
Dolaplar boşalınca çok güzel oluyormuş

Baya çok ayırmışsın bizde başlarda o yollardan geçtik
sonra daha detaya indik :)

gardropumun üstünü tamamen boşalttım bende. üstünde misafir yorganlarım ve bavullarımız vardı yorganları tıktım bavullara. bavulları da gardropumun yanında bi yer var oraya yerleştirdim ohh mis. yalnız bi şey sormak istiyorum benim yorganlarım elyaf tek kişilik acaba vakumlu poşetlere konulur mu acaba koyan var mı arkadaşlar?bi de yastık var 3 tane onları da vakumlu poşetlere koy diyor şeytan :)

Ellerine sağlık.
Mis gibi olur bence.Hem elyaf o kadar az yer kaplıyor ki vakumlayınca.

Ben bu ara atmakdan ziyade dolabima alisveris yaptim.
Yazlık tshrt pantolonlar falan aldim.
Ihtiyacmiydi degilmiydi bilmiyorum almak istedim.

Haftalık alışveriş yapip ramazan menüleri sahur hazirliklari yapip gecistirmeye calisiyorum bu ara.
Günlük rutin süpür, sil , toz al.
Yıka katla ütüle diye devam ediyorum.
Bugün cam silmeye basladim.
Tüller ve camları halledicem bu hafta
Her gun 1 cam şeklinde yapicam.
Bugün 2 cam silmis olsamda henuz tülünü yikamadim ama.

Aksam iftar menusude hazır
Sahurda kafamda belli kalkınca hazırlarım hemen.

Benim dolap kalabalıklaştı o sebepden bi düzen oturtamadim.
Bir kaç kalın giysilerde kaldi onlar kalkacak
Kalabalık yapiyorlar.
Battaniyeleri kaldirdim.
Pikeler çıktı artik.

Baya çok ayırmışsın bizde başlarda o yollardan geçtik
sonra daha detaya indik :)
Aslında yeni başlamadım yaklaşık 3 yıldır ayırıyorum bitiremedim

Birde yorganlar battaniyeler var daha oraya girmedim dolapların üst raflarında çok göze gelmiyor
17 yıllık eşya iyi istifçiymişiz bizde hiç atmamışız neredeyse

bu arada bende geçen sefer aldığım yardımcı bayanı çağırdım cumartesi gelip hem bütün camları silecek bi de ebeveyn banyosunu yıkatırım ohh mis :) ütüm var yapar mısın dedim yaparım dedi bi sürü birikmişti onun da parasını ayrı veririm tamam işte :) valla ramazanda nerden kalktım düzen işine evden bi dünya şey çıkarttım. her gün muhakkak bi parça da olsa bi şey çıkartıyorum bu ara

canım sen öyle mi kullanıyorsun kullandın mı hiç? bi de boyutlarını nasıl bilip alıcam onu da bilemedim bi el atıver sevabına
Hayatım en büyük vakumlu hurca max. 3 tane tek kişilik elyaf yorgan sığıyor.Kaç tane yorganın varsa ona göre al.
Hurcun boyunca göre yorganları katla güzelce yerleştir içine ağzını kilitle havasını al kapağını kapat oldu bitti.Yalnız koyacağın yerde yap vakumlama işini.Vakumladıktan sonra çok hareket ettirme iğne deliği kadar bile delinse anında hava alıyor tekrar. Birde makinada yıka kurut öyle koy.Tertemiz durur istediğin kadar.
Benim yorganlarım yün ve hepsi vakumlu hurçlarda.
Benim elyaf hiçbir şeyim yok fakat komşumun yorganlarını yapmıştık .

Bizim burda yağmur yağıyor ne zaman silerim bilmiyorum.
tüllerinde 3 tanesi ütüleniyor.

Sen yinede çok alma kanki ilgini başka birşeye ver :)

bende 2 yıldır nerdeyse uğraşıyorum.
dış etkenler olmasa 3 günlük işim varda :)
zamana yaydım ancak %80 istediğim gibi ev.

e-kitap okuyucu kullanan var mııı
evin heryeri kitap doldu. eşim kütüphane yapma hayalleri kuruyor ben istemiyorum. telefondan da kitap okuyunca şarj sorunu çıkıyor. iş için telefon lazım bana.

deneyimi olan marka model önerisi olan olursa çook mutlu olurum

Ben amazon kindle kullanıyorum, memnunum. Punto, satır sıklığı, kitaba not ekleme gibi ayarları var. Sarjı uzun süre gidiyor, hafızasına bir çok kitap alıyor. Tek sıkıntı her istediğin kitabı bulamıyorsun. Bir de pdf okumak zor oluyor, epub okurken de karakterler bazen farklı geçebiliyor. Mesela ş harfini dolar işareti gibi çıkması. Tabi bu indirdiğin kitapla ilgili bir durum, orjinal kitap alınca sıkıntı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…