süpürmiş valla keşke bu kadar azalabilsem ama yavaş yavaş olacak bu konuda da inanıyorum :KK49:

önceden babet modayken 15-20 çift vardı
hepsini elemiştim.
babeti daha alıp giyeceğimi düşünmüyorum.

spor ayakkabı düz siyah beyaz ve yeşilli-morlu renkler var. herşeye uyum sağlıyorlar

ileride almak istediğim adidas modeli var sadece.
birde tek bant topuklu ayakkabı.

Bazamın altındaki çeyizlerimi koyduğum hurçların üstünde birkaç güve gördüm akşam.
Bir hışım bütün çeyizleri tek tek balkona attım bazanın altını boşalttım.Süpürüp klorakla sildim iyice.
Bugün akşam gidince hepsini katlayıp çarşafa sarıp yatak dolabının bi tarafına koymayı düşünüyorum.
Tekrar bazanın altına koyasım gelmiyor.
Sana sorum ; bazanın altı boş kalacak malum oraya ne koyabilirim sence ?
Yorganları koysam her haftasonu çıkarıp silip temizlesem çok mu uğraştırır?
Ya da boş mu kalsa???

25 mi hımm :) yani kullanım durumuna bağlı. Kullanıyorsan tabi sırf azaltmak için verme.

3 spor ayakkabım var
1 bot
1 topuklu ayakkabı
1 kırmızı bez ayakkabım
1 buti

toplam 7
bu konuda da sadeleşmişsin :KK9:

ben hamilelik, bebekli, yine hamilelik olunca ayakkabılarım ve bazı kıyafetlerim beklemede eleme yapmadım. 2 çocukla topuklulara dönebilirmiyim ben dönene kadar modası geçer mi bilmiyorum.

Bazamın altındaki çeyizlerimi koyduğum hurçların üstünde birkaç güve gördüm akşam.
Bir hışım bütün çeyizleri tek tek balkona attım bazanın altını boşalttım.Süpürüp klorakla sildim iyice.
Bugün akşam gidince hepsini katlayıp çarşafa sarıp yatak dolabının bi tarafına koymayı düşünüyorum.
Tekrar bazanın altına koyasım gelmiyor.
Sana sorum ; bazanın altı boş kalacak malum oraya ne koyabilirim sence ?
Yorganları koysam her haftasonu çıkarıp silip temizlesem çok mu uğraştırır?
Ya da boş mu kalsa???

Çeyiz aralarına sabun koy güve yapmaz.
Birde her hafta uğraşmana gerek yok ayda 1 kontrol etsen yeter bence.
istediğini koy ilk evlendiğimizde yün yorgan ve yer yatağı koymuştum
arada havalandır süpür sabun koy yine birşey olmaz.

Çeyiz aralarına sabun koy güve yapmaz.
Birde her hafta uğraşmana gerek yok ayda 1 kontrol etsen yeter bence.
istediğini koy ilk evlendiğimizde yün yorgan ve yer yatağı koymuştum
arada havalandır süpür sabun koy yine birşey olmaz.
Ama yatağın altı sabun doluydu yine de olmuş.
Kaşınmaktan çıldırıcam dünden beri.
Güve miydi ondan da emin değilim ama neyse.
Ben yine dediğin gibi yorgan,yastık koyayım en iyisi.
Sık sık havalandırması kolay olur hem.

bu konuda da sadeleşmişsin :KK9:

ben hamilelik, bebekli, yine hamilelik olunca ayakkabılarım ve bazı kıyafetlerim beklemede eleme yapmadım. 2 çocukla topuklulara dönebilirmiyim ben dönene kadar modası geçer mi bilmiyorum.

:) Topuklu giyenleri tebrik ediyorum zaten.
ben düğünlerde zor giyiyorum

Ama yatağın altı sabun doluydu yine de olmuş.
Kaşınmaktan çıldırıcam dünden beri.
Güve miydi ondan da emin değilim ama neyse.
Ben yine dediğin gibi yorgan,yastık koyayım en iyisi.
Sık sık havalandırması kolay olur hem.

koy yine güvelenirse o zaman bir süre boş bırak bazayı

mesela karton kutu varsa baza altında o da güve yapar.

koy yine güvelenirse o zaman bir süre boş bırak bazayı

mesela karton kutu varsa baza altında o da güve yapar.
Karton yok.
İrili ufaklı yaklaşık 7 hurçta çeyizim doluydu.7 senedir hiç böyle bişey olmamıştı.

Güve Oluşumu Nasıl Engellenir?
  • Giysilerinizi her zaman temiz tutun.
  • İki haftada bir dolabınızı havalandırın.
  • Güve ilaçlarıyla dolabınızı ilaçlayın.
Doğal yöntemlerle de güveleri yok edebilirsiniz. Kekik, nane ve lavantayı bir beze koyun ve bu bezi dolabınıza yerleştirin. Bu karışımın kokusu güveleri rahatsız edecek ve oluşumlarını engelleyecektir. Kurutulmuş limon kabukları da güveleri rahatsız eder.

Güvelerden bu yöntemlerle kurtulabilirsiniz. Fakat tüm önlem çabalarınıza rağmen başarılı olamadıysanız profesyonel bir yardım almanız gerekir.

günaydınlar herkese dün iftardan sonra son kalan yerime de el atmış bulunmaktayım. ayakkabılık 8 çift ayakkabı eledim. yalnız hala epey fazla var. epey fazla dediğim toplam yazlık kışlık 25 çift sizce de çok mu acaba? eşimin bana göre çok çok az evet düzenli duruyor hepsi tek tek falan ama zaten ayakkabılığım çok büyük benim.yani bayanların zaten çok olur da sizlerde durumlar nasıl merak ediyorum :işsiz:
Ben de şimdi sen sorunca aklımdan saydım, 23 çift çıktı. Ama sorsan halen ayakkabım az derim. Mesela yağmur yağınca ne giyeceğimi hala şaşırırım. Bir de elbiselerin altına falan her ayakkabı olmuyor, O yüzden yerin varsa dursun ne güzel.
Gelin ayakkabımı düğünden sonra hiç giymedim ama atmaya da kıyamıyorum, yine beyaz elbise ile falan giyilebilecek bir ayakkabı, 1 de mezuniyetimden kalma bir platform topuk var, onun da modası geçti, atsam mı bilemedim.

Ben de şimdi sen sorunca aklımdan saydım, 23 çift çıktı. Ama sorsan halen ayakkabım az derim. Mesela yağmur yağınca ne giyeceğimi hala şaşırırım. Bir de elbiselerin altına falan her ayakkabı olmuyor, O yüzden yerin varsa dursun ne güzel.
Gelin ayakkabımı düğünden sonra hiç giymedim ama atmaya da kıyamıyorum, yine beyaz elbise ile falan giyilebilecek bir ayakkabı, 1 de mezuniyetimden kalma bir platform topuk var, onun da modası geçti, atsam mı bilemedim.

Vayy topikçe 20 nin altına düşen yok tek kaldım :KK70:

Back
X