uzun zamandır lcw ve colin's bakmamıştım oralara da bakayım. koton da beden kalmıyor hemen seçiliyor. teşekkür ederim

benim de iki tşörtümde oldu, ben yıkamadan kaynaklı diye düşündüm. minik delik şeklide.

Ben haftasonundan bu yana neler mi yaptım ? Çok merak ettiğinizi biliyorum:)))))))
Akşamları 7 gibi ancak eve giriyorum.
Hergün ;
Eşim oruç tuttuğu için ilk iş iftar hazırlıklarını yaptım.
Balkonları her gün yıkadım/sildim.
Odaları topladım.İhtiyaç varsa süpürdüm.
Her akşam bir makina çamaşır yıkadım.
Kuruyan çamaşırları katladım.
Ütü gerektirenleri yaptım yerleştirdim.
Her duşa girdiğimde duşakabinin fayans kısımlarını deterjanla temizledim.(Duştayken temizleyin kızlar inanılmaz kolaylık oluyor.)
Herkesin tuvalet ihtiyacı bittiğinde klozete ilaç döktüm kapısını kitledim max. 1 saat beklettim.Sonra güzelce ovdum.

Genelde yemeği çıkarsak aradan 1-1.5 saat falan sürüyor bunca iş.
Unutmadan hergün 1 büyük poşet çöp çıkarıyorum evden.
(At gitsin kafası bağımlılık yaptı resmen)

taşınacağınız evin ölçülerine göre takım baksan daha iyi olur bence.
bizdeki çocuk odasının ölçüleri kısıtlıydı,yatağın dolabın genişliği vs tek tek ölçerek gittik.
meltem de çok beğendiğim bir takım vardı ama odaya sığmadı, her markayı gezdik
en son Kupa markasında bir takım beğendim

bir oda takımı daha almamız gerekiyor, iki- üç yıl sonra düşünüyorum
yavrulayan yatakolsun ki, gelen misafir için, oturma odasını açmayalım
o tür yatak kullanan var mı acaba, bir de fiyatı nasıl bilmiyorum, bir yatak parasına denk geliyorsa değmez yani

harikasın varya aynı beni anlattın kafamda bende belirleyip 3-5 parça daha sonra her gün 1 tane atıyorum ama sanırım sonlara geldim artıkın ki zorlanmaya başladım bugünlerde çok şükür ki kalabalık tıkış tıkış evlerden değilim her daim misafir alabilirim böyle mutlu olmayı seviyorum napim bende :)

Benimde rutinim.
Eve gidince yatağı düzeltmek(eşim benden sonra uyanıyor)
dağınıklık toplamak
makineye çamaşır atmak
kuruyanlar varsa katlamak
3 günde 1 çiçek sulamak
yemek sonrası bulaşık yıkamak
her duş ve wc sonrası temizlemek
hafta sonu detaylı temizlik
yağmurlardan dolayı cam ve balkon işini tam yapamıyorum.
arada siliyorum arada yıkıyorum.
süpürme silme salı ve cumartesi
exra durumlara göre işler değişebiliyor ama ipin ucu çok kaçmıyor :)

Kesinlikle sürekli insanın eli evin üstünde oldu mu ev işleri çığırından çıkmıyor.
Ben ev işi yapmayı çok seviyorum birde yaptıkça yapasım geliyor.
Tabi bu arada kişisel bakımımı da aksatmam.Hergün yatmadan yarım saat ya kitap okurum ya örgü örerim.

Bizde yavrulayan yatak var bi tane.Ama ben onun yavru kısmını nevresim battaniye için kullanıyorum.
Misafir yatırmak için pek uygun değil bana göre.
Hem çocuklarımın odasında anane/babanne hariç kimse de yatsın istemem.
Ama oyuncak/nevresim/kıyafet saklamak için süper fikir.

Minimal yaşamla beraber giyim ve bakım tarzımı değiştirdim ben.
Şuan düzene oturmayan bazı şeyler var . Araştırmadayım :)

önceden hobim olsun diye uğraşırdım artık hevesim kalmadı.
elimde ipler ve doğum gününden kalan tüller çiçekler kaldı.
tek hobim kitap okumak olcak sanırım.
Bu arada kitap adı geçince -Pandora- gelmesi :) dikkatimi çekmedi değil...

artık hep kalitesiz ürünler yapıyorlar
ya deliniyor, ya tüyleniyor, ya sarkıyor

benim de iş yerinde açıköğretim kitaplarım vardı
onlardan kurtuldum ve bir çekmecem bomboş :)

temalı dediğim ortada bir figür yok. metal ve ahşap birlikteliği. görüntüsü hoşuma gitti, ağır duruyor. iron man tarzı bir şey değil yani.
yatağın bazasız olması çok hoş. aslında ben de öyle düşünüyordum fakat, sanırım yine bazalı alıcam. henüz istediğim düzeyde minimal değilim. kılık kıyafet çok umurumda değil de kitap-kırtasiye malzemelerini falan zor atıyorum. kaç yıllık yemek dergilerini bile daha geçen ay attım.
kıyafet dolabını 4 kapılı düşünüyorum, bizim evde yazlık-kışlık kaldırmaca yok. hepsi ütülü ve aynı dolapta durur. halı kullanmıyorum.
çalışma masası, sadece çalışma masası olmalı kitaplık gibi değil; yani masaya oturduğunda kafasının üstünde 3 4 tane raf olmamalı. en fazla çalışma planını vs asabileceği bir pano olur, diğer türlü ışığı da engelliyor.

İskandinav tarzı mobilyalar hakkikaten hoş hem diğerlerine göre ölçüleri daha kibar, daha az yer kaplıyorlar hem de sevimli duruyor.

alfemo da "ırony " genç odası, çilek de de "dark metal" genç odasını beğendim. bakıp fikir verecek olan olursa iyi olurdu.

ikisinden birini tercih edeceksen alfemo irony daha şık diğerine göre.

yaa kitap deyince aklına ben mi geliyorum, ne güzel :) Ben de hobilerim olsun diye uğraştım bir dönem. Gitar kursuna gittim, sonra gitar hocam askere gidince yarım kaldı. Bir dönem amigurumi oyuncak ördüm, kalın penye ipten sepet falan ördüm ama bu sıralar uğraştığım bir şey yok. Kitapları da seviyorum, huzurlu bir hayatım olsun, elimde de kitabım, hayat ne güzel.Haa bir de sağlıklı bir bebeğim olsun çok istiyorum ama tedaviler de olmamıza rağmen olamadı henüz.

İnş Allah hayırlısıyla nasip eder
Herşeyin zamanı var derler.

Hobi işlerini ben bıraktım artık olmuyo.
çiçekleri ve kitapları seviyorum sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…