İç Anadolu kaderimiz
Yazlık yerim olsun isterdim yada müstakil bir ev en azından bahçesine şişme havuz bari koysak cocuk vakit gecirirdi.
Halamın evi var denize sıfır. Ciddi sıfır yani öyle önünde yol bile yok. İn, sahildesin.
Gel gör ki hatun denizi hiiiiiiççç sevmez, balığı eve sokmaz. Aşırı kilolu. Gir yüz değil mi, yok....
Hala evleri değişelim dedim,tamam diyor.

Burada yayla kültürü yoğun olduğu için deniz onlar için çok da birşey ifade etmiyor. Ben denizsiz yapamam mesela. Hatta ilk atamam Van'aydı. Rabbim bildiği için buraya gönderdi diyordum.
Çoğu kişi yüzme bilmez bile.

Kayınvalidem diş tedavisi için bizde kaldığında denize götürmüştük. İlk defa denize girdim demişti. Kumda oturdu, dalgalar hafif üzerine geldi. Şaşırdım ama durum böyle.

Teşekkürler wendycim

Deniz demekki onlar için sıradan geliyor olabilir.
Hep gördükleri için.

Bu haftasonu ben de deniz sezonunu açmak istiyorum Doğumdan sonra giremem muhtemelen bari 2-3 kere gireyim doğumdan önce

Deniz demekki onlar için sıradan geliyor olabilir.
Hep gördükleri için.
Genelde köyler, evler denizi görmüyor.Halamın evinde de nemden dolayı paslanma çok oluyordu. Camlarda hep bir tuz buharı.

Adamlar sıcak sevmiyor. Özellikle hayvancılıkla uğraşanlar mayısta çıkıp ekim kasımda dönüyorlar.

Öncelikleri değil. Yayla da sıcak, yakıcı güneş var ama terlemezsin. Havası kuru. Dağ öyle sarı ot falan. Ağacın yetişemediği yükseklere çıkıyorlar. Babaannemin yaylası mesela 2000 rakım civarı.

Bana göre de yayla işkence. Çünkü elektrik su telefon vs yok. Suyu bir hortumla getirip varili doldurup kullanıyorlar. Yani o kadar imkan içinde bu kadar yorulmak da ne bileyim... Tabi çamaşır bulaşık yemek işleri kadınlarda olduğu için erkeklere göre keyifli yerler. Benim tercih edebileceğim bir yer değil. Havası terletmiyor diye o kadar zorluğu çekmek gereksiz. Tercih meselesi.

Manavgat'ta hangi oteli tercih ettin özel değilse tabi

Yemek yapıldı.
Balkonlar tamam.
Mutfak toplanmıştı, çocuklar geldi. Yemek yediler. Yine dağıldı ufaktan. Eşim gelecek.Çay yaptım ayrıca.

Muzlar vardı kararmış. Damyskitchen diye bir sitede kararmış muzdan kek tarifi var. Daha önce de yapmıştım. Öyle değerlendirmeyi düşünüyorum. Kek kurabiye işlerine meraklı olanlar varsa tavsiye ederim. Pratik çikolatalı pasta sı da kolay ve de güzel.

Ben de önceliklerde girmedim enfeksiyon kapar falan diye girersen ilk olacak
Bende 35.
Haftada girmiştim denize 1 hafta kaldık denizde doktorum girebilirsin demişti
Beni gören teyzeler kızım doğuracan girme demişti

Eve geldim 1 hafta sonra suyum geldi deniz doğumu başlatır demişlerdi sonraları ama denk mi geldi tesadüf mü bilemiyorum yine de dikkat et canım

Doktorum hep önerdi yüzmeyi ama duymamıştım başlatır diye

Mikan oğlum eylül doğumlu tüm yazı denize girerek geçirdim. Temmuz-ağustos aylarında Antalya da yürüyüş pek mümkün olamıyor. 40+3 de doğdu.
Kızım ocak doğumlu onunda ilk aylarına denk gelmişti ve ben yine tüm yaz denize girmiştim.

Enfeksiyon falan kısmını bilemem ama tuzlu suyun sakinleştirici etkisi her şeye değer. Bir de ters düşmüş kaplumbağa gibiyken denizde özgürce hareket edebilmek bana çok iyi gelmişti.

Her şey de olduğu gibi hamilelikte deniz işinin de olumlu ve olumsuz örnekleri var. Seni en iyi kendin tanırsın. Nasıl mutlu rahat edeceksen onu yap.

Ne yaparsan yap ''güzel düşün güzel olsun''

Doktorum da yüzebilirsin diyor

Bu sefer girmek istiyorum valla ya bakalım güzel olur inşallah

Anladım her yerin kendine göre zorluğu var

Otelin adı pemar beach resort
Eşim seçtiği için sürekli neredeydi adı neydi muhabbeti dönüyor evde
Görsel çekmiştim oradan bakıyorum
Tam benimseyemedik oteli çünkü eşim seçti
Benim seçtiğimi almadı

Doktorum hep önerdi yüzmeyi ama duymamıştım başlatır diye
Ya doktorum da yüzebilirsin hatta bebeğe bile iyi gelir rahatlar dedi ama sonrasında doğum başlayınca bilemedim canım

Çok dalgalı yere girme bişey olmaz prensese

Evet bu sene çocukları da daha çok sokmak istiyorum kışın çok hasta oluyorlar
ben de Mayıs ayında hamile kaldım. yazın yüzebildiğim kadar yüzdüm. 3-4 aylık falan hamileydim işte. Olumsuzluk yaşamadım. Düğünlerde atlayıp zıpladım da. Maşallah kuzuma, 41. haftada 4 kg doğdu.

Umarım gönlüne göre bir tatil geçirirsiniz. ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…