çok teşekkür ederim psidancım
Günaydın hanımlar.

Şekersiz 17. günüm.

66 kg'ya düştüm. Çok şükür

-8,6 ile yola devam
wouww harikasın CK, sadece şekersiz yaşam değildir bunun sebebi neler yaptın anlat hemen

Kış sonu kalan bakliyatlari gözden geçiriyorum
Tabi bitenler alınıp yenileniyor sürekli
Ama yazın stok yapmıyorum.

Elimde kalanları değerlendirip yaz sonu yedek yapıyorum.

çok teşekkür ederim psidancım

wouww harikasın CK, sadece şekersiz yaşam değildir bunun sebebi neler yaptın anlat hemen
Şimdi anlatıcam ama uzun. kısaltabildiğim kadar kısaltayım.

hipotiroidi + PCOS hastasıyım.
Metabolizmam yavaş, tatlı bağımlısıyım, sürekli oturarak çalışıyorum. Evde de tembellik yapıyorum.

emzirme dönemim sonrasında 2015 ekim gibi, 73.5 kg olunca birden Karatay yapsam mı dedim. başladım. 8 ayda 11-12 kg verdim.

sonra zamanla yemeye devam ettim ara ara. son zamanlarda da iyice akşam yemeğinden sonraki atıştırmalarım arttı. ve 74,6'ya kadar geldim 6-7 sene içinde. kiloyu birden almadım.

neyse tekrar tekrar sağlıklı beslenme düzenine başladım ama motivasyonumu koruyamıyordum.

bi arkadaşım online spora katıldı. ben de katılmak istedim eylül'2021 den beri online spor yapıyorum haftada 3 gün.
beslenmem pek düzenli değildi. kimi kahvaltı etmiyordum, kimi akşam yine abur cubur tüketiyordum vs.

buna rağmen kademeli olarak kg verdim yine. 71,5'a düştüm.

ama bu 21 gün şekersiz hedefime başladığımdan beri kahvaltım öğe yemeği akşam yemeğim saatli.

karbonhidrat tüketmiyorum. ekmek pilav makarna hamur işi yok.
kalsiyum da tüketmiyorum. sadece lor serbest ara ara.
Meyve sadece sabah kahvaltısında var.
su içmeye zorluyorum kendimi.

Örnek menülerim şöyle:

Sabah (08:00)
-1 haşlama yumurta
-yarım domates
-yarım salatalık
-biber
-2 çilek
-çeyrek yeşil elma
-6-7 zeytin
-biraz çiğ kuruyemiş
-yeşillik
-1 hurma
-1 kuru erik
-bazen yarım avokado

öğle (iş yerinde) (13:00)
-et / tavuk / sebze yemeği / bakliyat
-salata

akşam (19:00)
-et / tavuk / sebze yemeği / bakliyat
-salata

Derin (dondurucu) konular
Benim 2 bölmeli derin dondurucum var
Yaza girerken yine oradan kullandım ve azalttım
Vişne vs pek tuketmedigimiz için anneme verdim kalanlardan.
Bu yıl 2 paket atsam yeter.

Bir bolmede hamur işi ,kaşar peynirlerim, et, kıyma,közlenmiş patlicanim ve sarımsak kaldı

Diğer tarafı sogutucuya çevirdim
Oraya içecek ve atıştırmalık şeyler koyarım.

Bu yaz sonu yine hazırlık yaparım kış için çok faydasını görüyorum. Onlarida yaparken mutlaka paylaşırım.

Ne kadar sade olsamda buzdolabimi büyük seçtim
Her türlü ihtiyacımı karşılıyor.

Parka gittik geldik
Yağmur yağdığı için fazla kalamadık

Yemek pişiyor

Eylül ve benim banyo saatim yaklaşıyor önce yağ süreceğim saçıma

Yarın piknik yapacağız okul gezi planı yapıldı
Ayrıca sebze alisverisi de yapmam gerek evde ne varsa tükettik. Geziden geç gelirsek eşime devrelerim o işi.

Haftaya sadece mezuniyet planı var daha da exra davet gezi olmasın bir süre dinleneyim istiyorum

Ev olarakta gunluk iş belirlemeyi sevdim ama hergun için değil

Pazartesi genel temizlik nevresim değişimi
Salı banyo
Çarşamba balkon yıkama
Perşembe mutfak gıda ürünleri
Cuma alışveriş
Cumartesi pazar gunluk isler

Kalan işler
Cam silmek (yağmurdan yapamıyorum)
Kıyafet dolapları
Kızımın kırtasiye dolabi okul bitince bakacağım.
Boş günlerde parça parça yapacagim.

Exra işleri günlere bölmeyi sevdim.
İş başa düşünce mecbur plan yapmak iyi geliyor

Genel yol haritası güzel oluyor ama günlere çok spesifik görev verince yapasım gelmiyor benim. Böyle güzel seninki de

Genel yol haritası güzel oluyor ama günlere çok spesifik görev verince yapasım gelmiyor benim. Böyle güzel seninki de
Aynen her gune iş verince sonrasında ilerlemiyor
Ama yapılacak işleri karisik listeye yazdım
O gün zamanıma göre iş belirliyorum kendime.

Şuan baya ilerleme sağladım.
Oncesinde temizlik düzen yapmıştım ama dağılıyor yada bazı yerleri detayli düşünemiyorum
Bu şekilde tek odak noktası olunca içime siniyor

Sabah namazdan sonra uzanayım dedim. Sonra bir ses duydum gibi oldu. Gözümü açtım, hava bayağı aydınlık. Kalkıp salona baktım ki, oğlanlar almış benim telefonu. Açmışlar oyunu. Oynayıp duruyorlar. Beni görünce pişkin pişkin "Al anne" diye uzattılar birde. İyi sağolun, eksik olmayın.
Saate baktım. 08.44 Okul başlamış. Biz lütfedip (!) yeni uyanmışız.
Zaten geç kaldık, krize gerek yok mantığından, hadi bakalım sizi giydireyim diyip giydirdim. Kahvaltı otomatik iptal zaten. Kantindeki tanıdık abla poğaçaları kendisi yapıp satıyor. Oradan poğaça alın dedim. Ufaklığın beslenmesine de aldırdım. Poğaça ayran. Evet, bu günümüz böyle başladı.

Yürüyüşü gecikmeli de olsa yaptık. Arada hızlı hareket edip birkaç işi çıkardım. Çamaşır topla vs. Yürüyüş sonrası öğleye yemek hazırladım. Çocuklar geldi. Yediler. Ufaklık beni üzüyor yemek konusunda. Az yiyor ve yaşıtlarına göre boyu kilosu az. Şükür sağlıklı ve diğer özellikleri iyi. O biraz teselli veriyor. Çocukları okula bırakıp geldik. Eşim geldi yemek çay faslı derken, ikindi uyku bastırdı. Biraz uyudum.

Çocuklar dışarıda çok güzel oynuyorlar maşaallah barekallah. Küçük yerlerin avantajı sanırım. Evden kontrol edebiliyorum.

Kalkıp akşam yemeğini hazırladım. Çocukları banyo yaptırdım. Ödevleri hallettik. Ortanca qn itibariyle uyudu. Ufaklık lego oynuyor. Birsürü robot yapmış. ☺ Yarın ufaklığın karne töreni varmış 10.30 da. Bir yıl daha bitti. Vay bee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…